Jump to content
Dogomania

Maleńki szkielecik obciągnięty skórą.. I oczy pełne bezbrzeżnego smutku. Co pisać więcej?:( Jeśli możesz - zajrzyj, pomóż, napisz dobre słowo. Wszystko będzie wielkim darem. SUNIA JEST BARDZO CHORA, jest dla niej szansa, ogromne kciuki potrzebne!

Recommended Posts

Posted
Dnia 25.11.2022 o 20:13, agat21 napisał:

Nuukcia pięknie i dystyngowanie siedzi przy stole, co się będzie z hałastrą na podłodze tłoczyć 😄

Tak,  Nuukcia ma się zdecydowanie za kogoś lepszego od reszty stada, p. Iza mówi że ona patrzy na resztę ,, z góry'' - dosłownie i w przenośni 😀 Kiedy psy bawią sie i biegają po domu jazgocząc,  Nuukcia nigdy nie biega z nimi, wskakuje wtedy na krzesło lub kanapę i patrzy z dezaprobatą, lub idzie na górę do sypialni państwa. Nuukcia jest delikatna i takie hałaśliwe zabawy w dużym składzie nie są dla niej. Maleńka ma dwa ulubione spokojne psiaki i z nimi się bawi i spędza czas.  

• Like 1
Posted
Dnia 25.11.2022 o 16:20, Aska7 napisał:

Nukcia nie robi demolek w hotelu ?

Takiej jak u mnie jeszcze nie zrobiła, ale podobno ma zapędy i próbuje, tylko tam ktoś zawsze jest w domu i mała nie ma szans wykazać się w pełni jak u mnie 🙄 

Niemniej jednak, trochę strat w  wyposażeniu jest - relacjonowałam w temacie - 

Dnia 19.11.2022 o 16:19, limonka80 napisał:

Dziewczynka łobuzuje - zgryzła poduszki z kanapy, materiałowe oparcia z foteli na werandzie, materac w sypialni państwa - najwyraźniej nie lubi żeby było miękko 🙄 Do tego jest uparta i demonstruje swoja niezależność - jak nie chce by jej założyć szelki czy kubraczek to na to nie pozwala i koniec. Jak nie chce ze spaceru wrócić do domu to nie i już - można wołać i prosić. Przychodzi kiedy uzna za stosowne 🙂 

Posted
Dnia 26.11.2022 o 09:25, Sowa napisał:

Opiekunowie prawdopodobnie nie mają dość czasu na naukę dobrych manier, ale to konieczne...

Albo nie mają potrzeby. Tak niektórzy wychowują, a właściwie nie wychowują, dzieci. 

Posted
Dnia 26.11.2022 o 09:25, Sowa napisał:

Opiekunowie prawdopodobnie nie mają dość czasu na naukę dobrych manier, ale to konieczne...

Dnia 26.11.2022 o 09:58, Poker napisał:

Albo nie mają potrzeby. Tak niektórzy wychowują, a właściwie nie wychowują, dzieci. 

Brak czasu -  państwo mają pod opieką w większości starsze, schorowane pieski, niektóre leżące, są też młode psy, ale z różnych przyczyn wymagające sporo czasu i uwagi - dochodzące do zdrowia  po urazach, operacjach itp.

Myślę że obowiązek wychowania i nauki dobrych manier spocznie na mnie 🙄 

Nuukcia to mądra sunia, wszystkiego się szybko nauczy.

Kiedy mieszkała z nami rozrabiała, ale wtedy wszystko było na szybko improwizowane, dużo przebywała sama, potrzebowała mojej uwagi i czasu, a ja go dla niej nie miałam.

Tym razem będzie inaczej - będę miała dla niej czas, nie będzie u mnie ,,na przeczekanie'' ale już u siebie, psy czują takie rzeczy więc myślę, że to też pozytywnie wpłynie na jej zachowanie. 

• Like 3
Posted
Dnia 28.11.2022 o 11:32, limonka80 napisał:

Myślę że obowiązek wychowania i nauki dobrych manier spocznie na mnie 🙄 

Daj znać, jeśli jest rozsądny dojazd od Krakowa, a będziesz potrzebowała jakiejś demonstracji.

• Like 1
Posted
Dnia 28.11.2022 o 13:12, Sowa napisał:

Daj znać, jeśli jest rozsądny dojazd od Krakowa, a będziesz potrzebowała jakiejś demonstracji.

Dziękuję, na pewno przyda mi się pomoc.

Kiedy tylko Nuusia do mnie wróci, odezwiemy się 🙂 

• Like 1
Posted
Dnia 30.11.2022 o 00:45, Aldrumka napisał:

Czy podjęłaś taką decyzję ? Sunia wraca do Ciebie ?

Trochę wybiegłam w przyszłość .... Nuusia  będzie mieszkać z nami, ale jeszcze nie teraz, teraz to niemożliwe z tych samych powodów, dla których podjęłam decyzję o wyjeździe Nuusi do hotelu - Dżekuś bardzo mnie potrzebuje, z każdym dniem coraz bardziej ....

