elik Posted March 19, 2022 Posted March 19, 2022 I ja tez przybyłam, bo myślałam, że Ania już napisała nowe wiadomości, ale widzę, że pewnie jeszcze zapracowana. Ja też dzisiaj bardzo zajęta byłam. Całe przedpołudnie i po obiedzie robiłam zdjęcia fantów do nowego bazarku, z którego 50 % będzie dla Miszka. Dostałam od b-b wielkie pudło fantów i czeka mnie jeszcze ogrom pracy, bo jeszcze nie wszystkie fanty obfotografowałam, a potem obróbka zdjęć, wstawianie na watek, opisywanie i... no nareszcie można będzie otworzyć bazarek, ale jeszcze duuuużo pracy przede mną. Quote
elik Posted March 19, 2022 Posted March 19, 2022 Myślałam, że Ania sama będzie chciała "pochwalić"się swoimi sukcesami, ale chyba jest bardzo zajęta więc ja pokrótce powiem co mi przekazała, bo chyba za długo już czekacie, a w końcu to znowu nie takie rewelacje, jak można by się spodziewać po tak długim okresie czekania 🙂 Michu dostał dzisiaj drugi zastrzyk Libreli. Asiu dziękuję za załatwienie tego leku, który jest trudny do osiągnięcia w całej Polsce więc tym większa Twoja zasługa w tym, że Michu mógł dostać dzisiaj drugą dawkę i to za cenę dużo mniejszą niż zapłaciliśmy za pierwszą. Aniu dziękuję Ci za dowiezienie Micha na zastrzyk i za wspaniałą opiekę, jaką go otaczasz. Pięknie wygląda i jest radosny, co widać na filmikach. Jak pisałaś, od poprzedniego ważenia przytył o 1,9 kg i waży już 41,9 kg. To dla Was kochane Dziewczyny 1 Quote
AniaB Posted March 19, 2022 Posted March 19, 2022 Portret malzenski czyli tak zwane monidło:D.. - Karat i Michu 6 Quote
Nadziejka Posted March 19, 2022 Posted March 19, 2022 Mis Misko jest najnajszczesliwszy na ziemi calej Nigdy nie mial takiego życia nigdy Dziekujemy calem sercem Quote
AniaB Posted March 19, 2022 Posted March 19, 2022 Przepraszam ze tak przepadlam ale czas jakos dziwnie ucieka.. Dokladnie tak jak elik juz napisala - dzisiaj zawiozlam Micha na podanie zastrzyku - drugiej dawki librelli, i przy okazji Micha zwazylam, na tej samej wadze co zawsze, Michu wazy 41,9 kg, czyli znow urosl o kolejne 2 kg:)), wyglada juz calkiem przyzwoicie i humor mu tez dopisuje. Hot spot zaleczony i zarasta futerkiem. Michu jest wesoly, zarłoczny i zabawowy. Z moimi psami relacje ze strony Micha ocenilabym naprawde jako wzorowe - nie zdarzylo sie zeby Michu okazal niezadowolenie, o agresji nie wspominajac. Zabawki nie sa koscia niezgody, nie ma zadnych awantur o miske, smaczki, nawet moja uwagę. Michu okazal sie bardzo ustępliwym psem, nie prowokuje napięc i nie szuka zaczepki, wiecej nawet- unika konfliktow, nawet obszczekany odwraca glowe i odchodzi. Ogolnie wieksza przyjazn jest z Karatem, ale to raczej ze wzgledu na zabawowe usposobienie Karata; z Keria tez bardzo sie lubia, tyle ze Keria ma swoje humorki i nie zawsze pragnie towarzystwa:D. Z Potrkiem moim tez juz bardzo do przodu- generalnie przebywa w kagancu glownie na prosbe Piotrka niz ze wzgledu na swoje zachowanie.. Natomiast poniewaz Michu czuje sie juz silniejszy, zaopiekowany i wzmocniony, ma tez znacznie wiecej energii wiec zabawy trwaja na calego. Lubi tez oczywiście spacerki, niestety nadal widze u niego duzy dyskomfort gdy na osiedlu wzmaga sie ruch- szczegolnie gdy jedzie za nami jakis samochod to Michu nerwowo sie oglada, tuli uszy i przyspiesza:(. A ze samochodow u nas sporo wiec takie malo relaksujace te spacery i widac ze Michu pedzi do domu, gdzie czuje sie bezpiecznie. Ogolnie to przekochany psiak jest 🥰, widac ze sie otworzyl, mimo ze jest tu dopiero dwa miesiace, a proces adaptacji bedzie na pewno trwac nadal i za kilka miesiecy to bedzie zupelnue inny pies:D 7 Quote
