Jump to content
Dogomania

Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.

Recommended Posts

Posted
Dnia 6.01.2022 o 22:12, elik napisał:

Sama byłam przerażona, gdy przeczytałam artykuł, do czego była zdolna właścicielka hotelu, a jeszcze jak wczoraj powiedziała jak Michu miał pobieraną krew, to we mnie krew się wzburzyła. Powoli jednak dochodzę do wniosku, że to chyba niemożliwe, żeby weterynarz tak postępował z psem. Przecież mogli mu połamać żebra! Właścicielka chyba zamierza podnieść cenę za tak niebezpiecznego psa. Za ryzyko należy się większa zapłata. Ja chyba zadzwonię jutro do tego gabinetu Pupil - tel.znalazłam w necie -  i zapytam, czy coś takiego miało miejsce.

Chyba dobmy pomysl, skoro to Ty opłacałaś wizytę i jestes formalnym opiekunem psa w hoteliku. Nie ma prawa odmówić udzielenia informacji, bo właścicielką hoteliku tylko psa doprowadziła na wizytę. Możesz zapytać bezpośrednio, co zaniepokoiło lekarza, ze zalecił badanie, jak wyglądała wizytą.

• Like 1
Posted
Dnia 6.01.2022 o 22:12, elik napisał:

Ja chyba zadzwonię jutro do tego gabinetu Pupil - tel.znalazłam w necie -  i zapytam, czy coś takiego miało miejsce.

Nie dzwoniłam, nie miałam ani czasu, ani ochoty.

Michu jutro z samego rańca jedziemy po ciebie!!!!
Jestem umówiona z Anią o 8:00.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 7.01.2022 o 21:51, Monika z Katowic napisał:

Mocno trzymam kciuki za powodzenie wyprawy!🥰

W jakiej miejscowości znajduje się ten nowy hotelik?

Czy w przyszłości (najwcześniej wiosną) będzie możliwość odwiedzenia Misia?

Dziękujemy za kciuki  🙂 
Jak już pisałam, Micho pojedzie do domowego DT w Krakowie u AniaB. Będzie przebywał w mieszkaniu. Ania pracuje zdalnie więc będzie miał człowieka cały czas
przy sobie.
W sprawie odwiedzin wypowie się już sama Ania  🙂

• Like 3
Posted
Dnia 7.01.2022 o 22:09, Monika z Katowic napisał:

Domowe dt to najlepsze rozwiązanie! Bardzo, bardzo się cieszę!😍

Ja też ogromnie  🙂 Chłopak nareszcie będzie miał dobre warunki, jak w DS  🙂  

• Like 2
Posted
Dnia 7.01.2022 o 22:33, Tola napisał:

To już jutro, jeszcze parę godzin i Micho zacznie lepsze życie.

Tak, jeszcze tylko parę godzin. Pani wie, że jutro zabieramy Micha. Dostanę fakturę od weta i wyślę ją listem poleconym tylko Martusiu proszę o adres na PW.

Posted
Dnia 7.01.2022 o 22:36, elik napisał:

Tak, jeszcze tylko parę godzin. Pani wie, że jutro zabieramy Micha. Dostanę fakturę od weta i wyślę ją listem poleconym tylko Martusiu proszę o adres na PW.

Tak, już wysyłam.

Dobrze, że o tym pomyślałaś  i poprosiłaś o adres, nam z nowym rokiem zmienia się cała dokumentacja, adres fundacji, pieczątki. 

Systematycznie wysyłamy właśnie do współpracujących lecznic te nowe dane do faktur.

Posted
Dnia 7.01.2022 o 22:40, Tola napisał:

Systematycznie wysyłamy właśnie do współpracujących lecznic te nowe dane do faktur.

A ja podałam do faktury za Micha ten stary  😞  Nie wiedziałam o zmianie. Teraz pytałam o adres, bo pomyślałam, że może chcesz dostać do domu.

Posted
Dnia 7.01.2022 o 21:42, elik napisał:

Nie dzwoniłam, nie miałam ani czasu, ani ochoty.

Michu jutro z samego rańca jedziemy po ciebie!!!!
Jestem umówiona z Anią o 8:00.

Dnia 7.01.2022 o 22:02, elik napisał:

Dziękujemy za kciuki  🙂 
Jak już pisałam, Micho pojedzie do domowego DT w Krakowie u AniaB. Będzie przebywał w mieszkaniu. Ania pracuje zdalnie więc będzie miał człowieka cały czas
przy sobie.
W sprawie odwiedzin wypowie się już sama Ania  🙂

Z modlitwa klaniam klaniam nisko
Dziekuje z calej duszy za wszystko dla rudunia misia

Posted

Dzwoniła elik - Michu już w Krakowie u AniB. Bez problemu wszedł do auta, trzeba mu było tylko trochę pomóc. Załatwił się  -  kupa już zdecydowanie lepsza, nie woda,  wysikał i teraz czeka na kąpiel, bo straszliwie śmierdzi. Ela jak dotrzeć do domu i ogarnie swoje sprawy, to napisze więcej. Teraz tak tylko sjaoe wieści, żeby już kciuki można było puścić. 

• Like 5
  • Upvote 2
Posted
Dnia 8.01.2022 o 09:57, Tola napisał:

Dzwoniła elik - Michu już w Krakowie u AniB. Bez problemu wszedł do auta, trzeba mu było tylko trochę pomóc. Załatwił się  -  kupa już zdecydowanie lepsza, nie woda,  wysikał i teraz czeka na kąpiel, bo straszliwie śmierdzi. Ela jak dotrzeć do domu i ogarnie swoje sprawy, to napisze więcej. Teraz tak tylko sjaoe wieści, żeby już kciuki można było puścić. 

I to najważniejsze!

Posted
Dnia 8.01.2022 o 10:29, Tyśka) napisał:

Świetnie, że Michu już u AniB 🙂 Dzielne kobiety!

Cudowne wieści !!!!! To dopiero dzisiaj jest TEN dzień dla Micha ❤️ 

Posted
Dnia 8.01.2022 o 10:01, Nesiowata napisał:

I to najważniejsze!

Dnia 8.01.2022 o 10:29, Tyśka) napisał:

Świetnie, że Michu już u AniB 🙂 Dzielne kobiety!

Dnia 8.01.2022 o 10:47, mari23 napisał:

Cudowne wieści !!!!! To dopiero dzisiaj jest TEN dzień dla Micha ❤️ 

Dnia 8.01.2022 o 12:09, ona03 napisał:

Ufff, teraz już będzie tylko lepiej, trzymaj się  Michu 🥰

Dnia 8.01.2022 o 16:23, Ewa Marta napisał:

Niech Ci będzie dobrze u Ani Michu 🙂

To wielki dzień Micha, a właściwie ogromny.

Jak elik wstawi zdjęcia to same się przekonacie, o czym piszę.