Jump to content
Dogomania

Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.

Recommended Posts

Posted

Ja za 1 dawkę dla 10 kg Peruszki płaciłam 320 zł. To niestety cena z wizytą u ortopedy, bo inaczej nie mogłam jej tego leku podać. W lecznicy, gdzie mamy ortopedę można go podać tylko po akceptacji weta. 

Posted

Wlasnie wrocilam od wetki, Karat zaszczepiony ale na razie czekam na telefon ws ceny i dostepnosci Librelli. Wetka zasugerowala w sumie ze dla Micha fiolka 20 mg nawet by pasowala, 1 szt do iniekcji,  bo nastepny przedzial wagowy to 40,1- 60 kg, czyli juz nastepne 20 kg.. Napisze jak dostane info.

Z drugiej strony wetka z Bialego Kla podala cene 520 zl za 2 fiolki 30 mg (pewnie dlatego ze sa 2 szt w opakowaniu i ona tez by nie chciala raczej trzymac malo chodliwego leku), wiwc to byloby 260 zl na miesiac- 1 iniekcja. W porównaniu do cimalgexu wychodzi podobna kwota miesiecznie.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Wklejam tu tabelkę, którą podała limonka80 kilka stron wcześniej, z której wynika, że 30 mg byłoby już za dużo. Ale chyba dobrze byłoby zważyć Micha, bo wg tabelki waga 40,1 kg już kwalifikuje do dawki 30 mg, czyli 10 dkg już wpływa na zmianę dawki. Aniu czy masz możliwość zważenia Micha?

Jutro mam umówioną wizytę z Sonią w Biały Kieł więc zapytam ile kosztowałaby fiolka 20 mg i na kiedy mogłyby ją sprowadzić.

librela_dawkowanie-1.jpg

Posted
Dnia 14.02.2022 o 18:16, rozi napisał:

Minimalne przekroczenie wagi nie kwalifikuje do dawki sięgającej 20kg więcej. 10 to jeszcze. Moim zdaniem.

No wlasnie wetka podobnie mi powiedziala, ze ten przedzial nast 20 kg jest za duzy zeby Michu z waga ca 40 kg juz musial sie na niego zalapac.. Moze ta 20 mg faktycznie dla niego lepsza. Nie mam nadal info od mojej wetki. Zwazyc Micha nie mam jak za bardzo:((, ale raczej jesli wazyl 37 kg to nie podskoczyl wiecej jak 3-3,5 kilo, wiec mysle ze 40 kg mozemy zalozyc spokojnie. 

• Like 1
Posted
Dnia 14.02.2022 o 09:31, limonka80 napisał:

Że on u Ani bardzo szczęśliwy 🙂

Też tak myślę ! ❤️ 

Dlatego trochę "z obowiązku" wypromowałam Micha w wersji MAXI na miesiąc ( doczekałam się promocyjnej zniżki 50%)

Tylko nie mówcie Michowi, że go ogłaszam, bo się na mnie zdenerwuje, on wolałby u Ani zostać...

• Like 2
  • Upvote 2
Posted
Dnia 14.02.2022 o 20:28, mari23 napisał:

Też tak myślę ! ❤️ 

Dlatego trochę "z obowiązku" wypromowałam Micha w wersji MAXI na miesiąc ( doczekałam się promocyjnej zniżki 50%)

Tylko nie mówcie Michowi, że go ogłaszam, bo się na mnie zdenerwuje, on wolałby u Ani zostać...

Dzięki wielkie     k1.jpg.890c340052a4014bd3849baf5f94c583.jpg

Posted

14.02.  na konto Micha wpłynęły poniższe kwoty:

25,00 od Nuncek  deklaracja   II 
  20,00 od Agnieszki mojej znajomej deklaracja  II  
  75,00 od P. Iwony znajomej Tola  deklaracja  II + 25,00 zł na leki 

Bardzo serdecznie dziękuję  

pl09-bukiet-roz-kolorowych.jpg.39573b4e77563abcee01d64e8ee5b64b.jpg

oraz

20,00 od elik  deklaracja  II 

Posted

Wlasnie zadzwonila wetka- wiec tak, librela w hurtowni jedt na chwile obecna, mozna zamowic, dostawy maja z hurtowni do gabinetu ca 2x w tygodniu.

Koszty: opakowanie 2 fiolki 20 mg 405 zl, czyli na jedna iniekcje 200 zl

Opakowanie 2 filoki 30 mg 470 zl

Przy czym wetka zdecydowanie zaleca dla Micha ta 20 mg

• Like 1
Posted

Byłam w gabinecie Biały Kieł i wetka dzwoniła do swojej hurtowni, ale tam nie mają 20 mg, czyli będziemy kupować u Twojej wetki Aniu.

