Onaa Posted November 17, 2022 Author Posted November 17, 2022 Dzi臋kuj臋 偶e zagl膮dacie do 艁atusia 馃檪 , za Wasze dobre my艣li, s艂owa :). Przysz艂y pieni膮偶ki dla 艁atka , Aldrumka 鉂わ笍 - 80z艂 skarpeta im. Talcott 鉂わ笍 - 250z艂 bardzo dzi臋kuje za wsparcie :). A 艁atu艣 jest przekochany, wida膰 偶e si臋 ju偶 zadomowi艂, wci膮偶 g艂贸wnie 艣pi i odpoczywa, ale uczestniczy te偶 w 偶yciu rodzinnym :D.聽 Ostatnio usi艂uje wywali膰 si臋 ko艂ami do g贸ry, to dobry znak, bo oznacza 偶e psiak czuje si臋 dobrze i bezpiecznie tam gdzie jest. U 艁atusia biednego tylko jest taki problem, 偶e tylna cz臋艣膰 cia艂a s艂abiutka, na zdj臋ciach tego nie wida膰 ale mo偶na mu ko艣ci policzy膰 :(. Ale uda艂o mu si臋 na chwilk臋 wszystkimi czterema 艂apinkami do g贸ry wystawi膰 :). Trenowa艂 w nocy ;). 9 1 Quote
Onaa Posted November 17, 2022 Author Posted November 17, 2022 Je艣li chodzi o spacerki to czasami ma ochot臋 pospacerowa膰 a czasami zrobi kilka krok贸w , siku kilka razy i ju偶 chce do domu. Czasami jak wychodzi z Guciem, i Gucio gdzie艣 dalej od niego obsika drzewo to 艁atu艣 tam "galopuje" ile si艂 偶eby te偶 nie by膰 gorszy. W domku bardzo polubi艂 swoje legowisko, jest szyte jak na miar臋 dla niego, od razu po spacerze , idzie do siebie :D. Na szcz臋艣cie jest go艣cinny. Dzisiaj Tofinka mia艂a potrzeb臋 ci膮gle mu towarzyszy膰 w 艂贸偶eczku :). Najpierw 艁atu艣 nie wiedzia艂 za bardzo jak ma si臋 zachowa膰 a potem w ko艅cu poszed艂 spa膰. Jeszcze troch臋 i b臋dzie pewnie mu chcia艂a dawa膰 buziaki. Gucio nie jest na to ch臋tny, 艁atu艣 te偶 jeszcze nie. Ch艂opaki bardziej si臋 interesuj膮 sob膮 nawzajem ni偶 malutk膮 Tofink膮. Po spacerze si臋 czasami obw膮chuj膮 :). A to jeszcze kilka fotek, zimny jesienny poranek - i s艂odziak :). 7 Quote
rozi Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 Przytul go, tak dodatkowo, od nas wszystkich. On b臋dzie wiedzia艂. 1 Quote
elik Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 Z bazarku jest dla 艁ateczka 185,00 z艂. Bardzo prosz臋 Reniu o nr konta, a po otrzymaniu przelewu potwierd藕 prosz臋 na bazarku. <L I N K> Quote
Onaa Posted November 17, 2022 Author Posted November 17, 2022 Dnia 17.11.2022 o 21:54, rozi napisa艂: Przytul go, tak dodatkowo, od nas wszystkich. On b臋dzie wiedzia艂. Dobrze :). Zapomnia艂am jeszcze napisa膰 偶e jak le偶y to jak przy nim przykucn臋, g艂askam go, przytulam, to macha ogonkiem, tak delikatnie ale macha :). To jest takie mi艂e. Dnia 17.11.2022 o 22:04, elik napisa艂: Z bazarku jest dla 艁ateczka 185,00 z艂. Bardzo prosz臋 Reniu o nr konta, a po otrzymaniu przelewu potwierd藕 prosz臋 na bazarku. <L I N K> Bardzo dzi臋kuj臋 Elu 馃尫 za pomoc dla 艁atusia. Pw ju偶 wysy艂am. A tu jeszcze troszk臋 艁atusia 馃槃 na dobranoc. 聽 Jeste艣my um贸wieni na konsultacje ortopedyczn膮 z badaniami u dr Or艂a w Krakvecie. Szuka艂am przez kilka dni miejsca, wcze艣niej nie uda艂o si臋. Wi臋c przysz艂y tydzie艅 艁atu艣 biedny b臋dzie mia艂 dwie wizyty u weta - kontrol臋 w swojej lecznicy i konsultacje u ortopedy. 8 Quote
