Jump to content
Dogomania

ZAGINĄŁ!!! Już myśleliśmy, że nie żyje, że nie przetrwał ostatniej zimy. Ale jest, przetrwał jakoś. I co teraz? Kolejnej już nie przetrwa... Zajrzyjcie do Pręguska. Proszę. Zbiera deklaracje na życie. DOSTAŁ IMIĘ GRAF :))

Recommended Posts

Posted
Dnia 17.05.2023 o 20:30, kikou napisał:

Podsumowanie wpłat i wydatków Pręguska.

24.04. Dulska 20,-,

25.04. Agat21 70,-,

05.05. Mruczka 50,-,

05.05 Mari 23 10,-,

06.05 Aldrumka 20,-,

11.05 Tianku 10,-,

12.05 Nesiowata 20,-,

oraz 02.05 wydalismy 450,- zl za pobyt kwietniowy. Na dzień dzisiejszy, w skarbonce chlopaka mamy 192,-

Baaardzo dziekujemy wiernym sponsorkom Grafcia!!!

original.webp

Ale tym razem wpłaciłam 10,00 zł.,

Posted
Dnia 18.05.2023 o 03:09, kikou napisał:

12tego mam dwa przelewy po 10 od Ciebie 

Dzięki za wyjaśnienie. Nawet nie zauważyłam - na zdrowie dla psiaka.

Posted
Dnia 19.05.2023 o 10:27, agat21 napisał:

Kikou, przelałam Ci 20 zł od Dulskiej - to deklaracja Makusiowa, którą przeniosła na Grafcia.

Dotarły oczywiście, bardzo dziękujemy 

IMG_20220723_065331.jpg

Posted

Jutro ostatni dzień maja, trzeba zapłacić za hotel Grafcia. Na razie kasa się zbiera jeszcze, więc niech się zbiera na następny miesiąc. Poprosiłam Zeę o płatność za maj, przelewam do nich 450 zł.

• 3 weeks later...
Posted

Co za koszmarny czas.. Tyle złych wieści. Dzisiaj dochodzi kolejna zła: Grafcio zaginął! 😭Na spacerze w lesie. Trwają poszukiwania od kilku dni. Pobliskie schroniska zawiadomione, gmina też. Brak mi słów z żalu

Posted
Dnia 19.06.2023 o 15:46, agat21 napisał:

Co za koszmarny czas.. Tyle złych wieści. Dzisiaj dochodzi kolejna zła: Grafcio zaginął! 😭Na spacerze w lesie. Trwają poszukiwania od kilku dni. Pobliskie schroniska zawiadomione, gmina też. Brak mi słów z żalu

To bardzo zła wiadomość🙁 Boże tyle dni w lesie😞

• agat21 changed the title to ZAGINĄŁ!!! Już myśleliśmy, że nie żyje, że nie przetrwał ostatniej zimy. Ale jest, przetrwał jakoś. I co teraz? Kolejnej już nie przetrwa... Zajrzyjcie do Pręguska. Proszę. Zbiera deklaracje na życie. DOSTAŁ IMIĘ GRAF :))
Posted

k**wa tylko tyle napisze...

Powrzucam na podkarpackie grupy

Agatko wiesz może czy okolica jest oplakatowana?

poprosiłam OTOZ animals Krosno o udostępnienie tylko przez maila więc to pewniepotrwa a tylko ich kojarzę z okolicy Komborni

i grupa Rzeszów dla zwierząt i Arka Vet 

Posted
Dnia 20.06.2023 o 05:49, Tianku napisał:

k**wa tylko tyle napisze...

Powrzucam na podkarpackie grupy

Agatko wiesz może czy okolica jest oplakatowana?

poprosiłam OTOZ animals Krosno o udostępnienie tylko przez maila więc to pewniepotrwa a tylko ich kojarzę z okolicy Komborni

i grupa Rzeszów dla zwierząt i Arka Vet 

Dziękuję Ci bardzo 😘 Ogłoszenia są rozwieszone. Sąsiedzi powiadomieni. Las nie jest jakiś bardzo duży, jeśli Grafcio żyje, gdzieś powinien z niego wyjść w okolicznych miejscowościach. 😞

Posted

Agato, niech wlascicielka hoteliku powiadomi okoliczne leśnictwa, jeśli ma znajomych wśród myśliwych, to niech też puści ido nich nfo z prośbą o przekazanie dalej. Oni stale jeżdżą i patrolują, a mają prawo eliminować psa w lesie. 

Do tego  dac ogloszenie na wszystkich grupach na FB lokalnych miejscowosci i spotted, na lokalnych fejbukowych grupach sprzedażowych.  I je też przeglądać regularnie. Ja tak oglaszalam Krecika, kiedy znalazłam go i szybko dostałam info od lokalsów.

Wiem, że zagiony pies w hoteliku nie jest reklamą w najlepszym sezonie, ale starszy pies długo w bieszczadzkiej przyrodzie nie przeżyje, więc trzeba go szybko intensywnie szukać. 

Trzeba rozwiesić plakaty przy kościołach i sklepach. Pewnie wielu  starszych ludzi nie jest biegłych w internecie, nawet zasieg moze byc tam kiepski. Do tego olx I wszystkie ogólne grupy zaginionych /znalezionych psów na fb. 

Na rozwieszanych po okolicy plakatach największymi, czerwonymi literami napisać "Nagroda" - to gwarancja, że cały lokalny folklor stanie się czujnymi miłośnikami psów i zacznie ich wypatrywać.