Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 21.06.2022 o 08:52, Poker napisał:

Czy ja zalegam z wpłatą? 

Deklarowałaś 100,00 zł, ale nie podałaś terminu kiedy zamierzasz dokonać wpłaty. Na razie nie było wpłaty.

Posted
Dnia 21.06.2022 o 23:25, elik napisał:

Deklarowałaś 100,00 zł, ale nie podałaś terminu kiedy zamierzasz dokonać wpłaty. Na razie nie było wpłaty.

mogę wpłacić teraz

Posted
Dnia 22.06.2022 o 09:45, anica napisał:

Oooo?!    czyli żeby był skutek to należy podać Melantoninę i Valused ?

Można samą melatoninę, ale można ją wspomóc Valusedem. Sam Valused, nie da rady. Melatonina pomaga wygaszać fobię dźwiękową, powodując lekką sedację i działając nasennie, Valused, to ziołowy lek uspakajający. 

• Like 1
Posted
Dnia 22.06.2022 o 09:53, konfirm31 napisał:

Można samą melatoninę, ale można ją wspomóc Valusedem. Sam Valused, nie da rady. Melatonina pomaga wygaszać fobię dźwiękową, powodując lekką sedację i działając nasennie, Valused, to ziołowy lek uspakajający. 

Dziękuję , pięknie 🙂  no to mam odpowiedź , dlaczego u nas Melantonina nie działała , Taksunia miała takie fobie ,że ... ja myślałam że zejdę na zawał!  kiedyś na Mazurach dorwała nas okropna burza , mieszkaliśmy w przyczepie, to było straszne ! ona chciała się wydostać ,waliła głową w drzwi , ziajała , miała jakiś oczopląs... a teraz jak tylko lekko usłyszy grzmoty... trzęsie się cała okrutnie!  sylwester to samo!  lecę po Valused , Melanoninę mam .

Posted

Powodzenia! Tylko pamiętaj, że to wszystko trzeba podać, zanim zacznie się burza, bo w trakcie burzy- nie pomaga. No i niektóre psy mają taki wysoki poziom fobii dźwiękowej, że tylko mocne leki pomogą- np hydroxyzyna. Ale to po konsultacji z wetem i otrzymaniu recepty. 

"Hydroksyzyna jest lekiem bezpiecznym dla psów. Lek powinien być podany przynajmniej 1 h przed stresującą sytuacją. Skuteczną dawką jest 2,2 mg hydroksyzyny na 1 kg masy ciała zwierzęcia."

• Like 1
Posted
Dnia 22.06.2022 o 10:10, konfirm31 napisał:

Powodzenia! Tylko pamiętaj, że to wszystko trzeba podać, zanim zacznie się burza, bo w trakcie burzy- nie pomaga. No i niektóre psy mają taki wysoki poziom fobii dźwiękowej, że tylko mocne leki pomogą- np hydroxyzyna. Ale to po konsultacji z wetem i otrzymaniu recepty. 

"Hydroksyzyna jest lekiem bezpiecznym dla psów. Lek powinien być podany przynajmniej 1 h przed stresującą sytuacją. Skuteczną dawką jest 2,2 mg hydroksyzyny na 1 kg masy ciała zwierzęcia."

Ok , jeszcze raz Dziękuję 😘

Posted
Dnia 8.06.2022 o 10:27, elik napisał:

Niestety chudnie bardzo powoli, choć dieta drakońska.  W przyszłym tygodniu ma badanie krwi więc będzie okazja do ponownego zważenia. Jestem bardzo ciekawa czy i ile schudła. 

Problem podobny do tego, jaki mam z zamojszczakiem Milusiem. Sprawdzaliśmy tarczycę i jest OK, a Miluś ledwie dźwiga na stareńkich łapinkach swój gruby tułów 😞 

Za to Odi nie tyje, może odrobinkę przybrał, ale niedużo. Ale jak ma przytyć piesek, który ciągle skacze, tańczy, biega, bawi się, poszczekuje..... to takie kochane psie ADHD, wulkan energii 😉 

Cały czas się zastanawiam, jak on funkcjonował w bloku ze starszą panią..... albo ona bardzo się męczyła, albo Odi....

