WiosnaA Posted July 24, 2022 Author Posted July 24, 2022 Sara czuje się dobrze, chorej łapki używa. Pobyt w klatce zaczyna jej już trochę doskwierać:( , jest nie najgorzej jak zostaje sama z Panią, wtedy jest w miarę spokojna, grzecznie idzie po podwórku na sii, ale jak w domu pojawia się Pan ,to Sarunia cała w skowronkach, cieszy się, dostaje energii, chciałaby się uwolnić z klatki 😞 Zakochana jest w Panu , wpatrzona w Niego, były nawet próby zazdrości o Pana dlaczego psi kolega ma być też razem blisko. Przepracowali to już. Przy wyjściu z Panem cieszy się, chce fikać, najchętniej pobawiłaby się....a tu nawet połowa czasu jeszcze nie minęła na ten mocno ograniczony ruch:( Mam nadzieję,że DT poradzi sobie dalej 😞 4 Quote
WiosnaA Posted July 24, 2022 Author Posted July 24, 2022 Dnia 20.07.2022 o 21:11, Nadziejka napisał: Aniu kochana wszelkiego dobrego zasylam Tobie psinuni i calej druzynce lapeczek z serca 💚🍀💚🍀 Mam z bazareczku 40 zl slij mi prosze num konta swego Ewuniu, ogromnie dziękuję! Zaraz piszę pw. Quote
WiosnaA Posted July 24, 2022 Author Posted July 24, 2022 Elu, wpisz proszę w rozliczeniu dotychczasowe wydatki Sary. Koszt I wizyty u weta ze zdjęciami rtg - 347zł (3.07.22 wstawiłam paragon na wątku ) Koszt zabiegu i leczenie po zabiegu - 1954zł (15.07.22 wstawiłam faktury na wątku) Wydatki dotychczasowe - 2301zł 500zł- opłaciła Fundacja Zea 1430zł- otrzymałam pomoc z dogo - od skarbnika-Elik 100zł- miałam u siebie wpłatę od Eli (właścicielki Abi-suni z dogo) Razem otrzymałam zwrot kosztów leczenia Sary w wysokości- 2030zł Mam u siebie jeszcze 200zł od swojej sąsiadki, ale za zgodą przeznaczę te pieniążki na opłatę DT, który kosztuje 500zł miesięcznie + karma. Z całego serca Dziękuję Wam Kochani za ogromne wsparcie finansowe na leczenie Sary! Quote
Nadziejka Posted July 24, 2022 Posted July 24, 2022 Calem sercem z Wami Aniu poslalam z zakonczonego baz.50 zl, a niebawem czaruje kramik kolejny dla Saruni przeuroczej z modlitwą za wszystko Quote
KrystynaS Posted July 24, 2022 Posted July 24, 2022 Dobrze, że u Sary pomyślne wieści. Niech łapa się zrasta dalej, przyjdzie czas, że pobawi się z Panem Quote
Nadziejka Posted July 24, 2022 Posted July 24, 2022 Zapraszam juz wyczarowalam kramik kolejny dla Saruni Quote
Nadziejka Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 Dnia 25.07.2022 o 13:24, Olena84 napisał: Jestem i ja na zaproszenie 💚🙂💚 Quote
WiosnaA Posted July 25, 2022 Author Posted July 25, 2022 Dnia 24.07.2022 o 17:35, Nadziejka napisał: Calem sercem z Wami Aniu poslalam z zakonczonego baz.50 zl, a niebawem czaruje kramik kolejny dla Saruni przeuroczej z modlitwą za wszystko I dotarło. 25.07.22 wpłynęło na moje konto 50zł dla Saruni. Ewuniu, najserdeczniej dziękujemy Tobie i kupującym! Quote
WiosnaA Posted July 25, 2022 Author Posted July 25, 2022 Dnia 25.07.2022 o 01:45, Nadziejka napisał: Zapraszam juz wyczarowalam kramik kolejny dla Saruni Jesteś niesamowita Ewuniu! Dziękujemy Dobry Duszku! Zapraszamy na bazarek. 1 Quote
Nadziejka Posted July 26, 2022 Posted July 26, 2022 Anusiu kolejny kramik dla Saruni przekazujemy sercem. Byl dla Amberka psinunia, Amberek szczesliwie ma Dom! Domus domcio i niechaj trwa jego szczescie Zapraszamy z nadzieja i modlitwą na kramik trzeci Sarenkowy Quote
