Jump to content
Dogomania

ZAKOŃCZONY Bardzo ładne ciuszki dziecięce, również świąteczne, nowa tablica magnetyczna do rysowania i pisania dla Fado. Do 5 grudnia. SERDECZNIE ZAPRASZAM! :) Pomóżcie utrzymać nieszczęśnika.

Recommended Posts

Posted
Dnia 2.12.2021 o 14:20, monika083 napisał:

Witam, nr 2a, 17 b, c, 19a po dyszce poproszę, 

konkurencja się pojawiła...

Dnia 2.12.2021 o 16:23, Tyśka) napisał:

podrzucę podczas smażenia naleśników 🙂

ja wczoraj smażyłam

Posted
Dnia 2.12.2021 o 16:23, Tyśka) napisał:

podrzucę podczas smażenia naleśników 🙂

Dzięki ogromne za podrzucanie nawet w czasie tak absorbującej czynności 🙂, bo ja znowu na wyjeździe 😏

Posted
Dnia 2.12.2021 o 22:29, Tyśka) napisał:

Takich nie jadłam 😉 Muszę kiedyś spróbować.

Polecam. Super. Mój wynalazek. Zielona soczewica z majerankiem, tymiankiem, czosnkiem. Sos doprawiony wedle własnego uznania. Moja rodzinka lubi ostry 🙂

Posted
Dnia 2.12.2021 o 22:45, agat21 napisał:

Polecam. Super. Mój wynalazek. Zielona soczewica z majerankiem, tymiankiem, czosnkiem. Sos doprawiony wedle własnego uznania. Moja rodzinka lubi ostry 🙂

Uuu mniam! Brzmi bardzo apetycznie! Kiedyś spróbuję.

Dnia 2.12.2021 o 22:32, Poker napisał:

Klasyczne, z twarogiem. Ale nie podsmażam.  Czasem w lecie robię z surówką z kalafiora i innymi jarzynami. Pycha...

Aż zapachniało mi latem 😉 

Posted
Dnia 2.12.2021 o 22:45, agat21 napisał:

To jest sos czy nadzienie?

Posted
Dnia 3.12.2021 o 08:16, Poker napisał:

To jest sos czy nadzienie?

Soczewica to nadzienie. Soczewica szybko i wspaniale się gotuje, potem wystarczy dodać odrobinę oliwy na przykład i robi się gęsta zwarta masa do smarowania po naleśniku. Można i zwijać go tradycyjnie, ale ja częściej składam w chusteczkę, bo na takim fajniej polać sosem i posypać jakąś zieleninką czy pestkami. A sos pomidorowy to sos 😉

Posted

A jeszcze jeden patent podpowiem, jeśli ktoś chce bardziej odważnie poeksperymentować. Czasem zamiast sosu pomidorowego robię jabłkowy chutney, też na ostro. Też świetnie pasuje, ale to dla amatorów nowych połączeń smakowych 🙂

Posted
Dnia 3.12.2021 o 10:15, Poker napisał:

Chyba trzeba zrobić bazarek kulinarny w kilka osób.

I wystawimy tam nasze potrawy? 😉😀 Dobry pomysł. Tylko jak wysłać naleśniki? 😄😁

Posted
Dnia 3.12.2021 o 13:37, agat21 napisał:

I wystawimy tam nasze potrawy? 😉😀 Dobry pomysł. Tylko jak wysłać naleśniki? 😄😁

Hahaha, bazarek z przepisami  🙂