agat21 Posted June 20, 2023 Author Posted June 20, 2023 Myśliwi wiedzą, nagroda też jest ogłoszona za znalezienie Grafcia. Naprawdę intensywne poszukiwania zostały wdrożone. To nie są jakieś bardzo dzikie tereny, bo tak naprawdę to nie są Bieszczady. To Pogórze Dynowskie, gdzie jest sporo miejscowości, domów.. Dlatego boję się, że jeśli do tej pory się nie znalazł, to przytrafiło mu się coś złego 😞 To starszy pies przecież. Quote
limonka80 Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Ja obdzwoniłam znajdujące się w okolicy hotele, pensjonaty i gospodarstwa agroturystyczne, powysyłałam zdjęcia Grafcia z prośbą o jakiekolwiek informacje gdyby był widziany. Większość rozmówców była zainteresowana, dopytywali o szczegóły, widać było chęć pomocy. Dzwoniłam też na stacje benzynowe, czasem psy koczuję przy stacjach. Na razie nic, ale trzeba próbować, łapać się czegokolwiek co zwiększa szansę na to że ktoś go rozpozna. Tak długo przetrwał w schronisku, wierzę, że teraz też da radę. 3 Quote
Jaaga Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Dnia 20.06.2023 o 11:47, limonka80 napisał: Ja obdzwoniłam znajdujące się w okolicy hotele, pensjonaty i gospodarstwa agroturystyczne, powysyłałam zdjęcia Grafcia z prośbą o jakiekolwiek informacje gdyby był widziany. Większość rozmówców była zainteresowana, dopytywali o szczegóły, widać było chęć pomocy. Dzwoniłam też na stacje benzynowe, czasem psy koczuję przy stacjach. Na razie nic, ale trzeba próbować, łapać się czegokolwiek co zwiększa szansę na to że ktoś go rozpozna. Tak długo przetrwał w schronisku, wierzę, że teraz też da radę. Też chciałam dopisać o stacjach benzynowych. Niestety, na rozległych terenach znacznie gorzej szukać psa, niż w mieście. Ludzie zaczynają wyjeżdżać, to większe szanse, że go ktoś wypatrzy. Świetny pomysł z tymi pensjonatami. Quote
Tianku Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 wkleicie na mapie pinezkę gdzie dokładnie zaginął? Quote
Tyśka) Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Dziewczyny, dajcie też znać najbliższym hufcom harcerskim, strzelcom. Oni zaczynają swoje wakacje w lesie, na łonie natury. Może akurat ktoś zobaczy... 1 Quote
elik Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 O mój Boże. Właśnie weszłam na swoją pocztę e-mail i widzę powiadomienie o zaginięciu Grafcia 😭 Co za okropna seria. Kolejny psiak zaginął. Rewa się odnalazła, oby Nukunia i Grafcio też. Udostępniłam post Schroniska Kundelek. Czy coś więcej mogę? Quote
agat21 Posted June 20, 2023 Author Posted June 20, 2023 Gdzieś w tych okolicach Woli Komborskiej Quote
Tianku Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 to nie są laski to bardzo trudny teren z wieloma wąwozami 😞 no i wilkami oczywiście ale trzeba mieć nadzieję 1 Quote
Poker Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Może jeszcze powiesić plakaty na leśnych parkingach . przy kościołach i szkołach. 1 Quote
agat21 Posted June 20, 2023 Author Posted June 20, 2023 Bardzo Wam dziękuję za wszelką pomoc, za rozsyłanie postów, za ogłoszenia, Limonce ogromnie dziękuję za wszystkie telefony, jakie dziś wykonała. Brak mi słów. Kasia dziś znowu jeździła po okolicy. Jestem przybita totalnie, ale dzięki Wam wróciła nadzieja, że może jeszcze Grafcio się odnajdzie. Quote
Tola Posted June 20, 2023 Posted June 20, 2023 Trzeba mieć nadzieję, ze się znajdzie. Mocno trzymam kciuki, cały czas jestem myślami z tymi zaginionymi zwierzakami i z osobami zaangażowanymi w pomoc. Quote
Tyśka) Posted June 22, 2023 Posted June 22, 2023 Jest jakiś trop? Szkoda, że Pani Kasia nie wrzuciła ogłoszenia na swojego fb... Quote
Poker Posted June 22, 2023 Posted June 22, 2023 Dnia 22.06.2023 o 13:29, Tyśka) napisał: Szkoda, że Pani Kasia nie wrzuciła ogłoszenia na swojego fb... Dziwne , że tego nie zrobiła. Może nie chce psuć swojej reputacji. Quote
agat21 Posted June 22, 2023 Author Posted June 22, 2023 Coraz mniej nadziei. To starszy pies. 😔 Quote
Isiak Posted June 23, 2023 Posted June 23, 2023 Strasznie długo żadnych wieści 😞 A jeżeli wpadł w jakieś wnyki? O rety... Quote
agat21 Posted June 23, 2023 Author Posted June 23, 2023 Dnia 22.06.2023 o 23:19, Tyśka) napisał: Agat21, on zaginął 12.06? 😞 Tak. Quote
agat21 Posted June 23, 2023 Author Posted June 23, 2023 Dnia 23.06.2023 o 08:12, Isiak napisał: Strasznie długo żadnych wieści 😞 A jeżeli wpadł w jakieś wnyki? O rety... Nie ma w okolicy raczej żadnych wnyków. Ludzie nie znajdują ich w każdym razie. Kasia z mężem szukali w lesie Grafcia przez kilka godzin. Boję się, że mógł wpaść w jakiś dół, norę, skąd nie potrafi się wydostać, a której nie widać jak się jest gdzieś dalej od niej.. Jest głuchy, więc nawet nie słyszałby nawoływań. Jestem totalnie przybita. Quote
Isiak Posted June 23, 2023 Posted June 23, 2023 Dnia 23.06.2023 o 09:14, agat21 napisał: Nie ma w okolicy raczej żadnych wnyków. Ludzie nie znajdują ich w każdym razie. Kasia z mężem szukali w lesie Grafcia przez kilka godzin. Boję się, że mógł wpaść w jakiś dół, norę, skąd nie potrafi się wydostać, a której nie widać jak się jest gdzieś dalej od niej.. Jest głuchy, więc nawet nie słyszałby nawoływań. Jestem totalnie przybita. To jak on zaginął? Chodził sam? Moja cavalierka straciła słuch w wyniku choroby i w życiu nie spuściłabym jej ze smyczy wiedząc, że nie jestem w stanie jej odwołać. 5 1 Quote
Poker Posted June 23, 2023 Posted June 23, 2023 Dawno ciśnie mi się pytanie na usta, czy Graf był puszczony luzem? Głuchy, stary pies? Skrajnie nieodpowiedzialne. Szukali go tylko kilka godzin ? I koniec? Odpuścili ? Quote
Tyśka) Posted June 23, 2023 Posted June 23, 2023 Tam przydałaby się ekipa poszukiwawcza. Pani Kasia jest na miejscu, na pewno ma tam znajomych. Chodzą tam może większą ekipą po okolicy i zwiekszają promień poszukiwań? Moze pomogłoby wydarzenie na fb, aktywne, pełne zaangażowania. Powiem szczerze, że gdyby nie udostępnienia na fb przez dogomaniaków tego ogłoszenia z Rzeszowskiego schroniska to Graf na fb byłby niewidoczny... 😞 Nie rozumiem tego. Szkoda psiaka. Quote
Recommended Posts