Jump to content
Dogomania

Żegnaj Muszkieterze ♡. GUCIO już Anecik. PROSZĘ o pomoc, zdrowie Gucia coraz gorzej..na koniec każdego miesiąca kilkaset złotych na minusie! :((

Recommended Posts

Posted
Dnia 7.01.2022 o 19:59, mari23 napisał:

I ja się pod tymi życzeniami podpisuję ❤️ wiem, jaka to radość z zostania babcią, tym serdeczniej gratuluję i wszystkiego, co najlepsze życzę! 

Mari, Tobie też bardzo dziękuję 😀😘. Tak, to rewelacyjne uczucie 😁

Posted

Poczekajmy jak minie pierwsza noc. Myślę, że już sam fakt, że psiaki będą miały sucho i ciepło dużo zdziała. Myślmy pozytywnie. Da się im pomóc, na pewno. Już pierwszy najtrudniejszy krok mamy za sobą. Opuściły ohydne miejsce.

• Like 1
Posted
Dnia 7.01.2022 o 19:15, Aska7 napisał:

I jeden i drugi masakra 😖

Kołtunik jak pluszak, jak postawisz, położysz tak zostaje. Przeważnie siedzi ze zwieszoną głową. 

Oczek - dramat !!!! i jeszcze raz dramat.

Świąd, futro jakby go z oleju wyjąć, bez przerwy trzepie uszami. Albo spał, albo płakał. I nie widzi nic. 

O matulu, tyle nieszczęścia ❤

Posted
Dnia 7.01.2022 o 21:22, rozi napisał:

No płacze bidny, bo nie wie co z nim będzie

Jeszcze nie wie. Mam nadzieję, że szybko się uspokoi i upewni, że jest zdecydowanie lepiej niż było 🙂

Posted

Wiecie co, ja pierdole, żeby takie stworzenie zostało zdane na siebie, to nawet mnie się w głowie nie mieści.

Trzeba zrobić zbiórkę, moim zdaniem (Tolu?), bo koszty mogą być spore. Leczenia w sensie.

• Like 1
Posted

Na wniosek mari23 piesek Oczek otrzymał 300 złotych bezzwrotnej pomocy ze Skarpety im. Talcott.

Proszę o przesłanie konta do wpłaty do skarbnika asikowska. Po otrzymaniu pomocy proszę o potwierdzenie na wątku Skarpety oraz wklejenie tej grafiki do pierwszego postu:

Obrazek5__zpsjcp6pwef.jpg

• Like 5
Posted

Oba maluszki muszą zostać odrobaczone i odpchlone, żeby mogły z innymi psiakami zamieszkać w domu. Wiadomo co się przywozi ze schronu w Zamościu. Cały zwierzyniec. Nie mogą sprzedać swojego życia wewnętrznego pozostałym.. 

Posted
Dnia 7.01.2022 o 22:14, Monika z Katowic napisał:

Na wniosek mari23 piesek Oczek otrzymał 300 złotych bezzwrotnej pomocy ze Skarpety im. Talcott.

Proszę o przesłanie konta do wpłaty do skarbnika asikowska.

Po otrzymaniu proszę o potwierdzenie na wątku Skarpety oraz wklejenie do pierwszego postu:

Obrazek5__zpsjcp6pwef.jpg

Serdeczne dzięki! I dla Skarpety i dla Mari, która zgłosiła psiula. 

Bardzo bardzo dziękujemy oboje.

• Like 1
Posted

wszystko mi się pomerdało. To jasne , ze jest na kwarantannie i wyszedł sam z tego domku na spacerek. A nie, że w takim stanie trafił do schroniska z domu z kwarantanną :)))) Po prostu posklejałam sobie informacje i wyszło mi od czapy :)))

Posted
Dnia 7.01.2022 o 22:11, pyra napisał:

nic nie rozumiem? Oni siedzą na kwarantannie a chore psiątko samo się oddało do schroniska??

To ja się wkurwiam, bo ledwie żyją sieroty, miały iść do mieszkania, a wylądowały w "domku" i pytam na ile czasu tam trafiły.

Posted

I ja dotarłam z gratulacjami dla szczęśliwiej babci i życzeniami wszystkiego co najlepsze dla wnusi i mamy.

Znam to uczucie szczęścia od ponad roku, jest niepodobne do żadnego innego:)

Staruszki w bardzo złym stanie, dobrze, ze to już koniec ich poniewierki i cierpienia.

• Like 1
Posted
Dnia 7.01.2022 o 22:22, rozi napisał:

To ja się wkurwiam, bo ledwie żyją sieroty, miały iść do mieszkania, a wylądowały w "domku" i pytam na ile czasu tam trafiły.

To nie bluzgaj tylko się zastanów.

Nie mogą iść do stada w mieszkaniu , przypuszczalnie z życiem wewnętrznym i z pchłami ewentualnie z chorobą zakaźną oraz  śmierdzące jak skunksy.

Mieszkałaś kiedyś  w mieszkaniu z  choćby jednym cuchnącym niemiłosiernie psem  wziętym ze schronu?

Jednemu z oczodołu leje się ropa. I co?  ma zarazić resztę psów?

Ja mieszkałam, zamknęłam w WC z oknem  do czasu kąpieli  ,  wietrzyłam non stop.

A jedna sunia przez 3 dni siedziała w garażu do czasu SPA. Tylko na spacer wychodziła i kilka razy dziennie zaglądaliśmy do niej.

Jak mawiasz, nic im nie jest, przetrwają, dadzą radę.

Mają ciepło, co jeść i pić, posłania i serce. Dostaną opiekę weterynaryjną i kąpiel. I wtedy trafią do mieszkania.

Jeszcze dopiszę. Twoje gadanie niczego nie wnosi. Krytyka ma sens, jeżeli jest konstruktywna. A Ty gadasz byle gadać. Masz coś lepszego do zaproponowania? Może BDT u Ciebie?

• Like 7
Posted
Dnia 7.01.2022 o 22:27, Tola napisał:

I ja dotarłam z gratulacjami dla szczęśliwiej babci i życzeniami wszystkiego co najlepsze dla wnusi i mamy.

Znam to uczucie szczęścia od ponad roku, jest niepodobne do żadnego innego:)

Staruszki w bardzo złym stanie, dobrze, ze to już koniec ich poniewierki i cierpienia.

Bardzo dziękuję za życzenia 🙂

Psiaczki w złym stanie, ale zrobimy wszystko żeby im pomóc. Najważniejsze, że są poza schronem już. 

Posted
Dnia 7.01.2022 o 21:47, Ewa Marta napisał:

A może coś go boli? Jutro będzie można więcej powiedzieć.

Podejrzewam,że boli go oczko a może swędzi bo na jednym zdjęciu widać jak jedna strona ta z chorym oczkiem jest brudna tak jakby tę stronę ocierał.Dobrze,że trafi w miarę szybko do weta i otrzyma pomoc.Kąpiel w dobrym szamponie leczniczym na pewno też pomoże.Trzeba poczekać,najważniejsze,że jest w cieple,w czystym pomieszczeniu i ma co jeść.