Tola Posted November 24, 2022 Posted November 24, 2022 Druga聽 faktura po wczorajszej wizycie聽 聽 Quote
Onaa Posted November 25, 2022 Author Posted November 25, 2022 Ciesz臋 si臋 偶e zagl膮dacie do 艁atusia 馃檪 i 艁atu艣 te偶 by si臋 bardzo cieszy艂, 偶e聽 ma tyle 偶yczliwych os贸b wok贸艂 siebie :). Najpierw uzupe艂ni臋 wp艂aty ,wydatki i dokumenty. Na koncie 艁atusia pojawi艂y si臋 wp艂aty niespodzianki od Kate1 鉂わ笍 - 50z艂 oraz podk艂ady :), pani Krystyny 鉂わ笍 - 100z艂 z fb kt贸ra wspiera moich podopiecznych oraz Figuni聽 鉂わ笍 - 50z艂 - bardzo dzi臋kujemy :). Poni偶ej wklejam faktur臋 na kwot臋 535,00 kt贸ra obejmuje 3 dni z 4 , na kt贸re je藕dzili艣my z 艁atusiem - kropl贸wki, leki, badania oraz kontrol臋 i badania w dniu 23.11.2022. Wklejam te偶 kart臋 wizyty z USG (07.11.). I kilka innych. 聽 聽 fa 3_11_2022.pdf 聽 karta wizyty 23112022 kontrola.pdf Quote
Tola Posted November 25, 2022 Posted November 25, 2022 Dnia 24.11.2022 o 11:11, Tola napisa艂: Druga聽 faktura po wczorajszej wizycie聽 聽 Faktura za wczorajsz膮 wizyt臋 - 290 z艂 - op艂acona z wp艂at na ZEA 艁atu艣.pdf Quote
Onaa Posted November 25, 2022 Author Posted November 25, 2022 Je艣li chodzi o stan 艁atusia to na wizycie kontrolnej pani wet poruszy艂a spraw臋 prostaty i potrzeby kastracji farmakologicznej, no i zbadania tych cyst ko艂o prostaty - biopsji, czyli kolejne badanie, tym razem pod jakim艣 delikatnym znieczuleniem, pewnie te偶 trzeba b臋dzie zbada膰 serduszko, nie ukrywam 偶e martwi膮 mnie te cysty, 偶eby to nie by艂o nic powa偶nego. Bo 艁atu艣 tak 艂adnie si臋 rozkr臋ci艂 od 艣rody, wczoraj by艂 偶ywszy, a dzisiaj jest sprawniejszy, wi臋cej sam wstaje, chodzi po domu, wreszcie zacz膮艂 zwiedza膰 dom w kt贸rym zamieszka艂 :). Przyszed艂 te偶 po raz pierwszy sam do mnie , macha du偶o ogonkiem, ci膮gle jest zainteresowany jedzonkiem, zainteresowa艂 si臋 te偶 Tofink膮 :D, najpierw Tofinka poliza艂a go po nosku ale jak zacz膮艂 mie膰 niecne zamiary to pokaza艂a mu 偶e sobie nie 偶yczy takiej poufa艂o艣ci na tym etapie znajomo艣ci ;). Wydaje mi si臋 偶e robi si臋 bardziej energiczny od Gucia, le偶a艂 do tej pory bo by艂 s艂aby i chroni艂 si臋 przed b贸lem,聽 a dzi艣 wcale mi nie wygl膮da艂 na 16 staruszka, n贸偶ka ju偶聽 nie jest taka podkulona niew艂adna, stara si臋 na ni膮 delikatnie stawa膰, wszed艂 nawet na dwa niewielkie p艂askie schodki do klatki. Zamiana miejsc - 艁atu艣 znalaz艂 inne legowisko wi臋c Tofi i Gucio wpakowali si臋 do jego 艂贸偶eczka. Miejsce spacerowe 艁atusia I..czy偶 nie jestem uroczy聽 馃槃 ? 聽 7 1 Quote
limonka80 Posted November 26, 2022 Posted November 26, 2022 Jestem przeuroczy 馃檪聽 I mam b艂yszcz膮ce futerko聽馃榾 Quote
Onaa Posted November 28, 2022 Author Posted November 28, 2022 艁atulo pozdrawia :). Dzisiaj jak wr贸ci艂am do domu i otworzy艂am drzwi to powita艂a mnie ca艂a tr贸jka :D, Tofinka i Gucio oczywi艣cie przy mnie zaraz ale z pokoju ju偶 wychodzi艂 do mnie , machaj膮c rado艣nie ogonkiem - 艁atu艣 :). 聽 9 1 Quote
agat21 Posted November 28, 2022 Posted November 28, 2022 艁atu艣 machaj膮cy ogonem to musi by膰 dopiero widok! 馃槂 1 Quote
Mazowszanka13 Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Wp艂aci艂am dla 艁atusia 100 z艂 z bazarku. Tak rozdysponowa艂a jego Kr贸lowa limonka80. https://www.dogomania.com/forum/topic/358027-rozliczam-bazarek-spo偶ywczy-z-suszonymi-jab艂kami/ 聽 聽 Quote
