Moli@ Posted October 30, 2022 Posted October 30, 2022 Dnia 30.10.2022 o 13:06, Onaa napisa艂: Tak. Najpierw my艣la艂am i pyta艂am nawet miejsce u kikou i聽 pdt u pani Ewy , ale nie by艂o, ale 偶e ja po sta偶u jednak musz臋 szuka膰 pracy to stwierdzi艂am 偶e mo偶e to i szale艅stwo ale innej pomocy nie potrafi臋 mu da膰 jak dt u siebie. Na ten moment to jedyne rozwi膮zanie, a okaza艂o si臋 偶e bardzo potrzebuje pomocy :(, wiem 偶e czasy ci臋偶kie, ale skoro odpadnie koszt pobytu to jako艣 uda si臋 uzbiera膰 pieni膮偶ki na comiesi臋czne wydatki na odpowiednie jedzonko - nie wiem czy b臋dzie jad艂 karm臋 such膮 czy mokr膮 i na wydatki na badania, weta itp. Jutro musz臋 lecie膰 po podk艂ady, po test na lamblie, i po jakie艣 puszeczki a jak przyjedzie to do weta na przegl膮d, i potem dopiero kolejne badania - zobaczymy co b臋dzie pilniejsze. Prosz臋 o Wasz膮 wszelk膮 pomoc, wsparcie, rady, obecno艣膰 na w膮tku. Mam podk艂ady (dosta艂am dla ps贸w) 75/60 (wymiar cz. ch艂onnej)..., mog臋 si臋 podzieli膰 We 艣rod臋/czwartek mog臋 wys艂a膰 Quote
Onaa Posted October 30, 2022 Author Posted October 30, 2022 Dnia 30.10.2022 o 20:37, Moli@ napisa艂: Mam podk艂ady (dosta艂am dla ps贸w) 75/60 (wymiar cz. ch艂onnej)..., mog臋 si臋 podzieli膰 We 艣rod臋/czwartek mog臋 wys艂a膰 艁atu艣 i ja b臋dziemy wdzi臋czni, my艣l臋 偶e na pocz膮tku podk艂ady b臋d膮 konieczne. Mieszkam w bloku, wi臋c nie ma opcji - otwieram drzwi i psiak ju偶 na trawce. Poza tym nie wiadomo w jakim on stanie fizycznym. Quote
Moli@ Posted October 30, 2022 Posted October 30, 2022 Dnia 30.10.2022 o 20:42, Onaa napisa艂: 艁atu艣 i ja b臋dziemy wdzi臋czni, my艣l臋 偶e na pocz膮tku podk艂ady b臋d膮 konieczne. Mieszkam w bloku, wi臋c nie ma opcji - otwieram drzwi i psiak ju偶 na trawce. Poza tym nie wiadomo w jakim on stanie fizycznym. Pode艣lij na pw adres do wysy艂ki Quote
mari23 Posted October 31, 2022 Posted October 31, 2022 Dnia 30.10.2022 o 13:06, Onaa napisa艂: Tak. Najpierw my艣la艂am i pyta艂am nawet miejsce u kikou i聽 pdt u pani Ewy , ale nie by艂o, ale 偶e ja po sta偶u jednak musz臋 szuka膰 pracy to stwierdzi艂am 偶e mo偶e to i szale艅stwo ale innej pomocy nie potrafi臋 mu da膰 jak dt u siebie. Na ten moment to jedyne rozwi膮zanie, a okaza艂o si臋 偶e bardzo potrzebuje pomocy :(, wiem 偶e czasy ci臋偶kie, ale skoro odpadnie koszt pobytu to jako艣 uda si臋 uzbiera膰 pieni膮偶ki na comiesi臋czne wydatki na odpowiednie jedzonko - nie wiem czy b臋dzie jad艂 karm臋 such膮 czy mokr膮 i na wydatki na badania, weta itp. Jutro musz臋 lecie膰 po podk艂ady, po test na lamblie, i po jakie艣 puszeczki a jak przyjedzie to do weta na przegl膮d, i potem dopiero kolejne badania - zobaczymy co b臋dzie pilniejsze. Prosz臋 o Wasz膮 wszelk膮 pomoc, wsparcie, rady, obecno艣膰 na w膮tku. przez 艂zy nie mog臋 pisa膰... Onaa 鉂わ笍鉂わ笍鉂わ笍鉂わ笍鉂わ笍鉂わ笍聽 1 Quote