Nadziejka Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽 聽鉂わ笍鉂わ笍鉂わ笍 Quote
elik Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 Dnia 17.11.2022 o 22:04, elik napisa艂: Z bazarku jest dla 艁ateczka 185,00 z艂. Bardzo prosz臋 Reniu o nr konta, a po otrzymaniu przelewu potwierd藕 prosz臋 na bazarku. <L I N K> Mamy ten sam bank wi臋c na bank kasa ju偶 u Ciebie jest聽 馃檪聽 Quote
dwbem Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 Cudowne wie艣ci i zdj臋cia. Jak to dobrze, 偶e 艁atu艣 ju偶 w ciep艂ym domku, wida膰, 偶e poczu艂 sie bezpiecznie, powolutku przytyje skoro ch臋tnie je i mo偶e uda si臋 mu troch臋 pom贸cw zmocnieniu tego biednego ty艂u. W tym miesi膮cu ju偶 nie dam rady ale w grudniu postaram si臋 choc grosz wp艂aci膰 dla niego. Quote
elik Posted November 17, 2022 Posted November 17, 2022 Dnia 17.11.2022 o 22:12, Onaa napisa艂: Jeste艣my um贸wieni na konsultacje ortopedyczn膮 z badaniami u dr Or艂a w Krakvecie. 聽 Dr Orze艂 jest or艂em w艣r贸d ortoped贸w. Bardzo dobrze, 偶e to w艂a艣nie on b臋dzie konsultantem. Quote
Ellig Posted November 18, 2022 Posted November 18, 2022 Trzymajcie si臋 zdrowo, powodzenia聽 u wet. 艁atu艣 wygl膮da cudownie,聽 wida膰,聽 偶e si臋 lepiej czuje. W ko艅cu ma takie przemi艂e towarzystwo. Ciep艂y dom. 鉂わ笍 Quote
Moli@ Posted November 18, 2022 Posted November 18, 2022 Po kilku dniach ogromna zmiana..., nie ten pies 馃檪 Powodzenia聽 鉂わ笍 2 Quote
agat21 Posted November 18, 2022 Posted November 18, 2022 Rewelacyjnie si臋 czyta wie艣ci i ogl膮da zdj臋cia zmienionego 艁atusia 馃ぉ Ale tylko Onaa wie ile serca i energii w艂o偶y艂a aby doprowadzi膰 psa do tego lepszego stanu. A ile jeszcze do zrobienia.. Trzymaj si臋 Reniu, jeste艣 WIELKA! 馃槝馃憤 1 Quote
Onaa Posted November 18, 2022 Author Posted November 18, 2022 Dnia 17.11.2022 o 22:15, elik napisa艂: Mamy ten sam bank wi臋c na bank kasa ju偶 u Ciebie jest聽 馃檪聽 Faktycznie, ju偶 wczoraj przysz艂y pieni膮偶ki, dzi臋kujemy 鉂わ笍. Dnia 17.11.2022 o 22:16, dwbem napisa艂: Cudowne wie艣ci i zdj臋cia. Jak to dobrze, 偶e 艁atu艣 ju偶 w ciep艂ym domku, wida膰, 偶e poczu艂 sie bezpiecznie, powolutku przytyje skoro ch臋tnie je i mo偶e uda si臋 mu troch臋 pom贸cw zmocnieniu tego biednego ty艂u. W tym miesi膮cu ju偶 nie dam rady ale w grudniu postaram si臋 choc grosz wp艂aci膰 dla niego. Ja te偶 mam nadziej臋 dwbem 偶e uda mu si臋 pom贸c, on tak bardzo chce by膰, cieszy膰 si臋 偶yciem domowym, spacerkami, swobod膮. Na pocz膮tku przerazi艂 mnie nie tylko jego stan ale i taki brak nadziei w jego oczkach , stopniowo , dzie艅 za dniem, czu艂 偶e mo偶e by膰 dobrze w psim 偶yciu, ma czasami nostalgiczne wejrzenie, on ca艂y jest zreszt膮 wzruszaj膮cy, i wida膰 ju偶 w nim 偶ycie. Dnia 17.11.2022 o 22:35, elik napisa艂: Dr Orze艂 jest or艂em w艣r贸d ortoped贸w. Bardzo dobrze, 偶e to w艂a艣nie on b臋dzie konsultantem. Jeste艣my um贸wieni na 艣rod臋 wieczorem. Wiem jak takie badanie wygl膮da, wi臋c 偶al mi 艁atusia ale trzeba czasem znie艣膰 niewygodne nieprzyjemne badania bo to jedyna droga do poprawy. Dnia 18.11.2022 o 06:07, Ellig napisa艂: Trzymajcie si臋 zdrowo, powodzenia聽 u wet. 