Jaaga Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 UWAGA! czy ktoś kojarzy gdzieś szczeniaki do adopcji? Wyslalam wczoraj obie ankiety do stowarzyszenia i dziś dostałam wiadomość, że oni tez maja chętny dom i ten będą sprawdzać. Są wiec dobrze zapowiadające się dwie rodziny dla szczeniaka suni- w Katowicach w bloku i w Krakowie w mieszkaniu z ogródkiem. Musze dziś dać ludziom znać. Quote
Isiak Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Dnia 8.02.2022 o 08:36, Jaaga napisał: UWAGA! czy ktoś kojarzy gdzieś szczeniaki do adopcji? Wyslalam wczoraj obie ankiety do stowarzyszenia i dziś dostałam wiadomość, że oni tez maja chętny dom i ten będą sprawdzać. Są wiec dobrze zapowiadające się dwie rodziny dla szczeniaka suni- w Katowicach w bloku i w Krakowie w mieszkaniu z ogródkiem. Musze dziś dać ludziom znać. Są w Fundacji Zwierzęca Arkadia, 3 suczki, będą raczej niewielkie: 1 Quote
Isiak Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Tutaj z mamą. Pieski adoptowane, zostały 3 sunie i mama. 1 Quote
Isiak Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Dnia 8.02.2022 o 08:36, Jaaga napisał: UWAGA! czy ktoś kojarzy gdzieś szczeniaki do adopcji? Wyslalam wczoraj obie ankiety do stowarzyszenia i dziś dostałam wiadomość, że oni tez maja chętny dom i ten będą sprawdzać. Są wiec dobrze zapowiadające się dwie rodziny dla szczeniaka suni- w Katowicach w bloku i w Krakowie w mieszkaniu z ogródkiem. Musze dziś dać ludziom znać. A co to za stowarzyszenie? Arkadia jest na Śląsku, okolica Pszczyny. Quote
Isiak Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Dnia 28.01.2022 o 14:46, Poker napisał: Ludzie szukają psa do 10 kg. W Arkadii szczeniory są, suczki. Zobacz zdjęcia powyżej. Mamcia też nieduża i szuka domu. Quote
Tyśka) Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 U dogomaniackiej mazowszanki jest Ada: https://www.olx.pl/d/oferta/5-miesieczna-nieduza-ada-jak-mix-jamnika-z-beagle-zadbana-CID103-IDNebxD.html - ale to mazowieckie. Quote
Mazowszanka13 Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Dnia 8.02.2022 o 11:12, Tyśka) napisał: U dogomaniackiej malagos jest Ada: https://www.olx.pl/d/oferta/5-miesieczna-nieduza-ada-jak-mix-jamnika-z-beagle-zadbana-CID103-IDNebxD.html - ale to mazowieckie. Jest u mnie. Dzięki Tyśka:) za pamięć:) Quote
Tyśka) Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Dnia 8.02.2022 o 12:08, Mazowszanka13 napisał: Jest u mnie. Dzięki Tyśka:) za pamięć:) Oczywiście, że u Ciebie. Przepraszam, jeszcze się nie obudziłam. Quote
Jaaga Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Dnia 8.02.2022 o 12:08, Mazowszanka13 napisał: Jest u mnie. Dzięki Tyśka:) za pamięć:) Niestety, daleko jest malutka :( Pani z Krakowa podesłałam szczeniaki z innego stowarzyszenia. Najwyżej panu z Katowic przekażę info o suczkach ze Zwierzecej Arkadii. Małe sa przesłodkie. Poczekam jednak na wynik wizyty PA w domu, jaki wybrało stowarzyszenie Lepsie Życie. 1 Quote
Jaaga Posted February 8, 2022 Posted February 8, 2022 Jednak dziewczyny ze stowarzyszenia będą sprawdzać dom w Katowicach, bo coś z tym od nich im nie pasowało. Trzymajcie wiec kciuki, bo jak dobrze pójdzie to mala moze na weekend pojedzie do domu. Quote
agat21 Posted February 8, 2022 Author Posted February 8, 2022 Dnia 8.02.2022 o 23:21, Jaaga napisał: Jednak dziewczyny ze stowarzyszenia będą sprawdzać dom w Katowicach, bo coś z tym od nich im nie pasowało. Trzymajcie wiec kciuki, bo jak dobrze pójdzie to mala moze na weekend pojedzie do domu. Byłoby wspaniale. 🙂 1 Quote
Jaaga Posted February 10, 2022 Posted February 10, 2022 Dzwonila wolontariuszka i mala podobno juz jutro popołudniu moze jechać do nowego domu. Jutro rano pan ma dzwonić. Quote
agat21 Posted February 10, 2022 Author Posted February 10, 2022 Dnia 10.02.2022 o 21:42, Jaaga napisał: Dzwonila wolontariuszka i mala podobno juz jutro popołudniu moze jechać do nowego domu. Jutro rano pan ma dzwonić. Hurra! 😃 Quote
