Jump to content
Dogomania

Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.

Recommended Posts

Posted
Dnia 29.12.2021 o 23:27, rozi napisał:

Spokojnie. Byle spokojnie.

Mi się chce płakać, gdy myślę, że bidoczek tyle dni i jeszcze nie odrobaczony  😞 

Posted
Dnia 29.12.2021 o 23:29, elik napisał:

Mi się chce płakać, gdy myślę, że bidoczek tyle dni i jeszcze nie odrobaczony  😞 

Odrobaczenie to twarde specyfiki. Ja akurat jestem przeciwna pakowaniu na wejściu starszym psom. Natomiast badania podstawowe należałoby zrobić od razu.

Posted
Dnia 29.12.2021 o 23:33, rozi napisał:

Odrobaczenie to twarde specyfiki. Ja akurat jestem przeciwna pakowaniu na wejściu starszym psom. Natomiast badania podstawowe należałoby zrobić od razu.

Należało i prosiłam, to usłyszałam, że z psami jeżdżą właściciele, że pani z hotelu może dopiero 3 lub 4.01.

Posted
Dnia 29.12.2021 o 23:37, rozi napisał:

Dobra, i tak lepiej, niż w schronie.

Chyba.

Spokojnie.

Lepiej na pewno, bo ciepło i cicho, ale nie tylko o to chodziło. 

Posted
Dnia 29.12.2021 o 23:43, wiolhelm170 napisał:

Ehh, ma pod górkę Micho jeśli rzeczywiście trzeba innego hotelu szukać. 

Tylko  gdzie go znaleźć.
Niektórzy narzekają na hotele dogomaniackie, ale jeśli taki jest sprawdzony, to jest o niebo lepszy, niż hotel komercyjny.

• Like 1
Posted
Dnia 29.12.2021 o 23:49, rozi napisał:

A bo nie było ustalone wszystko. Niemniej wyrwał się z Zamościa.

No i to jest jednak plus. Jedyny, ale jednak plus.

Posted

Kolejne  dni bez odrobaczania nie mają aż tak dużego znaczenia dla psa - przy braku niepokojących objawów. 

Hotel komercyjny - nastawiony na psy właścicielskie, to Wasz pies nie powinien mieć kontaktu z pozostałymi. Jeżeli tak nie jest to już ryzyko / odpowiedzialność prowadzących.

Kał do badania powinien być zebrany z ostatnich / kolejnych 5 dni - zbieramy do jednego pojemnika. Trzeba poprosić hotel o zebranie.

Czekajcie, szkoda nerwów

Jeżeli pies jest bardzo zarobaczony to problemy mogą pojawić się po podaniu preparatu na robale a skoro prowadzący nie mają czasu przez kilka następnych dni na jazdę do weta to bezpieczniej dla psa nic mu teraz nie podawać

• Upvote 1
Posted
Dnia 29.12.2021 o 23:22, elik napisał:

Wyszło na to, że ja. Pani prezes coś wspominała o pomocy w zawiezieniu do weta, ale miała dzwonić i kolejny dzień mija, a nie dzwoni.
Pani z hotelu coś napomknęła, że myślała, że to pies fundacyjny i że fundacja będzie z nim jeździć.
Nie wiem co mówiła jankamałpa, gdy prosiła o hotel. Obawiam się, że skończy się na tym, że trzeba będzie szukać Michowi innego hotelu.

"że myślała, że to pies fundacyjny i że fundacja będzie z nim jeździć"

Elik, nie pozwól sobie wciskać kitu!

Hotel przyjmując psa - ma w razie potrzeby zapewnić leczenie..., oczywiście po uzgodnieniu z właścicielem.

Posted
Dnia 29.12.2021 o 23:43, wiolhelm170 napisał:

Ehh, ma pod górkę Micho jeśli rzeczywiście trzeba innego hotelu szukać. 

Ma pod górkę bardzo, ale najważniejsze, że opuścił schronisko. Hotel pewnie teraz bardzo "zapracowany" w związku ze świąteczno-noworocznymi wyjazdami i związaną z tym zwiększoną ilością psów. Myślę, że w następnym tygodniu będzie już lepiej, jeśli nie - będziemy szukać innego rozwiązania. 

