Tyśka) Posted December 13, 2022 Author Posted December 13, 2022 Dnia 13.12.2022 o 15:21, elik napisał: Moja znajoma Agnieszka wpłacała co miesiąc 20,00 zł na Micha, który w ubiegłą sobotę pojechał do DS. Od grudnia przekażę deklaracje dla Melci. Myślę, że Michowi nie będą już potrzebne. Proszę o nr konta. Dziękuję! Nie spodziewałam się. Stałe są na wagę złota, bo Marta uratowała jakiś czas temu z drogi czarnego owczarka długowłosego(miał mieć ds), pies okazał się agresywny do psów i ludzi, jest w hotelu, ale ma jechać teraz do szkoleniowca... 800zł msc. 😞 Do tego właśnie Melcia i Benek. Dziękuję!!! Konto wyślę później Quote
agat21 Posted December 14, 2022 Posted December 14, 2022 Przepraszam, ale w tym miesiącu nie dam rady wspomóc Melci. Dzisiaj moja kotka trafiła do weta, nie wiemy co jej jest, od wczoraj jest osowiała, izoluje się i ma jedną źrenicę dramatycznie powiększoną. Miała szereg badań, została pobrana krew na profil rozszerzony, jutro mają być wyniki. Na razie okazało się, że jedna nerka praktycznie nie działa, jest też podejrzenie zapalenia ucha. Dostała lek do zakraplania. Poszło na razie ponad 4 stówy, zobaczymy co będzie dalej, po wynikach będzie wiadomo jakie badania jeszcze należy zrobić i jakie leczenie wdrożyć. Dobrze, że odwołałam moją wczorajszą wizytę u dentysty, bo - o ironio - sama mam zapalenie ucha. Kasa zamiast na dentystę mogła pójść na kocińską. Przykro mi bardzo. Quote
elik Posted December 14, 2022 Posted December 14, 2022 Dnia 14.12.2022 o 19:53, agat21 napisał: Przepraszam, ale w tym miesiącu nie dam rady wspomóc Melci. Dzisiaj moja kotka trafiła do weta, nie wiemy co jej jest, od wczoraj jest osowiała, izoluje się i ma jedną źrenicę dramatycznie powiększoną. Miała szereg badań, została pobrana krew na profil rozszerzony, jutro mają być wyniki. Na razie okazało się, że jedna nerka praktycznie nie działa, jest też podejrzenie zapalenia ucha. Dostała lek do zakraplania. Poszło na razie ponad 4 stówy, zobaczymy co będzie dalej, po wynikach będzie wiadomo jakie badania jeszcze należy zrobić i jakie leczenie wdrożyć. Dobrze, że odwołałam moją wczorajszą wizytę u dentysty, bo - o ironio - sama mam zapalenie ucha. Kasa zamiast na dentystę mogła pójść na kocińską. Przykro mi bardzo. Mi tez bardzo przykro 😞 Twoje ucho też wymaga porady lekarskiej 😞 Quote
agat21 Posted December 14, 2022 Posted December 14, 2022 Dnia 14.12.2022 o 20:58, elik napisał: Mi tez bardzo przykro 😞 Twoje ucho też wymaga porady lekarskiej 😞 Dzięki Elu za troskę, ale ja z zasady do lekarza nie chadzam. Nie lubię. 🙂 Quote
elik Posted December 14, 2022 Posted December 14, 2022 Dnia 14.12.2022 o 21:05, agat21 napisał: Dzięki Elu za troskę, ale ja z zasady do lekarza nie chadzam. Nie lubię. 🙂 Ja też ich raczej unikam, ale czasem trzeba skorzystać, a zapalenie ucha może mieć poważne konsekwencje. EDIT Daj znać co u kici. Quote
agat21 Posted December 14, 2022 Posted December 14, 2022 Dnia 14.12.2022 o 21:52, elik napisał: Ja też ich raczej unikam, ale czasem trzeba skorzystać, a zapalenie ucha może mieć poważne konsekwencje. EDIT Daj znać co u kici. Dzięki! Dam znać. Chociaż juz raczej na pw, bo zaśmieciłam niepotrzebnie wątek Melci swoimi problemami. 1 Quote
Tyśka) Posted December 15, 2022 Author Posted December 15, 2022 Dnia 14.12.2022 o 19:53, agat21 napisał: Przepraszam, ale w tym miesiącu nie dam rady wspomóc Melci. Dzisiaj moja kotka trafiła do weta, nie wiemy co jej jest, od wczoraj jest osowiała, izoluje się i ma jedną źrenicę dramatycznie powiększoną. Miała szereg badań, została pobrana krew na profil rozszerzony, jutro mają być wyniki. Na razie okazało się, że jedna nerka praktycznie nie działa, jest też podejrzenie zapalenia ucha. Dostała lek do zakraplania. Poszło na razie ponad 4 stówy, zobaczymy co będzie dalej, po wynikach będzie wiadomo jakie badania jeszcze należy zrobić i jakie leczenie wdrożyć. Dobrze, że odwołałam moją wczorajszą wizytę u dentysty, bo - o ironio - sama mam zapalenie ucha. Kasa zamiast na dentystę mogła pójść na kocińską. Przykro mi bardzo. Ojej, bardzo mi przykro z powodu kici 😞 Oby udało się jej jak najszybciej pomóc, trzymam kciuki. Możesz śmiało pisać tutaj wieści o kotce. Quote
