Nadziejka Posted October 13, 2022 Posted October 13, 2022 kropka73 Cegielki Szczescia 40 zl mam na koncie Stokroc Dziekuje! Zajrzyj Przybadz Dobrodzieju Z wszelką modlitwą aby sie udalo nowe zycie dla sunieczki czarnuszki Zapraszam sercem z wszelką modlitwą kramik potrwa do 20 pazdziernika do godz 20.00 W opcji licytacja i kup teraz Wysylam tylko Poczta Polska paczki ekonomiczne Quote
Nadziejka Posted October 13, 2022 Author Posted October 13, 2022 Polecam Num 1 ksiazka,,Nowy Ksieżyc Na Wodzie,, Mort Castle horror stan nowa okladka ze skrzydelkami str 414 cena wywol 9 zl kup teraz plus 2 zl ,,Zadymiony klub, ulubione miejsce spotkań nieumarłych, ranczo po sąsiedzku, którego właścicielem jest potwór, czy wreszcie tajemniczy człowiek budzący swoją obecnością nieznane demony – te znakomite opowiadania odkryją na nowo świat, który myślicie, że znacie, i odsłonią ten mroczny, o którego istnieniu trudno wam będzie zapomnieć. Mort Castle, nazywany Charlesem Dickensem horroru, zabiera czytelnika w podróż, w której zło zdaje się czaić tuż za rogiem, by wyciągnąć na światło dzienne najciemniejsze skrywane pragnienia.,, Quote
Nadziejka Posted October 13, 2022 Author Posted October 13, 2022 Polecam Num 2 ksiazka ,,Praskie Dossier,, kryminal stan nowa okladka ze skrzydelkami str 320 cena wywol 8 zl kup teraz plus 2 zl nowa wywol 5 zl kup teraz plus 1 zl ,,Praskie dossier Jako wybitny śledczy z Europolu Anders – bohater rzymskiej policji – zostaje wysłany do Pragi, by odnaleźć tajemnicze, nieopublikowane dossier, które podobno zawiera porażające oskarżenia wobec prominentnych czeskich liderów biznesu. Co kryje się za zagadkowymi groźbami autora dossier, który, na wzór słynnej Kafkowskiej postaci, nazywa siebie „Józefem K”? Tropy wiodą do przeszłości, do Praskiej Wiosny 1968 roku oraz StB – komunistycznej służby bezpieczeństwa – i jej ofiar. Czy Anders, znalazłszy się między siłami represji a zemstą, zdoła powstrzyma przemoc, zanim sam stanie się ofiarą?,, Quote
Nadziejka Posted October 13, 2022 Author Posted October 13, 2022 Polecam Num 3 ksiazka,,W Cieniu Czarnobyla,, stan nowiutenka str 336 okl ze skrzydelkami cena wywol 7 zl kup teraz plus 2 zl nowa wywol 4 zl kup teraz plus 1 zl ,,Zakazana strefa rozciągająca się wokół Czarnobyla to straszne miejsca, w którym ucichły zegary i słychać tylko brzęczenie liczników Geigera. Wciąż jeszcze istnieje tam jednak przyroda, która z potężną siłą odzyskuje władzę nad opuszczonymi wsiami i miastami. Pewnego dnia zjawia się tam Katarina. Jest biologiem i będzie pracować w międzynarodowym instytucie badawczym. Od wybuchy reaktora w elektrowni atomowej upłynęło już kilka lat. Naukowcy starają się ustalić, jakie procesy zachodzą na terenach, gdzie doszło do skażenia. Zespół naukowy tworzą: Ukrainiec Grigorij, który dorastał w okresie istnienia Związku Radzieckiego. Oboje z Katariną zakochują się w sobie, a ich pełen emocji związek wywołuje całą serię zdarzeń, które mają wpływ na pracę i stosunki panujące w całym zespole badawczym. W zetknięciu ze wzbudzającą niepokój przyrodą Katarina i Grigorij coraz bardziej zbliżają się do pewnego bolesnego punktu, w którym daje o sobie znać przeszłość, co może doprowadzić do nieszczęścia. Naukowa rzeczowość będzie musiała stanąć do walki z tym, co nieracjonalne, a rozum z uczuciem.,, Quote