Zagrodowy pies polski Posted July 28, 2022 Posted July 28, 2022 Niestety zrzutka też stoi, chociaż wysłałam mnóstwo zaproszeń:( Quote
WiosnaA Posted July 31, 2022 Author Posted July 31, 2022 Z łapką Sary coś jest niedobrze :(...byłam w piątek u weta bo troszkę rozlizała szew (1cm). Rozmawiałam tel. z P.Profesorem , który operował. Dostała maść, codziennie zmiana opatrunków, kołnierz na 2 tyg. Obserwować, może boleć coś w środku i lizała, ale mogła też z nudów w klatce. Dziś dt mówi,że Sara mocno oszczędza łapkę, mniej na niej staje, przeważnie unosi do góry i widzą, że gorzej się czuje. Pojechałam po Sarę i znów do weta. Dostała 2 zastrzyki/p.bólowy i antybiotyk. Jutro jadę z Sarą na rtg. Quote
elik Posted July 31, 2022 Posted July 31, 2022 Biedactwo 😥 Miejmy nadzieję, że to nic związanego z kością, że tam jest ok. Quote
WiosnaA Posted July 31, 2022 Author Posted July 31, 2022 Dnia 31.07.2022 o 22:15, elik napisał: Biedactwo 😥 Miejmy nadzieję, że to nic związanego z kością, że tam jest ok. Oby Elu ,oby.. nasza wetka dziś mówiła,że może naciągnęła/nadwyrężyła łapkę, jest lekka opuchlizna tylko w górnej części łapki, tam gdzie polizane. Zdjęcie rtg wyjaśni. Wet mówił, że zabieg był poważny i dt rygorystycznie stosuje zalecenia weta co do klatki, bardzo dbają o Sarę, pilnują 24/h, Pani czujnie śpi i w nocy wstaje do Sary jak słyszy,że się rusza żeby sprawdzić,czy wszystko ok,...ale Sarunia jest młoda, odzyskiwała siły ,w klatce ruszała się, kręciła, poszarpała swoje posłanko, cieszyła na widok Pana z dt, używała obie łapki. Filmik jest z piątku. Sara ładnie szła, ale po króciutkim przejściu były ze dwa momenty, że uniosła łapkę , jeszcze mówiłam o tym w piątek wetce, że chyba jeszcze słaba ta łapka. w tym miejscu lizała, U Opiekuna z dt dziś u weta....na rączkach jej bardzo pasuje, 2 Quote
Nadziejka Posted July 31, 2022 Posted July 31, 2022 Niechaj sie goi Saruniu psinuniu zagladam wszelką modlitwą 🍀 Quote
elik Posted July 31, 2022 Posted July 31, 2022 Kochana Sarunia. Młoda, radosna i roznosi ją energia. Strasznie źle musi znosić pobyt w kennelu 😞 Widać, że pańciu ją kocha. Quote
Nadziejka Posted July 31, 2022 Posted July 31, 2022 Dnia 31.07.2022 o 22:12, WiosnaA napisał: Z łapką Sary coś jest niedobrze :(...byłam w piątek u weta bo troszkę rozlizała szew (1cm). Rozmawiałam tel. z P.Profesorem , który operował. Dostała maść, codziennie zmiana opatrunków, kołnierz na 2 tyg. Obserwować, może boleć coś w środku i lizała, ale mogła też z nudów w klatce. Dziś dt mówi,że Sara mocno oszczędza łapkę, mniej na niej staje, przeważnie unosi do góry i widzą, że gorzej się czuje. Pojechałam po Sarę i znów do weta. Dostała 2 zastrzyki/p.bólowy i antybiotyk. Jutro jadę z Sarą na rtg. Bedziemy z Wami myslami i sercem Aniu Z bazareczkow dwoch bedzie dla Saruni ok 160 zl chyba ale ale to jeszcze troszke,jeszcze kilka dni trwaja i moze bedzie wiecej pieniazkow Quote
KrystynaS Posted August 1, 2022 Posted August 1, 2022 Oby to rozlizanie było z nudów a nie z bólu bo to by znaczyło że w środku coś się dzieje. Ciężko Sarze w tym kenelu Quote
WiosnaA Posted August 1, 2022 Author Posted August 1, 2022 Po lekach Sara lepiej się poczuła, weselsza niż była wczoraj, normalnie używała dziś łapki, choć widać, że łapka jeszcze szybko słabnie. Zrobione zostało rtg , wetka przesłała do P.Profesora i trochę czekaliśmy na odpowiedź. Na szczęście P.Profesor nic złego w kości nie wypatrzył. Sara najprawdopodobniej łapkę nadwyrężyła. Dostała dziś zastrzyk p/zapalny p/bólowy i na jutro antybiotyk (działa 48h) w zastrzyku do domu (dt sam zrobi ), przez kolejne 3 dni antybiotyk w tabl. W piątek mam Sarę pokazać znowu. 1 Quote
