Jump to content
Dogomania

Nasz Michu ma DOM :) MICHU już poza schroniskiem. Bardzo potrzebuje kasy na hotel i weta.

Recommended Posts

Posted
Dnia 28.12.2022 o 09:03, elik napisał:

Pan Leszek ma wielkie serce dla zwierząt.   Dziękuję za miłe słowa  🙂   

Aniu kochana, mam do Ciebie ogromna prośbę, czy mogłabyś przenieść  swoją deklarację Misiową na Fado, który za hotel płaci 700/750 zł miesięcznie, a ma około 400,00 zł miesięcznych deklaracji.  Fado to pies bardzo skrzywdzony przez ludzi   😪    Oczywiście jeśli możesz w dalszym ciągu pomagać bezdomnym psiakom, bo rozumiem, że coraz trudniej jest nam pogodzić możliwości finansowe z potrzebami. 
To wątek Fado, gdybyś chciała poznać jego losy. Za każda odpowiedź będę bardzo wdzięczna Aniu. Bardzo, bardzo dziękuję Ci za te kilkanaście lat współpracy i pomocy finansowej z Twojej strony.

< W Ą T E K   F A D O >  

Elu moja deklaracja może być dla Fado lub innego psiaka w potrzebie. Jeśli trzeba zmienić nr konta to poproszę o informacje 

• Like 1
Posted
Dnia 10.01.2023 o 00:18, ania75 napisał:

Elu moja deklaracja może być dla Fado lub innego psiaka w potrzebie. Jeśli trzeba zmienić nr konta to poproszę o informacje 

Aniu Droga bardzo, bardzo gorąco Ci dziękuję i zapraszam na wątek Fado

1779176593_koszyk2.jpg.99fd11955a73eb8a9ece96a428ef23d7.jpg

Posted
Dnia 17.01.2023 o 08:20, UlaFeta napisał:

Wiadomo co u Micha?❤️

Dzień dobry 😀

Dokładnie co, nie wiadomo, ale na pewno jest ok, bo nie dzwonił do LILUtosi, a taka właśnie była umowa. Może uda mi się w najbliższych dniach zadzwonić, to przekażę najświeższe informacje. Ze zdjęciami jest taki problem, że pan nie umie ich robić i wklejać na dogo, musi prosić córkę, a wiemy jak to bywa  🙂 

Posted
Dnia 17.01.2023 o 11:41, elik napisał:

Dokładnie co, nie wiadomo, ale na pewno jest ok, bo nie dzwonił do LILUtosi, a taka właśnie była umowa. Może uda mi się w najbliższych dniach zadzwonić, to przekażę najświeższe informacje. Ze zdjęciami jest taki problem, że pan nie umie ich robić i wklejać na dogo, musi prosić córkę, a wiemy jak to bywa  🙂 

Dzięki ❤️

• 4 weeks later...
Posted

Chyba można powiedzieć, że nasz Michuszka ma dom, w którym pozostanie do końca swoich dni. Myślę więc, że możemy już rozdysponować majątek jaki pozostał po adopcji Micha, a jest to kwota 2.866,69 zł.  

Moje propozycje są następujące:

500,00 zł  -  na operację Freski (guz)  - reszta ze zbiórki i z bazarków,
  500,00 zł  -  na operację Loli  (złamana łapka)- reszta ze zbiórki i z bazarków,
  500,00 zł  -  Guciu -  co miesiąc brak 125,00 zł do zapłaty za hotel, 205,00 zł na minusie
  500,00 zł  -  Nuuka  -  brak deklaracji, obecnie na minusie 515,49 zł 
  500,00 zł  -  Zew  -  deklaracje 205,00 zł, hotel 500,00 zł obecny stan konta  78,66 zł
  366,69 zł  -  Mela  -  obecnie na minusie ponad 1.000,00 zł

=: =: =: =: =: =: =: =: =: =:=: =: =: =: =:=: =: =: =: =:=: =: =: =: =:=: =: =: =: =:=:=
2.868,69 zł

Bardzo proszę o ewentualne uwagi.
Chciałabym jak najszybciej przekazać pieniądze wytypowanym pieskom, dlatego bardzo proszę o wypowiedzi do 11.02.

