Jump to content
Dogomania

Zmiana planów. Inny Rudy, duży i baardzo chory. Pewnie tak musiało być. Proszę o pomoc, to jeszcze pożyje, może i trawę powącha i potarza się radośnie. Proszę. Ma na imię DYLAN : )

Recommended Posts

Posted

Jest DUNIA!!! BŁYSKAWICZNY Imienny dla prześlicznej bidusi wciskającej  pyszczek w kraty schroniskowe, żeby tylko dotknąć człowieka. Ma szansę na  lepsze życie. Pomóżmy jej nadając piękne imię. Do 19 X - Page 3 - Bazarek -  Dogomania

Jagusiom wszelkiego Dobrego z serca calego
Dziekuje za calą miłośc  dla rudunia za opiekę za życie  💓
  • Like 2
Posted

Asia Alaskan nie będzie już skarbnikiem Dylana, proszę od najbliższego miesiąca wpłacać na moje konto (podam na PW).

Jak Asia się pozbiera, bo zarobiona jest, to rozliczy resztę wpłat. W moim poście pod rozliczeniami Asi będę prowadzić rozrachunki Dylana. Na razie wpiszę ostatnie saldo i wydatki z mojego konta.

01.04.24 – 130,00 – dopłata do hotelowania (wpłata na ZEA)

05.05.24 – 165,58 – karma Brit Care

05.05.24 – 32,00 – szczepienie

28.06.24 – 113,88 – karma Briantos

28.06.24 – 131,90 – Arthrosterol

07.07.24 – 250,00 – dopłata do hotelowania (wpłata na ZEA)

• 2 weeks later...
Posted

Ze zbiórki na Ratujemy Zwierzaki  przelano 1 128 zł.

80 zł – leczenie

70 zł - opłacona faktura za leki (12 tabl aniprazol 50 zł i 20 zł scanco)

400 - Librela, badanie moczu

Pozostało 578 zł

Posted

Tej matce, to całkiem odbija. Przyjechała i zrobiła dziś  mi, ojcu i sobie zajęcie jak na siłowni - wykąpała mnie! Powiedziała, że nie będziemy jej smrodzić. Ojciec skarżył się, że ważę więcej niż połowę jego wagi, ale nie było zmiłuj się. Wyszorowała, nałożyła różową odżywkę i teraz czuć mnie kwiatkami, zamiast Dylanem. 

Niech teraz patrzy i ma wyrzuty sumienia, za to co zrobiła.

IMG_20240727_131609.jpg

IMG_20240727_132348.jpg

• Like 4
Posted

Jak to przy sobocie - wszystkie dzieci do kąpieli u Jagusi. Moja woda do kąpieli grzeje się już na balkonie - ekologicznie - od słońca - jedyna chyba zaleta mieszkania na ostatnim piętrze po zachodniej stronie w czasie takich upałów. Pozdrawiam całą gromadkę.

Posted
Dnia 27.07.2024 o 14:12, Kate1 napisał:

Jak to przy sobocie - wszystkie dzieci do kąpieli u Jagusi. Moja woda do kąpieli grzeje się już na balkonie - ekologicznie - od słońca - jedyna chyba zaleta mieszkania na ostatnim piętrze po zachodniej stronie w czasie takich upałów. Pozdrawiam całą gromadkę.

Dziękujemy i wzajemnie pozdrawiam.  Współczuję upałów. W Katowicach mam podobnie, mieszkanie pod dachem a okna od południa i zachodu. Gdyby nie klimatyzator, to nie szłoby wytrzymać. 

Dziś wykąpanych jest 5- Dylan, Linda, Oczko, Nemo I Kret. Jeszcze chciałaby Malinkę  i Andżelę, ale chyba już nie dam rady. Chciałam wykorzystać upał, żeby obyć się bez suszarki.

• Like 1
Posted
Dnia 27.07.2024 o 15:56, Aska7 napisał:

A Andrzej ?

Andrzej zlany potem, też już po prysznicu, czeka chyba tylko, żeby mnie wieczorem odwieźć do Katowic 😆 Przyjechałam i było jak burza z tornadem.  Rozdzieliłam zadania, rozdarłam się. Wszystko sprzątnięte, ogarnięte, nawet nadłamana gałąź obcięta i dziury zakopane. Teraz ze spokojnym sumieniem mogę wyjechać  do czwartku. Jeszcze tylko muszę pomidorki zagotować i ogórki do kiszenia. Andrzej ma swoją teorię co do moich poprzednich wcieleń. Jako pewnik zakłada nadzorcę niewolników przy budowie piramid 🙈

• Like 2
  • Upvote 2
Posted
Dnia 27.07.2024 o 17:31, Aska7 napisał:

A jak tam sąsiadka ?🤔

Akurat gorsza ode mnie 🤣😂 Współczujemy zawsze kolejnym ekipom budowlanym. Dalej mają jak budowniczy piramid. 

Posted

Dylanowi i Zewowi musieliśmy zamówić Advantix na te koszmarne muchy, które żywią się ich krwią na uszach. Już pojawiły się, więc myślę, że wcierki będą potrzebne teraz i na kolejny miesiąc. Znikają kiedy robi się zimniej. Zew wiadomo, jest cały czas na zewnątrz, ale nie wiem dlaczego tną tak Dylana. Lubi siedzieć w słoneczku i zaraz ma uszy nimi oblepione. Już są w krwawych strupach. Szymek równie dużo  przebywa w ogrodzie, ale do niego nie lecą.

Andrzej mu psika Fiprexem ale to działa na 1-2 dni, wiec nie ma sensu. Zrobiłam mu roztartą miętą, tylko to też trzeba cały czas robić, a takie wyjścia są dobre kiedy ma się jednego psa.

Dylanowi wezmę na fakturę, bo to że zbiórki i chyba najlepiej już 2 pipety, żeby  lekarz nie rozliczał do grudnia 😉 Nadal nie dostałam faktury za jego leczenie i librelę.

Posted

Rozliczenie lipcowe  Dylana na fakturę ZEA: 17 zl x 31 dni=527 zł + 20 zł podwyżka za prąd  czyli 547 zł. Karmę miał zakupiona na lipiec przez Aska7. 

W związku z wyższymi cenami praktycznie wszystkiego, od sierpnia będzie dodatkowa podwyżka oprócz tych 20 zł- o 1 zł więcej za dobę, czyli 18 zł za 17 zł.

Posted
Dnia 31.07.2024 o 15:35, Jaaga napisał:

Rozliczenie lipcowe  Dylana na fakturę ZEA: 17 zl x 31 dni=527 zł + 20 zł podwyżka za prąd  czyli 545 zł. 

527 + 20 = 547.00 🙄