Nadziejka Posted October 13, 2022 Author Posted October 13, 2022 Polecam Num 4 ksiazka ,,Bogowie Alabamy,, stan bardzo dobry plus piekny bialy papier str 264 okladka za skrzydelkami cena wywol 2 zl kup teraz plus 0,50 gr Quote
Nadziejka Posted October 13, 2022 Author Posted October 13, 2022 Polecam Num 5 ksiazka ,,Pamiętnik Frani Maj,, stan bardzo dobry nowa str 240 mnostwo opowiesci,zdjęć..ciekawostek cena wywol 12 zl kup teraz plus 2 zl nowa cena wywol 6 zl kup teraz plus 1 zl ,,Przygody Frani Maj, opowiedziane przez nią samą, dzień po dniu, a wszystko, jak w serialu, zaczyna się od dwóch katastrof: „Sytuacja wygląda tak, że dziś, w ciągu dosłownie jednej minuty straciłam wszystko – chłopaka i pracę. W sumie dwie najważniejsze rzeczy. Nie wiem, sama nie wiem, jak to się stało, całe życie wreszcie sobie poukładałam – i co? I szast-prast, zniknęło wszystko. „ Humor, żywiołowość i bezpośredniość zapisków czynią z tego nietypowego diariusza smakowity kąsek nie tylko dla wielbicieli serialu. Czytelniczki, które nie lękają się kulinarnych wyzwań, z pewnością wypróbują przepisy. Dzięki niezastąpionej Franciszce Maj przyjemność lektury i uczta dla podniebienia gwarantowane! „Ja też w sumie jestem pisarką. Konsekwentnie prowadzić dziennik nie każdy by umiał. Nie każdy, ja to kiedyś wydam i wszyscy się zdziwią, przysięgam. Nie dałam pisarzowi do czytania, bo jeszcze by zerżnął jakieś fragmenty ze mnie, ale mogę powiedzieć, że się zaczęłam obracać w środowisku pisarzy.” Niania Frania wie, że na smutki najlepsze jest pisanie, żadne tam wydumane terapie, które w dodatku kosztują majątek. A ona nie może sobie pozwolić na taki zbytek – nie dość, że zerwał z nią narzeczony, to jeszcze straciła pracę… Kupiła więc zeszycik i zaczęła prowadzić pamiętnik. I od razu jej życie nabrało rozmachu. Dostała pracę jako niania w pięknej willi na warszawskim Mokotowie. Mieszka w niej kamerdyner Kondzio, trójka uroczych dzieciaków i ich ojciec – Maks Skalski, nieziemsko przystojny producent seriali. Idealny kandydat na męża – myśli Frania, tylko jak złowić go w swoje sidła? Nie będzie to łatwe, bo ząbki na niego ostrzy sobie także jego atrakcyjna współpracownica. Ale Frania Maj łatwo się nie poddaje. Przede wszystkim perfekcyjny makijaż i gustowny ubiór. Do tego odrobinka zazdrości, czyli a to randka z maklerem giełdowym, a to z gangsterem z Pragi. I oczywiście smakowite delikatesy, na które przepisy do pamiętniczka troskliwie wpisuje mama Niani Frani: bałabuchy ze wsi Tryńcza, ozór mamy Teresy, serniki i paszteciki. Prawda stara jak świat, że przez żołądek do serca mężczyzny..,, Quote
elik Posted October 13, 2022 Posted October 13, 2022 Nadziejeczka pracuś, po nocy bazareczki dzierga 🙂 1 Quote
Nadziejka Posted October 14, 2022 Author Posted October 14, 2022 🍀🍀 Dnia 14.10.2022 o 14:36, elmas napisał: Zaglądam 🙂 Quote
Nadziejka Posted October 15, 2022 Author Posted October 15, 2022 Cegielki Szczescia kropka73 40 zl Dziekuje Najmocniej Dziekuje Pozdrawiam Quote
Nadziejka Posted October 15, 2022 Author Posted October 15, 2022 😥 zajrzyjcie prosimy zajrzyjcie Quote
Nadziejka Posted October 16, 2022 Author Posted October 16, 2022 Dnia 16.10.2022 o 11:48, Kamila Proc napisał: doberek Dnia 16.10.2022 o 15:30, Kamila Proc napisał: hopsi Dnia 16.10.2022 o 17:03, elik napisał: 💛💙 Quote
Recommended Posts