Jump to content
Dogomania

ZAGINĄŁ!!! Już myśleliśmy, że nie żyje, że nie przetrwał ostatniej zimy. Ale jest, przetrwał jakoś. I co teraz? Kolejnej już nie przetrwa... Zajrzyjcie do Pręguska. Proszę. Zbiera deklaracje na życie. DOSTAŁ IMIĘ GRAF :))

Recommended Posts

Posted

Myśliwi wiedzą, nagroda też jest ogłoszona za znalezienie Grafcia. Naprawdę intensywne poszukiwania zostały wdrożone. To nie są jakieś bardzo dzikie tereny, bo tak naprawdę to nie są Bieszczady. To Pogórze Dynowskie, gdzie jest sporo miejscowości, domów.. Dlatego boję się, że jeśli do tej pory się nie znalazł, to przytrafiło mu się coś złego 😞 To starszy pies przecież.

Posted

Ja obdzwoniłam znajdujące się w okolicy hotele, pensjonaty i gospodarstwa agroturystyczne, powysyłałam zdjęcia Grafcia z prośbą o jakiekolwiek informacje gdyby był widziany. Większość rozmówców była zainteresowana, dopytywali o szczegóły, widać było chęć pomocy. Dzwoniłam też na stacje benzynowe, czasem psy koczuję przy stacjach. Na razie nic, ale trzeba próbować, łapać się czegokolwiek co zwiększa szansę na to że ktoś go rozpozna. Tak długo przetrwał w schronisku, wierzę, że teraz też da radę.

• Like 3
Posted
Dnia 20.06.2023 o 11:47, limonka80 napisał:

Ja obdzwoniłam znajdujące się w okolicy hotele, pensjonaty i gospodarstwa agroturystyczne, powysyłałam zdjęcia Grafcia z prośbą o jakiekolwiek informacje gdyby był widziany. Większość rozmówców była zainteresowana, dopytywali o szczegóły, widać było chęć pomocy. Dzwoniłam też na stacje benzynowe, czasem psy koczuję przy stacjach. Na razie nic, ale trzeba próbować, łapać się czegokolwiek co zwiększa szansę na to że ktoś go rozpozna. Tak długo przetrwał w schronisku, wierzę, że teraz też da radę.

Też chciałam dopisać o stacjach benzynowych.

Niestety, na rozległych terenach znacznie gorzej szukać psa, niż w mieście.

Ludzie zaczynają wyjeżdżać, to większe szanse, że go ktoś wypatrzy.

Świetny pomysł z tymi pensjonatami.

Posted

O mój Boże. Właśnie weszłam na swoją pocztę e-mail i widzę powiadomienie o zaginięciu Grafcia 😭 Co za okropna seria. Kolejny psiak zaginął.   Rewa się odnalazła, oby Nukunia i Grafcio też.
Udostępniłam post Schroniska Kundelek. Czy coś więcej mogę?

Posted

Bardzo Wam dziękuję za wszelką pomoc, za rozsyłanie postów, za ogłoszenia, Limonce ogromnie dziękuję za wszystkie telefony, jakie dziś wykonała. Brak mi słów. Kasia dziś znowu jeździła po okolicy. 

Jestem przybita totalnie, ale dzięki Wam wróciła nadzieja, że może jeszcze Grafcio się odnajdzie. 

Posted

Trzeba mieć nadzieję, ze się znajdzie.

Mocno trzymam kciuki, cały czas jestem myślami z tymi zaginionymi zwierzakami i z osobami zaangażowanymi w pomoc.

Posted
Dnia 22.06.2023 o 13:29, Tyśka) napisał:

Szkoda, że Pani Kasia nie wrzuciła ogłoszenia na swojego fb...

Dziwne , że tego nie zrobiła. Może nie chce psuć swojej reputacji.

Posted
Dnia 23.06.2023 o 08:12, Isiak napisał:

Strasznie długo żadnych wieści 😞 A jeżeli wpadł w jakieś wnyki? O rety...

Nie ma w okolicy raczej żadnych wnyków. Ludzie nie znajdują ich w każdym razie. Kasia z mężem szukali w lesie Grafcia przez kilka godzin. Boję się, że mógł wpaść w jakiś dół, norę, skąd nie potrafi się wydostać, a której nie widać jak się jest gdzieś dalej od niej.. Jest głuchy, więc nawet nie słyszałby nawoływań. Jestem totalnie przybita.

Posted
Dnia 23.06.2023 o 09:14, agat21 napisał:

Nie ma w okolicy raczej żadnych wnyków. Ludzie nie znajdują ich w każdym razie. Kasia z mężem szukali w lesie Grafcia przez kilka godzin. Boję się, że mógł wpaść w jakiś dół, norę, skąd nie potrafi się wydostać, a której nie widać jak się jest gdzieś dalej od niej.. Jest głuchy, więc nawet nie słyszałby nawoływań. Jestem totalnie przybita.

To jak on zaginął? Chodził sam? Moja cavalierka straciła słuch w wyniku choroby i w życiu nie spuściłabym jej ze smyczy wiedząc, że nie jestem w stanie jej odwołać.

• Like 5
  • Upvote 1
Posted

Dawno ciśnie mi się pytanie na usta, czy Graf był puszczony luzem? Głuchy, stary pies?  Skrajnie nieodpowiedzialne.

Szukali go tylko kilka godzin ? I koniec? Odpuścili ?

Posted

Tam przydałaby się ekipa poszukiwawcza. Pani Kasia jest na miejscu, na pewno ma tam znajomych. Chodzą tam może większą ekipą po okolicy i zwiekszają promień poszukiwań?

Moze pomogłoby wydarzenie na fb, aktywne, pełne zaangażowania.

Powiem szczerze, że gdyby nie udostępnienia na fb przez dogomaniaków tego ogłoszenia z Rzeszowskiego schroniska to Graf na fb byłby niewidoczny... 😞 Nie rozumiem tego. 

Szkoda psiaka.