Jump to content
Dogomania

Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.

Recommended Posts

Posted
Dnia 22.02.2022 o 13:08, elik napisał:

Powiedziałam wetce, że resztę mogą zaaplikować jakiemuś pieskowi, któremu potrzebny jest ten lek. Nie pytałam czy tak się stało, bo dodzwonić się tam, to trzeba mieć luźną godzinę.

Rozumiem, myślę że nie zmarnowali leku, ale to sprawa drugorzędna.

Najważniejsze że Michowi lepiej 🙂

• Like 1
Posted
Dnia 22.02.2022 o 15:21, limonka80 napisał:

Rozumiem, myślę że nie zmarnowali leku, ale to sprawa drugorzędna.

Najważniejsze że Michowi lepiej 🙂

Niestety była to jedyna możliwość, żeby Michu czuł się lepiej. 
Możliwość zakupu leku bezpośrednio w hurtowni bez pośrednictwa gabinetu weterynaryjnego należy włożyć między bajki.  Zakładając nawet, że ktoś gdzieś, komuś sprzedał "na lewo", to nie znaczy, że takie przypadki są możliwe wszędzie. Ja nie znam nikogo w żadnej hurtowni i nie sądzę, żeby dla nieznajomej osoby ktoś w hurtowni nie dopełnił obowiązujących przepisów, narażając się na surowe konsekwencje,
Wetka powiedziała, że w marcu Librela 20 ma pojawić się w krakowskich hurtowniach. Wtedy będzie można kupić ten lek taniej.

Posted
Dnia 22.02.2022 o 18:14, elik napisał:

Niestety była to jedyna możliwość, żeby Michu czuł się lepiej. 
Możliwość zakupu leku bezpośrednio w hurtowni bez pośrednictwa gabinetu weterynaryjnego należy włożyć między bajki.  Zakładając nawet, że ktoś gdzieś, komuś sprzedał "na lewo", to nie znaczy, że takie przypadki są możliwe wszędzie. Ja nie znam nikogo w żadnej hurtowni i nie sądzę, żeby dla nieznajomej osoby ktoś w hurtowni nie dopełnił obowiązujących przepisów, narażając się na surowe konsekwencje,
Wetka powiedziała, że w marcu Librela 20 ma pojawić się w krakowskich hurtowniach. Wtedy będzie można kupić ten lek taniej.

🙂

Posted

Zadzwoniłam dziś do tej hurtowni. Pytałam, czy jakaś lecznica w Krakowie ma z nimi umowę, bo potrzebny lek jednorazowo. Podobno nie, co wydaje mi się mało prawdopodobne, no ale przez telefon. Natomiast rejestracja polega na tym, że wet wypełnia te rubryczki i przesyła skan dokumentów uprawniających i to wszystko.

Jedyne co, to (czytałam regulamin i wszystko) koszt wysyłki 50zł poniżej zamówienia na 1000.

Posted
Dnia 22.02.2022 o 22:27, rozi napisał:

Zadzwoniłam dziś do tej hurtowni. Pytałam, czy jakaś lecznica w Krakowie ma z nimi umowę, bo potrzebny lek jednorazowo. Podobno nie, co wydaje mi się mało prawdopodobne, no ale przez telefon. Natomiast rejestracja polega na tym, że wet wypełnia te rubryczki i przesyła skan dokumentów uprawniających i to wszystko.

Jedyne co, to (czytałam regulamin i wszystko) koszt wysyłki 50zł poniżej zamówienia na 1000.

Co chcesz przez to powiedzieć, co osiągnąć?

Posted
Dnia 22.02.2022 o 22:33, elik napisał:

Co chcesz przez to powiedzieć, co osiągnąć?

rozi chyba chce pomóc i szuka możliwości kupna leku jak najtaniej.

Skąd u ludzi taka podejrzliwość?

• Upvote 1
Posted
Dnia 22.02.2022 o 23:46, Poker napisał:

rozi chyba chce pomóc i szuka możliwości kupna leku jak najtaniej.

Skąd u ludzi taka podejrzliwość?

Chce pomóc?  To znaczy co chce zrobić? Kupić  ten lek taniej?  Oczywiście bardzo chętnie skorzystam z takiej pomocy, będę wdzięczna i zwrócę pieniądze. Faktycznie może kupić, ma znajomego, życzliwego weta.

Posted
Dnia 22.02.2022 o 23:55, Poker napisał:

Dowiadywała się w Krakowie, nie u siebie.

Chyba jesteś w błędzie. Pytała się w tej lecznicy, do której dała link.
W Krakowie nie ma tej gramatury, pisałam o tym już kilka razy.

Cytat

Zadzwoniłam dziś do tej hurtowni. Pytałam, czy jakaś lecznica w Krakowie ma z nimi umowę, bo potrzebny lek jednorazowo. Podobno nie, co wydaje mi się mało prawdopodobne,

Czytałaś całą dyskusję dotyczącą tego leku, czy tylko ostatnie posty  ?

