Jump to content
Dogomania

Zmiana planów. Inny Rudy, duży i baardzo chory. Pewnie tak musiało być. Proszę o pomoc, to jeszcze pożyje, może i trawę powącha i potarza się radośnie. Proszę. Ma na imię DYLAN : )

Recommended Posts

Posted

Szkoda Rudego😟, z drugiej strony dobrze, że ten nieszczęśnik się załapał. Wpłaciłam dzisiaj 100 zł (za marzec i kwiecień), w treści przelewu napisałam , że to dla Rudego ale może być dla tego psiaka . Może jakimś cudem i do Rudego szczęście się uśmiechnie. 

Posted

Bardzo żal Rudego. Z drugiej strony pewnie życie ratujecie temu drugiemu. Może to była ostatnia chwila, żeby mu pomóc?

A co robimy z bazarem imiennym dla Rudego? 😕 Zawieszamy? Robić nowy dla tego biedaka, co jedzie?

Posted
Dnia 23.03.2022 o 15:49, agat21 napisał:

Bardzo żal Rudego. Z drugiej strony pewnie życie ratujecie temu drugiemu. Może to była ostatnia chwila, żeby mu pomóc?

A co robimy z bazarem imiennym dla Rudego? 😕 Zawieszamy? Robić nowy dla tego biedaka, co jedzie?

Przecież on też podobny w kolorze - może zmienić tylko zdjęcie?

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Tez jest rudy , podobnej wielkości i myślę, że bez problemu imię moze mieć z tego samego bazarku.

Jest starszy raczej niz oceniono go w schronisku, cały czas furczy mu gdzie w głębi nosa czy w gardle przy oddychaniu. Poszedl na nowy wybieg, napił sie , najadł i padł pod jodłą. Spal mocno i jak się obudził nie umiałam go naklonic, żeby wstał i przeszedł na wybieg Weny. Tam już mu się nie podoba tak jak w cieniu drzewa, ale jednak poszedł po chwili do budy. Ma trudności w poruszaniu tylnymi lapami, taki sztywny chód. Ciagle pije, ma mnóstwo blizn i na łapach świeże pogryzienia, uszy jak falbanki. Jest spokojny i flegmatyczny. To naprawdę byl ostatni dzwonek na jego ratunek. Może tak właśnie miało być? Tamten rudas zdecydowanie lepiej funkcjonuje w schronisku. mam nadzieje, ze jemu uda się pomóc w następnej kolejności.

• Like 3
Posted
Dnia 23.03.2022 o 17:51, Jaaga napisał:

Jest gorący, obawiam się że ma wysoka temperaturę. Na rano mamy umówioną wizytę. 

Resized_20220323_174111.jpeg

Resized_20220323_174046.jpeg

Mokra szmatka na kark? Na łapy?

Posted

Poczekam na męża i spróbujemy mu zmierzyć temperaturę. Na początku jakos sie trzymał, ale to pewnie emocje go utrzymywały w pionie. Teraz leży i reaguje niewiele. Mam wetkę na telefon, wiec chyba jak coś podamy jakiś lek na zbicie gorączki. Ma bardzo cuchnie gazy i cały czas mu furczy przy kazdym oddechu. Chyba lepiej go nie moczyć. Może to tylko kwestia tego, że ma bardzo ciepło w budzie, ale wątpię, bo jest ospały i nieruchawy jak dzieciak z gorączką.  

Posted
Dnia 23.03.2022 o 17:51, Jaaga napisał:

Na rano mamy umówioną wizytę. 

A nie możliwości aby wet. zobaczył go dzisiaj ? Za dodatkową opłatą ?

Nieciekawie to wygląda 😞

Posted

Ma apetyt i pije, wiec nie jest najgorzej, a wetka, gdyby do mnie przyjechala i tak bez badań wiele nie stwierdzi. Jestem sama w domu. Czekam na meza, powinien lada chwila wrócić.  Wtedy zmierzę temperaturę i zrobię test na lamblie. Gazy są tak paskudne, ze jak puszcza bąki, to podnosi głowę i sam wącha, co tak śmierdzi. Chyba powinnam juz mieć w pogotowiu dietę jelitową, bo co który stamtad przyjezdza, to z zapaleniem jelit. Mysle, że usg i ewentualnie rtg jutro wyjaśnia problem. Omacalam go, poobserwowałam i wszystko poza jelitami i furczeniem przy oddychaniu wydaje się ok. Rana na łapie tez moze mu dokuczać. 

Posted

Bardzo przeżyłam dzisiaj tą sytuację w schronisku, myślę, że Aska 7 też, bo trudno w ciągu paru minut zadecydować, którego psa zabrać ,  a właściwie uratować mu życie i to w sytuacji, kiedy obie jechałyśmy po Rudasa i bardzo chciałyśmy zabrać właśnie jego. 

Teraz jak czytam co pisze Jaaga o stanie drugiego rudasa i oglądam zdjęcia to myślę, że tak chyba  miało być, on tam stał i ostatkiem sił czekał na ratunek.

Jestem myślami u Jagny, oby biedakowi  dało się pomóc.

A Rudasa też bardzo mi żal, wydawało się, że już jedną łapą jest na wolności:(

• Like 2
Posted
Wszystko trwoga wielka wszystko .... co zajrze to az serce placze
ale z modlitwa wszelka za rudunia   tak mialo byc   
       Jaguniu jestesmy z Wami