Tola Posted October 31, 2022 Posted October 31, 2022 Nie mam zdj臋膰, bo piesio schowany by艂 g艂臋boko w budzie, nawet w pierwszej chwili przerazi艂am si臋, 偶e go nie ma! Quote
Gabi79 Posted November 1, 2022 Posted November 1, 2022 Dnia 30.10.2022 o 11:55, Onaa napisa艂: Uda艂o si臋 !! Podobno starutki, s艂abo chodzi, siedzi ca艂y czas w budzie. Biedaczek 馃槥 . Bez Waszej pomocy nie dam rady mu pom贸c, nie wiem ile czasu ma, my艣la艂am 偶e jest w lepszym stanie, ale co聽 - zostawi膰 go teraz, 偶eby tam sobie za jaki艣 czas umar艂 sam .. ostatnio co wejd臋 na fb to jaki艣 starszy piesek, kt贸rego udost臋pnialam niedawno, bo szuka艂 domu, ma zdj臋cie czarno - bia艂e (za TM) ... i kolejny raz nie zd膮偶y艂.聽 U mnie to niezbyt dobry czas na bycie dt dla takiego pieska bo szukam pilnie pracy i teraz jestem jeszcze w domu, ale znowu wiadomo czego brak, a jak p贸jd臋 , to b臋dzie musia艂 siedzie膰 w ma艂ym przedpokoju z moimi psiakami ca艂y dzie艅, mam malutkie mieszkanko, nie mam gdzie oddzieli膰 psiak贸w, ale pomy艣la艂am 偶e starszemu pieskowi w potrzebie to mo偶e wystarczy bezpieczny ciep艂y k膮cik, opieka i mi艂o艣膰 - tylko tyle mog臋 teraz mu da膰. Ale chcia艂am 偶eby zd膮偶y艂 ..to pozna膰 , zanim nadejdzie jego czas.. B臋d臋 wdzi臋czna za Wasz膮 ka偶d膮 obecno艣膰, trosk臋, wsparcie .. W 艣rod臋 ma by膰 ten dzie艅. 聽 Reniu, jeste艣 CUDOWNA!!! DT u Ciebie to b臋dzie raj dla tego biedaczka. Pop艂aka艂am si臋 ze wzruszenia. Niestety nie jestem w stanie pom贸c finansowo, bo jestem na zasi艂ku i te偶 szukam pracy, ale b臋d臋 zagl膮da膰 do 艁aciatka. 聽 2 Quote
agat21 Posted November 1, 2022 Posted November 1, 2022 Malutki grosik polecia艂, ju偶 powinna艣 mie膰 na koncie. Quote
mari23 Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Dnia 1.11.2022 o 19:26, Gabi79 napisa艂: Reniu, jeste艣 CUDOWNA!!! DT u Ciebie to b臋dzie raj dla tego biedaczka. Pop艂aka艂am si臋 ze wzruszenia. Niestety nie jestem w stanie pom贸c finansowo, bo jestem na zasi艂ku i te偶 szukam pracy, ale b臋d臋 zagl膮da膰 do 艁aciatka. 聽 Id臋 po pomoc do Staruszkowej Skarpety Quote
agat21 Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Dnia 30.10.2022 o 20:42, Onaa napisa艂: 艁atu艣 i ja b臋dziemy wdzi臋czni, my艣l臋 偶e na pocz膮tku podk艂ady b臋d膮 konieczne. Mieszkam w bloku, wi臋c nie ma opcji - otwieram drzwi i psiak ju偶 na trawce. Poza tym nie wiadomo w jakim on stanie fizycznym. Sprawd藕, prosz臋, czy dotar艂a moja wp艂ata, wys艂a艂am na konto w mbanku - takie mia艂am Twoje zapisane, a Ty mi ostatnio co艣 wp艂aca艂a艣 z jakiego艣 innego konta. Wi臋c troch臋 si臋 zaniepokoi艂am czy masz jeszcze to konto w mbanku? Quote
mar.gajko Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Ja nie mam konta do wp艂acania. Mog臋 zapyta膰 u kogo b臋dzie w Krakowie? Mo偶e znam. Mo偶e blisko mnie, to co艣 pomog臋? Quote
Ellig Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Dzisiaj wielki dzie艅 dla 艁aciatka, szerokiej drogi! Quote
