rozi Posted December 2, 2024 Author Posted December 2, 2024 ADRESÓWKI Zobaczyłam post wetów (na fb), że nie sposób znaleźć właściciela, bo pies ma chip, ale w żadnej bazie się nie pokazuje. Z ciekawości sprawdziłam w różnych wyszukiwarkach chip mojej Perełki. Jest tylko w bazie ZKWP, w innych wyszukiwarkach wyskakuje info, że chip niezarejestrowany. Oczywiście jest zarejestrowany. Zawału bym dostała, gdyby nie to, że Perełka ma do wszystkich obroży i szelek przyczepione stalowe, grawerowane adresówki. Kto nie ma, niech zamówi. To nie kosztuje dużo. 1 Quote
Aska7 Posted December 3, 2024 Posted December 3, 2024 Bo za każdą rejestrację w każdej bazie trzeba zapłacić. 1 Quote
rozi Posted December 3, 2024 Author Posted December 3, 2024 Dnia 3.12.2024 o 17:45, Aska7 napisał: Bo za każdą rejestrację w każdej bazie trzeba zapłacić. Zapłaciłam za jedną i nie wyszukują te wyszukiwarki. Jakby nigdzie nie było. Nawet ZKWP nie wyszukują. Te wyszukiwarki. Quote
Perełka1 Posted December 5, 2024 Posted December 5, 2024 poszukuję psiego laryngologa na ślasku, czy ktoś ma doświadczenie w leczeniu zapalenia zatok u psów Quote
Tianku Posted December 9, 2024 Posted December 9, 2024 Taka pomocowa sprawa na tapecie... mój kolega z pracy jeździ jako wolontariusz pomagać na tereny popowodziowe, konkretnie Głuchołazy i okolica. Generalnie z tego co opowiada to tam cały czas jest ogromna tragedia. Ludzie którzy mają kontakty i potrafią sobie cos załatwić to mają pomoc, gorzej Ci mniej zaradni, starsi, na wioskach... ludzie śpią w tych zalanych domach na materacach i pomału dłubią (kucie tynków, osuszanie odgrzybianie) wolontariuszy coraz mniej, pieniędzy obiecanych też jeszcze nie dostali generalnie tragedia. I w tym wszystkim jest człowiek któremu zalało cały dom oraz jego pies owczarek niemiecki. Pies już cudem uniknął śmierci jak wskoczył do wezbranej wody za kurą a facet za nim uszkadzając przy tym rękę (o ile dobrze pamiętam). Ledwo go uratował. Teraz dopadło psa nieszczęście. Z racji tego że posesja w całości zalana ogrodzenie nie istnieje no i pies uciekł. Po poszukiwaniach został znaleziony cały zakrwawiony w lesie. Prawdopodobnie miał spotkanie z dzikiem. To wszystko wygenerowało ogromne koszty weterynaryjne. W sytuacji w której tracisz dobytek, wydajesz całe oszczędności na remonty trafia się takie nieszczęście. Mój znajomy szuka pomocy jakiejś fundacji, żeby pomóc temu facetowi finansowo. Facet jest społecznikiem mając zalany dom sam bardzo pomagał innym. Teraz o potrzebuje pomocy i to nie dla siebie a dla swojego psa. Nie wiem jakie to są koszty, popytam dokładnie. Może ktoś chciałby pomóc, sama nie wiem jak. Bazarek? Zrzutka? Facet chyba by wolał pomoc fundacji ale ja nie wiem do kogo napisać… Quote
mdk8 Posted December 9, 2024 Posted December 9, 2024 Dnia 9.12.2024 o 08:19, Tianku napisał: Może ktoś chciałby pomóc, sama nie wiem jak. Bazarek? Zrzutka? Facet chyba by wolał pomoc fundacji ale ja nie wiem do kogo napisać… Z Fundacjami to różnie bywa . Ja nie mam problemu , żeby sprawdzonej osobie pomóc przelewając pieniądze. Jeżeli dałabyś radę zdobyć konto tego Pana to przeleję parę zł. Ewentualnie założyć zbiórkę , zawsze coś się uzbiera. Quote
