Jump to content
Dogomania

Kalmar i Kefir mają domy we Wrocławiu!! Dwa serca jedna rozpacz..Samotni bracia Kalmar i Kefir z gminnego kojca na Roztoczu błagają o pomoc!!

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam z p. Dorotą. Kalmar troszkę popiskiwał na początku drogi, ale potem się uspokoił. boi się windy i schodów. Łasuch z niego więc na smaczki uda się go zachęcić. W domu czuje się dobrze, ostrożnie zwiedza mieszkanie, chętnie wchodzi do kuchni, tam stoi miska z jedzeniem. 

Zaliczył już kanapę i fotel. Oczywiście ma na to pozwolenie. Zdjęcia niebawem.

• Like 4
Posted
Dnia 8.01.2023 o 15:29, Alaskan malamutte napisał:

Pani Dorota napisala że mają teriera zamojskiego😁

Fajnie .

Ale ludzie jednak są nieedukowalni, bo prosiłam, żeby nie używali uczy flexi.

Posted
Dnia 8.01.2023 o 15:39, Poker napisał:

Fajnie .

Ale ludzie jednak są nieedukowalni, bo prosiłam, żeby nie używali uczy flexi.

Ja uzywam flexi. Moje poprzednie malamuty też chodzily na flexi..Konsultowalam ze szkoleniowcem i hodowcą...W przypadku mojego psa nie bylo żadnych przeciwskazań.

Jak byl malutki chodziliśmy na normalnej smyczy. Z każdym tak zaczynałam...

Moj Zew chodzi zarowno na lince treningowej jak i na flexi...Pięknie się zachowuje. Reaguje na slowo zaczekaj. 

Może to o lękowe psy chodzi? 

Posted

Przy flexi w komplecie jest taka jakby obróżka cienka. Trzeba to założyć na rękę i rączkę.

Każdy pies jest lękowy, jak się wyrwie, a rączka za nim.

Posted
Dnia 8.01.2023 o 16:00, rozi napisał:

Każdy pies jest lękowy, jak się wyrwie, a rączka za nim.

Dokładnie chodzi o to o czym pisze rozi. 

Uchwyt goni psa jak potwór , a ten ucieka w popłochu i głuchnie że strachu.

Posted

Na koncie ZEA są nowe wpłaty dla braci, bardzo dziękujemy💐💐: 30 zł - Nesiowata (02.01.)(z wątku suni po wypadku, sunia niestety nie żyje)🌹💙, 50 zł - MikAga(04.01.) 🌹💙

Posted
Dnia 8.01.2023 o 17:47, Poker napisał:

Uchwyt goni psa jak potwór , a ten ucieka w popłochu i głuchnie że strachu.

To mój malamut jakiś inny....🤔 Kiedyś wypadł mi uchwyt..Na chodnik upadł....Zew stanął , spojrzał i czekał aż podniosę

Ja to chyba mam szczęście...🙃

Posted

Pani Dorota wczoraj spróbowała pobiegać w parku z Kalmarem. Napisała mi, ze jest idealny, skupiony i pięknie dostosowuje się do tempa biegacza. Oczywiście był na smyczy.

Kalmar w domu jest bardzo grzeczny, sygnalizuje chęć wyjścia. Jedyny minusik to to, że nic nie można zostawić do jedzenia. Potrafi wskoczyć na blat aby sprawdzić, co tam tak pięknie pachnie 🙂

Posted
Dnia 9.01.2023 o 20:39, Alaskan malamutte napisał:

Pani Dorota wczoraj spróbowała pobiegać w parku z Kalmarem. Napisała mi, ze jest idealny, skupiony i pięknie dostosowuje się do tempa biegacza. Oczywiście był na smyczy.

Kalmar w domu jest bardzo grzeczny, sygnalizuje chęć wyjścia. Jedyny minusik to to, że nic nie można zostawić do jedzenia. Potrafi wskoczyć na blat aby sprawdzić, co tam tak pięknie pachnie 🙂

Super wieści. Obu panom należą mniejsze porcje, więc Kalmar dba o to 🙂