mari23 Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Dnia 2.11.2022 o 10:34, Ellig napisa艂: Dzisiaj wielki dzie艅 dla 艁aciatka, szerokiej drogi! Tak, wielki dzie艅 dla 艁aciatka 鉂わ笍聽trzymam kciuki! 1 Quote
Onaa Posted November 2, 2022 Author Posted November 2, 2022 Przepraszam 偶e dopiero teraz ale z艂apa艂 mnie m贸j b贸l g艂owy od dw贸ch dni , nawet si臋 nie wylogowa艂am, jestem na lekach przeciwb贸lowych, mam nadziej臋 偶e Asia da mi 艁aciatka 馃檪 bo jestem blada, spocona, ledwo si臋 na nogach trzymam, dopiero dzi艣 wysz艂am 偶eby co艣 kupi膰 dla niego bo nawet do jedzenia nie mia艂am nic, ale lepiej zam贸wi膰 przez neta jednak. Zaraz mu zrobi臋 prowizoryczne legowisko bo chcia艂am kupi膰 mu plastikowe 偶eby by艂o higieniczne ale nie by艂o a w domu mam tylko dwa dla moich psiak贸w. Test贸w na lamblie nie ma, robi tylko wet w gabinecie, wi臋c musimy jutro z 艁aciatkiem dotrze膰 do weta, chustek ze 艣rodk贸w dezynfekuj膮cym te偶 w aptece nie by艂o. Nie wiem gdzie to Jagna kupuje. 艁ACIATEK wyjecha艂 ze schroniska. B臋dzie u mnie oko艂o 14.30 - 15.00 - spokojnej podr贸偶y dla Asi i psiaczk贸w. A Wam bardzo dzi臋kuj臋 偶e jeste艣cie Quote
Onaa Posted November 2, 2022 Author Posted November 2, 2022 Dnia 30.10.2022 o 20:43, Moli@ napisa艂: Pode艣lij na pw adres do wysy艂ki Ju偶 nadrabiam zleg艂o艣ci. Dnia 1.11.2022 o 19:26, Gabi79 napisa艂: Reniu, jeste艣 CUDOWNA!!! DT u Ciebie to b臋dzie raj dla tego biedaczka. Pop艂aka艂am si臋 ze wzruszenia. Niestety nie jestem w stanie pom贸c finansowo, bo jestem na zasi艂ku i te偶 szukam pracy, ale b臋d臋 zagl膮da膰 do 艁aciatka. 聽 Gabrysiu, dzi臋kuj臋 Ci bardzo za mi艂e s艂owa. Na pewno do艂o偶臋 wszelkich stara艅 偶eby pieskowi by艂o u mnie dobrze, wszelkie wsparcie i dobre my艣li bardzo s膮 nam potrzebne. Dnia 1.11.2022 o 19:51, agat21 napisa艂: Malutki grosik polecia艂, ju偶 powinna艣 mie膰 na koncie. Agatko przylecia艂o do 艁atusia 50z艂 - dzi臋kuj臋 馃尯 Dnia 1.11.2022 o 21:25, Poker napisa艂: 聽A ja nie dosta艂am nr konta. Zaraz nadrabiam zaleg艂o艣ci, dopiero wr贸ci艂am i chcia艂am wiedzie膰 jak psiaki czy wyjecha艂y ze schroniska, i dopiero siad艂am do kompa. Po tych lekach przeciwb贸lowych do cz kowiek jest taki s艂aby jakby nie wiem co. Dnia 2.11.2022 o 09:30, mar.gajko napisa艂: Ja nie mam konta do wp艂acania. Mog臋 zapyta膰 u kogo b臋dzie w Krakowie? Mo偶e znam. Mo偶e blisko mnie, to co艣 pomog臋? B臋dzie u mnie, je艣li kto艣 jest z Krakowa czy okolic i b臋dzie mia艂 ochote odwiedzi膰 艁atusia to zapraszamy ja si臋 troszk臋 ogarniemy :). 1 Quote
