Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 27.05.2024 o 18:02, elik napisał:

Marysia zauważyła na nosku Odisiowym różową plamkę, która pojawiła się kilka dni temu. Co to może być?

U mojego Dżekunia też pojawiła się taka plamka, a z czasem odbarwił się prawie cały nosek. Już nie pamiętam nazwy, ale lekarka mówiła że to nic groźnego i u niektórych psów występuje. Może to to samo ?

syniu....jpg

• Like 3
Posted
Dnia 28.05.2024 o 20:33, limonka80 napisał:

U mojego Dżekunia też pojawiła się taka plamka, a z czasem odbarwił się prawie cały nosek. Już nie pamiętam nazwy, ale lekarka mówiła że to nic groźnego i u niektórych psów występuje. Może to to samo ?

syniu....jpg

Śliczna mordeczka  ❤️  Bożenko dzięki za pocieszenie. Może to faktycznie tylko to  🙂 

Posted
Dnia 4.04.2024 o 14:56, Ellig napisał:

Trzymajcie sie zdrowo, Odisiu nie szalej.

Oj, to trudne dla Odisia 😉 Ale najtrudniejsze były dla nas ostatnie - burzowe dni. Na szczęście już nie grzmi, Odiś znów szaleje tylko z radości 🙂

Dnia 28.05.2024 o 11:47, Ellig napisał:

Może to być wynik otarcia, które spowodowało usunięcie górnej warstwy skóry.

Tak mi się wydaje, nic się z tym nie dzieje, więc prawdopodobnie szalony łobuziak gdzieś otarł skórę. To było jeszcze przed burzami, więc raczej w zabawie. Obserwuję uważnie i mam nadzieję, że to nic złego. Jestem trochę przewrażliwiona na punkcie wyglądu psiego nosa, wolę nie pisać, dlaczego, żeby nie "wywołać wilka z lasu".

• Like 2
Posted
Na konto Odisia wpłynęły poniższe kwoty:

10,00 zł od Nesiowata   VI - 3.06.

Bardzo serdecznie dziękujemy

unnamed.jpg.64b9da331cf0ed3ab58238e34bc401e5.jpg

oraz
20,00 zł od elik  VI  -  3.06.

• 3 weeks later...
Posted

Odisiowy nosek powoli ciemnieje, plamka zanika...ufff 🙂

Jesteśmy "po przejściach", bo burze były, ale na szczęście już "poszły sobie" 😉 

• Like 1
Posted
Dnia 24.06.2024 o 15:30, mari23 napisał:

Odisiowy nosek powoli ciemnieje, plamka zanika...ufff 🙂

Jesteśmy "po przejściach", bo burze były, ale na szczęście już "poszły sobie" 😉 

Odiś kameleon  🙂 Dobrze, że się wyjaśniło i już po strachu  🙂   

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Bardzo przepraszam za offa ale kolejny dramat -  czy jest ktoś z okolic Białegostoku ( jeśli znowu nie pokręciłam miejscowości, nawet usłyszalam dokładnie nazwę ale jak będzie trzeba to podamy osobie która będzie mogła udzielić pomocy) nasza koleżanka przebywa tam na urlopie, jeszcze chyba dwa dni i jest tam porzucony pies, niestety w bardzo złym stanie nie podnosił się wogóle jak zobaczył że koleżanka chce zostawić jedzenie to się podniósł ale utyka i jest strasznie wychudzony, wystają mu kości, jest bardzo słaby! musieli go dawno porzucić , jest w nasłonecznionym miejscu i blisko trasy jeśli wyjdzie to może zginąć, jeśli ktoś mógłby znależć mu jakieś miejsce, domek tymczasowy, hotelik to koleżanka chce opłacić miejsce, bardzo proszę może jakieś rady ? dogomaniaczki z tamtych stron ? hoteliki ? telefon podam na priva .

Posted
Dnia 15.07.2024 o 16:17, elik napisał:

Odpowiedziałam Ci Aniu na wątku maleństw.

Dziękuję Ci Eliczku, zawsze na Ciebie można liczyć w takich sytuacjach, wiem że już rozmawiałaś, dramat tego psa mocno chwycił mnie za serce, nawet nie mam siły pisać, on nawe nie ma już siły chodzić, zobaczymy napisałam też do Moli i Ania zadzwoni do Alli ?

Posted
Dnia 15.07.2024 o 19:30, anica napisał:

Dziękuję Ci Eliczku, zawsze na Ciebie można liczyć w takich sytuacjach, wiem że już rozmawiałaś, dramat tego psa mocno chwycił mnie za serce, nawet nie mam siły pisać, on nawe nie ma już siły chodzić, zobaczymy napisałam też do Moli i Ania zadzwoni do Alli ?

Aniu kochana, na razie nic nie załatwiłam. Bardzo chciałabym, ale o hotel trudno, a w sezonie letnim szczególnie 😞  Jutro będę dalej szukać.

• Like 1
Posted
Dnia 16.07.2024 o 08:55, anica napisał:

Dziękuję i również szukam dalej, napisałam też do Moli@ zobaczymy ?  ten pies umiera na oczach ludzi....wyć się chce!

To nie ludzie Aniu, to potwory!

Posted
Na konto Odisia wpłynęły poniższe kwoty:

5,00 zł od mdk8   VI - 27.06.
 10,00 zł od Nesiowata   VII - 1.07.

20,00 zł od anica   VII - 7.07.

Bardzo serdecznie dziękujemy

unnamed.jpg.64b9da331cf0ed3ab58238e34bc401e5.jpg

oraz
20,00 zł od elik  VII  -  7.07.

• 2 weeks later...
Posted

Marysiu Kochana współczuję i przytulam także tutaj, na wątku tego cudownego, wyjątkowego Psiaczka, którego czas tutaj na ziemi dobiegł końca. Odiś, razem ze wszystkimi psiakami, którym oddałaś całe swoje serducho czeka tam za TM, cierpliwie, bo wie ile masz jeszcze tutaj do zrobienia i ile istot tutaj Ciebie potrzebuje. A ja, w jego imieniu dziękuję za wszystko co dla Niego zrobiłaś. W swoim również.

Posted

Śpij spokojnie Odisiu...

Mari, u Ciebie Odiś przeżył najszczęśliwsze lata w życiu. To Twoja opieka i miłość sprawiła, że mimo niepełnosprawności był zawsze taki uśmiechnięty i radosny. Kochał Cię tak mocno jak Ty jego. Dałaś mu najlepszy dom jaki może mieć pies.

Z całego serca dziękuję Ci że tak go kochałaś.

Wiem że żadne słowa nie złagodzą cierpienia po jego stracie, ale pomyśl że Odiś znów może biegać ... 

Mocno ściskam,  ❤️ 

• Like 3
Posted
Dnia 3.08.2024 o 16:43, Poker napisał:

Co? Co się stało Odisiowi???

Doczytałam na poprzedniej stronie.

Bardzo współczuję,  szczególnie że to nagle odejście. 

Trzymaj się Zlota Kobieto 😘