Kate1 Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Dnia 28.11.2022 o 19:51, Onaa napisa艂: 艁atulo pozdrawia :). Dzisiaj jak wr贸ci艂am do domu i otworzy艂am drzwi to powita艂a mnie ca艂a tr贸jka :D, Tofinka i Gucio oczywi艣cie przy mnie zaraz ale z pokoju ju偶 wychodzi艂 do mnie , machaj膮c rado艣nie ogonkiem - 艁atu艣 :). 聽 Na tych zdj臋ciach 艁atu艣 wygl膮da na psiaka, kt贸ry chcia艂by powiedzie膰: Wreszcie jestem dla kogo艣 wa偶ny i kochany. A gdyby tylko wiedzia艂 ile os贸b mu kibicuje i dla ilu jest wa偶ny i kochany. Ka偶dy psiak zas艂uguje na taki ciep艂y domek.聽 2 Quote
Nadziejka Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽鉂わ笍鉂わ笍馃崁鉂わ笍鉂わ笍 Quote
mari23 Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Dnia 28.11.2022 o 19:51, Onaa napisa艂: 艁atulo pozdrawia :). Dzisiaj jak wr贸ci艂am do domu i otworzy艂am drzwi to powita艂a mnie ca艂a tr贸jka :D, Tofinka i Gucio oczywi艣cie przy mnie zaraz ale z pokoju ju偶 wychodzi艂 do mnie , machaj膮c rado艣nie ogonkiem - 艁atu艣 :). 聽 W tych ocz臋tach jest rado艣膰, wdzi臋czno艣膰 i ch臋膰 偶ycia聽鉂わ笍聽 2 Quote
Onaa Posted December 2, 2022 Author Posted December 2, 2022 Troszk臋 nas mniej w tym tygodniu tutaj ale w艂a艣nie zacz臋艂am now膮 prac臋 od poniedzia艂ku i wiadomo prze偶ywam, ucz臋 si臋, stresuj臋. Towarzystwo na szcz臋艣cie zostaje 艂adnie samo w domu. Ale 艁atu艣 zacz膮艂 艂obuzowa膰 馃槑, w og贸le to zacz臋艂am si臋 zastanawia膰 czy kto艣 mi psa po wizycie u doktora ortopedy nie podmieni艂 ..z ka偶dym dniem 艁atu艣 ro艣nie w si艂臋, jest sprawniejszy, silniejszy, oczywi艣cie nadal kuleje i niestety wci膮偶 szczuplutki - to akurat mnie troch臋 martwi dlaczego tak wolno przybiera na wadze, wi臋c do zbadania , biopsji te cysty przy j膮drach, bo nie wiadomo co to, tylko to trzeba w narkozie delikatnej, wi臋c to pani doktor musi powiedzie膰 kiedy b臋dzie mo偶na, i by膰 mo偶e trzeba b臋dzie jeszcze wcze艣niej zbada膰 serduszko 艂atkowe. Narazie widz臋 偶e wzmocni艂o mu si臋 ca艂e cia艂o, trudno mi to opisa膰, ja widz臋 du偶膮 zmian臋 od miesi膮ca, od p贸艂tora tygodnia zw艂aszcza, wi臋cej wstaje chodzi, jak go bior臋 na r臋ce a potem stawiam na ziemi, to ju偶 nie jest taki bezw艂adny jak na pocz膮tku, czasami po schodach sam chce i艣膰 a jak go bior臋 na r臋c臋 to burczy tak mruczy jakby m贸wi艂 " co mnie nosisz, co ja stary dziad jestem" :D, stara si臋 stawa膰 na tej 艂apce, ona nadal tak sobie zwisa, i sama stopa jest taka mniejsza ni偶 inne stopy, to pewnie od nieu偶ywania jej, jest w stanie pokona膰 dwa trzy ma艂e schodki, jest zainteresowany w domu wszystkim ju偶 jak normalny zdrowy piesek, cho膰 nadal du偶o odpoczywa i 艣pi, dopomina si臋 szczekiem o jedzenie, bardzo lubi uszy w臋dzone, ma ju偶 r贸偶ne miejsca do spania, do le偶enia, oczywi艣cie po posi艂ku kontroluje miski Tofinki i Gucia. A na spacerach .. to jest normalnie szale艅stwo, szczeka du偶o i dono艣nie na wszystkich, potrafi szybko ku艣tyka膰 a nawet biec ! ku艣tykaj膮c, jak co艣 mu si臋 nie podoba聽 - to tak leci 偶e boj臋 si臋 偶eby kogo艣 nie ugryz艂, bo ma tak膮 energi臋 i si艂臋 i przyspieszenie w sobie, i wida膰 偶e mu si臋 co艣 nie podoba i naprawd臋 nie wiem co by zrobi艂. Jest uparty, ale taki by艂 od pocz膮tku. Mam nadziej臋 偶e Guciowi nie udzieli si臋 to nielubienie innych , i 偶e 