艁atu艣 wygl膮da cudownie,聽 wida膰,聽 偶e si臋 lepiej czuje. W ko艅cu ma takie przemi艂e towarzystwo. Ciep艂y dom. 鉂わ笍 艁atu艣 jak si臋 obudzi to tak patrzy tymi swoimi oczyskami :). My艣l臋 偶e czuje si臋 tutaj dobrze i bezpiecznie. Jestem te偶 dumna z moich psiaczk贸w, zw艂aszcza z Gucia, bo to jego pierwszy tymczasowicz :), no i on jest straszna moja przylepa, 偶y膰 beze mnie nie mo偶e, troszk臋 si臋 obawia艂am czy nie b臋dzie zazdrosny o 艁atka, bo jednak 艁atu艣 wymaga troch臋 zabieg贸w, czasu woko艂o niego , no i jego jedynego wynosz臋 na r臋kach na spacery :D. Ale tak jak si臋 cieszy艂 jak przyjecha艂a Asia z psiakami, jak 偶yczliwie przyj膮艂 艁atusia, tak jest nadal. 艁atu艣 zreszt膮 jest bardzo mi艂ym sympatycznym pieskiem. Trudno go nie lubi膰. Chocia偶 ma te偶 jakie艣 swoje ale - na spacerkach du偶o szczeka mi na ludzi przechodz膮cych, zw艂aszcza denerwuje go albo niepokoi - np osoba o lasce, kulach, jak pani sz艂a z w贸zkiem zakupowym to tak szczeka艂 偶e o ma艂o si臋 z wysi艂ku nie przewr贸ci艂, mo偶e to jako艣 ma zwi膮zek z okoliczno艣ciami wypadku.. Dnia 18.11.2022 o 07:01, Moli@ napisa艂: Po kilku dniach ogromna zmiana..., nie ten pies 馃檪 Powodzenia聽 鉂わ笍 Tak 艁atulek zmienia si臋 codziennie, powolutku w swoim tempie zachodz膮 w nim zmiany, np to machanie ogonkiem o kt贸rym wcze艣niej pisa艂am, zacz膮艂 to robi膰 jak le偶y sobie na 艂贸偶eczku i podchodz臋, m贸wi臋 do niego,聽 chyba ju偶 zaczyna kojarzy膰 偶e 艁atu艣 to on :). Dnia 18.11.2022 o 09:42, agat21 napisa艂: Rewelacyjnie si臋 czyta wie艣ci i ogl膮da zdj臋cia zmienionego 艁atusia 馃ぉ Ale tylko Onaa wie ile serca i energii w艂o偶y艂a aby doprowadzi膰 psa do tego lepszego stanu. A ile jeszcze do zrobienia.. Trzymaj si臋 Reniu, jeste艣 WIELKA! 馃槝馃憤 Ciesz臋 si臋 z Wami 偶e mo偶emy wsp贸lnie pom贸c 艁atusiowi, naprawd臋 gdyby艣cie go widzieli na 偶ywo. 馃槏 Przed nami jeszcze d艂uga droga, dzi臋kuj臋 偶e jeste艣cie z 艁atusiem 鉂わ笍. 4 Quote
limonka80 Posted November 18, 2022 Posted November 18, 2022 艁acio ma spojrzenie jak m贸j D偶eku艣, takie dobre, ufne oczy staruszka.聽聽 Jak dobrze 偶e piesio w ciep艂ym, go艣cinnym domu a nie w schronisku, u mnie by艂 dzi艣 przymrozek ... A przemiana niesamowita jak na tak kr贸tki czas, uszcz臋艣liwi艂a艣 艁acia w mgnieniu oka聽馃檪聽 Quote
Kate1 Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 Dzie艅 dobry. Chcia艂am si臋 przywita膰 na w膮tku 艁atusia. Po moim psiaku pozosta艂o mi troch臋 podk艂ad贸w 58 x 90 cm., b臋dzie tego tak ok 50 sztuk. Ja ju偶 tego nie potrzebuj臋 a pomy艣la艂am, 偶e u Was na pewno si臋 przydadz膮. Czy mog艂abym prosi膰 o adres do wysy艂ki na pw.聽 2 Quote
