Poker Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 Bazarek https://www.dogomania.com/forum/topic/354995-misz-masz-dla-2-ślepaczków-licytacja-i-za-ile-dasz-do-1401g-22/?_fromLogin=1 Quote
agat21 Posted January 8, 2022 Author Posted January 8, 2022 Pierwsza noc minęła dobrze psiaczkowi. Rano Anecik ledwo go dobudziła - tak mocno spał 🙂 Chyba odsypia koszmary schronu. Apetyt mu dopisuje, tableteczkę na robaki zjadł pięknie. Niestety dopiero dziś dostał, bo okazało się, że wczoraj oba psiaki przy wyjeździe ze schronu zostały zaszczepione przeciwko wściekliźnie.. Nie można więc było wszystkiego naraz jednego dnia plus podróż, bo to zbyt duże obciążenie dla psiaków mogło być. Pchły piersze już też schodzą 1 Quote
agat21 Posted January 8, 2022 Author Posted January 8, 2022 Psiaczek tak w ogóle całkiem żwawy i dziarski, niepokojące, że rzeczywiście dużo pije cały czas. Miejmy nadzieję, że badania dadzą odpowiedź. Zdecydowałyśmy z Anecik, że kąpiel będzie tuż po wizycie u weta. Niech wet zobaczy jak ta sierść wygląda, może to być istotne w stawianiu diagnozy. Może jakąś zeskrobinę będzie chciał zrobić. Quote
agat21 Posted January 8, 2022 Author Posted January 8, 2022 Dnia 8.01.2022 o 13:32, Poker napisał: Bazarek https://www.dogomania.com/forum/topic/354995-misz-masz-dla-2-ślepaczków-licytacja-i-za-ile-dasz-do-1401g-22/?_fromLogin=1 Piękne dzięki za bazarek! 🌻🌻🌻 Quote
Poker Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 Może trzeba sprawdzić w kierunku Cushinga? Najlepiej zrobić panel dla seniorów + tarczycę i ew. Cushinga Quote
agat21 Posted January 8, 2022 Author Posted January 8, 2022 Dnia 8.01.2022 o 15:27, Poker napisał: Może trzeba sprawdzić w kierunku Cushinga? Najlepiej zrobić panel dla seniorów + tarczycę i ew. Cushinga Tak, zrobimy pełen pakiet. Quote
Ewa Marta Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 Dnia 8.01.2022 o 15:27, Poker napisał: Może trzeba sprawdzić w kierunku Cushinga? Najlepiej zrobić panel dla seniorów + tarczycę i ew. Cushinga Też o Cusghingu pomyślałam. Tyle, że test na niego to przynajmniej dwukrotne pobranie krwi. Drugie chyba po 1,5 godziny po pierwszym nadal na czczo. Jest też dokładniejszy test wykrywania niską dawką dexametazonu, ale tam pobiera się krew 3 razy chyba w odstępach 3-godzinnych. Quote
Tola Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 Dnia 7.01.2022 o 22:19, agat21 napisał: Pierwszy pakiet badań psiaczek będzie miał już w poniedziałek, u lokalnego weta. Potem wyjazd do okulisty. Jak będzie wiadomo co i jak, jaki jest stan zdrowotny malca i jakie leczenie potrzebne - spróbujemy pomóc. Quote
rozi Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 Ja się już nie będę odzywać, ku uldze wszystkich, ale trzeba być debilem, żeby starego pieska w takim stanie!!! (ropa z oczodołu i cała reszta) potraktować szczepionką na wściekliznę, a zaraz potem specyfikami na robaki. No... przetrwa może. Gratuluję odwagi. 1 Quote
Poker Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 Odzywaj się, ale konstruktywnie, a nie tylko krytycznie. Zaszczepili w schronie, na co nikt nie miał wpływu. Przeciw robalom dostał, bo jeszcze dłużej musiałby być na kwarantannie i też by było źle. 1 Quote