Tyśka) Posted December 16, 2022 Author Posted December 16, 2022 😄 Zdjęcia z Babuciem koniecznie do ogłoszenia! Quote
Jaaga Posted December 16, 2022 Posted December 16, 2022 Dnia 16.12.2022 o 11:52, Tyśka) napisał: 😄 Zdjęcia z Babuciem koniecznie do ogłoszenia! Duża liczba wyświetleń gwarantowana :) Quote
Tyśka) Posted December 16, 2022 Author Posted December 16, 2022 Zmieniłam opis w ogłoszeniu i miasto na Kraków: https://www.olx.pl/d/oferta/nieco-tajemnicza-i-dzika-jak-kot-mela-propsia-prozwierzeca-sunia-CID103-IDMf0P5.html 1 Quote
Jaaga Posted December 31, 2022 Posted December 31, 2022 Rozliczenie Meli za grudzień: 380 zl - 29, 65 zl końcówka spadku po Borysie= do zapłaty 350 zl. W tym 258 zl hotelowanie i 92 zl pol karmy. Quote
Tyśka) Posted January 4, 2023 Author Posted January 4, 2023 Dnia 31.12.2022 o 13:43, Jaaga napisał: Rozliczenie Meli za grudzień: 380 zl - 29, 65 zl końcówka spadku po Borysie= do zapłaty 350 zl. W tym 258 zl hotelowanie i 92 zl pol karmy. Dziękuję, przez sytuację z Łatka jestem do tyłu ze wszystkim. Jak Mela zniosła sylwestra? Quote
Jaaga Posted January 5, 2023 Posted January 5, 2023 Dnia 4.01.2023 o 19:18, Tyśka) napisał: Dziękuję, przez sytuację z Łatka jestem do tyłu ze wszystkim. Jak Mela zniosła sylwestra? Bez problemu. U nas nawet krótko strzelali i daleko. Do tego strzały zagłuszyła sunia, która spędzała u nas sylwestra. Tak intensywnie szczekała, że zagłuszyła petardy. Tylko nasza mała Lemur cały czas ziajała i byla zdenerwowana. To chyba byl najspokojniejszy sylwester. Calkiem inaczej, niż mieliśmy w Katowicach. Tam to niektóre psy musialy być na hydroksyzynie, bo wkoło byl taki dziki łomot. Wyslalam Marcie Alicji rachunek za grudzień. Quote
Tyśka) Posted January 5, 2023 Author Posted January 5, 2023 Dziękuję za wpłatę: Monika K. - 20 zł NA KONCIE MELCI: -1 143,70 zł Quote
agat21 Posted January 5, 2023 Posted January 5, 2023 Poproszę na pw konto stowarzyszenia, które utrzymuje Melcię. Podsunę komuś. 1 Quote
Tyśka) Posted January 5, 2023 Author Posted January 5, 2023 Dnia 5.01.2023 o 19:36, agat21 napisał: Poproszę na pw konto stowarzyszenia, które utrzymuje Melcię. Podsunę komuś. To prywatna osoba, a nie stowarzyszenie 😞 Quote
agat21 Posted January 5, 2023 Posted January 5, 2023 Dnia 5.01.2023 o 19:42, Tyśka) napisał: To prywatna osoba, a nie stowarzyszenie 😞 To prywatną osobę też podsuń Quote
Jaaga Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 Dnia 6.01.2023 o 00:53, wiolhelm170 napisał: A jak ta świnka znosi zimę Dobrze, bo ma ocieplaną ogromna budę wypelniona slomą, koldrą i kocami a w wejściu kotarę. W największe mrozy mało wychodziła, a tak jak jest teraz, to cały dzień chodzi po ogrodzie. 1 Quote
Jaaga Posted January 13, 2023 Posted January 13, 2023 Od TOZ-u Nowy Sącz dostaliśmy dla naszych tymczasowiczów dwa worki karmy i smaczki. W związku z jej trudna sytuacją, jeden worek przeznaczam dla Meli. O smaczki juz była rywalizacja, gdzie prowadzenie przejęli Kret z Wiktorem. Tylko Oggy zdenerwował się, bo dla kotów nic nie było. 2 Quote
Aldrumka Posted January 16, 2023 Posted January 16, 2023 zapraszam https://www.dogomania.com/forum/topic/358684-wspierajmy-dzikuski-kupując-drobiazgi-filmy-i-ciuszki-dla-melci-do-20-stycznia-do-godz-2100/ 1 Quote
Jaaga Posted January 22, 2023 Posted January 22, 2023 Kiedy jest śnieg, to największą frajdą jest pierwsze poranne wyjście. Kaj znalazl świeże kretowisko, wiec Mela czeka kiedy straci nim zainteresowanie i zaczną się gonić i wygłupiać. Ciągle są razem i zachowują się jak oposy z Epoki Lodowcowej. 4 Quote
Recommended Posts