Jump to content
Dogomania

Dzika, zwyczajna kundelka MELCIA po 4 latach tułaczki i bezdomności mogła spokojnie pomieszkiwać u Jaaga, PROSZE O POMOC, NIE MA KOMPLETU DEKLARACJI

Recommended Posts

Posted
Dnia 13.12.2022 o 15:21, elik napisał:

Moja znajoma Agnieszka wpłacała co miesiąc 20,00 zł na Micha, który w ubiegłą sobotę pojechał do DS.  Od grudnia przekażę deklaracje dla Melci. Myślę, że Michowi nie będą już potrzebne.
Proszę o nr konta.

Dziękuję! Nie spodziewałam się. Stałe są na wagę złota, bo Marta uratowała jakiś czas temu z drogi czarnego owczarka długowłosego(miał mieć ds), pies okazał się agresywny do psów i ludzi, jest w hotelu, ale ma jechać teraz do szkoleniowca... 800zł msc. 😞 Do tego właśnie Melcia i Benek. Dziękuję!!! Konto wyślę później 

Posted

Przepraszam, ale w tym miesiącu nie dam rady wspomóc Melci. Dzisiaj moja kotka trafiła do weta, nie wiemy co jej jest, od wczoraj jest osowiała, izoluje się i ma jedną źrenicę dramatycznie powiększoną. Miała szereg badań, została pobrana krew na profil rozszerzony, jutro mają być wyniki. Na razie okazało się, że jedna nerka praktycznie nie działa, jest też podejrzenie zapalenia ucha. Dostała lek do zakraplania. Poszło na razie ponad 4 stówy, zobaczymy co będzie dalej, po wynikach będzie wiadomo jakie badania jeszcze należy zrobić i jakie leczenie wdrożyć. Dobrze, że odwołałam moją wczorajszą wizytę u dentysty, bo - o ironio - sama mam zapalenie ucha. Kasa zamiast na dentystę mogła pójść na kocińską.

Przykro mi bardzo.

Posted
Dnia 14.12.2022 o 19:53, agat21 napisał:

Przepraszam, ale w tym miesiącu nie dam rady wspomóc Melci. Dzisiaj moja kotka trafiła do weta, nie wiemy co jej jest, od wczoraj jest osowiała, izoluje się i ma jedną źrenicę dramatycznie powiększoną. Miała szereg badań, została pobrana krew na profil rozszerzony, jutro mają być wyniki. Na razie okazało się, że jedna nerka praktycznie nie działa, jest też podejrzenie zapalenia ucha. Dostała lek do zakraplania. Poszło na razie ponad 4 stówy, zobaczymy co będzie dalej, po wynikach będzie wiadomo jakie badania jeszcze należy zrobić i jakie leczenie wdrożyć. Dobrze, że odwołałam moją wczorajszą wizytę u dentysty, bo - o ironio - sama mam zapalenie ucha. Kasa zamiast na dentystę mogła pójść na kocińską.

Przykro mi bardzo.

Mi tez bardzo przykro 😞  Twoje ucho też wymaga porady lekarskiej  😞  

Posted
Dnia 14.12.2022 o 20:58, elik napisał:

Mi tez bardzo przykro 😞  Twoje ucho też wymaga porady lekarskiej  😞  

Dzięki Elu za troskę, ale ja z zasady do lekarza nie chadzam. Nie lubię. 🙂

Posted
Dnia 14.12.2022 o 21:05, agat21 napisał:

Dzięki Elu za troskę, ale ja z zasady do lekarza nie chadzam. Nie lubię. 🙂

Ja też ich raczej unikam, ale czasem trzeba skorzystać, a zapalenie ucha może mieć poważne konsekwencje.

EDIT
Daj znać co u kici.

Posted
Dnia 14.12.2022 o 21:52, elik napisał:

Ja też ich raczej unikam, ale czasem trzeba skorzystać, a zapalenie ucha może mieć poważne konsekwencje.

EDIT
Daj znać co u kici.

Dzięki! Dam znać. Chociaż juz raczej na pw, bo zaśmieciłam niepotrzebnie wątek Melci swoimi problemami. 

• Like 1
Posted
Dnia 14.12.2022 o 19:53, agat21 napisał:

Przykro mi bardzo.

Ojej, bardzo mi przykro z powodu kici 😞 Oby udało się jej jak najszybciej pomóc, trzymam kciuki. Możesz śmiało pisać tutaj wieści o kotce.

• 3 weeks later...
Posted
Dnia 31.12.2022 o 13:43, Jaaga napisał:

Rozliczenie Meli za grudzień: 380 zl - 29, 65 zl  końcówka spadku po Borysie= do zapłaty 350 zl. W tym 258 zl hotelowanie i 92 zl pol karmy.

Resized_20221231_133734.jpeg

Resized_20221231_120910(1).jpeg

Dziękuję, przez sytuację z Łatka jestem do tyłu ze wszystkim. 

Jak Mela zniosła sylwestra? 

Posted
Dnia 4.01.2023 o 19:18, Tyśka) napisał:

Dziękuję, przez sytuację z Łatka jestem do tyłu ze wszystkim. 

Jak Mela zniosła sylwestra? 

Bez problemu. U nas nawet krótko strzelali i daleko. Do tego strzały zagłuszyła  sunia, która spędzała u nas sylwestra. Tak intensywnie szczekała, że zagłuszyła petardy. Tylko nasza mała Lemur cały czas ziajała i byla zdenerwowana. To chyba byl najspokojniejszy sylwester. Calkiem inaczej, niż mieliśmy w Katowicach. Tam to niektóre psy musialy być na hydroksyzynie, bo wkoło byl taki dziki łomot. 

Wyslalam Marcie Alicji rachunek za grudzień. 

• Tyśka) changed the title to Mela na minusie ponad tysiąc złotych! BRAKUJE 265zł MIESIĘCZNIE, aby Dzika, zwyczajna kundelka MELCIA po 4 latach tułaczki i bezdomności mogła spokojnie pomieszkiwać u Jaaga, PROSZE O POMOC
Posted
Dnia 5.01.2023 o 19:36, agat21 napisał:

Poproszę na pw konto stowarzyszenia, które utrzymuje Melcię. Podsunę komuś.

To prywatna osoba, a nie stowarzyszenie 😞

Posted
Dnia 6.01.2023 o 00:53, wiolhelm170 napisał:

A jak ta świnka znosi zimę 

Dobrze, bo ma ocieplaną ogromna budę wypelniona slomą, koldrą i kocami a w wejściu kotarę. W największe mrozy mało wychodziła, a tak jak jest teraz, to cały dzień chodzi po ogrodzie.

• Like 1
Posted

Od TOZ-u Nowy Sącz dostaliśmy  dla naszych tymczasowiczów dwa worki karmy i smaczki. W związku z jej trudna sytuacją, jeden worek przeznaczam dla Meli.

O smaczki juz była rywalizacja, gdzie prowadzenie przejęli Kret z Wiktorem. Tylko Oggy zdenerwował się, bo dla kotów nic nie było. 

Resized_20230113_183002.jpeg

Resized_20230113_185418.jpeg

Resized_20230113_184325.jpeg

• Like 2
Posted

Kiedy jest śnieg, to największą frajdą jest pierwsze poranne wyjście. Kaj znalazl świeże kretowisko, wiec Mela czeka kiedy straci nim zainteresowanie i zaczną się gonić i wygłupiać. Ciągle są razem i zachowują się jak oposy z Epoki Lodowcowej.

Resized_20230122_092227.jpeg

• Like 4