Jump to content
Dogomania

Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.

Recommended Posts

Posted
Dnia 17.02.2022 o 08:21, limonka80 napisał:

Wystarczy dl pieska +/- 10 kg. Mój Dżekuś waży 12 kg i dostaje 10 mg.

Niestety wetka Jaaga dzwoniła do wszystkich znanych jej hurtowni i żadna nie ma 20 mg  😞
W takim razie kupimy 2x15 mg, a reszta będzie Bożenko w sam raz dla Dżekusia.
Dzwonie i zamawiam 2x15mg.

Bardzo dziękuję Bożenko   1108139186_getattachmid543475mpid14min1uid2a33d0a6911a3b5c.jpg.5077ed27edfe4f52a42dfffcef91610e.jpg

Posted
Dnia 17.02.2022 o 10:27, elik napisał:

W takim razie kupimy 2x15 mg, a reszta będzie Bożenko w sam raz dla Dżekusia.

Myślałam raczej o piesku który jest na miejscu w Krakowie, bo napoczęta fiolka musi być szybko zużyta, z tego co kojarzę mówiła moja wetka że max kilka godzin. Poza tym Dżekunio dostał 2 tygodnie temu więc jest zabezpieczony. 

Może ktoś zna pieska z bólem któremu librela by się przydała, nie musi być z dogo ...

Oczywiście nieodpłatnie, żeby było jasne. 

Posted
Dnia 17.02.2022 o 12:49, rozi napisał:

Rozmawiałam (link poniżej), Librela jest niedostępna, ale mają informację, że może przyjedzie jutro. Trzeba zadzwonić jutro, nie wiadomo jakie dawki przyjadą.

https://leki-weterynaryjne.pl/kontakt/

Dzięki rozi   kwiat-ruchomy-obrazek-0267.gif.1e4271e574d5eed7e7364b9d38994428.gif   

Dzwoniłam, mogą przysłać, ale potrzebne zamówienie lekarza wet. Uzgodniłam z wetką Ani, że jeśli dostaną 20 mg, to ona złoży zamówienie na 2 opakowania x 2 ampułki. To już chyba wystarczyłoby Michowi.

• Like 4
Posted
Dnia 17.02.2022 o 12:51, limonka80 napisał:

Myślałam raczej o piesku który jest na miejscu w Krakowie, bo napoczęta fiolka musi być szybko zużyta, z tego co kojarzę mówiła moja wetka że max kilka godzin. Poza tym Dżekunio dostał 2 tygodnie temu więc jest zabezpieczony. 

Może ktoś zna pieska z bólem któremu librela by się przydała, nie musi być z dogo ...

Oczywiście nieodpłatnie, żeby było jasne. 

Czy librela może być podawana na każdy rodzaj bólu, czy tylko w przypadku bóli kostno-stawowych?          

Posted
Dnia 17.02.2022 o 16:10, elik napisał:

Czy librela może być podawana na każdy rodzaj bólu, czy tylko w przypadku bóli kostno-stawowych?          

Tylko przy bólach kostno-stawowych.

Tak wyczytałam.

Posted
Dnia 17.02.2022 o 16:10, elik napisał:

Nasza wetka mówiła tylko o bólach kostno- stawowych, głównie zwyrodnieniach stawów.

Posted
Dnia 17.02.2022 o 20:35, limonka80 napisał:

Nasza wetka mówiła tylko o bólach kostno- stawowych, głównie zwyrodnieniach stawów.

Może znajdziemy takiego psiaka, któremu można będzie podarować resztę tego leku  🙂 

Posted
Dnia 17.02.2022 o 12:49, rozi napisał:

Rozmawiałam (link poniżej), Librela jest niedostępna, ale mają informację, że może przyjedzie jutro. Trzeba zadzwonić jutro, nie wiadomo jakie dawki przyjadą.

https://leki-weterynaryjne.pl/kontakt/

Dzwoniłam, ale jeszcze nie było dostawy, ma być pomiędzy 11 - 12 godz. Będę dzwonić  ponownie.

Posted

W hurtowni jest Librela 20 mg. Zarezerwowałam 2 opakowania, jednak zamówić może tylko wetka. Nie udało mi się dodzwonić do wetki pomimo wielu prób, nie odbierają telefonu. Zostawiłam wiadomość z numerem telefonu hurtowni i prośbą o zamówienie tego leku. Będę jeszcze próbowała dodzwonić się do wetki.   

• Like 1
Posted
Dnia 18.02.2022 o 11:18, elik napisał:

W hurtowni jest Librela 20 mg. Zarezerwowałam 2 opakowania, jednak zamówić może tylko wetka. Nie udało mi się dodzwonić do wetki pomimo wielu prób, nie odbierają telefonu. Zostawiłam wiadomość z numerem telefonu hurtowni i prośbą o zamówienie tego leku. Będę jeszcze próbowała dodzwonić się do wetki.   

2 opakowania czy 2 sztuki?

Posted
Dnia 18.02.2022 o 11:45, UlaFeta napisał:

Na zaś?

Tak myślę i tak pisałam od wczoraj. Stan stawów Micha jest nieodwracalny i była o tym mowa na wątku, że to będzie kuracja na kilka miesięcy. Jeśli są kłopoty z tym lekiem to może warto mieć zapas. Czy mam zmniejszyć zamówienie?

• Like 1
Posted
Dnia 18.02.2022 o 11:54, elik napisał:

Tak myślę i tak pisałam od wczoraj. Stan stawów Micha jest nieodwracalny i była o tym mowa na wątku, że to będzie kuracja na kilka miesięcy. Jeśli są kłopoty z tym lekiem to może warto mieć zapas. Czy mam zmniejszyć zamówienie?