• Like 2
Posted

Przykro tak wybierać pomiędzy suniami w ogromnej potrzebie ale jeśli mogę się wypowiedzieć to czy można z pieniążków Freski przekazać grosza dla Kody pod opieką @Jo37

ma tylko 100 zł deklaracji i czeka ja operacja  usunięcia guzków na listwach 

• Like 1
Posted
Dnia 9.02.2023 o 12:25, elik napisał:

Chyba można powiedzieć, że nasz Michuszka ma dom, w którym pozostanie do końca swoich dni. Myślę więc, że możemy już rozdysponować majątek jaki pozostał po adopcji Micha, a jest to kwota 2.866,69 zł.  

Moje propozycje są następujące:

1.000,00 zł  -  na operację Freski - reszta ze zbiórki i z bazarków,
  500,00 zł  -  Guciu -  brak 125,00 zł do opłaty za hotel obecnie 205,00 zł na minusie
  500,00 zł  -  Nuuka  -  brak deklaracji, obecnie na minusie 515,49 zł 
  500,00 zł  -  Zew  -  deklaracje 205,00 zł, hotel 500,00 zł obecny stan konta  78,66 zł
  366,69 zł  -  Mela  -  obecnie na minusie ponad 1.000,00 zł

=: =: =: =: =: =: =: =: =: =:=: =: =: =: =:=: =: =: =: =:=: =: =: =: =:=: =: =: =: =:=:=
2.868,69 zł

Bardzo proszę o ewentualne uwagi.
Chciałabym jak najszybciej przekazać pieniądze wytypowanym pieskom, dlatego bardzo proszę o wypowiedzi do 11.02.

Świetnie.

• Like 1
Posted
Dnia 9.02.2023 o 13:35, Tianku napisał:

Przykro tak wybierać pomiędzy suniami w ogromnej potrzebie ale jeśli mogę się wypowiedzieć to czy można z pieniążków Freski przekazać grosza dla Kody pod opieką @Jo37

ma tylko 100 zł deklaracji i czeka ja operacja  usunięcia guzków na listwach 

Masz rację, trudno jest wybierać, którego pieska wspomóc, zwłaszcza kiedy wszystkie są w potrzebie 😞    To ogromnie trudne zadanie. 
Czuję się zobowiązana wyjaśnić, że pod pozycją 1.000,00 zł na operację Freski, kryją się w zasadzie operacje dwóch suczek - Freski i suni, którą "roboczo" nazwałam Lolą, czyli suni, którą czeka operacja złamanej łapeczki - składanie, albo amputacja w zależności od tego, co ustali lekarz. Koszt każdej z operacji będzie wynosił około 2 tys. złotych. Zarezerwowana suma 1 tys. na obie sunie jest więc niewielka. Zastanawiam się, czy jest jeszcze z czego ujmować.
Ustaliłam to z Martusią  już po takim podziale, jaki jest zapisany. Zastanawiałam się czy zmienić zapis, ale wydawało mi się, że lepiej niech tak zostanie i ewentualnie wyjaśnię czemu tak, niż zmieniać po zapisaniu postu na wątku. W tej sytuacji jednak zmienię zapis na taki, jaki jest faktycznie.

Posted
Dnia 9.02.2023 o 16:48, elik napisał:

Masz rację, trudno jest wybierać, którego pieska wspomóc, zwłaszcza kiedy wszystkie są w potrzebie 😞    To ogromnie trudne zadanie. 
Jestem winna wyjaśnienia, że pod pozycją 1.000,00 zł na operację Freski, kryją się w zasadzie operacje dwóch suczek - Freski i suni, którą "roboczo" nazwałam Lolą, czyli suni, którą czeka operacja złamanej łapeczki - składanie, albo amputacja w zależności od tego, co ustali lekarz. Koszt każdej z operacji będzie wynosił około 2 tys. złotych. Zarezerwowana suma 1 tys. na obie sunie jest więc niewielka. Zastanawiam się, czy jest z czego jeszcze ujmować.
Ustaliłam to z Martusią  już po takim podziale, jaki jest zapisany. Zastanawiałam się czy zmienić zapis, ale wydawało mi się, że lepiej niech tak zostanie i ewentualnie wyjaśnię czemu tak, niż zmieniać po zapisaniu postu na wątku. W tej sytuacji jednak zmienię zapis na taki, jaki jest faktycznie.