UlaFeta Posted March 20, 2022 Posted March 20, 2022 Dnia 19.03.2022 o 22:17, AniaB napisał: Przepraszam ze tak przepadlam ale czas jakos dziwnie ucieka.. Dokladnie tak jak elik juz napisala - dzisiaj zawiozlam Micha na podanie zastrzyku - drugiej dawki librelli, i przy okazji Micha zwazylam, na tej samej wadze co zawsze, Michu wazy 41,9 kg, czyli znow urosl o kolejne 2 kg:)), wyglada juz calkiem przyzwoicie i humor mu tez dopisuje. Hot spot zaleczony i zarasta futerkiem. Michu jest wesoly, zarłoczny i zabawowy. Z moimi psami relacje ze strony Micha ocenilabym naprawde jako wzorowe - nie zdarzylo sie zeby Michu okazal niezadowolenie, o agresji nie wspominajac. Zabawki nie sa koscia niezgody, nie ma zadnych awantur o miske, smaczki, nawet moja uwagę. Michu okazal sie bardzo ustępliwym psem, nie prowokuje napięc i nie szuka zaczepki, wiecej nawet- unika konfliktow, nawet obszczekany odwraca glowe i odchodzi. Ogolnie wieksza przyjazn jest z Karatem, ale to raczej ze wzgledu na zabawowe usposobienie Karata; z Keria tez bardzo sie lubia, tyle ze Keria ma swoje humorki i nie zawsze pragnie towarzystwa:D. Z Potrkiem moim tez juz bardzo do przodu- generalnie przebywa w kagancu glownie na prosbe Piotrka niz ze wzgledu na swoje zachowanie.. Natomiast poniewaz Michu czuje sie juz silniejszy, zaopiekowany i wzmocniony, ma tez znacznie wiecej energii wiec zabawy trwaja na calego. Lubi tez oczywiście spacerki, niestety nadal widze u niego duzy dyskomfort gdy na osiedlu wzmaga sie ruch- szczegolnie gdy jedzie za nami jakis samochod to Michu nerwowo sie oglada, tuli uszy i przyspiesza:(. A ze samochodow u nas sporo wiec takie malo relaksujace te spacery i widac ze Michu pedzi do domu, gdzie czuje sie bezpiecznie. Ogolnie to przekochany psiak jest 🥰, widac ze sie otworzyl, mimo ze jest tu dopiero dwa miesiace, a proces adaptacji bedzie na pewno trwac nadal i za kilka miesiecy to bedzie zupelnue inny pies:D Aniu♥️ Rewelka.Dziekuje🥰 2 Quote
AniaB Posted March 21, 2022 Posted March 21, 2022 Dzis taka okolicznosc przyrody: szlam z Miszkiem na spacer i spotkalismy pana - nie wiem czy bezdomnego ale na pewno zbierajacego surowce wtorne w kontenerach. Pan mily, zagadal do mnie o Micha, chwile pare zdan zamienilismy, pan lubi zwierzeta, i cos tam zaczal gadac do Micha, Michu patrzyl, patrzyl, przybliżył sie do mnie i zaczał charczec jak to on potrafi:((. Albo sie bal albo zdenerwowal, pewnie w schronach podobni panowie pracuja i może mu sie przypomnialo.. Pierwszy raz taka sytuacja zaistniala, inna sprawa ze zazwyczaj nikt do niego bezposrednio nie gada ani go nie zaczepia, bo co by nie mowic - Miszek respekt na pewno wzbudza:D Kompletnie nie rozumiem dlaczego? 😀 1 Quote
MALWA Posted March 24, 2022 Posted March 24, 2022 Zaglądam do MIcha, i śpieszę donieść, ze przelałam dziś moją deklarację za marzec i kwiecień, oczywiście już na nowe konto. Quote
elik Posted March 24, 2022 Posted March 24, 2022 Dnia 24.03.2022 o 09:26, MALWA napisał: Zaglądam do MIcha, i śpieszę donieść, ze przelałam dziś moją deklarację za marzec i kwiecień, oczywiście już na nowe konto. Bardzo dziękuję Agnieszko Quote
elik Posted March 24, 2022 Posted March 24, 2022 23.03. na konto Miszka wpłynęły poniższe kwoty: 100,00 od Anny G-R deklaracja III 120,00 od Zagrodowy pies polski deklaracja III-VI Bardzo serdecznie dziękuję Quote
Alaskan malamutte Posted March 24, 2022 Posted March 24, 2022 Elu, mam prośbę. a nawet dwie. Proszę przypomnij mi tak z tydzień wcześniej o leku dla Micha. No i druga sprawa, to te wkłady, którymi obłożyłam Librellę...Nie mam więcej... A może ktoś jeszcze taniej znajdzie ten lek? Quote
elik Posted March 24, 2022 Posted March 24, 2022 Dnia 24.03.2022 o 19:36, Alaskan malamutte napisał: Elu, mam prośbę. a nawet dwie. Proszę przypomnij mi tak z tydzień wcześniej o leku dla Micha. No i druga sprawa, to te wkłady, którymi obłożyłam Librellę...Nie mam więcej... A może ktoś jeszcze taniej znajdzie ten lek? Asiu oczywiście, że poproszę Cię z wyprzedzeniem o załatwienie Libreli dla Miszka. Może udałoby Ci się poprosić wetkę, żeby zamówiła Librelę 20 mg? Może będzie dostępna. O wkłady żelowe poproszę Anię, bo one są u Niej. Dziękuję Asiu Quote
Alaskan malamutte Posted March 24, 2022 Posted March 24, 2022 Dnia 24.03.2022 o 19:58, elik napisał: Może udałoby Ci się poprosić wetkę, żeby zamówiła Librelę 20 mg? Może będzie dostępna. Jutro zadzwonię i zapytam. Dam znać. Quote
elik Posted March 24, 2022 Posted March 24, 2022 Dnia 24.03.2022 o 20:02, Alaskan malamutte napisał: Jutro zadzwonię i zapytam. Dam znać. Bardzo dziękuję Asiu 🙂 Ania jutro wyśle do Ciebie wkład żelowy. Quote
Alaskan malamutte Posted March 27, 2022 Posted March 27, 2022 Dnia 27.03.2022 o 15:44, elik napisał: Eliku, kradnę!!!😉 Quote
Recommended Posts