Alaskan malamutte Posted January 7, 2023 Author Posted January 7, 2023 Rozmawiałam z p. Dorotą. Kalmar troszkę popiskiwał na początku drogi, ale potem się uspokoił. boi się windy i schodów. Łasuch z niego więc na smaczki uda się go zachęcić. W domu czuje się dobrze, ostrożnie zwiedza mieszkanie, chętnie wchodzi do kuchni, tam stoi miska z jedzeniem. Zaliczył już kanapę i fotel. Oczywiście ma na to pozwolenie. Zdjęcia niebawem. 4 Quote
Poker Posted January 7, 2023 Posted January 7, 2023 Na pewno dla Kalmarka zmiana miejsca to duży stres. Inni ludzie, miejsce, no i brak kompanów. Będzie powoli dobrze. Quote
agat21 Posted January 7, 2023 Posted January 7, 2023 Ogromne kciuki za aklimatyzację Kalmara 🙂👍 Quote
rozi Posted January 8, 2023 Posted January 8, 2023 Po schodach to niech on nie chodzi, zwłaszcza w dół. Quote
Poker Posted January 8, 2023 Posted January 8, 2023 Ma do zrobienia 1 piętro, potem jazda windą. Quote
Alaskan malamutte Posted January 8, 2023 Author Posted January 8, 2023 Kalmar z panciem na spacerku w Parku Wschodnim❤️ Quote
Alaskan malamutte Posted January 8, 2023 Author Posted January 8, 2023 Pani Dorota napisala że mają teriera zamojskiego😁 1 Quote
Poker Posted January 8, 2023 Posted January 8, 2023 Dnia 8.01.2023 o 15:29, Alaskan malamutte napisał: Pani Dorota napisala że mają teriera zamojskiego😁 Fajnie . Ale ludzie jednak są nieedukowalni, bo prosiłam, żeby nie używali uczy flexi. Quote
Nadziejka Posted January 8, 2023 Posted January 8, 2023 Dnia 7.01.2023 o 12:09, Alaskan malamutte napisał: Jadę do domciu!!! 😃❤️❤️❤️ Quote
Alaskan malamutte Posted January 8, 2023 Author Posted January 8, 2023 Dnia 8.01.2023 o 15:39, Poker napisał: Fajnie . Ale ludzie jednak są nieedukowalni, bo prosiłam, żeby nie używali uczy flexi. Ja uzywam flexi. Moje poprzednie malamuty też chodzily na flexi..Konsultowalam ze szkoleniowcem i hodowcą...W przypadku mojego psa nie bylo żadnych przeciwskazań. Jak byl malutki chodziliśmy na normalnej smyczy. Z każdym tak zaczynałam... Moj Zew chodzi zarowno na lince treningowej jak i na flexi...Pięknie się zachowuje. Reaguje na slowo zaczekaj. Może to o lękowe psy chodzi? Quote
rozi Posted January 8, 2023 Posted January 8, 2023 Przy flexi w komplecie jest taka jakby obróżka cienka. Trzeba to założyć na rękę i rączkę. Każdy pies jest lękowy, jak się wyrwie, a rączka za nim. Quote
Poker Posted January 8, 2023 Posted January 8, 2023 Dnia 8.01.2023 o 16:00, rozi napisał: Każdy pies jest lękowy, jak się wyrwie, a rączka za nim. Dokładnie chodzi o to o czym pisze rozi. Uchwyt goni psa jak potwór , a ten ucieka w popłochu i głuchnie że strachu. Quote
Tola Posted January 8, 2023 Posted January 8, 2023 Dnia 7.01.2023 o 13:51, Alaskan malamutte napisał: Podmieniłam wyróżnione ogłoszenie Kalmara na Kefira (u mnie Śnieżek) Śnieżek, dwuletni piesek do adopcji! Gorzów Wielkopolski • OLX.pl Bardzo dziękuję🌹Hania podesłała nowe zdjęcia Kefirka, więc jutro zrobię nowe olx. Może tym razem chwyci. Quote
Tola Posted January 8, 2023 Posted January 8, 2023 Na koncie ZEA są nowe wpłaty dla braci, bardzo dziękujemy💐💐: 30 zł - Nesiowata (02.01.)(z wątku suni po wypadku, sunia niestety nie żyje)🌹💙, 50 zł - MikAga(04.01.) 🌹💙 Quote
Tyśka) Posted January 8, 2023 Posted January 8, 2023 Dodam dwa ostatnie zdjęcia Kefira do swojego olx. Quote
Alaskan malamutte Posted January 8, 2023 Author Posted January 8, 2023 Dnia 8.01.2023 o 17:47, Poker napisał: Uchwyt goni psa jak potwór , a ten ucieka w popłochu i głuchnie że strachu. To mój malamut jakiś inny....🤔 Kiedyś wypadł mi uchwyt..Na chodnik upadł....Zew stanął , spojrzał i czekał aż podniosę Ja to chyba mam szczęście...🙃 Quote
Alaskan malamutte Posted January 9, 2023 Author Posted January 9, 2023 Kalmar grzeczniutko obserwuje jak panstwo jedzą obiad. A nuż coś spadnie? 2 Quote
Alaskan malamutte Posted January 9, 2023 Author Posted January 9, 2023 Pani Dorota wczoraj spróbowała pobiegać w parku z Kalmarem. Napisała mi, ze jest idealny, skupiony i pięknie dostosowuje się do tempa biegacza. Oczywiście był na smyczy. Kalmar w domu jest bardzo grzeczny, sygnalizuje chęć wyjścia. Jedyny minusik to to, że nic nie można zostawić do jedzenia. Potrafi wskoczyć na blat aby sprawdzić, co tam tak pięknie pachnie 🙂 Quote
agat21 Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 Czyli pies ideał, a w dodatku troszczy się czy państwo aby dobrze jedzą. Czegóż chcieć więcej? 😉😁 1 Quote
Poker Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 Dnia 9.01.2023 o 20:39, Alaskan malamutte napisał: Pani Dorota wczoraj spróbowała pobiegać w parku z Kalmarem. Napisała mi, ze jest idealny, skupiony i pięknie dostosowuje się do tempa biegacza. Oczywiście był na smyczy. Kalmar w domu jest bardzo grzeczny, sygnalizuje chęć wyjścia. Jedyny minusik to to, że nic nie można zostawić do jedzenia. Potrafi wskoczyć na blat aby sprawdzić, co tam tak pięknie pachnie 🙂 Super wieści. Obu panom należą mniejsze porcje, więc Kalmar dba o to 🙂 Quote
Alaskan malamutte Posted January 10, 2023 Author Posted January 10, 2023 No i doczekalam się🥰❤️😍 Kalmar w łóżku! 😁 2 Quote
Recommended Posts