rozi Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 Dnia 8.01.2022 o 00:42, Poker napisał: Jeszcze dopiszę. Twoje gadanie niczego nie wnosi. Krytyka ma sens, jeżeli jest konstruktywna. A Ty gadasz byle gadać. Masz coś lepszego do zaproponowania? Może BDT u Ciebie? Dnia 8.01.2022 o 17:20, Poker napisał: Odzywaj się, ale konstruktywnie, a nie tylko krytycznie. Zaszczepili w schronie, na co nikt nie miał wpływu. Przeciw robalom dostał, bo jeszcze dłużej musiałby być na kwarantannie i też by było źle. Ty siebie słyszysz? W sensie czytasz. Kocham teksty, że jak coś nie pasuje, to proszę wziąć samemu. I nie mów mi, jak i kiedy mam się odzywać. Quote
Poker Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 A ja Ci nie mówię kiedy i co tylko co nie. A ja kocham teksty z których oprócz krytyki nic nie wynika. Więc Ty czytaj moje , a ja Twoje i będziemy zakochane 🙂 1 Quote
wiolhelm170 Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 Oj Rozi każdy lubi twoje cięte riposty, odzywaj się ale czasami Poker też ma rację.Naprawde 😀 Quote
agat21 Posted January 8, 2022 Author Posted January 8, 2022 To ja pozwolę się wtrącić z tematem zupełnie pobocznym, czyli dzisiejszymi zdjęciami psinka Na spacerze po ogrodzie ciężko go uchwycić, bo zawsze w ruchu, zawsze drepczący A tutaj razem z bardzo smutnym puchatkiem, z którym przywiozła go kochana Aska7 3 Quote
Tyśka) Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 Psiulek bardzo przypomina mi Krecika. Kochany dziadziuś. Quote
Jaaga Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 Dnia 8.01.2022 o 13:34, agat21 napisał: Pierwsza noc minęła dobrze psiaczkowi. Rano Anecik ledwo go dobudziła - tak mocno spał 🙂 Chyba odsypia koszmary schronu. Apetyt mu dopisuje, tableteczkę na robaki zjadł pięknie. Niestety dopiero dziś dostał, bo okazało się, że wczoraj oba psiaki przy wyjeździe ze schronu zostały zaszczepione przeciwko wściekliźnie.. Nie można więc było wszystkiego naraz jednego dnia plus podróż, bo to zbyt duże obciążenie dla psiaków mogło być. Pchły piersze już też schodzą Nie martwcie sie na zapas. Inne też tak duzo piją po przyjeździe. może nie mają cały czas wody albo to po parówkach i kiełbasach, którymi sa karmione. Solar wypijał objętość połowy wiaderka na jeden raz. po kilku dniach to mijało. Quote
agat21 Posted January 8, 2022 Author Posted January 8, 2022 Dnia 8.01.2022 o 19:48, Jaaga napisał: Nie martwcie sie na zapas. Inne też tak duzo piją po przyjeździe. może nie mają cały czas wody albo to po parówkach i kiełbasach, którymi sa karmione. Solar wypijał objętość połowy wiaderka na jeden raz. po kilku dniach to mijało. Dzięki za pocieszenie, też tak próbujemy sobie tłumaczyć. Po badaniach będzie więcej wiadomo 🙂 A tutaj jeszcze dreptuś - tuptuś 😄 1 Quote
Jaaga Posted January 8, 2022 Posted January 8, 2022 Dnia 8.01.2022 o 19:52, agat21 napisał: Dzięki za pocieszenie, też tak próbujemy sobie tłumaczyć. Po badaniach będzie więcej wiadomo 🙂 A tutaj jeszcze dreptuś - tuptuś 😄 Poczekajcie z badaniami kilka dni. z odwodnienia moga wyjść cuda niewidy, a po kilku dnich badania bedą wiarygodne. 1 Quote
agat21 Posted January 8, 2022 Author Posted January 8, 2022 Dnia 8.01.2022 o 19:46, Tyśka) napisał: Psiulek bardzo przypomina mi Krecika. Kochany dziadziuś. Tak, wszyscy mówią, że on jest bardzo krecikowaty 🙂 Quote
agat21 Posted January 8, 2022 Author Posted January 8, 2022 Dnia 8.01.2022 o 19:53, Jaaga napisał: Poczekajcie z badaniami kilka dni. z odwodnienia moga wyjść cuda niewidy, a po kilku dnich badania bedą wiarygodne. Badanie będzie w poniedziałek. Quote
agat21 Posted January 8, 2022 Author Posted January 8, 2022 Jeszcze jedna wieść, już mniej miła: koopal maluszka po tabletce na robale praktycznie sam chodził.. 😖 Quote
Recommended Posts