mari23 Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 Dnia 17.11.2022 o 21:18, Onaa napisa艂: Dzi臋kuj臋 偶e zagl膮dacie do 艁atusia 馃檪 , za Wasze dobre my艣li, s艂owa :). Przysz艂y pieni膮偶ki dla 艁atka , Aldrumka 鉂わ笍 - 80z艂 skarpeta im. Talcott 鉂わ笍 - 250z艂 bardzo dzi臋kuje za wsparcie :). A 艁atu艣 jest przekochany, wida膰 偶e si臋 ju偶 zadomowi艂, wci膮偶 g艂贸wnie 艣pi i odpoczywa, ale uczestniczy te偶 w 偶yciu rodzinnym :D.聽 Ostatnio usi艂uje wywali膰 si臋 ko艂ami do g贸ry, to dobry znak, bo oznacza 偶e psiak czuje si臋 dobrze i bezpiecznie tam gdzie jest. U 艁atusia biednego tylko jest taki problem, 偶e tylna cz臋艣膰 cia艂a s艂abiutka, na zdj臋ciach tego nie wida膰 ale mo偶na mu ko艣ci policzy膰 :(. Ale uda艂o mu si臋 na chwilk臋 wszystkimi czterema 艂apinkami do g贸ry wystawi膰 :). Trenowa艂 w nocy ;). Cudowne fotki, serce si臋 cieszy, bo to rzeczywi艣cie nie ten sam pies, cho膰 wci膮偶 s艂aby i chory, to wygl膮da zupe艂nie inaczej 鉂わ笍聽 Przelew otrzymany od Staruszkowej Skarpety trzeba potwierdzi膰 na w膮tku Skarpety i do pierwszego posta wklei膰 banerek, 偶e piesek pomoc otrzyma艂 :) Quote
Mazowszanka13 Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 Jak on wypi臋knia艂. I futerko l艣ni膮ce. Dzi臋ki Ci za to:) Quote
Onaa Posted November 19, 2022 Author Posted November 19, 2022 Dnia 18.11.2022 o 11:35, limonka80 napisa艂: 艁acio ma spojrzenie jak m贸j D偶eku艣, takie dobre, ufne oczy staruszka.聽聽 Jak dobrze 偶e piesio w ciep艂ym, go艣cinnym domu a nie w schronisku, u mnie by艂 dzi艣 przymrozek ... A przemiana niesamowita jak na tak kr贸tki czas, uszcz臋艣liwi艂a艣 艁acia w mgnieniu oka聽馃檪聽 O w艂a艣nie tych s艂贸w mi by艂o brak jak chcia艂am opisa膰 艁atulka - 偶e ma takie dobre ufne oczy staruszka 鉂わ笍. Dnia 19.11.2022 o 11:47, Kate1 napisa艂: Dzie艅 dobry. Chcia艂am si臋 przywita膰 na w膮tku 艁atusia. Po moim psiaku pozosta艂o mi troch臋 podk艂ad贸w 58 x 90 cm., b臋dzie tego tak ok 50 sztuk. Ja ju偶 tego nie potrzebuj臋 a pomy艣la艂am, 偶e u Was na pewno si臋 przydadz膮. Czy mog艂abym prosi膰 o adres do wysy艂ki na pw.聽 Witamy u 艁atusia :). Podk艂ady s膮 bardzo potrzebne, 艁atusiowi nadal s膮czy si臋 od czasu do czasu, wi臋c zmieniamy je cz臋sto 偶eby mia艂 czysto i przyjemnie. B臋d臋 bardzo wdzi臋czna :). Dnia 19.11.2022 o 11:58, mari23 napisa艂: Cudowne fotki, serce si臋 cieszy, bo to rzeczywi艣cie nie ten sam pies, cho膰 wci膮偶 s艂aby i chory, to wygl膮da zupe艂nie inaczej 鉂わ笍聽 Przelew otrzymany od Staruszkowej Skarpety trzeba potwierdzi膰 na w膮tku Skarpety i do pierwszego posta wklei膰 banerek, 偶e piesek pomoc otrzyma艂 馃檪 Faktycznie zapomnia艂am wcze艣niej ale ju偶 wszystko zrobi艂am :). Dnia 19.11.2022 o 13:42, Mazowszanka13 napisa艂: Jak on wypi臋knia艂. I futerko l艣ni膮ce. Dzi臋ki Ci za to:) 艁atu艣 jest naprawd臋 艂adnym pieskiem :). Tylko nadal szczuplutki, ale wida膰 偶e si艂y ma wi臋cej. I g艂os ma taki mocny. Mam My艣l臋 偶e ca艂y czas jego stan si臋 poprawia, daj臋 mu jedzonko cztery razy dziennie 偶eby brzuszek si臋 przyzwyczai艂 do normalnego jedzonka, mo偶e oczekiwa艂am bardziej spektakularnych efekt贸w ale jednak nie da si臋 d艂u偶szego zaniedbania i stanu chorobowego w organi藕mie , szybko wyleczy膰. Na szcz臋艣cie apetyt dopisuje, zawsze pilnuj臋 偶eby zjad艂, no i 偶eby inni go nie okradli :D. 2 Quote
