Jump to content
Dogomania

Niestety! Kolejny dramat i kolejna wyrzucona jak śmieć sunia z sześcioma maleństwami !! :(( Nie ma nic. Tylko nas. Jest już bezpieczna u Jagi, ale na jej utrzymanie nie ma ani grosza. POMOCY! - Psiaczki w DS :))

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.01.2022 o 14:27, jankamałpa napisał:

Dołoże 50 zł

Bardzo dziękuję 🙂

Dnia 3.01.2022 o 14:32, Poker napisał:

Stówka ode mnie. ewu po wyjściu ze szpitala nie może się martwić finansami.

Piękne dzięki 🙂

Dnia 3.01.2022 o 15:03, Alaskan malamutte napisał:

50zł ode mnie i konto do wpłaty poproszę. 

Dziękuję bardzo !!

Dnia 3.01.2022 o 15:09, Poker napisał:

Mam jeszcze do wpłacenia 127 zł z bazarku dla Gajki. Na które konto?

14 grudnia wpłaciłam na konto Jaaga 351 zł z dwóch bazarków dla  Gajki . Nie ma w rozliczeniu.

Zaraz podam bardzo dziękuję 🙂

Dnia 3.01.2022 o 15:10, lipsik napisał:

Również poproszę o nr konta, wpłacę 50 zł.

Wielkie dzięki 🙂

Mamy już 807 zł  !!!!!🙂

Ewa Marta - 100 zł 
agat21 - 100 zł
Limonka80 - 100 zł
Tianku - 30 zł
Aldrumka - 70 zł
Nesiowata - 30 zł
Jankamałpa - 50 zł
Poker - 100 zł
Alaskan Malamutte - 50 zl
Bazarek Poker - 127 zł
Lipsik - 50 zł

Za chwile podeślę Wam konto męża Jagny. Jak już wszystkie wpłaty będą u niego na koncie wystawi nam paragon. Wpisujcie w tytule przelewu nicki i że to dla pięciu maleństw.

Bardzo Wam dziękuję za tak błyskawiczną reakcję. Na Was zawsze można liczyć. Każdy zapsiony, obłożony deklaracjami, a jednak w takiej chwili wyciągacie co macie i wspieracie. Ewu będzie szczęśliwa, jak już wyzdrowieje, bo co do tego nie mam wątpliwości!

• Like 1
Posted
Dnia 3.01.2022 o 16:06, elik napisał:

Dołożę 50,00 zł

Elu kochana, bardzo dziękuję 🙂

Mamy już 857 zł  !!!!!🙂 

Ewa Marta - 100 zł 
agat21 - 100 zł
Limonka80 - 100 zł
Tianku - 30 zł
Aldrumka - 70 zł
Nesiowata - 30 zł
Jankamałpa - 50 zł
Poker - 100 zł
Alaskan Malamutte - 50 zł
Bazarek Poker - 127 zł
Lipsik - 50 zł
Elik - 50 zł

Za chwile podeślę Wam konto męża Jagny. Jak już wszystkie wpłaty będą u niego na koncie wystawi nam paragon. Wpisujcie w tytule przelewu nicki i że to dla pięciu maleństw.

Bardzo Wam dziękuję za tak błyskawiczna reakcję. Na Was zawsze można liczyć. Każdy zapsiony, obłożony deklaracjami, a jednak w takiej chwili wyciągacie co macie i wspieracie. Ewu będzie szczęśliwa, jak już wyzdrowieje, bo co do tego nie mam wątpliwości!

Posted
Dnia 3.01.2022 o 16:08, Ewa Marta napisał:

Elu kochana, bardzo dziękuję 🙂

Z kasą u mnie bardzo krucho, ale to tak, jak u nas wszystkich. Nie mogłabym prosić o pomoc dla psiaków pod opieką Basi, sama nic nie wpłacając. Przykro mi, że tylko tyle  😞 

Posted
Dnia 3.01.2022 o 16:11, elik napisał:

Z kasą u mnie bardzo krucho, ale to tak, jak u nas wszystkich. Nie mogłabym prosić o pomoc dla psiaków pod opieką Basi, sama nic nie wpłacając. Przykro mi, że tylko tyle  😞 

W tej sytuacji trudno nie pomóc 😞

Wysłałam już numer konta męża Jagny i zaraz wpłacam swoją deklarację.

Posted
Dnia 1.11.2021 o 19:46, agat21 napisał:

Deklaracje stałe:

Mruczka 50 zł ♡ obraz.png.6b49cfe1419396cf4b743b521bc28d88.png

Inna pomoc:

Helli 300 zł - 2 XI obraz.png.7e7f393d6f43b3cb8fd9791df651e02a.png

mari23 - 50 zł obraz.png.0dcaa82b0b18ddba8ee56041b456a16a.png

Poker - 100 zł obraz.png.e1ca7899c25d0a9792b47add2c799c45.png

Anula - 100 zł obraz.png.31462331c4fbc189d5afe20ddd3e9188.png

Posted

Rozmawiałam z Magdą ze Stowarzyszenia. Bardzo się ucieszyła z naszej zbiórki i prosiła, żeby każdemu podziękować za tę niespodziewaną pomoc. Rozmawiałam też o ogłoszeniach i o nieodbieraniu telefonu. Niestety czasami to się zdarza, bo dziewczyny pracują. Powiedziała, że jeśli mamy kogoś, kto potrafi takie rozmowy przeprowadzać i jest chętny, to można podawać numer do tej osoby w ogłoszeniu jako pierwszy, czy jako drugi. Prosiła tylko, żeby dawać im znać. W tej chwili trwają rozmowy z dwoma domkami dla maluszków. Trzymajmy więc kciuki!

