Jump to content
Dogomania

Koda -czarna, duża, bardzo chuda suczka. Ma rozsiane guzy na listwie mlecznej. Czy ma szansę na ratunek i dom? Jeżeli my jej nie pomożemy to chyba nie.

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Rozliczenie Kody będzie na ZEA - 450 zł + do mnie zwrot za karmę 109,80 zł. To karma Briantos Active. Jednak Kodzie nie służy, znowu schudła na niej.Chciałam wypróbować coś tańszego, ale nie sprawdziło się. 

Koda nadal jest bez ogłoszeń a czas płynie. Dla niej na niekorzyść. Sama nawet nie moge jej zrobić, bo mi serwis zablokował konto i musze wyjasnić za co. Straciłam wszystkie ogłoszenia. ładne zdjecia są tu na watku.

Teraz już nie proszę, a błagam o ogłoszenia dla niej. Naprawde trudno patrzeć zimą, jak bieda siedzi przyklejona do ogrodzenia trzesąc się i traci na wadze z powodu niskich temperatur. Nie wiem, co bedzie z nią, jesli okaże się, ze jednak jej organizm nie da rady znowu zimować w zewnętrznych warunkach. Do budy jej przecież nie przykleję. U nas nie ma w domu miejsca dla agresywnego psa wobec innych psów, bo sa razem i Jo37 musiałaby jej wtedy szukac innego miejsca. 

Żeby tego uniknąć, to musimy się postarać ją ogłaszać i znaleźć jej dom. Jest do ludzi bardzo towarzyska, więc szanse ma na adopcję.

Posted

odszukałam zdjęcia Kody z wątku. Jaaga proszę napisz coś o niej pod tekst do ogłoszeń może być w punktach

taki tekst trochę ze zbiórki ale trzeba cos dodać więcej

Nie wiemy, z jakich powodów Koda trafiła do schroniska, nie wiemy w jakich warunkach żyła. Wiemy natomiast, że często rodziła i że nie była dla nikogo ważna, bo inaczej nie znalazłaby się za siatką  schroniskowego boksu. Pewnego dnia ktoś zobaczył te smutne oczy i postanowił pomóc, ale nie miał możliwości zabrania jej do siebie, padła więc propozycja: hotelik dla psów. Ale Los miał chyba inne plany wobec Kody, bo zaraz po przyjeździe do hoteliku okazało się, że oprócz ogromnego wychudzenia ma rozsiane guzy na obu listwach mlecznych. Koda przeszła dwie operacje usunięcia listew mlecznych. W chwili obecnej jest zdrowa…. …………..Nadszedł więc czas na własny dom.

Koda ma ok.  ………..   waży……….. Jest energicznym psem bardzo spragnionym kontaktu z człowiekiem. Źle znosi pobyt w hoteliku pełnym psów gdyż nie przepada za nimi. Szukamy więc dla Kody domu bez innych zwierząt.

Osoby zainteresowane proszę o kontakt  telefoniczny. Warunkiem w adopcji jest wypełnienie ankiety przedadopcyjnej oraz spotkanie w potencjalnym domu. Szukamy wyłącznie warunków domowych (nie zostanie wydana do budy i kojca). Koda aktualnie przebywa w

w Jarząbkowicach woj. śląskie.

Posted

Tianku, w ogłoszeniu ma co pisać o rozsianych guzach i operacjach, że coś źle znosi. Taki tekst może być dla czytającego zapowiedzią  problemów zdrowotnych i behawioralnych. I tak powiedziałabym w rozmowie, że miała usuwane.

Ci, którzy adoptują psa z litości , żeby go uratować, to idą do schroniska, bo psy w DT i hotelikach są już zabezpieczone i zaopiekowane. Nam pozostaje więc całą resztą, która ma już jakieś oczekiwania 😉

Super, że zaznaczyłaś, że do życia w domu, bo o to chodzi, żeby mogła być w cieple od jesieni do wiosny.  Szuka domu z ogrodem.

Trzeba przedstawić pozytywy: Jest pełnym energii i aktywnym, bardzo skupionym na człowieku psem.  Kocha ludzi i nie wykazuje cienia agresji względem czlowieka. Potrafi chodzić na smyczy, uwielbia aportować i bawić sie wspolnie z czlowiekiem. Będzie idealną, oddaną przyjaciółką rodziny.

Powinna być jedynym psem w domu. Mile widziana osoba mająca już doświadczenie z owczarkiem niemieckim, ale to nie warunek konieczny.