Poker Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 R贸偶nica w wygl膮dzie jest ogromna. I to dzi臋ki Twojej trosce o niego. Ma szans臋 jeszcze nacieszy膰 si臋 偶yciem. 2 Quote
Aska7 Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 Dnia 19.11.2022 o 19:01, Onaa napisa艂: Tylko nadal szczuplutki, ale wida膰 偶e si艂y ma wi臋cej. Na szcz臋艣cie apetyt dopisuje, zawsze pilnuj臋 偶eby zjad艂, no i 偶eby inni go nie okradli :D. On jeszcze d艂ugo b臋dzie najszczuplejszy w艣r贸d innych聽馃槣 Quote
Tola Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 Zrobi艂am te偶 zbi贸rk臋 dla zamojskich staruszk贸w, wystawi艂am na d艂u偶szy okres, b臋dziemy cierpliwie zbiera膰, a uzyskane pieni膮dze podzielimy r贸wno na wszystkie psy. Je艣li trzeba b臋dzie zrobi膰 zbi贸rk臋 oddzielnie dla 艁atusia, to usun臋 go z tej zbiorowej zbi贸rki. Prosz臋 o rozsy艂anie linku znajomym, udost臋pnianie, bo to szansa na dodatkowe pieni膮dze. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/en/zamojskiestaruszki 聽 Mo偶e kto艣 inny tytu艂 podsunie? 1 Quote
Onaa Posted November 21, 2022 Author Posted November 21, 2022 Musz臋 si臋 pochwali膰 偶e dzisiaj jak wr贸ci艂am po kilku godzinach do domu 艁atulek pi臋knie mnie powita艂 馃槏, wida膰 by艂o 偶e czeka艂 na mnie , i bardzo si臋 ucieszy艂 , po raz pierwszy tak sprawnie i mocno macha艂 ogonkiem - jak ja si臋 ucieszy艂am 馃榾. 聽 5 Quote
Onaa Posted November 21, 2022 Author Posted November 21, 2022 A na koncie 艁atusia wp艂ata niespodzianka od limonki80 鉂わ笍 - 100z艂 - bardzo dzi臋kujemy :). Przysz艂o jedzonko 艁atkowe - suche i puszeczki id膮 jak burza :D. 1 Quote
limonka80 Posted November 21, 2022 Posted November 21, 2022 Dnia 21.11.2022 o 21:35, Onaa napisa艂: jak wr贸ci艂am po kilku godzinach do domu 艁atulek pi臋knie mnie powita艂 馃槏, wida膰 by艂o 偶e czeka艂 na mnie , i bardzo si臋 ucieszy艂 , po raz pierwszy tak sprawnie i mocno macha艂 ogonkiem 艁atu艣 pi臋knie macha ogonkiem 馃檪聽Nie moge si臋 na niego napatrze膰 - on jest jak m贸j D偶ekunio聽鉂わ笍 A czy mi si臋 zdaje, czy w tle s艂ycha膰 stukot pazurk贸w ? Zak艂adam 偶e to Gucio stepuje z rado艣ci ?聽馃槂 聽 Quote
Onaa Posted November 21, 2022 Author Posted November 21, 2022 Dnia 21.11.2022 o 21:42, limonka80 napisa艂: 艁atu艣 pi臋knie macha ogonkiem 馃檪聽 A czy mi si臋 zdaje, czy w tle s艂ycha膰 stukot pazurk贸w ? Zak艂adam 偶e to Gucio stepuje z rado艣ci ?聽馃槂 聽 Faktycznie - s艂ycha膰 Tofink臋 i Gucia :). Gucio zawsze mnie ogromnie rado艣nie wita, to taki mamin cycek jest :D. 1 Quote
Recommended Posts