Jump to content
Dogomania

Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.

Recommended Posts

Posted
Dnia 11.02.2022 o 16:55, UlaFeta napisał:

Agata napisała ☝️ czyli by wyszło 250zl.

Pytanie jak długo trzeba podawać.?

No właśnie, to też ważne, bardzo ważne. Tylko przez jakiś czas, czy już stale.

Posted
Dnia 11.02.2022 o 16:55, UlaFeta napisał:

Agata napisała ☝️ czyli by wyszło 250zl.

Pytanie jak długo trzeba podawać.?

Ciekawe czy to na wage jest przeliczane? Bo Michu to juz w wadze powyzej 40 kg chodzi..

Czy ktos stosowal ten lek u wielkopsa?

Posted
Dnia 11.02.2022 o 18:11, AniaB napisał:

No i pomyslcie prosze komu przydalby sie ten cimalgex 80 mg, jego mozna super podzielic na 4 czesci nawet, zostalo 8 tabl 80 mg

Może dla dziadeczka Argo u Murki on bierze praktycznie caly czas już 😞

Posted
Dnia 11.02.2022 o 18:32, Tianku napisał:

Może dla dziadeczka Argo u Murki on bierze praktycznie caly czas już 😞

Zapytam i jeśli się przyda to pomyślę jak przekazać.

Dzięki za podpowiedź  🙂 

Posted
Dnia 11.02.2022 o 18:00, AniaB napisał:

Ciekawe czy to na wage jest przeliczane? Bo Michu to juz w wadze powyzej 40 kg chodzi..

Czy ktos stosowal ten lek u wielkopsa?

Librella jest przeliczana na wagę niestety. Podaje się ją 3 -4 razy raz w miesiącu i następuje znacząca poprawa. Może nie trzeba będzie powtarzać potem.

Posted
Dnia 11.02.2022 o 18:48, Ewa Marta napisał:

Librella jest przeliczana na wagę niestety. Podaje się ją 3 -4 razy raz w miesiącu i następuje znacząca poprawa. Może nie trzeba będzie powtarzać potem.

Dziękuję Ewuniu  🙂  Ktoś mówił, że raz w miesiącu.
Aniu bardzo Cię proszę zadzwoń do swojej wetki i dopytaj ile, jak często i jaki koszt. Musimy to wiedzieć dla Marty, bo będzie potrzebne do zrzutki.

Posted
Dnia 11.02.2022 o 19:03, elik napisał:

Ktoś mówił, że raz w miesiącu.

Ja pisałam, mój Dżekuś tak dostaje - co 4-5 tygodni, sunia mojej koleżanki tak samo.

Może częstotliwość podania zależy od rodzaju dolegliwości ...

Ale na pewno trzeba regularnie powtarzać, bo efekt nie utrzymuje się na stałe.

Posted
Dnia 11.02.2022 o 19:39, limonka80 napisał:

Ja pisałam, mój Dżekuś tak dostaje - co 4-5 tygodni, sunia mojej koleżanki tak samo.

Dziękuję Bożenko  🙂
Żeby mieć pewność co do tego ile Mich potrzebuje, musimy zapytać weta. 

Posted

12.02. na konto Michasia wpłynęły poniższe kwoty:

50,00 od ania75 deklaracja  II  
60,00 od Nadziejka z bazarku 

Bardzo serdecznie dziękuję 

k2.thumb.jpg.55b6a23ce3eee3b1ab4f85248b50d1c6.jpg.31f9583296dd8b409f4629bed2a92308.jpg

Posted
Dnia 11.02.2022 o 19:39, limonka80 napisał:

Pies koleżanki dostaje, druga dawka powinna być podana dokładnie po 4 tygodniach, żeby była ciągłość i skuteczność działania, kolejne co miesiąc - tak mi powiedziała, ona we Wrocławiu leczy psy. U niej (znaczy u jej psa Sida) poprawa jest ogromna, ale dopiero po drugiej dawce widoczna.

Posted

Wszystko co mówicie o tym leku jest zachęcające, z wyjątkiem ceny  🙂   
Żartuję oczywiście, choć cena faktycznie zachęcająca nie jest, ale jeśli uda się Martusi uruchomić zbiórkę, to można byłoby zafundować Michowi taką kuracje.

Posted

Ja w pon jade z Karatem do szxzepienia to dowiem sie na miejscu jakie dawkowanie i koszt bylby dla Micha. Bo nadal nie wiemy czy jednorazowo mialby dostac 30 mg czy 2x30 mg. To zdecydowana roznica w cenie, bo 250 na miesiac to juz nie powala tak bardzo. 

Posted
Dnia 12.02.2022 o 21:13, AniaB napisał:

Ja w pon jade z Karatem do szxzepienia to dowiem sie na miejscu jakie dawkowanie i koszt bylby dla Micha. Bo nadal nie wiemy czy jednorazowo mialby dostac 30 mg czy 2x30 mg. To zdecydowana roznica w cenie, bo 250 na miesiac to juz nie powala tak bardzo. 

Świetnie się składa, bo to najlepiej nie przez telefon, a osobiście się dogadać.

