Onaa Posted March 21, 2023 Author Posted March 21, 2023 Na koncie 艁atusia wp艂ata od Keyuta聽 鉂わ笍- 50z艂, jest te偶 kolejna miesieczna deklaracj臋 na hotelik - 25z艂 od Kaas1 - bardzo dzi臋kujemy :). Wklejam fakturk臋 za badanie z krwi - kontrola pr贸by w膮trobowe, i wyniki. Quote
Jaaga Posted March 22, 2023 Posted March 22, 2023 Reniu, na w膮trob臋 podaj 艁atkowi Sylimarol. Mam przetestowane chyba wszystkie weterynaryjne leki 艂膮cznie z zastrzykami i najlepsze oraz najszybsze efekty by艂y po zwyk艂ym Silimarolu. To czysty ostropest plamisty i聽 dzia艂a lepiej, ni偶 te drogie niby super, hiper 艣rodki. Kupi艂am ostatnio na allegro po 7 z艂 za opakowanie. Wystarczy to mniejsze ste偶enie. Skoro podajesz leki a wyniki nadal s膮 poza norm膮, to nie zaszkodzi spr贸bowa膰, to naturalny 艣rodek. 1 2 Quote
Nesiowata Posted March 22, 2023 Posted March 22, 2023 Dnia 22.03.2023 o 11:46, Jaaga napisa艂: Reniu, na w膮trob臋 podaj 艁atkowi Sylimarol. Mam przetestowane chyba wszystkie weterynaryjne leki 艂膮cznie z zastrzykami i najlepsze oraz najszybsze efekty by艂y po zwyk艂ym Silimarolu. To czysty ostropest plamisty i聽 dzia艂a lepiej, ni偶 te drogie niby super, hiper 艣rodki. Kupi艂am ostatnio na allegro po 7 z艂 za opakowanie. Wystarczy to mniejsze ste偶enie. Skoro podajesz leki a wyniki nadal s膮 poza norm膮, to nie zaszkodzi spr贸bowa膰, to naturalny 艣rodek. A mniejsze st臋偶enie to ile? Mo偶e by膰 dla psa 100 mg? Quote
Onaa Posted March 22, 2023 Author Posted March 22, 2023 Dnia 22.03.2023 o 11:46, Jaaga napisa艂: Reniu, na w膮trob臋 podaj 艁atkowi Sylimarol. Mam przetestowane chyba wszystkie weterynaryjne leki 艂膮cznie z zastrzykami i najlepsze oraz najszybsze efekty by艂y po zwyk艂ym Silimarolu. To czysty ostropest plamisty i聽 dzia艂a lepiej, ni偶 te drogie niby super, hiper 艣rodki. Kupi艂am ostatnio na allegro po 7 z艂 za opakowanie. Wystarczy to mniejsze ste偶enie. Skoro podajesz leki a wyniki nadal s膮 poza norm膮, to nie zaszkodzi spr贸bowa膰, to naturalny 艣rodek. Takie opakowanie聽 st臋偶enie 100mg to wystarczy jedna tabletka dziennie dla pieska 13kg ? Quote
Jaaga Posted March 23, 2023 Posted March 23, 2023 Dnia 22.03.2023 o 12:12, Nesiowata napisa艂: A mniejsze st臋偶enie to ile? Mo偶e by膰 dla psa 100 mg? 35 mg Dnia 22.03.2023 o 21:33, Onaa napisa艂: Takie opakowanie聽 st臋偶enie 100mg to wystarczy jedna tabletka dziennie dla pieska 13kg ? 聽1 tabl. 35 mg, lub po艂贸wka 70 mg.聽 Quote
Poker Posted March 23, 2023 Posted March 23, 2023 Nie powinno si臋 dzieli膰 Sylimarolu. 呕adnych tabletek bez rowka nie powinno si臋 dzieli膰. Quote