艁atu艣 nie oka偶e si臋 niegrzeczny dla ludzi, mam go teraz ju偶 na smyczy bo nie wiem czy jakby do kogo艣 nie podbieg艂 to czy by co艣 nie zrobi艂 a z臋by ma spore, wi臋ksze od Gucia. Wi臋c uwa偶amy i mam nadziej臋 偶e albo to tylko moje wra偶enie bo pozna艂am go jako kalek膮 bid臋 a teraz on ju偶 zupe艂nie nie jest nieporadny, albo ma nieprzyjemne wspomnienia od cz艂owieka i jaki艣 uraz, i b臋dziemy musieli jako艣 go oswoi膰 z lud藕mi, 偶eby mu si臋 dobrze kojarzyli albo przynajmniej by艂 dla nich neutralny. Narazie go obserwuj臋 bo wszystko si臋 szybko dzieje, i zmienia codziennie. 艁atu艣 ma energi臋 i si艂臋 teriera, takiego energicznego, zaci臋tego, my艣l臋 偶e ma w sobie co艣 z psa my艣liwskiego - troch臋 przypomina posokowca ze spanielem. To choroba, wiek, wycie艅czenie organizmu go os艂abi艂y. Teraz wraca do swojej prawdziwej natury. Gucio to przy nim flegmatyczny stateczny starszy pan. Musz臋 zrobi膰 filmik 偶eby by艂o wida膰 zmian臋 u 艁atusia :). 聽 聽 7 Quote
Aska7 Posted December 2, 2022 Posted December 2, 2022 A mia艂 by膰 mi艂ym, starszym panem ... 馃槅 1 Quote
uxmal Posted December 2, 2022 Posted December 2, 2022 Dnia 2.12.2022 o 20:47, Aska7 napisa艂: A mia艂 by膰 mi艂ym, starszym panem ... 馃槅 z 艁atusia wyjdzie Dr Jekyll i Mr 艁at 馃檪 Quote
uxmal Posted December 2, 2022 Posted December 2, 2022 a tak powa偶nie. Czy on ma na pewno 16 lat? Quote
Onaa Posted December 3, 2022 Author Posted December 3, 2022 Dnia 30.11.2022 o 10:13, Mazowszanka13 napisa艂: Wp艂aci艂am dla 艁atusia 100 z艂 z bazarku. Tak rozdysponowa艂a jego Kr贸lowa limonka80. https://www.dogomania.com/forum/topic/358027-rozliczam-bazarek-spo偶ywczy-z-suszonymi-jab艂kami/ 聽 聽 Bardzo dzi臋kujemy - kolejna niespodzianka :). 艁atu艣 dosta艂 pieni膮偶ki od : Jo37 wp艂aty na Zojk臋 鉂わ笍 - 150z艂 (na t臋 kwot臋 sk艂adaj膮 si臋 wp艂aty : Agnieszka103 - 5,00 z 5.10.22 i 5,00 z 02.11.22; helli - 50,00 z 11.10.22 i 50,00 z 10.11.22 oraz Dulska 20,00 z 17.10.22 i 20,00 z 16.11.22) Dulskiej 鉂わ笍 - 20z艂 i ju偶 w grudniu Mazowszanki13鉂わ笍 - 100z艂 dorota1 鉂わ笍 - 20z艂 bardzo dzi臋kuje za wsparcie :). Dnia 2.12.2022 o 20:47, Aska7 napisa艂: A mia艂 by膰 mi艂ym, starszym panem ... 馃槅 聽 Dnia 2.12.2022 o 20:58, uxmal napisa艂: a tak powa偶nie. Czy on ma na pewno 16 lat? 聽 No w艂a艣nie, jak przyjecha艂 to by艂 bardzo starym pieskiem. Pan ortopeda te偶 powiedzia艂 o nim, 偶e to staruszek. Ale ostatnio mam wra偶enie 偶e lat mu ubywa :D. Teraz bym mu da艂a g贸ra 10. Albo ma w sobie tak膮 si艂臋 偶ycia :). Wydatki 艂atusiowe - leki - kwota 127,00 (faktura), lampa na podczerwie艅 - 119,00 - b臋dziemy nagrzewa膰 t臋 chor膮 艂apk臋 艂atusiow膮 - 2x dziennie po 10-12 minut oraz preparat聽 Flexus booster zalecony przez doktora ortoped臋 - 39,99. Musimy jeszcze kupi膰 puszki Dolina Noteci , tym razem kupimy du偶e skoro apetyt dopisuje 馃檪 to b臋dzie na dwa dni jedna puszka. fa lampa podczerwie艅.pdf 1 Quote
mar.gajko Posted December 3, 2022 Posted December 3, 2022 Cudownie si臋 czyta, 偶e 艁atek robi si臋 normalnym, czasem troszeczk臋 niegrzecznym, psiakiem. 1 Quote
Tola Posted December 3, 2022 Posted December 3, 2022 Wp艂aty dla 艁atusia na konto ZEA: 100 z艂 - Jadwiga P. Zamo艣膰 (28.11.) 50 z艂 - Beata SZ. Jelenia G. (28.11.) 20 z艂 - Renata W. Widuchowa (28.11.) Quote
Recommended Posts