Waży ok 28-29 kg. Co do wieku to trudno ustalić, bo ma całkiem starte zęby przez ciągle noszenie kamieni w nich. Po ich stanie można by stwierdzić, że ma 15 lat ( to info dla nas). Myślę, że najbardziej prawdopodobny jest wiek ok. 8 lat.

"Więcej informacji zainteresowanym Kodą chętnie udzielimy telefonicznie". To otwiera furtkę do rozmowy. Zapraszamy na spacer zapoznawczy.

• Like 1
Posted

to może tak? tylko tytuł może jakiś chwytliwy ktoś pomoże wymyślić i  nr do kontaktu potrzebuję, postaram się zrobić w weekend ogłoszenie.  Na jakie miasto?

Koda jest pełnym energii i aktywnym psem.  Kocha ludzi i nie wykazuje cienia agresji względem człowieka. Potrafi chodzić na smyczy. Jest bardzo skupiona na człowieku, uwielbia aportowanie, wspólne spacery i zabawy. Będzie idealną, oddaną przyjaciółką rodziny. Z racji tego że nie przepada za innymi psami powinna być jedynym psem w domu. Mile widziana osoba mająca już doświadczenie z owczarkiem niemieckim (lecz nie jest to warunek konieczny). Koda ma ok. 8 lat, waży ok 28-29 kg.

Warunkiem w adopcji jest wypełnienie ankiety przedadopcyjnej oraz spotkanie w potencjalnym domu. Szukamy wyłącznie warunków domowych, najlepiej z ogrodem do wspólnych zabaw (nie zostanie wydana do budy i kojca).Koda aktualnie przebywa w Jarząbkowicach woj. śląskie. Więcej informacji zainteresowanym Kodą chętnie udzielimy telefonicznie. Jeśli chcesz poznać Kodę osobiście to zapraszamy na spacer zapoznawczy. 

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Rewelacyjnie 🙂 Pierwszy kontakt to prosiłabym na Tolę, dam Jej znać. Jak coś, to skieruje do mnie, razem sobie poradzimy. 

Ja jej postaram się zrobić na Bielsko-Biała.  To może na Katowice lub Wrocław? Ze względu na reakcje na inne psy nie nadaje się do blokowisk, więc Wrocław z okolicznymi miejscowościami i wsiami byłby lepszy, ale jest tak daleko, że nie wiem, czy ktoś się odezwie. Z Katowic jest odzew zazwyczaj z samego miasta i sąsiednich, czyli gęsto zapsionych, ale za to blisko. Sama nie wiem, gdzie ma większe szanse?

Posted
Dnia 12.05.2024 o 17:00, Poker napisał:

Dajcie jej szanse wszędzie.

Za mało osób do ogłaszania :(  To duży problem, bo Rzepik np. ma 2 ogłoszenia - moje i Toli. Jesli Tianku zrobi Kodzie, to bedzie miała 3.

Posted

Obawiam się, że bez nowych zdjęć nie uda się zrobić wielu ogłoszeń, a to jedyna szansa na pokazanie Kody i znalezienie jej domu.

Zrobiłam dzisiaj OLX na Katowice i niestety od razu zostało usunięte pomimo, że zmieniłam treść i obcięłam wszystkie zdjęcia.

A Kodzie przydałoby się ogłoszenia na wszystkie większe miasta, to jedyna nadzieja, aby ktoś ją wypatrzył.

Posted

Mogę zrobić na Wrocław. Będę korzystać z Waszych tekstów, oczywiście po przeróbce.

No i zdjęcia by się nowe przydały. Tylko nie wiem jak je zrobić, żeby miała mniej groźny wyraz pyszczka.

Posted

Zdjęcia mogę zrobić dopiero w niedzielę. Za 2 godz wyjeżdżam do Katowic. Lepiej bylo dać po 4 zdjęcia na ogłoszenie, bo przecież  i tak widać wyraźnie na każdym jaka jest i większość ludzi tak daje. Nie ma sensu pakować całej galerii. No trudno. 

Urody jej nie zmienię 😉

Jej nie robi się zdjęć łatwo, bo jest cały czas w ruchu, a na dodatek teraz już nie mam aparatu, jak wcześniej, tylko sam telefon. Dlatego liczyłam, że uda się pooglaszac z wcześniejszymi fotkami.

Posted
Dnia 15.05.2024 o 13:39, Tianku napisał:

bardzo źle z moim pieskiem  trzymajcie za nas kciuki 😢

Współczuję  😩   Trzymam   

Posted

Przepraszam ja jeszcze nie zrobiłam ogłoszeń 🙁

Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że piesek się wyzdrowieje.

Posted

Przepraszam ja jeszcze nie zrobiłam ogłoszeń 🙁

Trzymam mocno:(