Tianku Posted December 9, 2024 Posted December 9, 2024 w między czasie powstała zbiórka. Nie wiem czy można edytować opis podpowiem znajomemu może żeby bardziej uwiarygodnił opisem z kliniki (widziałam kartę i zdjęcia ran) i kosztami leczenia. Jeśli możecie udostępnijcie. https://pomagam.pl/678de7 2 Quote
mdk8 Posted December 9, 2024 Posted December 9, 2024 Dnia 9.12.2024 o 12:25, Tianku napisał: w między czasie powstała zbiórka. Nie wiem czy można edytować opis podpowiem znajomemu może żeby bardziej uwiarygodnił opisem z kliniki (widziałam kartę i zdjęcia ran) i kosztami leczenia. Jeśli możecie udostępnijcie. https://pomagam.pl/678de7 Chyba można . Jak dołożą zdjęcia i kartę to na pewno pomoże . Quote
Nesiowata Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia życzymy wszystkim zdrowia, spokoju i radości Quote
Kate1 Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich Dogomaniaczek i Dogomaniaków. Oby świąteczna atmosfera otwarła serca wszystkich ludzi na potrzeby braci naszych mniejszych ... Quote
Jo37 Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 Dnia 9.12.2024 o 13:40, mdk8 napisał: Chyba można . Jak dołożą zdjęcia i kartę to na pewno pomoże . Wpłaciłam. Quote
Jo37 Posted January 12 Posted January 12 Dnia 12.01.2025 o 12:35, rozi napisał: Warszawa Bielany, znalazłam na fb Zgroza. Quote
rozi Posted January 14 Author Posted January 14 A tak poza psami https://www.national-geographic.pl/przyroda/nie-zyje-slynny-szczur-saper-magawa-mial-8-lat/ Quote
Nesiowata Posted January 15 Posted January 15 .wp.pl/dramat-zwierzat-w-tarnobrzegu-30-kotow-pozostawionych-bez-opieki-7114436899724032a Quote
rozi Posted January 17 Author Posted January 17 WARSZAWA Poszukiwana Sonia , wyszła z szelek okolica Gandalfa 1 , pobiegła w stronę Woronicza ! Tel 608027146 Tel 514327175 Quote
Nesiowata Posted February 1 Posted February 1 https://www.o2.pl/informacje/trzy-psy-w-studni-pod-lasem-schronisko-i-policja-szukaja-odpowiedzi-7120237224655648a Quote
rozi Posted March 1 Author Posted March 1 Na podstawie moich doświadczeń (nie jestem trenerem, ani behawiorystą, ani nikim), chcę powiedzieć, co następuje. Jasne, że człowiek powinien starać się zrozumieć psa. Ale kluczem jest, żeby pies zrozumiał człowieka. O to trzeba powalczyć. Quote
sunnynight Posted March 3 Posted March 3 Dobry, odpowiedzialny, domowy hotelik w okolicach Warszawy - może ktoś polecić? Poza Psigodą? Quote
rozi Posted March 4 Author Posted March 4 Kolejne zatrucia psów w Warszawie https://miejskireporter.pl/zatrucia-psow-w-mokotowskim-parku-kilkanascie-zwierzat-otrutych-jednego-dnia/?fbclid=IwY2xjawIzsQ1leHRuA2FlbQIxMAABHVQfbLNQx61vWAtTB4M9RlWBbI_Q3QBb79vf3jdNgF9Bcfuv09ApkJ25iA_aem_xUPOmzinGqJnH0yQA59yGA Quote
Tianku Posted March 21 Posted March 21 Zniknęłam na chwilę z dogo bo nie wyrabiam czasowo 😞 mam pytanko czy ktoś chciałby jakieś fanty ciuchowe na bazarek mogłabym wysłać paczkę będę miała trochę ubrań w różnych rozmiarach nie dużo tego ale niestety nie dam rady ogarnąć bazarku i wysyłki więc jak ktoś chętny to piszcie Quote
Recommended Posts