sue Posted March 23, 2023 Posted March 23, 2023 Dnia 23.03.2023 o 16:04, Poker napisa艂: Nie powinno si臋 dzieli膰 Sylimarolu. 呕adnych tabletek bez rowka nie powinno si臋 dzieli膰. a co zrobi膰 jak np. kot nie zje za nic ca艂ej? rozdrobni膰? to chyba wychodzi na to samo. Podawalam sylimarol i za nic nie da艂o si臋 wcisn膮膰 ca艂ej. Mo偶e pies ma inaczej bo wydaje mi si臋 偶e 艂atwiej 艂yka "zamaskowane" tabletki Quote
Poker Posted March 23, 2023 Posted March 23, 2023 Je偶eli ma przyj膮膰 ca艂膮 tabletk臋, to mo偶na podzieli膰 na kawa艂ki i wszystkie poda膰, bo dostaje ca艂膮 dawk臋. Nie wolno dzieli膰 i podawa膰 na porcj臋 tylko cz臋艣膰. Quote
rozi Posted March 23, 2023 Posted March 23, 2023 Bez jaj, o co chodzi? Czasem lek ma otoczk臋 tak膮 chroni膮c膮 przew贸d, no trudno, nie b臋dzie ochroniony, przecie偶 to nie kwas solny... Zawsze rozgniata艂am tabletki, je艣li ca艂ej nie da艂o rady poda膰. Swoje te偶 gryz臋. Quote
feryenne Posted March 23, 2023 Posted March 23, 2023 Dnia 23.03.2023 o 18:54, rozi napisa艂: Bez jaj, o co chodzi? Czasem lek ma otoczk臋 tak膮 chroni膮c膮 przew贸d, no trudno, nie b臋dzie ochroniony, przecie偶 to nie kwas solny... Zawsze rozgniata艂am tabletki, je艣li ca艂ej nie da艂o rady poda膰. Swoje te偶 gryz臋. Nie chodzi o rozdrobnienie, tylko podzia艂. Substancja czynna mo偶e nie by膰 roz艂o偶ona w tabletce jednolicie i je艣li podzielisz na dwie dawki mo偶e w nich by膰 znacz膮co r贸偶na ilo艣膰 rzeczywistego leku. 1 2 Quote
Poker Posted March 23, 2023 Posted March 23, 2023 S膮 tabletki, kt贸re musz膮 dotrze膰 w ca艂o艣ci do jelit, wi臋c pogryzione nie b臋d膮 w艂a艣ciwie dzia艂a膰, tzn. gorzej albo w og贸le nie. Tabletki bez rowka stanowi膮 mieszanin臋 niejednorodn膮 i np. w jednej po艂贸wce mo偶e by膰 ca艂y lek, a聽 w drugiej wype艂niacz. I mo偶e doj艣膰 do przedawkowania albo nie podania leku. 1 Quote
Onaa Posted March 24, 2023 Author Posted March 24, 2023 O to nie wiedzia艂am 偶e tak jest , my艣la艂am 偶e w tabletkach lek - ta substancja czynna - jest jako艣 tak roz艂o偶ona r贸wnomiernie. Quote
Poker Posted March 24, 2023 Posted March 24, 2023 Tabletki z rowkami mo偶na dzieli膰. Leki weterynaryjne maj膮 cz臋艣ciej rowki ni偶 dla ludzi. Kapsu艂ki czasem wolno wysypywa膰 , a niekt贸rych nie wolno. 聽 . Quote
Onaa Posted March 29, 2023 Author Posted March 29, 2023 Na koncie聽艁atusia wp艂ata od Dulskiej聽聽鉂わ笍-聽20z艂, mamy te偶 deklaracj臋 sta艂膮 30z艂 na p贸艂 roku od MikAga - bardzo dzi臋kuj臋 :). 聽 Quote
