Jump to content
Dogomania

Za TM 馃槩. 16 letni - 艁atu艣 , zaniedbany i po urazie, wr贸ci艂 do zdrowia i si艂. W dt potem w hoteliku. Przed 艢wi臋tami w grudniu 2024 znalaz艂 dom :). Dzi臋kuj臋.

Recommended Posts

Posted
Dnia 5.03.2023 o 20:13, koja napisa艂:

Dobry wiecz贸r.
Ode mnie 30 z艂 sta艂ej dla 艁atka. Poprosz臋 o nr konta.

Witamy u 艁atka, bardzo dzi臋kuj臋 :). Nr konta b臋d臋 wysy艂a膰 jak ju偶 b臋d膮 dograne szczeg贸艂y, przede wszystkim b臋dzie zarezerwowane miejsce.

Dnia 5.03.2023 o 21:49, Radek napisa艂:

Dzi臋kuj臋 za zaproszenie. Teraz p贸藕na pora, wi臋c poczytam pewnie jutro.聽

Witaj Radku :).

Dnia 7.03.2023 o 00:04, helli napisa艂:

Dziadki takie maj膮 demencj臋 i w艂a艣ciwie zale偶y im g艂贸wnie 偶eby si臋 wyspa膰, zje艣膰 i w膮cha膰 na spacerach, chyba cz艂owiek staje si臋 mniej wa偶ny, wi臋c zmiana nie b臋dzie chyba traum膮聽

Dla 艁atusia najwa偶niejsze 偶eby nie bola艂o, jeszcze jest ciekawy 艣wiata zapach贸w, lubi w膮cha膰 na spacerach, na pewno ucieszy go swobodne chodzenie po trawie, a nie tylko spacery na smyczy. No i oczywi艣cie najwa偶niejszy punkt dnia to jedzonko, najlepiej po ka偶dym wyj艣ciu na pole.

Dnia 7.03.2023 o 00:18, helli napisa艂:

Ja te偶 sta艂a, by艂o chyba 50, wi臋c zostaje

Bardzo dzi臋kujemy :).

Dnia 7.03.2023 o 06:08, Nesiowata napisa艂:

Moja dycha zostaje.

Bardzo dzi臋kuj臋 :).

Dzi臋kuj臋 Wam za zrozumienie sytuacji.

Na pw mam jeszcze deklaracje na hotelik/pdt dla 艁atka - od konfirm31 - 20z艂 i znajomej elik - 20z艂 - bardzo dzi臋kuj臋 :).

Ca艂y czas szukam miejsca - najlepiej 偶eby by艂o jak najbli偶ej, niestety pdt w Krakowie nie ma miejsca. Z miejscem o tyle trudno 偶e nie jestem pewna zap臋d贸w 艁atka na ptaki - czy b臋dzie goni艂 za nimi, za kotkami, polowa艂 czy to tylko takie straszenie.

Posted

Mam nadziej臋, 偶e 艁atu艣 znajdzie dobr膮 przysta艅 na reszt臋 偶ycia. 呕ycia uratowanego przez Onaa - to jest bezdyskusyjne. Niestety nie mam jak wspom贸c, mam k艂opoty ju偶 z utrzymaniem swoich podopiecznych. Je艣li sytuacja si臋 u mnie poprawi, wespr臋 艁atusia. Bardzo zapad艂 mi w serce i pami臋膰.

• Like 3
Posted
Dnia 7.03.2023 o 08:00, Onaa napisa艂:

Ca艂y czas szukam miejsca - najlepiej 偶eby by艂o jak najbli偶ej, niestety pdt w Krakowie nie ma miejsca. Z miejscem o tyle trudno 偶e nie jestem pewna zap臋d贸w 艁atka na ptaki - czy b臋dzie goni艂 za nimi, za kotkami, polowa艂 czy to tylko takie straszenie.

Je偶eli poluje na kotki to u kikou by艂by problem 馃槥聽a tam jednak najlepsze miejsce dla schorowanego staruszka.

Posted

Na koncie 艁atusia kolejne wp艂aty :

dorota1聽 鉂わ笍- 20z艂

Marudzia 鉂わ笍- 20z艂

Nesiowata 鉂わ笍- 10z艂

Aldrumka 鉂わ笍- 30z艂

serdecznie dzi臋kujemy :).

W 艣rod臋 mamy badanie serduszka 艁atkowego.

Posted

Zamojski Gucio i zamojski 艁atek. Gdy Gucio zaj膮艂 si臋 swoim uchem to 艁atek przyszed艂 do niego , i po艂o偶y艂 si臋 blisko obok 馃檪 偶eby w spokoju zje艣膰 swoje ucho.

Uszy.jpg

• Like 6
Posted
Dnia 11.03.2023 o 06:40, Onaa napisa艂:

Zamojski Gucio i zamojski 艁atek. Gdy Gucio zaj膮艂 si臋 swoim uchem to 艁atek przyszed艂 do niego , i po艂o偶y艂 si臋 blisko obok 馃檪 偶eby w spokoju zje艣膰 swoje ucho.

Widok, kt贸ry 艂apie za serce.聽

Posted

艁atu艣 jak na sw贸j wiek ma ca艂kiem dobre wyniki. Nie ma kardiologicznych przeciwwskaza艅 do znieczulenia wi臋c m贸g艂by mie膰 usuni臋ty kamie艅 z z膮bk贸w.

Posted

Z膮bki nie s膮 takie z艂e, naprawd臋 dobrze wygl膮daj膮 jak na swoje lata. Przed 艁atusiem teraz kontrola u ortopedy pod koniec miesi膮ca i potem kastracja chemiczna. 艁atu艣 zrobi艂 si臋 bardzo dopominaj膮cy o jedzonko, zw艂aszcza po ka偶dym spacerze, jakby wychodzi艂 kilka razy to by tyle razy chcia艂 je艣膰 :). A je przecie偶 i suche i puszki i smaczki r贸zne.

• Like 3
Posted

Na koncie 艁atusia kolejne wp艂ata od p. Krystyny z fb聽 鉂わ笍- 20z艂, mamy te偶 kolejn膮 sta艂膮 miesieczn膮 deklaracj臋 na hotelik - 20z艂 od Filipki - bardzo dzi臋kujemy :).

IMG_20230318_082218.jpg

• Like 5
Posted
Dnia 20.03.2023 o 07:44, Tola napisa艂:

艁atusia trudno pozna膰;聽 mi艂o艣膰 dzia艂a cuda.

to prawda, u 艁atusia ten cud si臋 wydarzy艂 鉂わ笍

Posted
Dnia 18.03.2023 o 07:13, Onaa napisa艂:

zw艂aszcza po ka偶dym spacerze, jakby wychodzi艂 kilka razy to by tyle razy chcia艂 je艣膰 馃檪

Sk膮d ja to znam 馃槈

Posted
Dnia 20.03.2023 o 07:44, Tola napisa艂:

艁atusia trudno pozna膰;聽 mi艂o艣膰 dzia艂a cuda.

Bez Onaa sama聽 mi艂o艣膰 by nie pomog艂a 馃檪

Posted
Dnia 21.03.2023 o 00:31, Poker napisa艂:

Bez Onaa sama聽 mi艂o艣膰 by nie pomog艂a 馃檪

W tym przypadku oczywi艣cie mi艂o艣膰 Reni zdzia艂a艂a聽 cuda聽鉂わ笍