elik Posted December 24, 2023 Posted December 24, 2023 Guciu, na ten rok limit odejść już wyczerpany więc trzymaj się życia wszystkimi łapeczkami i dawaj czadu, jak za dawnych lat 🙂 Quote
Ellig Posted December 26, 2023 Posted December 26, 2023 Pozwolicie , ze napiszę tu Kilka słów o Lusi. Malutka 5-6 miesięczna Lusia przyjechała do mnie 16 października, pomocy dla niej szukała dyrekcja i wolontariuszki ze schroniska w Zamościu, sunia przebywała w schronisku już 5 miesięcy, była izolowana od innych psów, ponieważ była słaba i gryziona. Miała chore oczy, brudną skołtunioną sierść i niedowagę jak to psiaki w schronisku. Bardzo potrzebowała kontaktu z człowiekiem. Już u mnie Lusia miała zrobione badania krwi, przegląd weterynaryjny, została trzykrotnie odrobaczona, zabezpieczona przeciwko pchłom i kleszczom, zaszczepiona przeciwko chorobom wirusowym i wściekliźnie, dostała leki / krople do oczu, miała zapchane kanaliki nosowo łzowe/ a 22 listopada sunia przeszła zabieg kastracji. Lusia pięknie nabrała wagi, teraz waży 5,4 kg, nauczyła się żyć w domu i w mieście. Lusia dała mi bardzo dużo radości, pokochałam ją całym sercem, trudno było mi się z nią rozstać. Malutka znalazła kochający dom u przyjaciół mojego syna i 5 grudnia 2023 r. zostatała adoptowana. Teraz mieszka z kochająca rodzinką Marty i Michała oraz ich dwójką dzieci Leną i Jankiem. Marta i Michał G. podarowali mi przysłowiowy grosz na psy pod moją opieką, na psy potrzebujące pomocy i tak dzisiaj dzielimy się tym groszem z Guciem. Pieniądze poleciały na konto Agat21. Życzymy wam kochani dużo radości na te Święta i Nowy Rok 2024 a dla wszystkich psiaków dobrych domów, miłości i pełnej miski. 3 1 Quote
agat21 Posted December 27, 2023 Author Posted December 27, 2023 Dnia 26.12.2023 o 14:18, Ellig napisał: Pozwolicie , ze napiszę tu Kilka słów o Lusi. Malutka 5-6 miesięczna Lusia przyjechała do mnie 16 października, pomocy dla niej szukała dyrekcja i wolontariuszki ze schroniska w Zamościu, sunia przebywała w schronisku już 5 miesięcy, była izolowana od innych psów, ponieważ była słaba i gryziona. Miała chore oczy, brudną skołtunioną sierść i niedowagę jak to psiaki w schronisku. Bardzo potrzebowała kontaktu z człowiekiem. Już u mnie Lusia miała zrobione badania krwi, przegląd weterynaryjny, została trzykrotnie odrobaczona, zabezpieczona przeciwko pchłom i kleszczom, zaszczepiona przeciwko chorobom wirusowym i wściekliźnie, dostała leki / krople do oczu, miała zapchane kanaliki nosowo łzowe/ a 22 listopada sunia przeszła zabieg kastracji. Lusia pięknie nabrała wagi, teraz waży 5,4 kg, nauczyła się żyć w domu i w mieście. Lusia dała mi bardzo dużo radości, pokochałam ją całym sercem, trudno było mi się z nią rozstać. Malutka znalazła kochający dom u przyjaciół mojego syna i 5 grudnia 2023 r. zostatała adoptowana. Teraz mieszka z kochająca rodzinką Marty i Michała oraz ich dwójką dzieci Leną i Jankiem. Marta i Michał G. podarowali mi przysłowiowy grosz na psy pod moją opieką, na psy potrzebujące pomocy i tak dzisiaj dzielimy się tym groszem z Guciem. Pieniądze poleciały na konto Agat21. Życzymy wam kochani dużo radości na te Święta i Nowy Rok 2024 a dla wszystkich psiaków dobrych domów, miłości i pełnej miski. Elu, nie wiem jak dziękować Tobie i Twoim wspaniałym znajomym. Przyszło na konto aż 100 zł! To wielki świąteczny prezent dla tego schorowanego już mocno Muszkietera. Uściskaj siebie i ich serdecznie 😘 1 Quote
agat21 Posted December 27, 2023 Author Posted December 27, 2023 Bardzo bardzo dziękuję też Feryenne, która przysłała 100 zł dla Gucia od Mikołaja 😉 Uściskaj, proszę, tego Mikołaja mocno 😘 Ma ogromne serducho! 1 Quote