Posted

Miszus jest coraz bardziej rozczulający, kochany i przytulny! :)) Jego wejscie tutaj z przytupem bylo ewidentnie spowodowane przezyciami w schronisku lub tez i wczesniej. Wczoraj po spacerach zostawilam bezmyslnie (:D) na wieszaku kurtke i chcialam szybko jeszcze pojsc do garażu podziemnego, zamknelam drzwi i nie zdazylam nawet dojsc do schodow gdy uslyszalam awanturke - pierwszy raz mi sie cos takiego przydarzylo powiem szczerze. Szybko wrocilam - okazalo sie ze klotnia byla wlasnie o moja kurtke która juz lezala na podlodze (na pewno sciagnal ja Karat bo zawsze tak robi) i chlopaki chcialy obaj lezec na niej. Oczywiście od razu dostali burę, przy czym Karat sie odął a Michu przeprosil najpierw mnie - tracajac moja reke nosem i liżąc mnie po ręce a pozniej jeszcze pogodzil sie z Karatem liżąc go po nosie i uchu. Przekochany ten nasz Miszonek!

Trzeba go wspomoc na te stawy koniecznie i to jak najszybciej- Michu nie da rady dlugo stac - szybko sie kladzie na podlodze nawet jak czeka w pogotowiu na smaczki czy jedzenie. 

Dodatkowo rozmawialam z ds mojego bylego podopiecznego Torinka ze Szczytow, ktory jest pregowanym klonem Micha - Torinek jezdzil na bieznie wodna i laser do Centrum Rehabilitacji - i pani rehabilitantka od razu powiedziala,  ze sliskie podloze jest bardzo niekorzystne dla stawow psich, pues nie dosc ze sie slizga to jeszcze podswiadomie caly czas napina mięśnie co prowadzi do ich zlej pracy i przykurczow:((.. Tak jakby caly czas np czlowiek chodzil po lodzie, napinajac miesnie. 

Tym bardziej Michowi potrzebny jest jakis lek, aby mogl troche normalniej zafunkcjonowac. 

W poniedzialek sie zorientuje u wetki i dam znac, moze udaloby sie mu cos zaaplikowac na juz az zbiora sie srodki na jakas kuracje dlugotrwala. Ciekawe czy to 30 mg to mialby dostawac w jednej fiolce czy potrzebne sa dwie naraz.

• Like 1
Posted

Dnia 13.02.2022 o 04:51, AniaB napisał:

Ciekawe czy to 30 mg to mialby dostawac w jednej fiolce czy potrzebne sa dwie naraz.

Ja myślę że  jedną fiolkę o odpowiedniej mocy do jego wagi. Znalazłam tabelę dawkowania, oczywiście weterynarz ocenia indywidualnie psa, ale mamy jakiś punkt odniesienia.

Ależ ten Michu ma szczęście że mieszka u Ciebie :-)) 

librela_dawkowanie-1.jpg

• Like 2
Posted
Dnia 13.02.2022 o 08:47, limonka80 napisał:

Ja myślę że  jedną fiolkę o odpowiedniej mocy do jego wagi. Znalazłam tabelę dawkowania, oczywiście weterynarz ocenia indywidualnie psa, ale mamy jakiś punkt odniesienia.

Ależ ten Michu ma szczęście że mieszka u Ciebie :-)) 

librela_dawkowanie-1.jpg

Czyli wynikaloby z tego ze Michowa kuracja to tylko 250 zl miesiecznie, to nie taki dramat wydaje mi sie. Potwierdze to jutro u wetki. Dziekuje limonko80! 

A z tym szccescuem Michowym to bym tak pewna znow nie byla: sliska podloga i nawet na kurtce polezec nie mozna..:/// a i bura sie trafi rykoszetem.. Ja tam szczcesliwa bym nie byla:D

Posted
Dnia 13.02.2022 o 11:11, rozi napisał:

Ale gładki! Widać, że wygłaskany.

No siersc mu sie jakby nagle od kilku dni bardzo poprawila, nawet nie trseba czesac jej, moze zacznie powoli wszystko sie regenerowac, na razie dostaje Taste of the Wild do jedzenia, 32% bialka, ale nast worek to juz dostanie czegos lzejszego. 

A glaskany jest bardzo bo mu sie glaski należą  a i chce tez juz sie przyzwyczail do dotyku:))..

No i taka ciekawostka jeszcze: Michu w ogole nie broni miski, od początku jakos nie mial z tym problemow, czasem cos w misce zostanie,  pare groszków,  ktore moi wydziubuja potem, a on na to nie reaguje :)).. 

• Like 1
Posted
Dnia 13.02.2022 o 13:54, AniaB napisał:

A glaskany jest bardzo bo mu sie glaski należą  a i chce tez juz sie przyzwyczail do dotyku:))..

No i taka ciekawostka jeszcze: Michu w ogole nie broni miski, od początku jakos nie mial z tym problemow, czasem cos w misce zostanie,  pare groszków,  ktore moi wydziubuja potem, a on na to nie reaguje :)).. 

Super  pies, a tak się słabo zapowiadał  🙂 

• Like 1