Można zamówić jedną fiolkę?  

Posted
Dnia 15.02.2022 o 13:19, elik napisał:

Byłam w gabinecie Biały Kieł i wetka dzwoniła do swojej hurtowni, ale tam nie mają 20 mg, czyli będziemy kupować u Twojej wetki Aniu.

Można zamówić jedną fiolkę?  

W opakowaniu są 2 fiołki.

Moim zdaniem trzeba kupić obie.

Będzie na 2 miechy.

• Upvote 2
Posted
Dnia 15.02.2022 o 13:41, UlaFeta napisał:

W opakowaniu są 2 fiołki.

Moim zdaniem trzeba kupić obie.

Będzie na 2 miechy.

A czy może się zdarzyć, że Michowi nie przypasuje, że będzie miał jakieś sensacje?

Posted
Dnia 15.02.2022 o 16:06, elik napisał:

A czy może się zdarzyć, że Michowi nie przypasuje, że będzie miał jakieś sensacje?

Tego nikt nie wie.Jak to z lekami.Czy dla ludzi czy zwierząt.

Pisały dziewczyny, że poprawa była po 2 dawce.

• Upvote 1
Posted
Dnia 15.02.2022 o 16:13, UlaFeta napisał:

Tego nikt nie wie.Jak to z lekami.Czy dla ludzi czy zwierząt.

Pisały dziewczyny, że poprawa była po 2 dawce.

No to kupujemy.

• Upvote 1
Posted

Zamowilam Librele 2x20 mg, jak juz bedzie w gabinecie to mnie powiadomią i podjade wtedy z Michem.

Opinie o leku sa dobre, jemu ten cimalgex tez pomagal, widac bylo ze stawy lepiej dzialaja, natomiast skutki uboczne nie pozwalaly podawac. A przy libreli tych efektow ubocznych jest malo. Nie dowiemy sie jak nie przetestujemy.. lek widze ze dosc bezpieczny.. 

• Upvote 1
Posted
Dnia 15.02.2022 o 16:47, AniaB napisał:

Zamowilam Librele 2x20 mg, jak juz bedzie w gabinecie to mnie powiadomią i podjade wtedy z Michem.

Opinie o leku sa dobre, jemu ten cimalgex tez pomagal, widac bylo ze stawy lepiej dzialaja, natomiast skutki uboczne nie pozwalaly podawac. A przy libreli tych efektow ubocznych jest malo. Nie dowiemy sie jak nie przetestujemy.. lek widze ze dosc bezpieczny.. 

Super Aniu. Bardzo dziękuję    1586633985_buziaczki8.jpg.c6f4ebff1351ca6f96d26bedcfe3ae87.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 13.02.2022 o 21:37, mari23 napisał:

Co do zjadania papierów, szmatek, ręczniczków - mam takiego "szmatojada" Kajtka, którego kupki na podwórku poznaję po barwnych "dodatkach",  dość długo jest u mnie i od początku tak robił.

Micho wygląda pięknie, napatrzeć się nie mogę ❤️ 

mari23, ten Szmatojad mnie powalil🤣🤣 

To najcudowniejsze slowo ever!!

Teraz niestety naduzywam go troche w stosunku do Micha, ale on raczej ma to w pompie😁😁

• Like 3
Posted

Jak będzie trzeba to w marcu postaram się wam coś dołożyć bo w tym miesiącu moja Emi kosztowała mnie prawie 4500 zł więcjako emerytka na razie mam dosyć wydatków.

• Like 1
Posted
Dnia 15.02.2022 o 16:06, elik napisał:

Raczej jak już, to nie będzie efektu. Ja płaciłam 320 zł za dwie dawki 20 mg.

Posted
Dnia 15.02.2022 o 17:30, dwbem napisał:

Jak będzie trzeba to w marcu postaram się wam coś dołożyć bo w tym miesiącu moja Emi kosztowała mnie prawie 4500 zł więcjako emerytka na razie mam dosyć wydatków.

Wielkie dzięki kochana dwbem.   Ale czy nie będzie to zbyt wielkim obciążeniem Twojego budżetu? Mając chora sunie na pewno masz masę wydatków. Coś o tym wiem, bo sama mam chorego psiaka.

Posted
Dnia 15.02.2022 o 17:51, Jaaga napisał:

Raczej jak już, to nie będzie efektu. Ja płaciłam 320 zł za dwie dawki 20 mg.

80,00 zł różnicy to dużo. Czy gdyby Michu miał dalej stosować ten lek, byłaby możliwość zamówienia dla niego przez Twojego weta? Przelałabym Ci odpowiednio wcześniej kasę.