elik Posted February 10, 2022 Posted February 10, 2022 Dnia 10.02.2022 o 21:42, Jaaga napisał: Dzwonila wolontariuszka i mala podobno juz jutro popołudniu moze jechać do nowego domu. Jutro rano pan ma dzwonić. To ostatni już szczeniaczek? Quote
Jaaga Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 Dnia 11.02.2022 o 00:53, elik napisał: Jo ostatni już szczeniaczek? Tak 🙂 Quote
Tyśka) Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 Dnia 10.02.2022 o 21:42, Jaaga napisał: Dzwonila wolontariuszka i mala podobno juz jutro popołudniu moze jechać do nowego domu. Jutro rano pan ma dzwonić. Trzymam kciuki. Jak Kreska pojedzie to ściągnę ogłoszenie. Quote
Tola Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 Dnia 8.02.2022 o 23:21, Jaaga napisał: Jednak dziewczyny ze stowarzyszenia będą sprawdzać dom w Katowicach, bo coś z tym od nich im nie pasowało. Trzymajcie wiec kciuki, bo jak dobrze pójdzie to mala moze na weekend pojedzie do domu. Dnia 10.02.2022 o 21:42, Jaaga napisał: Dzwonila wolontariuszka i mala podobno juz jutro popołudniu moze jechać do nowego domu. Jutro rano pan ma dzwonić. Pan bardzo sympatyczny w rozmowie tel. Dużo miłości i malutka. 1 Quote
elik Posted February 11, 2022 Posted February 11, 2022 Dnia 11.02.2022 o 00:53, elik napisał: To ostatni już szczeniaczek? Dnia 11.02.2022 o 08:27, Jaaga napisał: Tak 🙂 Niech to będzie szczęśliwe zakończenie bezdomności tych maleństw. Jeszcze tylko mama zostanie. Quote
Jaaga Posted February 15, 2022 Posted February 15, 2022 Zapomniałam o szczepieniu p. wściekliźnie u Gajki i musze je jak najszybciej zrobić. Przyjechała do nas starsza córka. Dziewczyny zaczęły sie przepychać po wejściu do domu, wtedy Gaja doskoczyła do Minii i znowu bardzo dotkliwie ją ugryzła. Ma dziury w łydce, sińce i spuchniętą nogę. Gdyby ugryzła obcego, to mielibysmy problem 😞 Quote
Poker Posted February 15, 2022 Posted February 15, 2022 Fatalnie. Sunia pewnie myślała, że dziewczyny się biją i chciała ratować tę, z którą jest zżyta na co dzień. Quote
Jaaga Posted March 1, 2022 Posted March 1, 2022 Wczoraj zadzwoniła p. Magda, że jest Pan z Jaworzna ktory chce adoptowac Gaję. Niewiele wiem, bo nie ma ankiety, pan dzis chce przyjechać. P. Magda pomyliła Jaworzno z Jastrzębiem i juz sie ucieszyłam, że to bliziutko i będziemy mogli sami pojechać na wizytę, a Gaję stopniowo oswajać z nowym opiekunem przez kilka spotkań. Nie wiem, czy jest tu ktoś z okolic Jaworzna? Dla mnie to byłaby trudna adopcja, dla Gaji jeszcze bardziej. Gaja normalnie funkcjonuje z moimi małymi psami, więc pocichutku zaczęłam myśleć o pozostawieniu jej. Oczywiście jeśli dom okaże się super, to bardzo się uciesze, ale naprawdę się stresuję. Zobaczymy jak w ogóle zareaguje. U nas na wsi nie miala kontaktu z obcymi w domu, bo balam się, że kogoś ugryzie i będę miała nieprzyjemności. 1 Quote
agat21 Posted March 1, 2022 Author Posted March 1, 2022 Dnia 1.03.2022 o 07:56, Jaaga napisał: Wczoraj zadzwoniła p. Magda, że jest Pan z Jaworzna ktory chce adoptowac Gaję. Niewiele wiem, bo nie ma ankiety, pan dzis chce przyjechać. P. Magda pomyliła Jaworzno z Jastrzębiem i juz sie ucieszyłam, że to bliziutko i będziemy mogli sami pojechać na wizytę, a Gaję stopniowo oswajać z nowym opiekunem przez kilka spotkań. Nie wiem, czy jest tu ktoś z okolic Jaworzna? Dla mnie to byłaby trudna adopcja, dla Gaji jeszcze bardziej. Gaja normalnie funkcjonuje z moimi małymi psami, więc pocichutku zaczęłam myśleć o pozostawieniu jej. Oczywiście jeśli dom okaże się super, to bardzo się uciesze, ale naprawdę się stresuję. Zobaczymy jak w ogóle zareaguje. U nas na wsi nie miala kontaktu z obcymi w domu, bo balam się, że kogoś ugryzie i będę miała nieprzyjemności. Może akurat fajny gość się zjawi. Jeśli chce przyjechać taki kawałek, to dobrze na początek wróży. 1 Quote
Recommended Posts