• Like 1
Posted
Dnia 23.06.2022 o 09:36, mari23 napisał:

jak on funkcjonował w bloku ze starszą panią..... albo ona bardzo się męczyła, albo Odi....

Myślę, że Odiś bardziej ...

Pani pewnie potrafiła sobie poradzić z nadmiarem jego energii - zamknęła go w pokoju, albo skarciła ...

Poza tym, być może Odiś jest taki radosny teraz, bo przedtem nie mógł się tak zachowywać  i teraz nadrabia.

• Like 1
Posted
Dnia 17.06.2022 o 22:25, elik napisał:

Na prośbę limonka80 kupiłam dla Odisia preparat na stawy. Ma być dostarczony we wtorek.

Zamówienie

Odi.png.d59a0bb173d32dd3f984a1207ffbd736.png

Przelew

524782597_Odipzel.png.17d60526950b1e252ccddcc40efadf72.png

Faktura

1780188080_Odif-ra.png.12bbd0b067a06289e32fce3085864618.png

Wczoraj po południu odebrałam z paczkomatu, ale przez ten upał nie miałam siły usiąść do komputera, żeby od razu potwierdzić. Dobrze, że Odiś upałem się nie przejmuje, energii mu nie brak. 

Jak na paczuszce z lekiem zobaczyłam logo w postaci konia, to śmiałam się długą chwilę.... wprawdzie już rzadko mówię do Odisia "osiołku", ale to logo od razu mi się z tym skojarzyło...

• Like 1
Posted

Problem podobny do tego, jaki mam z zamojszczakiem Milusiem. Sprawdzaliśmy tarczycę i jest OK, a Miluś ledwie dźwiga na stareńkich łapinkach swój gruby tułów 😞 

Za to Odi nie tyje, może odrobinkę przybrał, ale niedużo. Ale jak ma przytyć piesek, który ciągle skacze, tańczy, biega, bawi się, poszczekuje..... to takie kochane psie ADHD, wulkan energii 😉 

Cały czas się zastanawiam, jak on funkcjonował w bloku ze starszą panią..... albo ona bardzo się męczyła, albo Odi....

Dnia 23.06.2022 o 10:14, limonka80 napisał:

Myślę, że Odiś bardziej ...

Pani pewnie potrafiła sobie poradzić z nadmiarem jego energii - zamknęła go w pokoju, albo skarciła ...

Poza tym, być może Odiś jest taki radosny teraz, bo przedtem nie mógł się tak zachowywać  i teraz nadrabia.

Ja raczej jestem pewna ... że Odiś bardziej!   przy mnie pani parę razy zareagowała nerwowo...a później jak już przychodzili to niestety , albo mi się wydawało , / bo wydaje mi się ,że potafię czytać w psich oczach 😉 /,że Odi jest coraz bardziej smutny ... przygaszony...

Posted
Dnia 24.06.2022 o 09:16, mari23 napisał:

Jak na paczuszce z lekiem zobaczyłam logo w postaci konia, to śmiałam się długą chwilę.... wprawdzie już rzadko mówię do Odisia "osiołku", ale to logo od razu mi się z tym skojarzyło...

9420428_miech1.jpg.5a00b8899c39f9ad4e28ca30369ae38e.jpg

Dzięki za wiadomość  🙂 

Posted
Dnia 8.06.2022 o 10:27, elik napisał:

Niestety chudnie bardzo powoli, choć dieta drakońska.  W przyszłym tygodniu ma badanie krwi więc będzie okazja do ponownego zważenia. Jestem bardzo ciekawa czy i ile schudła. 

....

I tu muszę się pochwalić, że konsekwentna dieta dała efekt w postaci zmniejszenia wagi Soni aż o 80 dkg! Jeszcze "tylko"  strata wagi o jakieś 1,2 kg i panienka będzie mogła startować w konkursie misek  🙂  Co prawda przydałaby się teraz operacja plastyczna usunięcia zbędnych fałdek skóry, ale nam to nie przeszkadza. Jesteśmy ponad to, a co!

