Jump to content
Dogomania

Niestety! Kolejny dramat i kolejna wyrzucona jak śmieć sunia z sześcioma maleństwami !! :(( Nie ma nic. Tylko nas. Jest już bezpieczna u Jagi, ale na jej utrzymanie nie ma ani grosza. POMOCY! - Psiaczki w DS :))

Recommended Posts

Posted

UWAGA! czy ktoś kojarzy gdzieś szczeniaki do adopcji? Wyslalam wczoraj obie ankiety do stowarzyszenia i dziś dostałam wiadomość, że oni tez maja chętny dom i ten będą sprawdzać.  Są wiec dobrze zapowiadające się dwie rodziny dla szczeniaka suni- w Katowicach w bloku i w Krakowie w mieszkaniu z ogródkiem. Musze dziś dać ludziom znać.

Posted
Dnia 8.02.2022 o 08:36, Jaaga napisał:

UWAGA! czy ktoś kojarzy gdzieś szczeniaki do adopcji? Wyslalam wczoraj obie ankiety do stowarzyszenia i dziś dostałam wiadomość, że oni tez maja chętny dom i ten będą sprawdzać.  Są wiec dobrze zapowiadające się dwie rodziny dla szczeniaka suni- w Katowicach w bloku i w Krakowie w mieszkaniu z ogródkiem. Musze dziś dać ludziom znać.

Są w Fundacji Zwierzęca Arkadia, 3 suczki, będą raczej niewielkie: Może być zdjęciem przedstawiającym pies 

Może być zdjęciem przedstawiającym pies

• Upvote 1
Posted
Dnia 8.02.2022 o 08:36, Jaaga napisał:

A co to za stowarzyszenie?

Arkadia jest na Śląsku, okolica Pszczyny.

Posted
Dnia 28.01.2022 o 14:46, Poker napisał:

Ludzie szukają psa do 10 kg.

W Arkadii szczeniory są, suczki. Zobacz zdjęcia powyżej. Mamcia też nieduża i szuka domu.

Posted
Dnia 8.02.2022 o 12:08, Mazowszanka13 napisał:

Jest u mnie. Dzięki Tyśka:) za pamięć:)

Niestety, daleko jest malutka :(  

Pani z Krakowa podesłałam szczeniaki z innego stowarzyszenia. Najwyżej panu z Katowic przekażę info o suczkach ze Zwierzecej Arkadii. Małe sa przesłodkie. Poczekam jednak na wynik wizyty PA w domu, jaki wybrało stowarzyszenie Lepsie Życie.

• Like 1
Posted

Jednak dziewczyny  ze stowarzyszenia będą sprawdzać dom w Katowicach, bo coś z tym od nich im nie pasowało. Trzymajcie wiec kciuki, bo jak dobrze pójdzie to mala moze na weekend pojedzie do domu.

Posted
Dnia 8.02.2022 o 23:21, Jaaga napisał:

Jednak dziewczyny  ze stowarzyszenia będą sprawdzać dom w Katowicach, bo coś z tym od nich im nie pasowało. Trzymajcie wiec kciuki, bo jak dobrze pójdzie to mala moze na weekend pojedzie do domu.

Byłoby wspaniale. 🙂

• Like 1
Posted
Dnia 10.02.2022 o 21:42, Jaaga napisał:

Dzwonila wolontariuszka i mala podobno juz jutro popołudniu moze jechać do nowego domu. Jutro rano pan ma dzwonić. 

Hurra! 😃

Posted

Dzwonila wolontariuszka i mala podobno juz jutro popołudniu moze jechać do nowego domu. Jutro rano pan ma dzwonić. 

To ostatni już szczeniaczek?

Posted

Trzymam kciuki. Jak Kreska pojedzie to ściągnę ogłoszenie.

Posted
Dnia 8.02.2022 o 23:21, Jaaga napisał:

Pan bardzo sympatyczny w rozmowie tel.

Dużo miłości i malutka.

• Like 1
Posted
Dnia 11.02.2022 o 00:53, elik napisał:

To ostatni już szczeniaczek?

Dnia 11.02.2022 o 08:27, Jaaga napisał:

Tak 🙂

Niech to będzie szczęśliwe zakończenie bezdomności tych maleństw.  Jeszcze tylko mama zostanie.

Posted

Zapomniałam o szczepieniu p. wściekliźnie u Gajki i musze je jak najszybciej zrobić. Przyjechała do nas starsza córka. Dziewczyny zaczęły sie przepychać po wejściu do domu, wtedy Gaja doskoczyła do Minii i znowu bardzo dotkliwie ją ugryzła. Ma dziury w łydce, sińce i spuchniętą nogę. Gdyby ugryzła obcego, to mielibysmy problem 😞

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj zadzwoniła p. Magda, że jest Pan z Jaworzna ktory chce adoptowac Gaję. Niewiele wiem, bo nie ma ankiety, pan dzis chce przyjechać. P. Magda pomyliła Jaworzno z Jastrzębiem i juz sie ucieszyłam, że to bliziutko i będziemy mogli sami pojechać na wizytę, a Gaję stopniowo oswajać z nowym opiekunem przez kilka spotkań. Nie wiem, czy jest tu ktoś z okolic Jaworzna?

Dla mnie to byłaby trudna adopcja, dla Gaji jeszcze bardziej. Gaja normalnie funkcjonuje z moimi małymi psami, więc pocichutku zaczęłam myśleć o pozostawieniu jej. Oczywiście jeśli dom okaże się super, to bardzo się uciesze, ale naprawdę się stresuję. 

Zobaczymy jak w ogóle zareaguje. U nas na wsi nie miala kontaktu z obcymi w domu, bo balam się, że kogoś ugryzie i będę miała nieprzyjemności. 

• Like 1
Posted
Dnia 1.03.2022 o 07:56, Jaaga napisał:

Wczoraj zadzwoniła p. Magda, że jest Pan z Jaworzna ktory chce adoptowac Gaję. Niewiele wiem, bo nie ma ankiety, pan dzis chce przyjechać. P. Magda pomyliła Jaworzno z Jastrzębiem i juz sie ucieszyłam, że to bliziutko i będziemy mogli sami pojechać na wizytę, a Gaję stopniowo oswajać z nowym opiekunem przez kilka spotkań. Nie wiem, czy jest tu ktoś z okolic Jaworzna?

Dla mnie to byłaby trudna adopcja, dla Gaji jeszcze bardziej. Gaja normalnie funkcjonuje z moimi małymi psami, więc pocichutku zaczęłam myśleć o pozostawieniu jej. Oczywiście jeśli dom okaże się super, to bardzo się uciesze, ale naprawdę się stresuję. 

Zobaczymy jak w ogóle zareaguje. U nas na wsi nie miala kontaktu z obcymi w domu, bo balam się, że kogoś ugryzie i będę miała nieprzyjemności. 

Może akurat fajny gość się zjawi. Jeśli chce przyjechać taki kawałek, to dobrze na początek wróży.

• Like 1