Elu, odejmij Guciowi, a dołóż suniom na operacje - to będą ogromne wydatki w porównaniu z sytuacją Gucia. Bardzo jestem Ci wdzięczna, że o nim pomyślałaś, ale nie może być tak, że potem zabraknie na sunie, którw ratujesz. 

Posted
Dnia 9.02.2023 o 16:53, agat21 napisał:

Elu, odejmij Guciowi, a dołóż suniom na operacje - to będą ogromne wydatki w porównaniu z sytuacją Gucia. Bardzo jestem Ci wdzięczna, że o nim pomyślałaś, ale nie może być tak, że potem zabraknie na sunie, którw ratujesz. 

Agatko, Guciowi co miesiąc brakuje 125,00 zł do zapłaty za hotel, czeka go sanacja jamy ustnej i już jest na minusie 205,00 zł. Proszę nie odrzucaj pomocy, bo Guciu na prawdę bardzo jej potrzebuje.    

Posted

Potrzeby są wielkie więc zdaję sobie sprawę z tego, że ktoś może poczuć się zawiedziony, niezauważony. Ale zapewniam, że tak nie jest. Może gdyby podział był inny, nie po 500, a po mniej, więcej psiaczków dostałoby trochu kasy. Uznałam jednak, że lepiej będzie wspomóc mniej psiaków, ale konkretną kwotą, która, przynajmniej na jakiś czas, pozwoli być bez długów.

Koda będzie jedną z beneficjentek mojego najbliższego bazarku.

• Like 2
Posted

Pomińcie Kodę. Do operacji minie sporo czasu. Na razie trzeba

wybić robale i ją odkarmić.  Później może poproszę Was o bazarek dla niej.

Posted
Dnia 9.02.2023 o 17:30, Jo37 napisał:

Pomińcie Kodę. Do operacji minie sporo czasu. Na razie trzeba

wybić robale i ją odkarmić.  Później może poproszę Was o bazarek dla niej.

Tak jak napisałam, Koda będzie jedną z beneficjentek mojego najbliższego bazarku. To już postanowione  🙂 

• Like 1
Posted
Dnia 9.02.2023 o 18:10, elik napisał:

Tak jak napisałam, Koda będzie jedną z beneficjentek mojego najbliższego bazarku. To już postanowione  🙂 

Bardzo dziękuję.

• Like 1
Posted
Dnia 9.02.2023 o 17:02, elik napisał:

Agatko, Guciowi co miesiąc brakuje 125,00 zł do zapłaty za hotel, czeka go sanacja jamy ustnej i już jest na minusie 205,00 zł. Proszę nie odrzucaj pomocy, bo Guciu na prawdę bardzo jej potrzebuje.    

Dziękuję Elu, to nie odrzucanie. Bardzo Ci dziękuję 🌷🌷🌷

• Like 1
Posted
Dnia 13.02.2023 o 12:11, Tyśka) napisał:

Pieniądze po Michu (366,69) już na koncie Melci. W imieniu Marty bardzo dziękuję. 🪻

Dnia 13.02.2023 o 14:08, agat21 napisał:

Również konto Gucia się zasiliło - ogromne Wam dzięki 😘 🌷🌼🌷

Bardzo dziękuję za potwierdzenie  🙂 

Posted
Dnia 14.02.2023 o 08:18, limonka80 napisał:

Pieniądze po Michu dla Nuukusi są już na moim koncie - 500 zł 😘

Bardzo, bardzo dziękuję 🌷🌼🌷

A ja bardzo, bardzo dziękuję za potwierdzenie        🌷🌼🌷