WiosnaA Posted August 1, 2022 Author Posted August 1, 2022 Dnia 31.07.2022 o 23:29, elik napisał: Kochana Sarunia. Młoda, radosna i roznosi ją energia. Strasznie źle musi znosić pobyt w kennelu 😞 Widać, że pańciu ją kocha. Dnia 1.08.2022 o 12:07, KrystynaS napisał: Oby to rozlizanie było z nudów a nie z bólu bo to by znaczyło że w środku coś się dzieje. Ciężko Sarze w tym kenelu No nie lekko z tym kenelem i Saruni i ludziom patrzeć, że ona musi tam siedzieć:( Quote
WiosnaA Posted August 1, 2022 Author Posted August 1, 2022 Dnia 31.07.2022 o 23:45, Nadziejka napisał: Bedziemy z Wami myslami i sercem Aniu Z bazareczkow dwoch bedzie dla Saruni ok 160 zl chyba ale ale to jeszcze troszke,jeszcze kilka dni trwaja i moze bedzie wiecej pieniazkow Ewuniu, najmocniej dziękuję za ogromną pomoc! Wydatków za weta u Sary jest dużo, w piątek fakturę 97zł zapłaciłam, za kolejne wizyty p.Doktor w piątek wystawi fakturę. Za dt zaraz muszę zapłacić. Puszki i smaki kupowałam w hurtowni w Białym do konga żeby mieli i ogólnie tyle rozrywki ma Sara co pociamka uszko czy kości :(.. wczoraj zamówiłam jedzonka w ZooArcie , Potwierdzenie wpłynięcia zamówienia numer 5869446 INFORMACJE O ZAMÓWIENIU Zamówienie numer 5869446 z dnia 2022-07-31 12:48:50 Dostawa: DHL Paczka - kurier Płatność: przedpłata ZAMÓWIONE PRODUKTY MACED Kość PREMIUM 17cm Cena: 0,01 zł Ilość: 1 szt. Rozmiar: one size ROYAL CANIN Kupon Start of Life Cena: 0,00 zł Ilość: 1 szt. Rozmiar: one size MACED Tchawica Wołowa 25cm Cena: 11,44 zł Ilość: 2 szt. Rozmiar: one size SILVER SNACK Łapka kurza 1 kg Cena: 28,13 zł Ilość: 1 szt. Rozmiar: one size NIESPODZIANKA DLA PSA Cena: 0,01 zł Ilość: 1 szt. Rozmiar: one size HILTON Suszone piersi z kurczaka 500g Cena: 30,94 zł Ilość: 1 szt. Rozmiar: one size MACED Żwacze wołowe 1kg Cena: 38,77 zł Ilość: 1 szt. Rozmiar: one size ANIMONDA GranCarno Sensitiv Adult Dog smak: Kurczak + ziemniaki 400g Cena: 37,98 zł Ilość: 6 szt. Rozmiar: one size MACED Kość Wędzona Prasowana 21cm 21cm Cena: 9,51 zł Ilość: 1 szt. Rozmiar: one size MACED Kość Wiązana Biała Bekon 21cm MACED Kość Wiązana Biała Bekon Cena: 16,78 zł Ilość: 2 szt. Rozmiar: one size JOSERA SensiPlus 15kg 15000 Cena: 160,91 zł Ilość: 1 szt. Rozmiar: one size Wartość produktów: 334,48 zł Koszt przesyłki: 0,00 zł Koszt płatności: 0,00 zł Do zapłaty: 334,48 zł DANE DO PRZELEWU UWAGA: W przypadku wyboru płatności Twisto postępuj zgodnie z instrukcją z maila od Twisto. Quote
KrystynaS Posted August 1, 2022 Posted August 1, 2022 Dnia 1.08.2022 o 21:51, WiosnaA napisał: Zrobione zostało rtg , wetka przesłała do P.Profesora i trochę czekaliśmy na odpowiedź. Na szczęście P.Profesor nic złego w kości nie wypatrzył. Sara najprawdopodobniej łapkę nadwyrężyła. Dzięki Bogu, że nic złego w kości się nie dzieje Quote
WiosnaA Posted August 1, 2022 Author Posted August 1, 2022 Dnia 1.08.2022 o 22:31, KrystynaS napisał: Dzięki Bogu, że nic złego w kości się nie dzieje Oj,tak....czekanie w lecznicy na telefon od Profesora wiecznością mi dziś było. Quote
Recommended Posts