agat21 Posted December 27, 2023 Author Posted December 27, 2023 I przyszło też 120 zł od Ellig, Nesiowatej i Elik, wpłacone początkowo na Toficzka, który zostaje na DT u Poker i nie musi jechać do hoteliku. Tyle dobra spotkało Gucia od Was wszystkich, że chłopak na pewno to czuje i będzie miał większą motywację, żeby jeszcze dziarsko stanąć na łapkach. BARDZO BARDZO WAM DZIĘKUJĘ ❤️💙🧡💚💛 2 Quote
Tola Posted December 29, 2023 Posted December 29, 2023 Wpłata dla Gucia na konto ZEA : 20 zł - Mazowszanka (28.12. XI, XII Quote
agat21 Posted December 29, 2023 Author Posted December 29, 2023 Dnia 29.12.2023 o 19:02, Tola napisał: Wpłata dla Gucia na konto ZEA : 20 zł - Mazowszanka (28.12. XI, XII Uzupełniam w rozliczeniu, dzięki 😘 Quote
agat21 Posted December 31, 2023 Author Posted December 31, 2023 Reagując na prośbę @Tola odnośnie faktur poprosiłam Anecik o wystawienie faktury za miesiąc grudzień na mnie. Po ustaleniu jaki jest koszt wystawienia faktury przez fundację Zea w nowym roku będę ten koszt pokrywać. Pieniądze jakie Gucio ma zebrane obecnie na koncie Zea przejdą na opłacenie stycznia. Quote
agat21 Posted December 31, 2023 Author Posted December 31, 2023 Guciuś troszkę lepiej się rusza po ostatniej dawce librelli, zwłaszcza w ogrodzie chodzi całkiem sprawnie. Trochę gorzej w domu, ciężko mu się podnieść z legowiska, chodzi raz lepiej raz gorzej, skarpetki od limonki już mocno nadszarpnięte pazurem czasu (dosłownie i w przenośni) - dzięki limonko 😘 - posikuje coraz mocniej. Niestety poza ogródkiem będzie musiał już nosić pampersy cały czas. I naczej brudzi siebie i wszystko wokół. Taki smutny los naszego Muszkietera. Jednak cieszmy się z tego, że jest jeszcze lekka poprawa po librelli, że to nie jest jeszcze czas, że już całkiem nie działa. Guciosław bardzo dziękuje za wszystkie dowody sympatii, wsparcia i życzy Wam dobrego Nowego Roku ❤️🩷🧡🍾🥂🎉🎊 3 Quote
Ellig Posted December 31, 2023 Posted December 31, 2023 Dnia 31.12.2023 o 12:18, agat21 napisał: Guciuś troszkę lepiej się rusza po ostatniej dawce librelli, zwłaszcza w ogrodzie chodzi całkiem sprawnie. Trochę gorzej w domu, ciężko mu się podnieść z legowiska, chodzi raz lepiej raz gorzej, skarpetki od limonki już mocno nadszarpnięte pazurem czasu (dosłownie i w przenośni) - dzięki limonko 😘 - posikuje coraz mocniej. Niestety poza ogródkiem będzie musiał już nosić pampersy cały czas. I naczej brudzi siebie i wszystko wokół. Taki smutny los naszego Muszkietera. Jednak cieszmy się z tego, że jest jeszcze lekka poprawa po librelli, że to nie jest jeszcze czas, że już całkiem nie działa. Guciosław bardzo dziękuje za wszystkie dowody sympatii, wsparcia i życzy Wam dobrego Nowego Roku ❤️🩷🧡🍾🥂🎉🎊 Trzymaj się zdrowo Guciosławie ❤️ 1 Quote
limonka80 Posted January 1, 2024 Posted January 1, 2024 Dnia 31.12.2023 o 12:18, agat21 napisał: Jednak cieszmy się z tego, że jest jeszcze lekka poprawa po librelli, że to nie jest jeszcze czas, że już całkiem nie działa. Bardzo się cieszę, bo co to za życie, kiedy nie można samemu się podnieść i chodzić gdzie się chce. Guciuś na niektórych zdjęciach wygląda jak mój Dżekunio pod koniec życia - słaby i bezradny, aż serce pęka na taki widok. Mam nadzieję, że to chwilowe niedomaganie, i że tak jak wiele razy Dżekuś, tak Gucio po gorszym okresie jeszcze stanie na łapki i będzie cieszył się życiem ... Chłopaku bądz dzielny ! 1 Quote
agat21 Posted January 2, 2024 Author Posted January 2, 2024 Bardzo dziękuję za wpłatę pierwszej noworocznej deklaracji Feryenne 😘 Quote