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
Dnia 25.06.2022 o 12:35, elik napisał:

I tu muszę się pochwalić, że konsekwentna dieta dała efekt w postaci zmniejszenia wagi Soni aż o 80 dkg! Jeszcze "tylko"  strata wagi o jakieś 1,2 kg i panienka będzie mogła startować w konkursie misek  🙂  Co prawda przydałaby się teraz operacja plastyczna usunięcia zbędnych fałdek skóry, ale nam to nie przeszkadza. Jesteśmy ponad to, a co!

... gratulacje!👍

Posted
Dnia 25.06.2022 o 12:54, anica napisał:

... gratulacje!👍

Dzięki wielkie  🙂  Ogromnie się z tego cieszę, bo wydawało się, że dieta sobie, a waga Soni sobie, dwa odrębne tematy

Posted
Dnia 25.06.2022 o 12:56, elik napisał:

Dzięki wielkie  🙂  Ogromnie się z tego cieszę, bo wydawało się, że dieta sobie, a waga Soni sobie, dwa odrębne tematy

Eliczku , ty jak coś robisz to , robisz to dobrze!  🙂

Posted
Dnia 25.06.2022 o 15:12, anica napisał:

Eliczku , ty jak coś robisz to , robisz to dobrze!  🙂

Stokrotne dzięki Aniu za tak wielką wiarę w moje możliwości  buziaczki-5.gif.8f2987e24c5ff5f1a406f05e3cea55c0.gif  

Niestety ja sama wiem, że nie jest tak dobrze, czego liczne dowody są na moich bazarkach   😉

Posted

27.06. na konto Odisia wpłynęły poniższe kwoty:

100,00 zł  od Poker  deklaracja jednorazowa
      5,00 zł  od mdk8  deklaracja   VI 

Bardzo serdecznie dziękujemy 

2011800428_kwiatki15.jpeg.5c5b690146ada6736b14ebbeb70876cd.jpeg

Posted

dzisiejsza prawie cała noc była burzowa..... Odiś ze strachu zalał pokój 😞 ale tylko połowę od strony meblościanki, przy moim łóżku było sucho 😉

Posted
Dnia 30.06.2022 o 09:54, mari23 napisał:

dzisiejsza prawie cała noc była burzowa..... Odiś ze strachu zalał pokój 😞 ale tylko połowę od strony meblościanki, przy moim łóżku było sucho 😉

Mądry, kochany psiak, uszanował Twoją połowę  🙂 

• Like 1
Posted

dzisiejsza prawie cała noc była burzowa..... Odiś ze strachu zalał pokój 😞

Poprosiłam elik by kupiła dla Odisia preparaty które polecała konfirm, mam nadzięję, że biedak będzie mniej się bał, a Ty będziesz miała suchą podłogę 🙄

• Like 1
Posted
Dnia 30.06.2022 o 14:18, limonka80 napisał:

Poprosiłam elik by kupiła dla Odisia preparaty które polecała konfirm, mam nadzięję, że biedak będzie mniej się bał, a Ty będziesz miała suchą podłogę 🙄

Wybacz, dopiero dzisiaj kupiłam te preparaty  🤥    

Zamówienie

1043460260_Odizam..png.0962e6b4dafd131cd56893dc4b8cd596.png

Przelew

602299425_Odiprzel6466.png.82cb775c90560bb4d497f875822fa160.png

Faktura

1872858830_Odif-raleki.png.9a54236e2ac8b5b1e152a94e72ec2616.png

Posted

Taksunia, też całą noc ziajała, biegała , piskała ... makabra!😪

Dnia 30.06.2022 o 14:18, limonka80 napisał:

Ja kupiłam dla Taksuni i nie to! okazuje się że są 5 i 3 dobrze że zajrzałam jeszcze raz do posta i doczytałam że 3 wygląda że przez najbliższy miesiąc będę mogła pospać 😉