Nie doczytałam, że Micho musi mieć to podawane ciągiem

Jeżeli tak to dobrze.

• Like 1
Posted

Wiecie, co?  Leczenie zwierząt jest jeszcze bardziej trudne niż leczenie ludzi.
Zarezerwowałam w hurtowni, którą wskazała rozi 2 opakowania Libreli a 20 mg i miała zadzwonić wetka żeby zamówić. Dzwoniłam do wetki od godz. 10-tej,  15 razy bez skutku, albo zajęty, albo nie odbierały. Nagrałam się na sekretarkę kto i w jakiej sprawie. Z resztą już wczoraj mówiłam, że będę w tej sprawie dzwonić.  Dodzwoniłam się dopiero przed chwilą i dowiedziałam się, że to nie taka prosta sprawa, bo gabinet musi mieć podpisaną umowę z hurtownią, im się nie opłaca zawierać umowy na jeden lek. No ok tylko czemu wczoraj mi tego nie powiedziała? Już sprowadziła 2 opakowania Libreli a 15 mg i Michu będzie miał na 2 miesiące. Pod koniec marca Librela 20 mg ma być w hurtowni, z którą ten gabinet ma umowę.
W tej sytuacji odwołam rezerwację w hurtowni.

Posted
Dnia 18.02.2022 o 14:09, elik napisał:

Wiecie, co?  Leczenie zwierząt jest jeszcze bardziej trudne niż leczenie ludzi.
Zarezerwowałam w hurtowni, którą wskazała rozi 2 opakowania Libreli a 20 mg i miała zadzwonić wetka żeby zamówić. Dzwoniłam do wetki od godz. 10-tej,  15 razy bez skutku, albo zajęty, albo nie odbierały. Nagrałam się na sekretarkę kto i w jakiej sprawie. Z resztą już wczoraj mówiłam, że będę w tej sprawie dzwonić.  Dodzwoniłam się dopiero przed chwilą i dowiedziałam się, że to nie taka prosta sprawa, bo gabinet musi mieć podpisaną umowę z hurtownią, im się nie opłaca zawierać umowy na jeden lek. No ok tylko czemu wczoraj mi tego nie powiedziała? Już sprowadziła 2 opakowania Libreli a 15 mg i Michu będzie miał na 2 miesiące. Pod koniec marca Librela 20 mg ma być w hurtowni, z którą ten gabinet ma umowę.
W tej sytuacji odwołam rezerwację w hurtowni.

Czyli krótko mówiąc,lipa😓

Posted

A czym grozi zawarcie umowy na jeden lek? Wet coś płaci za umowę, czy jak? Chyba powinni być zadowoleni, że dostali namiar na lepiej zaopatrzoną hurtownię.

Wrrrr...

• Like 1
Posted
Dnia 18.02.2022 o 17:14, UlaFeta napisał:

Czyli krótko mówiąc,lipa😓

Niestety. Powiedziałam do tej wetki, że to jest jakieś nieporozumienie, przecież ja idąc do sklepu po chleb nie muszę wcześniej zawierać ze sklepem umowy. Jednak potem uświadomiłam sobie, że jednak sprzedając leki, których spożycie może mieć różne skutki, trzeba wiedzieć komu się je sprzedaje.

Posted
Dnia 18.02.2022 o 17:36, rozi napisał:

A czym grozi zawarcie umowy na jeden lek? Wet coś płaci za umowę, czy jak? Chyba powinni być zadowoleni, że dostali namiar na lepiej zaopatrzoną hurtownię.

Wrrrr...

Tak by się mogło wydawać, ale widocznie wetka patrzy z innej perspektywy. A może wie coś, czego my nie wiemy?

Posted

Suma sumarum sprzedadzą nam jedno opakowanie 15 mg, a drugie zatrzymają w razie gdyby był potrzebny drugi zastrzyk, a 20 mg jeszcze nie pojawiło się w ich hurtowni.
Ania jutro pojedzie z Michem na zastrzyk.

Posted
Dnia 18.02.2022 o 18:25, elik napisał:

Niestety. Powiedziałam do tej wetki, że to jest jakieś nieporozumienie, przecież ja idąc do sklepu po chleb nie muszę wcześniej zawierać ze sklepem umowy. Jednak potem uświadomiłam sobie, że jednak sprzedając leki, których spożycie może mieć różne skutki, trzeba wiedzieć komu się je sprzedaje.

Dlatego pisałam już..., że wetka powinna wystawić receptę i nie byłoby problemu. 

Wczoraj kupiłam tak lek dla Flapi...

Posted
Dnia 18.02.2022 o 18:34, Moli@ napisał:

Dlatego pisałam już..., że wetka powinna wystawić receptę i nie byłoby problemu. 

Wczoraj kupiłam tak lek dla Flapi...

Zwykłą receptę? I kupiłaś w hurtowni wet? Mnie się właśnie wydawało, że tak to biegnie.

Posted

W hurtowni  sprzedają tylko gabinetom wet. i tylko tym, z którym mają zawartą mowę. Potwierdził to dzisiaj pracownik hurtowni. Zapytałam czemu więc wczoraj nie powiedziano mi tego. Nie straciłabym dzisiaj niepotrzebnie masę czasu na te wszystkie telefony.
Gabinety wet. sprowadzają ten lek tylko pod konkretne zamówienie klienta, bo lek drogi i nie często używany.