Jump to content
Dogomania

Bezdomna suczka i jej 3 szczeniaki spod ukraińskiej granicy doczekały się bezpiecznego miejsca u Jagny, teraz proszą o pomoc. Cała rodzinka już w nowych domach: mamcia w DS w Warszawie, Kuki pod Częstochową, Meliska w Bytomiu, Złotka w Katowicach:):):)

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.04.2022 o 18:40, Aska7 napisał:

Sorry, ale transportowa będę dopiero po majowym weekendzie, bo nawet poświąteczny wyjazd na Bałkany muszę przesunąć. Sunię swoją dzisiaj operowałam 😞

O rany? Co się dzieje? 😟

Posted
Dnia 11.04.2022 o 22:31, Poker napisał:

Melduję się. Serce rwało mi się do wszystkich, ale wybrałam pod opiekę malucha Tyćko podobnego. Robiłam bazarek na szczeniaki z trzech wątków. Ale niewielki dochód  -  81 zł , przeznaczę na pierwsze potrzeby mojego malucha.

To Tyćka, jakby ktoś nie pamiętał.

1779265036_Tycia(35).jpg.f8350d41c8088ac5d670ea52e3f171c6.jpg

Sunia podobna jest tez trochę do Karolci tej z lisiej nory.

Posted
Dnia 12.04.2022 o 20:27, Poker napisał:

Co się jej stało?

Zerwane więzadło krzyżowe w lewej tylnej łapie.

Dnia 12.04.2022 o 20:34, Tola napisał:

Wszystko dobrze z sunią?

Trzymaj się!

Asia, ja już nie miałam sumienia Cię prosić, najeździłaś się ostatnimi czasy z zamojszczakami.

Koleżanka znalazła  transport płatny, zbiera na transport na FB.

Odpocznij, załatwiaj swoje sprawy, opiekuj się sunią, teraz na pewno masz co robić.

Ależ miej sumienie 🙂, ja uwielbiam jeździć do Zamościa 😄

Dnia 12.04.2022 o 20:58, agat21 napisał:

O rany? Co się dzieje? 😟

Będzie dobrze, chociaż sunia 40kg, więc "naprawienie" łapy potrwa dłużej.

• Like 1
Posted
Dnia 13.04.2022 o 07:53, Aska7 napisał:

Zerwane więzadło krzyżowe w lewej tylnej łapie.

Ależ miej sumienie 🙂, ja uwielbiam jeździć do Zamościa 😄

Będzie dobrze, chociaż sunia 40kg, więc "naprawienie" łapy potrwa dłużej.

Rozumiem Cię doskonale, w zeszłym roku przechodziłam to z Figarem. Niech się szybko goi. I obserwujcie po zdjęciu gipsu czy nie ma obrzęku w stawie. 

• Like 1
Posted
Dnia 15.04.2022 o 21:47, agat21 napisał:

Dobrze, że jadą! I sunieczka też! 🙂 Oby podróż przebiegła bezproblemowo. Kto je wiezie?

Tutaj od nas z Zamościa ,  koleżanka znalazła, zebrała też na FB na pokrycie transportu.

Oni podobno wiozą też jakiegoś psa pod swoją opieką do Krakowa i dlatego udało się połączyć. 

Posted
Dnia 15.04.2022 o 21:39, Tola napisał:

Sunia i maluchy wyjeżdżają jutro o 7.00 rano, proszę o kciuki.

Razem z nimi jedzie ta bezdomniaczka

FB_IMG_1649799779037.thumb.jpg.34497dd0d23e013906756e5368031845.jpg

Jaka ona jest piękna ❤️

• Like 1
Posted
Dnia 15.04.2022 o 22:37, Alaskan malamutte napisał:

Mocno trzymam kciuki za dobrą podróż. Cieszę się, że tej drugiej suni też się udało.

Tolu, może poprosić ladnie agat21 o bazarek imienny dla suni? 

Dziś postaram się zrobić 🙂 Sunia prześliczna, imię na pewno też będzie miała piękne 🤩

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 15.04.2022 o 22:37, Alaskan malamutte napisał:

Mocno trzymam kciuki za dobrą podróż. Cieszę się, że tej drugiej suni też się udało.

Tolu, może poprosić ladnie agat21 o bazarek imienny dla suni? 

Dnia 16.04.2022 o 15:09, agat21 napisał:

Dziś postaram się zrobić 🙂 Sunia prześliczna, imię na pewno też będzie miała piękne 🤩

Nie zauważyłam wpisu Alaskan, bo wszystko w biegu wpisuję, ale bardzo dziękuję, przyda się każdy grosz dla suni❣️🌹

Posted

Sunia mama jest rewelacyjna. Kontaktowa, pcha sie na kolana żeby ją drapac pod paszkami. Najmniejsza beżowa sunia tez przylepna i delikacik. Piesek jest najbardziej dziki i histeryczny,  najwieksza sunia od Poker tez nieufna. To był ostatni moment, żeby je zabrać do domu  i normalnie oswajać. Przy maluchach z nory wyglądają nędznie. Sa brudne, maja zaniedbane, zmierzwione matowe futerka. No i nie powalaja urodą.  Takie wymęczone straszki.

Posted

Dla mnie one wszystkie są śliczne. Moja podobna do Tyćki z wyglądu to i charakter jak na razie podobny. Największa czyli ile może ważyć?

Muszę  jakieś imię dla niej wymyślić.