Jump to content
Dogomania

Za TM 馃槩. 16 letni - 艁atu艣 , zaniedbany i po urazie, wr贸ci艂 do zdrowia i si艂. W dt potem w hoteliku. Przed 艢wi臋tami w grudniu 2024 znalaz艂 dom :). Dzi臋kuj臋.

Recommended Posts

Posted
Dnia 2.11.2022 o 12:25, Isiak napisa艂:

Cudownie, 偶e ju偶 opu艣ci艂 to miejsce! Onaa, czy Ty na migreny cierpisz?

Te偶 si臋 ciesz臋 偶e 艁atu艣 ju偶 poza schroniskiem.

Tak Isiaczku, migrenowe b贸le g艂owy, okropno艣膰.

Posted
Dnia 2.11.2022 o 12:27, Onaa napisa艂:

Te偶 si臋 ciesz臋 偶e 艁atu艣 ju偶 poza schroniskiem.

Tak Isiaczku, migrenowe b贸le g艂owy, okropno艣膰.

Kole偶anka tak ma, koszmar... Ma specjalnie przygotowywane proszki przeciwb贸lowe, na recept臋 lekarza w aptece jej robi膮, ale drogie podobno.

Posted
Dnia 2.11.2022 o 12:27, Onaa napisa艂:

migrenowe b贸le g艂owy, okropno艣膰.

Tr贸jzastrzyk - pyralgina, atropina, papaveryna.

By艂o co艣 z tym sk艂adem w czopkach.

Posted

Przy b贸lach g艂owy pierwsze co trzeba zawsze zrobi膰 to nawodni膰 organizm. Cz臋sto olbrzymie b贸le g艂owy powodowane s膮 przez skrajne odwodnienie organizmu. Wielu m膮drych lekarzy m贸wi, 偶e zanim cz艂owiek si臋 naje lek贸w i wszelkiej trucizny powinien wypi膰 ma艂ymi 艂yczkami co kilka minut ze 2 szklanki wody i poczeka膰.

Posted
Dnia 2.11.2022 o 12:51, agat21 napisa艂:

Przy b贸lach g艂owy pierwsze co trzeba zawsze zrobi膰 to nawodni膰 organizm. Cz臋sto olbrzymie b贸le g艂owy powodowane s膮 przez skrajne odwodnienie organizmu. Wielu m膮drych lekarzy m贸wi, 偶e zanim cz艂owiek si臋 naje lek贸w i wszelkiej trucizny powinien wypi膰 ma艂ymi 艂yczkami co kilka minut ze 2 szklanki wody i poczeka膰.

To prawda, u mnie cz臋sto dzia艂a. No ale ja nie mam migreny, tylko takie "zwyczajne" b贸le g艂owy i od kr臋gos艂upa czasem, jak przesadz臋 z noszeniem ci臋偶kich toreb z zakupami.

Posted
Dnia 2.11.2022 o 13:00, rozi napisa艂:

No ja mia艂am b贸le takie, 偶e pogotowie przyje偶d偶a艂o.

To jak do kole偶anki. Jak w pracy j膮 dopada艂o, to wymiotowa艂a, mdla艂a, wzywali pogotowie. Teraz nie pracuje i jak co, to przez trzy dni nie wychodzi z 艂贸偶ka.

Posted

Mo偶ecie si臋 艣mia膰 czy mnie bi膰, ale polecam zmian臋 diety na ro艣linn膮. Ja od wielu lat nie wiem co to migrena, bo mam naczynia krwiono艣ne w bardzo dobrym stanie. 馃檪

• Like 2
Posted
Dnia 2.11.2022 o 13:03, Isiak napisa艂:

To jak do kole偶anki. Jak w pracy j膮 dopada艂o, to wymiotowa艂a, mdla艂a, wzywali pogotowie. Teraz nie pracuje i jak co, to przez trzy dni nie wychodzi z 艂贸偶ka.

Mnie 偶adne 艂贸偶ko nie pomaga艂o, wr臋cz przeciwnie, czasem kilka godzin sta艂am pod 艣cian膮, ani si臋 po艂o偶y膰, ani usi膮艣膰, bo nasilenie b贸lu. Przesz艂o po ci膮偶y. Jak r臋k膮 odj膮艂. Niech sprawdzi hormony, czy co tam, ta kole偶anka.