agat21 Posted January 2, 2024 Author Posted January 2, 2024 Dnia 1.01.2024 o 22:59, limonka80 napisał: Bardzo się cieszę, bo co to za życie, kiedy nie można samemu się podnieść i chodzić gdzie się chce. Guciuś na niektórych zdjęciach wygląda jak mój Dżekunio pod koniec życia - słaby i bezradny, aż serce pęka na taki widok. Mam nadzieję, że to chwilowe niedomaganie, i że tak jak wiele razy Dżekuś, tak Gucio po gorszym okresie jeszcze stanie na łapki i będzie cieszył się życiem ... Chłopaku bądz dzielny ! Życie na leżąco to na pewno nie jest życie jakiego bym chciała dla jakiegokolwiek psa. Myślę, że pies też by nie chciał. Dlatego pewnie dzielny Muszkieter będzie walczył do końca. Quote
Nadziejka Posted January 2, 2024 Posted January 2, 2024 Dnia 26.12.2023 o 14:18, Ellig napisał: Pozwolicie , ze napiszę tu Kilka słów o Lusi. Malutka 5-6 miesięczna Lusia przyjechała do mnie 16 października, pomocy dla niej szukała dyrekcja i wolontariuszki ze schroniska w Zamościu, sunia przebywała w schronisku już 5 miesięcy, była izolowana od innych psów, ponieważ była słaba i gryziona. Miała chore oczy, brudną skołtunioną sierść i niedowagę jak to psiaki w schronisku. Bardzo potrzebowała kontaktu z człowiekiem. Już u mnie Lusia miała zrobione badania krwi, przegląd weterynaryjny, została trzykrotnie odrobaczona, zabezpieczona przeciwko pchłom i kleszczom, zaszczepiona przeciwko chorobom wirusowym i wściekliźnie, dostała leki / krople do oczu, miała zapchane kanaliki nosowo łzowe/ a 22 listopada sunia przeszła zabieg kastracji. Lusia pięknie nabrała wagi, teraz waży 5,4 kg, nauczyła się żyć w domu i w mieście. Lusia dała mi bardzo dużo radości, pokochałam ją całym sercem, trudno było mi się z nią rozstać. Malutka znalazła kochający dom u przyjaciół mojego syna i 5 grudnia 2023 r. zostatała adoptowana. Teraz mieszka z kochająca rodzinką Marty i Michała oraz ich dwójką dzieci Leną i Jankiem. Marta i Michał G. podarowali mi przysłowiowy grosz na psy pod moją opieką, na psy potrzebujące pomocy i tak dzisiaj dzielimy się tym groszem z Guciem. Pieniądze poleciały na konto Agat21. Życzymy wam kochani dużo radości na te Święta i Nowy Rok 2024 a dla wszystkich psiaków dobrych domów, miłości i pełnej miski. 💓💓💓 1 Quote
Ellig Posted January 3, 2024 Posted January 3, 2024 Dnia 2.01.2024 o 21:35, agat21 napisał: Wariacje posłankowe w parach 🙂 Cudowne ❤️ Quote
agat21 Posted January 3, 2024 Author Posted January 3, 2024 Bardzo dziękuję za wpłaty deklaracji styczniowych dla Gucia: mari 🌼 Bgra 🌼 Limonka - wpłata z dużym ogonem 🍓🍏 Quote
agat21 Posted January 3, 2024 Author Posted January 3, 2024 Zapomniałam tutaj wkleić link do bazarku z syropkami na rzecz Gucia: bazarek Serdecznie zapraszam 🙂 Quote
limonka80 Posted January 3, 2024 Posted January 3, 2024 Dnia 2.01.2024 o 21:35, agat21 napisał: Wariacje posłankowe w parach 🙂 No proszę - niby ledwo zipie, ale oczywiścicie z panną na posłanku 😁 Symulant jeden. 1 Quote
limonka80 Posted January 3, 2024 Posted January 3, 2024 Teraz zobaczyłam, chyba w sylwestra dobrze sie bawił, bo aż buta zgubił 🤩 1 Quote
agat21 Posted January 3, 2024 Author Posted January 3, 2024 Dnia 3.01.2024 o 18:46, limonka80 napisał: Teraz zobaczyłam, chyba w sylwestra dobrze sie bawił, bo aż buta zgubił 🤩 Tak, dostał podwójne leki 😉😁 Quote
agat21 Posted January 5, 2024 Author Posted January 5, 2024 Guciosław ogromnie dziękuję mamci chrzestnej limonce za skarpetencje - są superowe i nie spadają z łapek! 😃🤩❤️🩷🧡 3 Quote
elik Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 O mamo, co za para ❤️ ❤️ ❤️ Czy ta Dziewunia waży chociaż kilogram? Quote
Recommended Posts