Doprawdy nie rozumiem z jakiego powodu tak wałkowany jest ten temat. Czy ktoś podejrzewa mnie o rozrzutność pieniędzy Micha?  

Posted
Dnia 23.02.2022 o 00:04, elik napisał:

Chyba jesteś w błędzie. Pytała się w tej lecznicy, do której dała link.
W Krakowie nie ma tej gramatury, pisałam o tym już kilka razy.

Czytałaś całą dyskusję dotyczącą tego leku, czy tylko ostatnie posty  ?

Doprawdy nie rozumiem z jakiego powodu tak wałkowany jest ten temat. Czy ktoś podejrzewa mnie o rozrzutność pieniędzy Micha?  

Czytałam. Nikt nie podejrzewa Ciebie o rozrzutność. Jesteś okropnie podejrzliwa. 

Dlaczego czyjąś chęć pomocy traktujesz jak zamach na Twoje działania? Im więcej osób się angażuje, tym większa szansa na lepsze rozwiązania. 

Posted
Dnia 23.02.2022 o 09:26, Poker napisał:

Czytałam. Nikt nie podejrzewa Ciebie o rozrzutność. Jesteś okropnie podejrzliwa. 

Dlaczego czyjąś chęć pomocy traktujesz jak zamach na Twoje działania? Im więcej osób się angażuje, tym większa szansa na lepsze rozwiązania.

Tłumaczysz mi to, co ja od dawna mówię, trąbię - im więcej osób jest zaangażowanych w ratowanie zwierzaka, tym zwierzak ma większe szanse na dom. A Ty oznajmiasz to, jak odkrycie. Teraz moim największym marzeniem jest rzeczywista, konkretna wspólna praca nad znalezieniem Michowi nowego DT, hotelu lub DS i ratowaniem jego podupadłego zdrowia. Jeśli ktoś może na lewo załatwić taniej lek, to bardzo proszę. Napisałam, że będę wdzięczna i podtrzymuję to. Ja nie dam rady, bo w Krakowie nie ma leku o tej gramaturze. Pisze to po raz ostatni, bo szkoda mi czasu na powtarzanie tego, że 2 x 2 = 4.

Przykro mi, że nie widzisz tego, że od początku proszę o pomoc w różnych dziedzinach, ale widzisz moją podejrzliwość, gdy ktoś chce pomóc?  Przepraszam,o  jakiej  pomocy  mówisz, którą rzekomo traktuję jak zamach na moje działania?

Posted

Twoją podejrzliwość widzę chociażby w tym , że rozi próbuje się dowiedzieć gdzie jest tańszy lek.  Z Twojej strony odpowiedzią jest bronienie się przed nieprawdziwym  zarzutem, że ktoś Cię posądza o rozrzutność.  Itd, itp.

Życie byłoby znacznie łatwiejsze, gdyby ludzi bardziej sobie ufali i nie czytali miedzy zdaniami.

Posted
Dnia 23.02.2022 o 10:50, Poker napisał:

Twoją podejrzliwość widzę chociażby w tym , że rozi próbuje się dowiedzieć gdzie jest tańszy lek.  Z Twojej strony odpowiedzią jest bronienie się przed nieprawdziwym  zarzutem, że ktoś Cię posądza o rozrzutność.  Itd, itp.

Życie byłoby znacznie łatwiejsze, gdyby ludzi bardziej sobie ufali i nie czytali miedzy zdaniami.

No jednak, albo źle czytasz, albo widzisz, to co chcesz widzieć.
rozi wkleiła link do hurtowni, do której od razu, zadzwoniłam, ale okazało się, że nie sprzedadzą osobie prywatnej. Sprzedają WYTKO hurtowniom, z którymi mają podpisane umowy. a rozi z Moli po kilka razy piszą o tym jak to można kupić taniej lek, który ja kupiłam dużo drożej, jakby nie czytały tego, co napisałam i tu widzę sugerowanie rozrzutności.
Naprawdę mam dużo do zrobienia tu na dogo i w domu więc każda próba wciągnięcia mnie w dyskusje bez skutku i przyszłości powodują niepotrzebną stratę czasu i mogą stwarzać fałszywe przypuszczenie, że zapłaciłam dużo, a można kupić taniej, co nie jest prawdą.

Napisałam, że jeśli rozi ma taka możliwość to bardzo proszę, niech załatwi, a ja zwrócę pieniądze. Jest to moja prośba do rozi i z góry bardzo dziękuję.

I bardzo proszę skończmy ten temat, bo takie niesnastki nie służą psu.