Onaa Posted November 2, 2022 Author Posted November 2, 2022 Dnia 2.11.2022 o 10:34, Ellig napisa艂: Dzisiaj wielki dzie艅 dla 艁aciatka, szerokiej drogi! 聽 Dnia 2.11.2022 o 11:00, mari23 napisa艂: Tak, wielki dzie艅 dla 艁aciatka 鉂わ笍聽trzymam kciuki! 聽 Tak wielki, 艁atunio jedzie ju偶 sobie z Asi膮 i psiaczkami. By艂o troszk臋 zamieszania ale uda艂o si臋, wszyscy jad膮 po nowe lepsze 偶ycie. 艁atu艣 z tych kilku s艂贸w co mi Tola przekaza艂a, biedna od rana zm臋czona, po powrocie co艣 napisze, w ka偶dym razie, spokojny mi艂y, tylko to ju偶 staruszeczek, ta jedna 艂apinka biedna, kuleje. Jeszcze kilka godzin i b臋dzie m贸g艂 odpocz膮膰 sobie. Oby jak najszybciej poczu艂 si臋 u nas dobrze. 聽 3 Quote
Gabi79 Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Zawsze si臋 wzruszam, jak psiaki jad膮 po nowe 偶ycie, ale dzisiaj jeszcze bardziej ni偶 zwykle. Reniu, dzi臋kuj臋 Ci z ca艂ego serca za uratowanie 艁aciatka. Ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰, a偶 b臋dzie u Ciebie. Quote
mari23 Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Dnia 2.11.2022 o 11:23, Onaa napisa艂: Tak wielki, 艁atunio jedzie ju偶 sobie z Asi膮 i psiaczkami. By艂o troszk臋 zamieszania ale uda艂o si臋, wszyscy jad膮 po nowe lepsze 偶ycie. 艁atu艣 z tych kilku s艂贸w co mi Tola przekaza艂a, biedna od rana zm臋czona, po powrocie co艣 napisze, w ka偶dym razie, spokojny mi艂y, tylko to ju偶 staruszeczek, ta jedna 艂apinka biedna, kuleje. Jeszcze kilka godzin i b臋dzie m贸g艂 odpocz膮膰 sobie. Oby jak najszybciej poczu艂 si臋 u nas dobrze. On jeszcze nie wie, my ju偶 si臋 cieszymy 鉂わ笍聽 1 Quote
agat21 Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Jad膮? Jak cudownie! Ja te偶 chyba sobie pop艂acz臋.. 馃槄 Quote
Onaa Posted November 2, 2022 Author Posted November 2, 2022 Dnia 2.11.2022 o 11:30, mari23 napisa艂: Oj jeszcze nie wie, my ju偶 si臋 cieszymy 鉂わ笍聽 聽 Dnia 2.11.2022 o 11:29, Gabi79 napisa艂: Zawsze si臋 wzruszam, jak psiaki jad膮 po nowe 偶ycie, ale dzisiaj jeszcze bardziej ni偶 zwykle. Reniu, dzi臋kuj臋 Ci z ca艂ego serca za uratowanie 艁aciatka. Ju偶 nie mog臋 si臋 doczeka膰, a偶 b臋dzie u Ciebie. 聽 艁atu艣 jeszcze nie wie 偶e czeka na niego Gucio z tego samego schroniska 馃檪 i ma艂a Tofinka, kt贸ra bardzo lubi si臋 ca艂owa膰, ka偶dy ch艂opak czy tego chce czy nie jest przez ni膮 molestowany :D. Gucio ca艂y czas odmawia ca艂us贸w, ale byli tacy, kt贸rzy dla 艣wi臋tego spokoju oddawali buziaki. 1 Quote
Tola Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Piesio jedzie, jest niezwykle spokojny, ale b. s艂aby, 艂apka w g贸rze. Jaka艣 kanalia聽 prawdopodobnie pozby艂a si臋 staruszka, jak zacz膮艂 niedomaga膰.馃槩聽 1 Quote
Onaa Posted November 2, 2022 Author Posted November 2, 2022 Taki starszy elegancki pan. 艁apki ma bardzo biedne, tylna kulawa i te z przodu jakby opuchni臋te, i poduszki i przy kostkach. Trzymajcie prosz臋 kciuki 偶e moje ma艂e stadko 偶eby go dobrze przyj臋艂o a on je zaakceptowa艂. Quote
Isiak Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Cudownie, 偶e ju偶 opu艣ci艂 to miejsce! Onaa, czy Ty na migreny cierpisz? Quote
Recommended Posts