Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam serdecznie na kolejny bazarek, Czaruś ma jeszcze dług w wysokości -97,94 zł (21.07) i potrzebuje coś zebrać na zbliżającą się opłatę za hotelowanie w lipcu. 

Posted

24.07.2023 + 50 zł Filipki, wpłata własna

Bardzo dziękuję ❤️

Kilka dni temu przechodziłam obok dawnego domu Czarusia. Dobrze, że udało się mu pomóc, bo jak przypomnę sobie biednego czekającego przy furtce żeby polizać rękę i dostać jedzenie... smutno się robi. A na posesji pusto i zarasta trawą, nikt na razie tam nie gospodaruje, a pan dokarmiający Czarusia i kolegów niedawno zmarł. 

• Like 2
Posted
Dnia 24.07.2023 o 18:11, sue napisał:

24.07.2023 + 50 zł Filipki, wpłata własna

Bardzo dziękuję ❤️

Kilka dni temu przechodziłam obok dawnego domu Czarusia. Dobrze, że udało się mu pomóc, bo jak przypomnę sobie biednego czekającego przy furtce żeby polizać rękę i dostać jedzenie... smutno się robi. A na posesji pusto i zarasta trawą, nikt na razie tam nie gospodaruje, a pan dokarmiający Czarusia i kolegów niedawno zmarł. 

❤️     ❤️     ❤️   

Posted
Dnia 24.07.2023 o 18:11, sue napisał:

Czyli w samą porę psiaczki zostały stamtąd zabrane.

Posted
Dnia 24.07.2023 o 21:57, bakusiowa napisał:

Czyli w samą porę psiaczki zostały stamtąd zabrane.

Dwa psiaczki i cztery koty. 

Udało im się różnie. Pekińczyk Cezary dzięki pomocy Plaskatego Azylu jako pierwszy został zabrany z posesji. Znaleźli mu DT, a później DS, pisałam o tym jakiś czas temu. 

Czaruś też miał szczęście, bo choć nie trafił do typowego domu, ma w hoteliku warunki domowe do jakich był przyzwyczajony i wydaje się szczęśliwy, ma kolegów, opiekę, jedzonko i sobie bryka. 

Kotki:

Józefinka najpierw była w lecznicy, później w DT u guccio, trafiła do fajnego DS w Krakowie.

Śnieżek po pobycie w lecznicy znalazł DS w Nowym Targu.

Nika z krzywą główką zabrana później trafiła do lecznicy, później do DS w Skawinie.

Tinka ma za sobą już pobyt w lecznicy i w jednym domu tymczasowym, niedawno trafiła do kolejnego DT, nie może znaleźć nic na stałe. 

Posted
Dnia 26.07.2023 o 22:22, sue napisał:

Tinka ma za sobą już pobyt w lecznicy i w jednym domu tymczasowym, niedawno trafiła do kolejnego DT, nie może znaleźć nic na stałe. 

Może i Tince poszczęści się.

Posted
Dnia 26.07.2023 o 22:22, sue napisał:

...

Dobrze, że ma choć DT. Byłoby gorzej, gdyby tam została  😞 

• Like 1
Posted
Dnia 31.07.2023 o 10:18, sue napisał:

bardzo dziękuję ❤️ 

Oby uzbierało się na tyle, żeby choć jeden miesiąc był spokojniejszy.

• Like 1
Posted

25.07.2023 +30 zł bakusiowa, to chyba stała z nadwyżką? 

bardzo dziękuję ❤️

31.07.2023 +50 zl z bazarku na FB

stan konta Czarusia na koniec lipca wynosi 32,06 zł

do uregulowania 465 zł za hotelowanie w lipcu

Posted
Dnia 31.07.2023 o 21:54, sue napisał:

stan konta Czarusia na koniec lipca wynosi 32,06 zł

do uregulowania 465 zł za hotelowanie w lipcu

Czyli do zapłaty za hotel   brakuje ponad 400 zł?

Posted
Dnia 1.08.2023 o 12:17, elik napisał:

Czyli do zapłaty za hotel   brakuje ponad 400 zł?

Tak, chwilowo, w sensie i tak opłaciłam hotelik żeby z tym nie zalegać, ale liczę że się trochę zwróci bo w tym miesiącu wyszła spora kwota. Zobaczymy ile będzie z bazarków, a resztę zapiszę jako wpłatę własną. 

z mojego bazarku będzie 80-90 zł i robię wyprzedażowy na FB - powinno też się uzbierać około 100. 

Posted
Dnia 1.08.2023 o 14:15, sue napisał:

Tak, chwilowo, w sensie i tak opłaciłam hotelik żeby z tym nie zalegać, ale liczę że się trochę zwróci bo w tym miesiącu wyszła spora kwota. Zobaczymy ile będzie z bazarków, a resztę zapiszę jako wpłatę własną. 

z mojego bazarku będzie 80-90 zł i robię wyprzedażowy na FB - powinno też się uzbierać około 100. 

Myślę, że z mojego bazarku też będzie około 100 zł. Jeśli będzie mniej, to zrezygnuję z części przypadającej mojemu Miłeczkowi i uzbieraną kwotę podzielę na 2 beneficjentów - Czarusia i Gucia. 

Posted
Dnia 1.08.2023 o 16:46, elik napisał:

Myślę, że z mojego bazarku też będzie około 100 zł. Jeśli będzie mniej, to zrezygnuję z części przypadającej mojemu Miłeczkowi i uzbieraną kwotę podzielę na 2 beneficjentów - Czarusia i Gucia. 

bardzo dziękuję ❤️ ale może uda się uzbierać dla wszystkich piesków, oby tak było

Posted
Dnia 1.08.2023 o 21:23, sue napisał:

bardzo dziękuję ❤️ ale może uda się uzbierać dla wszystkich piesków, oby tak było

Bazarek jeszcze trwa, choć zrobiło sie cicho, ale może damy rade  🙂 

• Like 1
Posted
Dnia 4.08.2023 o 14:19, Olena84 napisał:

Cisza tutaj...

U Czarusia jest dobrze, ale stabilnie. Wiem, że bardzo odpowiada mu możliwość biegania sobie z innymi pieskami i wylegiwanie się później na kanapie. Na zdjęciach wydaje się taki... zaangażowany. W lipcu minął rok jego pobytu w hotelu. Pewnie myśli, że tam mieszka, a mi się coraz częściej wydaje że dożyje tam swoich dni, bo kompletnie nic się nie dzieje w sprawie ewentualnej adopcji. 

Z jednej strony niefajnie, bo jednak we własnym domu może czułby się bardziej wyjątkowy, jedyny...? Z drugiej, zyskał bardzo dobre warunki, jest dobrze karmiony, ma możliwość swobodnego poruszania się po bezpiecznym terenie, ma towarzystwo. 

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 4.08.2023 o 17:36, Nadziejka napisał:

Czarusiątko pozdrawiam pozdrawiam💓

Aniu melduje ze dopiero dzis wyslalam dekl. za lipiec

❤️ 

Niedługo uzupełnię rozliczenie, dziękuję bardzo za pomoc Czarusiowi. 

Posted
Dnia 20.07.2023 o 22:20, Nadziejka napisał:

Zapraszam dla uroczego zapraszam na kramik   💓

rozliczam kramcio Czarusiowy  za kilka dzioneczkow posle pieniazki                            bedzie ok stoweczki

• Like 1