Posted
Dnia 2.12.2022 o 20:10, elik napisał:

Limoneczko kochana nie widzę w rozliczeniu opłat za hotel. Czy Nuukunia ma bezpłatny hotel?

Nie wpisuję opłat za hotel w rozliczenie, bo Nuusia  nie ma tylu pieniedzy by z nich opłacać jej pobyt.  Płacę za  hotelowanie z własnych pieniędzy, a pomoc finansową którą Nuusia otrzymuje z dogo, przeznaczam na inne rzeczy dla małej, między innymi karmę.  

Posted
Dnia 30.11.2022 o 08:09, limonka80 napisał:

Trochę wybiegłam w przyszłość .... Nuusia  będzie mieszkać z nami, ale jeszcze nie teraz, teraz to niemożliwe z tych samych powodów, dla których podjęłam decyzję o wyjeździe Nuusi do hotelu - Dżekuś bardzo mnie potrzebuje, z każdym dniem coraz bardziej ....

Dużo zdrowia Dżekusiowi, a Tobie sił. Trzymajcie się 

• Like 1
Posted
Dnia 5.12.2022 o 10:36, Aldrumka napisał:

Dużo zdrowia Dżekusiowi, a Tobie sił. Trzymajcie się 

Bardzo dziękuję ❤️

Ostatnie tygodnie mamy ciężkie, widzę wyraźnie że Dżekuś słabnie ... 

Póki co walczymy  - i on i ja.

Nie umiem sobie wyobrazić że go nie będzie, poza tym widzę że on nie chce umrzeć  - ma super apetyt, chodzi po domu, tuli się do mnie, podtyka łepek do głaskania, na dworze wita się z innymi psami ... ale po prostu słabnie, ma też różne epizody w postaci nagłych zasłabnięć, sinego języka, lekkich ataków padaczki ... 

Praktycznie nie ma dnia bez weterynarza, ale póki co walczymy.

Posted
Dnia 5.12.2022 o 11:32, limonka80 napisał:

Miałam ciężki finansowo miesiąc i część opłaty za hotelowanie Nuukusi za  listopad pokryję z jej pieniędzy - 300 zł.

Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko ... 

Jasne, że nie  - 300 zł  tak tylko w części pokrywa hotelowanie 😞 a innych wielu wydatków też nie zapisujesz 

• Like 1
Posted
Dnia 3.12.2022 o 17:25, limonka80 napisał:

Nie wpisuję opłat za hotel w rozliczenie, bo Nuusia  nie ma tylu pieniedzy by z nich opłacać jej pobyt.  Płacę za  hotelowanie z własnych pieniędzy, a pomoc finansową którą Nuusia otrzymuje z dogo, przeznaczam na inne rzeczy dla małej, między innymi karmę.  

Dnia 5.12.2022 o 11:32, limonka80 napisał:

Miałam ciężki finansowo miesiąc i część opłaty za hotelowanie Nuukusi za  listopad pokryję z jej pieniędzy - 300 zł.

Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko ... 

Kwoty wpłacane dla Nuuki są przeznaczone na jej utrzymanie w tym także na hotel nie ma więc powodu, żebyś za hotel płaciła ze swojej kasy limoneczko.           

• Like 1
Posted

Dziękuję że pamiętacie o Nuukuni 🙂 

I bardzo dziękuję, że wspieracie malutką finansowo 🌷🌼🌷

Dostałam dla małej wpłaty od Figuni 💐 Nesiowatej 💐 Malwy 💐

Bardzo dziękuję 🌸

Posted

Maleńka dostała pomoc od Aldrumki 🌷 i Agat21 🍓

Bardzo dziękuję 🙂 

W przyszłym tygodniu mała będzie miała badania krwi, mam nadzieję że nie będą  gorsze od poprzednich. 

Gdyby prognozować jakie będą, na podstawie jej zachowania, to powinna mieć wyniki najzdrowszego psa ever 🙂 

Łobuzuje, jest aktywna i bardzo silna. Zęby również ma zdrowe 🤔 szatkuje wszystko co wpadnie jej w łapy ...

Tylko wciąż smutna ... 

Posted
Dnia 15.12.2022 o 10:09, limonka80 napisał:

Maleńka dostała pomoc od Aldrumki 🌷 i Agat21 🍓

Bardzo dziękuję 🙂 

W przyszłym tygodniu mała będzie miała badania krwi, mam nadzieję że nie będą  gorsze od poprzednich. 

Gdyby prognozować jakie będą, na podstawie jej zachowania, to powinna mieć wyniki najzdrowszego psa ever 🙂 

Łobuzuje, jest aktywna i bardzo silna. Zęby również ma zdrowe 🤔 szatkuje wszystko co wpadnie jej w łapy ...

Tylko wciąż smutna ... 

Nukunia jest silna duchem, bez względu na wyniki badań. 🙂 Może rozgryzła zagadkę, nad którą głowi się nieudolnie tylu człowieków i umie czerpać energię z kosmosu?🤔