Posted
Dnia 2.11.2022 o 13:11, agat21 napisa艂:

Mo偶ecie si臋 艣mia膰 czy mnie bi膰, ale polecam zmian臋 diety na ro艣linn膮. Ja od wielu lat nie wiem co to migrena, bo mam naczynia krwiono艣ne w bardzo dobrym stanie. 馃檪

Siedem lat nie jad艂am mi臋sa.

• Like 1
Posted
Dnia 2.11.2022 o 13:53, rozi napisa艂:

Mnie 偶adne 艂贸偶ko nie pomaga艂o, wr臋cz przeciwnie, czasem kilka godzin sta艂am pod 艣cian膮, ani si臋 po艂o偶y膰, ani usi膮艣膰, bo nasilenie b贸lu. Przesz艂o po ci膮偶y. Jak r臋k膮 odj膮艂. Niech sprawdzi hormony, czy co tam, ta kole偶anka.

To racja. Moja c贸rka miewa migreny a miala聽 je koszmarne, takie z nudno艣ciami, wymiotami. Okazalo si臋, 偶e to przez torbiele na jajnikach i zaburzenia hormonalne. Po terapii hormonalnej ma o wiele l偶ej. Dostaje specjalny lek przeciwb贸lowy na b贸le na tle hormonalnym i on dzia艂a tez na inne rodzaje b贸lu. Do tego w saszetkach , wiec efekt ekspresowy.

Posted

艁atu艣 ju偶 u mnie. Dawno mi nie by艂o tak smutno na widok psiaka :(. Zdj臋cia nie oddaj膮 jego stanu, jest tak zabiedzony, chudy w tylnej cz臋艣ci jak przecinek, tylna 艂apa nie chodzi, s膮 zaniki mi臋艣ni, oczka zaropia艂e, jak sika艂 to mocz taki dziwny, drapie si臋, sier艣膰 bardzo brzydka, zapach wiadomo. Le偶y teraz w przedpokoju, zostawi艂am go niech sobie odpocznie spokojnie, mia艂 dzisiaj wra偶e艅.聽 Jak Asia przyjecha艂a - wreszcie mia艂am pozna膰 t臋 wspania艂膮 osob臋 鉂わ笍, byli艣my z moim Guciem na przywitanie, psiaki si臋 zobaczy艂y, Gucio by艂 zaciekawiony聽 - tyle psiak贸w w aucie w tym聽 dziewczyna. 艁atu艣 spokojny, powolutku drepta艂, nogi go s艂abo nios艂y ale by艂 zainteresowany otoczeniem, zapachami, kilka raxzy podsika艂, obok klatki zaraz mam traw臋, teraz to bardziej li艣cie, klap艂 sobie na nie, wnios艂am go po schodach, przywita艂a go Tofinka, jak tylko wszed艂 do mieszkania to wypi艂 ca艂膮 misk臋 wody. Zjad艂 艂adnie kilka kawa艂k贸w z r臋ki, po艂o偶y艂 si臋, odpoczywa, do psiak贸w zaciekawiony. Zostawi艂am go, niech si臋 oswoi, chocia偶 on wygl膮da na domowego. Bardzo jest biedny :(, 偶al mi go, mam nadzieje 偶e uda mu si臋 poprawi膰 komfort 偶ycia.

• Like 11
Posted
Dnia 2.11.2022 o 13:54, rozi napisa艂:

Siedem lat nie jad艂am mi臋sa.

Samo mi臋so to po艂owa sukcesu. Nabia艂 jeszcze, nabia艂. Super pro-zapalny i cz臋sto bardzo t艂usty (sery).

Posted
Dnia 2.11.2022 o 15:13, Onaa napisa艂:

艁atu艣 ju偶 u mnie. Dawno mi nie by艂o tak smutno na widok psiaka :(. Zdj臋cia nie oddaj膮 jego stanu, jest tak zabiedzony, chudy w tylnej cz臋艣ci jak przecinek, tylna 艂apa nie chodzi, s膮 zaniki mi臋艣ni, oczka zaropia艂e, jak sika艂 to mocz taki dziwny, drapie si臋, sier艣膰 bardzo brzydka, zapach wiadomo. Le偶y teraz w przedpokoju, zostawi艂am go niech sobie odpocznie spokojnie, mia艂 dzisiaj wra偶e艅.聽 Jak Asia przyjecha艂a - wreszcie mia艂am pozna膰 t臋 wspania艂膮 osob臋 鉂わ笍, byli艣my z moim Guciem na przywitanie, psiaki si臋 zobaczy艂y, Gucio by艂 zaciekawiony聽 - tyle psiak贸w w aucie w tym聽 dziewczyna. 艁atu艣 spokojny, powolutku drepta艂, nogi go s艂abo nios艂y ale by艂 zainteresowany otoczeniem, zapachami, kilka raxzy podsika艂, obok klatki zaraz mam traw臋, teraz to bardziej li艣cie, klap艂 sobie na nie, wnios艂am go po schodach, przywita艂a go Tofinka, jak tylko wszed艂 do mieszkania to wypi艂 ca艂膮 misk臋 wody. Zjad艂 艂adnie kilka kawa艂k贸w z r臋ki, po艂o偶y艂 si臋, odpoczywa, do psiak贸w zaciekawiony. Zostawi艂am go, niech si臋 oswoi, chocia偶 on wygl膮da na domowego. Bardzo jest biedny :(, 偶al mi go, mam nadzieje 偶e uda mu si臋 poprawi膰 komfort 偶ycia.

Ju偶 zabra艂a艣 go do nieba. Mam nadziej臋, 偶e przy Twojej opiece dojdzie szybko do du偶o lepszego stanu.

Posted

Jeszcze apropos' nabia艂u i hormon贸w - nabia艂 jest bomb膮 hormonaln膮. Krowy aby produkowa膰 wi臋cej mleka s膮 szprycowane estrogenami. Dlatego nawet m艂ode dziewczyny w dzisiejszych czasach maj膮 choroby hormonozale偶ne - endometriozy, nowotwory piersi i jajnik贸w itp. Zamiast bra膰 kolejne hormony w tabletkach (kt贸re spowoduj膮 kolejne perturbacje) nale偶y po prostu usun膮膰 藕r贸d艂o problemu.

Posted

Reniu, a mocz to jaki by艂? Nie byl mo偶e ciemny? Tam jeden pies ma babeszioze, mo偶e si臋 okaza膰, 偶e wi臋cej kleszczy i ps贸w jest zaka偶onych.聽

Posted
Dnia 2.11.2022 o 15:40, agat21 napisa艂:

Samo mi臋so to po艂owa sukcesu. Nabia艂 jeszcze, nabia艂. Super pro-zapalny i cz臋sto bardzo t艂usty (sery).

Od nabia艂u mnie sam organizm odrzuca od jakiego艣 czasu. Ja dzia艂am wed艂ug organizmu, on g艂upi nie jest. Znaczy mo偶e m贸j. Mi臋so w tej chwili jem, a nabia艂u nie.

Posted
Dnia 2.11.2022 o 15:12, Mazowszanka13 napisa艂:

Ja te偶 poprosz臋 o numer konta:) Wy艣l臋 co艣 na start, a potem zobaczymy.

Dzi臋kuj臋 serdecznie Mazowszanko :), wysy艂am pw.

Dnia 2.11.2022 o 13:03, Isiak napisa艂:

Mnie to m臋czy ju偶 kilka lat, od jakiego艣 czasu nie tylko b贸l, ale w艂a艣nie wymiotuj臋, robi mi si臋 s艂abo. Mia艂am kiedy艣 badania, tomograf, przepustowo艣膰 偶y艂.

Dnia 2.11.2022 o 12:41, RUTA93 napisa艂:

Jestem u 艁ateczka. Prosz臋 o numer konta.

Witaj i bardzo dzi臋kujemy :).

Dnia 2.11.2022 o 16:21, Jaaga napisa艂:

Reniu, a mocz to jaki by艂? Nie byl mo偶e ciemny? Tam jeden pies ma babeszioze, mo偶e si臋 okaza膰, 偶e wi臋cej kleszczy i ps贸w jest zaka偶onych.聽

Mocz jasny, nie przejrzysty, taki g臋sty raczej, ma艂o wodnisty, ale pewnie jest odwodniony troch臋.

Byli艣my na spacerku nocnym , 艂adnie zrobi艂 siku, wida膰 偶e sprawia mu przyjemno艣膰 bycie na polu, mo偶liwo艣膰 w膮chania, jest zainteresowany otoczeniem, moimi psiakami, niestety s艂abe 艂apki nie bardzo go nios膮, zrobi kilka krok贸w, ale macha ju偶 lekko ogonkiem :).

Aska7 -dzi臋kuj臋 Ci bardzo za dowiezienie 艁atusia 馃尯

• Upvote 1