Posted

Mam "związane ręce" bo ja nie jestem stroną dla hotelu. Michu jest tam jako pies fundacyjny. Jeśli chciałabym podpisać umowę z hotelem, to cena będzie komercyjna, nie 450, a 600 lub więcej. Jest to dla mnie niekomfortowa sytuacja. Nie chcę konfliktów z właścicielka, bo w każdej chwili może powiedzieć, że jeśli mi to nie pasuje, to mogę psa zabrać, a ponadto obawiam się, że nawet jeśli tak nie powie, to na pewno odbije się to na Michu.
Jutro będę w hotelu i może uda mi się coś więcej wysądować.

Posted
Dnia 30.12.2021 o 10:48, mdk8 napisał:

Może trzeba zarezerwować miejsce u Dexterki i jak się zwolni - to go przewieźć ?

A ile u Dexterki kosztuje miejsce w ogrzewanym boksie?

Posted
Dnia 30.12.2021 o 10:53, elik napisał:

A ile u Dexterki kosztuje miejsce w ogrzewanym boksie?

Teraz nie wiem . 4 lata temu za wewnętrzny boks płaciłam 450,-

Posted
Dnia 30.12.2021 o 11:31, mdk8 napisał:

Dzięki  🙂 
Tyle samo będziemy płacić teraz, ale za ciepłe lokum, a dla Micha jest to ważne. Jak to wygląda zobaczę jutro. Myślę, że będę mogła wyprowadzić Micha na spacer i zrobić zdjęcia.

Posted
Dnia 30.12.2021 o 11:31, mdk8 napisał:

Runo jest w boksie zewnętrznym, płacę 450zł. wewnętrzny to 500zł. Nie wiem, jak będzie po Nowym roku....wszystko drożeje....

W hoteliku DIVIA

Dogoterapia DIVIO hotelik dla zwierzat - Strona główna (facebook.com)

25zł doba z wyżywieniem i dowozem do weta. Spacer i szkolenie w pakiecie. 

Posted
Dnia 30.12.2021 o 11:39, Alaskan malamutte napisał:

Runo jest w boksie zewnętrznym, płacę 450zł. wewnętrzny to 500zł. Nie wiem, jak będzie po Nowym roku....wszystko drożeje....

W hoteliku DIVIA

Dogoterapia DIVIO hotelik dla zwierzat - Strona główna (facebook.com)

25zł doba z wyżywieniem i dowozem do weta. Spacer i szkolenie w pakiecie. 

Dziękuję Asiu  🙂   To rozumiem u Dexterki. A czy boksy wewnętrzne są ogrzewane?
Hotel DIVIA świetnie się zapowiada, ale jak dla nas to cena zaporowa  😞 

Posted
Dnia 30.12.2021 o 10:52, elik napisał:

Jeśli chciałabym podpisać umowę z hotelem, to cena będzie komercyjna, nie 450, a 600 lub więcej.

Cena komercyjna za dużego psa w tym hotelu to 50zł doba bez wyżywienia.

Posted
Dnia 30.12.2021 o 11:52, Alaskan malamutte napisał:

z tego co się orientuję, to tak

50,00 zł różnicy w cenie myślę, że udźwignęlibyśmy. Poczekajmy, zobaczymy jak tu rozwinie się sytuacja z tym dowozem do weta. To ważne, bo ja nie mam możliwości wożenia go w razie potrzeby do weta, a potrzeba będzie i to zapewne kilka razy, przynajmniej na początku, żeby zrobić mu badania,  jeśli będzie leczenie, to po jakimś czasie znowu badanie, żeby sprawdzić skuteczność leczenia.
Dobrze, że w razie potrzeby byłoby wyjście  🙂         

Posted
Dnia 30.12.2021 o 12:16, rozi napisał:

Cena komercyjna za dużego psa w tym hotelu to 50zł doba bez wyżywienia.

No właśnie. Tego nie udźwigniemy.

Pomimo wszystko cieszę się, że Michy jest już poza schronem   🙂