Jaaga Posted March 29, 2023 Posted March 29, 2023 Dnia 23.03.2023 o 22:42, Poker napisa艂: S膮 tabletki, kt贸re musz膮 dotrze膰 w ca艂o艣ci do jelit, wi臋c pogryzione nie b臋d膮 w艂a艣ciwie dzia艂a膰, tzn. gorzej albo w og贸le nie. Tabletki bez rowka stanowi膮 mieszanin臋 niejednorodn膮 i np. w jednej po艂贸wce mo偶e by膰 ca艂y lek, a聽 w drugiej wype艂niacz. I mo偶e doj艣膰 do przedawkowania albo nie podania leku. Zawsze dziel臋 Sylimarol i dzia艂a, a efekty widac w wynikach bada艅 kontrolnych juz po tygodniu podawania. Mam ma艂e psy, wi臋c nawet najmniejsza tabletka jest za du偶a, a wype艂nienie to przeciez tylko ostropest, a nie np antybiotyk czy psychotrop. Doradzi艂am, co u mnie skuteczne, ale oczywi艣cie kazdy zrobi, jak uwa偶a. Nawet moja neurolog dzieli kapsu艂ki czy tabletki dojelitowe, bo m贸wi, ze lepiej zeby cokolwiek si臋 wch艂on臋艂o, niz nic nie poda膰, a na ma艂e pieski nie ma takich dawek. 1 Quote
Onaa Posted March 29, 2023 Author Posted March 29, 2023 艁atu艣 by艂 dzisiaj na wizycie kontroli u ortopedy - by艂 bardzo poruszony, tyle nowych wra偶e艅, zapach贸w 馃檪 Pan doktor jest z jego stanu zadowolony. 5 Quote
elik Posted March 29, 2023 Posted March 29, 2023 Dnia 29.03.2023 o 20:25, Onaa napisa艂: Pan doktor jest z jego stanu zadowolony. To ja te偶聽 馃檪聽 Quote
Onaa Posted April 1, 2023 Author Posted April 1, 2023 Na 艁atusia czeka miejsce w hoteliku u Szafirki. To daleka droga. Dobrze 偶e聽 艁atek znosi dobrze zmiany i lubi nowe rzeczy i jak co艣 si臋 dzieje.聽 Quote
sunnynight Posted April 1, 2023 Posted April 1, 2023 Dobrze, 偶e si臋 uda艂o. 艁atu艣 to super psiak, da艂a艣 mu taki pozytywny 艂adunek energii, 偶e na pewno szybko i 艣wietnie si臋 przystosuje. Kiedy jedzie? 1 Quote
Onaa Posted April 1, 2023 Author Posted April 1, 2023 Dnia 1.04.2023 o 19:10, sunnynight napisa艂: Dobrze, 偶e si臋 uda艂o. 艁atu艣 to super psiak, da艂a艣 mu taki pozytywny 艂adunek energii, 偶e na pewno szybko i 艣wietnie si臋 przystosuje. Kiedy jedzie? W tygodniu po 艢wi臋tach. Dok艂adnie jeszcze nie mam ustalonego dnia. Z ci臋偶kim sercem , ale ju偶 nic wi臋cej nie jestem w stanie mu da膰. B臋dziemy za nim bardzo t臋skni膰.聽 Quote
sunnynight Posted April 1, 2023 Posted April 1, 2023 Domy艣lam si臋, 偶e b臋dziecie. Pies dos艂ownie rozkwit艂 przy Tobie! Ale czasem przychodzi moment, 偶e trzeba si臋 po偶egna膰. My艣l臋, 偶e 艁atusiowi b臋dzie tam lepiej - na pewno nie lepiej ni偶 z Tob膮!, ale lepiej ni偶 w mie艣cie. 1 Quote
konfirm31 Posted April 2, 2023 Posted April 2, 2023 I ja potwierdzam 20 z艂 z Frania, kt贸ry znalaz艂 dom 馃檪. Prosz臋 o nr konta na pw. Wp艂ac臋 po 10bm. Quote
Filipki Posted April 2, 2023 Posted April 2, 2023 R贸wnie偶 poprosz臋 o nr konta, bo deklaracj臋 z艂o偶y艂am a pieni膮偶k贸w nie wp艂aci艂am Quote
Recommended Posts