Posted

Nie hurtowniom sprzedają, tylko gabinetom wet, z którymi współpracują. Próbowałam się dowiedzieć, czy współpracują z jakąś lecznicą w Krakowie. Wtedy, w takiej lecznicy, można byłoby kupić na receptę. Odpowiednią dawkę. Jeśli u tamtej wetki nadal nie będzie. Jaśniej nie umiem.

Posted
Dnia 23.02.2022 o 11:23, elik napisał:

No jednak, albo źle czytasz, albo widzisz, to co chcesz widzieć.
rozi wkleiła link do hurtowni, do której od razu, zadzwoniłam, ale okazało się, że nie sprzedadzą osobie prywatnej. Sprzedają WYTKO hurtowniom, z którymi mają podpisane umowy. a rozi z Moli po kilka razy piszą o tym jak to można kupić taniej lek, który ja kupiłam dużo drożej, jakby nie czytały tego, co napisałam i tu widzę sugerowanie rozrzutności.
Naprawdę mam dużo do zrobienia tu na dogo i w domu więc każda próba wciągnięcia mnie w dyskusje bez skutku i przyszłości powodują niepotrzebną stratę czasu i mogą stwarzać fałszywe przypuszczenie, że zapłaciłam dużo, a można kupić taniej, co nie jest prawdą.

Napisałam, że jeśli rozi ma taka możliwość to bardzo proszę, niech załatwi, a ja zwrócę pieniądze. Jest to moja prośba do rozi i z góry bardzo dziękuję.

I bardzo proszę skończmy ten temat, bo takie niesnastki nie służą psu.

O matko 😞

Elik, sama napisałaś, że w twojej lecznicy leki są tańsze (porównałaś ceny preparatu) to co za problem właśnie tam kupić lek dla MICHA..., żeby kupić potrzebna jest tylko recepta.

Wszystko zgodne z prawem 🙂

ps

Elik, nikt nie pisze, żeby Ci sprawić przykrość...

Przy chorych tymczasach czasami trzeba pokombinować jak obniżyć koszty, sama wiesz że kasy wiecznie brak ;( 

Posted

No cóż ja mogę w tej sytuacji powiedzieć? Może tylko - siła złego na jednego.

I choćbyście mówiły, że mam oczy z tyłu głowy, nie zaprzeczę. Po prostu jest to moja ostatnia reakcja na Wasze przewrotne posty  i rzekomą  pomoc. Nie mam czasu, ani ochoty na jałowe dyskusje. Wolę zrobić coś pożytecznego i Wam radzę to samo.

• Downvote 1
Posted
Dnia 23.02.2022 o 13:47, elik napisał:

Wasze przewrotne posty  i rzekomą  pomoc.

Puknij się, kobieto, co ty do mnie mówisz. Pies psem, ale sobie nie życzę takich tekstów.

Posted
Dnia 23.02.2022 o 20:00, elik napisał:

A nasz Michu zadowolony, życzy wszystkim Przyjaciołom i Sympatykom dobrej nocy  🙂 

Dzięki 🙂 

Mam wrażenie, że Michu bardzo wyładniał, i tak mu jakoś wyraz pyszczka złagodniał  .....

Posted
Dnia 23.02.2022 o 13:47, elik napisał:

No cóż ja mogę w tej sytuacji powiedzieć? Może tylko - siła złego na jednego.

I choćbyście mówiły, że mam oczy z tyłu głowy, nie zaprzeczę. Po prostu jest to moja ostatnia reakcja na Wasze przewrotne posty  i rzekomą  pomoc. Nie mam czasu, ani ochoty na jałowe dyskusje. Wolę zrobić coś pożytecznego i Wam radzę to samo.

Nie doszukuj się złych intencji, bo ich tu nie ma. Chyba jesteś Elu trochę przewrażliwiona. Wrzuć na luz : )

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 23.02.2022 o 20:31, limonka80 napisał:

Dzięki 🙂 

Mam wrażenie, że Michu bardzo wyładniał, i tak mu jakoś wyraz pyszczka złagodniał  .....

Też mam takie wrażenie   🙂             

• Like 1
Posted
Dnia 23.02.2022 o 21:29, Aska7 napisał:

Nie doszukuj się złych intencji, bo ich tu nie ma. Chyba jesteś Elu trochę przewrażliwiona. Wrzuć na luz : )

Jeśli mam prawo do odmienne zdania Joasiu, to właśnie w tym względzie je mam. Zbyt wielu złych emocji doznałam od tych Pań, żeby tak łatwo uwierzyć, że nagle zapałały pozytywnymi uczuciami. Nasza wzajemna sympatia datuje się od kilku wątków, tylko, że ja nie szukam okazji, nie nawiązuję dyskusji, a jedynie odpowiadam. Czasem dam się zwieść pozorom, nawet lajka dam, ale zaraz dostaję prztyczka w nos i minusik. Mam ich już kilka, ale sama nie dałam, choć miałam powody 🙂