Posted
Dnia 3.01.2022 o 16:47, Ewa Marta napisał:

Rozmawiałam też o ogłoszeniach i o nieodbieraniu telefonu. Niestety czasami to się zdarza, bo dziewczyny pracują. Powiedziała, że jeśli mamy kogoś, kto potrafi takie rozmowy przeprowadzać i jest chętny, to można podawać numer do tej osoby w ogłoszeniu jako pierwszy, czy jako drugi.

Ja wysłałam Jej SMS-a w tej sprawie więc ma potwierdzenie, że tak jest faktycznie.
To kogo telefon wpisać do ogłoszenia jako pierwszy?

O zbiórce nic nie wspominałam, żeby nie przypisywać sobie Twoich zasług  🙂  

Posted

Jeżeli trwają rozmowy z chętnymi i Pani Ania oddzwania na smsy i nieodebrane połączenia to niech tak zostanie. Martwiłam się, że coś się stało. Dobrze, że już jest wyjaśnione.

Posted
Dnia 3.01.2022 o 17:16, Tyśka) napisał:

Kobiety kochane, a co z psiakami jak dzika mamusia Sabinka spod Bilgoraja, które są w innych hotelikach pod opieką ewu?

W którym hotelu? Jeśli myślisz o tym, z którym Basia współpracuje od lat, to już rozmawiałam. Proponowałam, że pomożemy np kupując karmę, ale hotelik odpowiedział, że da radę sam utrzymać pieski Basi i żeby raczej pomóc szczeniaczkom u Jaaga, co właśnie ma miejsce  🙂 

• Like 2
Posted
Dnia 3.01.2022 o 17:22, elik napisał:

W którym hotelu? Jeśli myślisz o tym, z którym Basia współpracuje od lat, to już rozmawiałam. Proponowałam, że pomożemy np kupując karmę, ale hotelik odpowiedział, że da radę sam utrzymać pieski Basi i żeby raczej pomóc szczeniaczkom u Jaaga, co właśnie ma miejsce  🙂 

Nie wiem czy Sabinka jest tam, gdzie inne pieski ewu. To dzika sunia, wiem że ewu myślała, aby ją przenieść gdzieś do kogoś, kto popracuje nad jej dzikością. Dobrze, że czuwasz elik:).

Posted
Dnia 3.01.2022 o 17:25, Tyśka) napisał:

Nie wiem czy Sabinka jest tam, gdzie inne pieski ewu. To dzika sunia, wiem że ewu myślała, aby ją przenieść gdzieś do kogoś, kto popracuje nad jej dzikością.

Zapytam w hoteliku czy tam jest Sabinka. Jeśli nie, to trzeba będzie się dowiedzieć gdzie jest ta sunia. Może p. Magda będzie wiedziała.

Dnia 3.01.2022 o 17:25, Tyśka) napisał:

Dobrze, że czuwasz elik:).

Impuls wyszedł od Ewuni  🙂 

Posted
Dnia 3.01.2022 o 16:05, elik napisał:

Dostałam numer, żeby zmienić w ogłoszeniu szczeniaczków. Zmieniłam. Przed chwilą dzwoniłam na ten nowy numer, czekałam długo, ale nikt nie odebrał. Tak nie uda się wyadoptować piesków.

Ja to wiem, tak jak już pisałam - na początku był numer Toli, ktora zgodziła się wziąć na siebie  pierwszą falę telefonów. Kolejny etap rozmów z przesianymi już kandydatami przeprowadzała Jagna, Jej mąż jeździł na wizyty PA, tak udało się znaleźć fajny dom dla jednego pieska, ale potem p.Magda zdecydowała żeby zmienić na jej numer, następnie na numer pani który jest aktualnie... 

• Upvote 1
Posted
Dnia 3.01.2022 o 17:28, limonka80 napisał:

Ja to wiem, tak jak już pisałam - na początku był numer Toli, ktora zgodziła się wziąć na siebie  pierwszą falę telefonów. Kolejny etap rozmów z przesianymi już kandydatami przeprowadzała Jagna, Jej mąż jeździł na wizyty PA, tak udało się znaleźć fajny dom dla jednego pieska, ale potem p.Magda zdecydowała żeby zmienić na jej numer, następnie na numer pani który jest aktualnie... 

Tak było, ale teraz możemy podać numer kogoś z nas i wesprzeć szukanie domków.

Posted
Dnia 3.01.2022 o 17:28, limonka80 napisał:

I to był bardzo dobry sposób. Teraz p. Magda zaproponowała, żeby dodać jako pierwszy jakiś "nasz" numer. Czyj?

Posted
Dnia 3.01.2022 o 12:50, Ewa Marta napisał:

Kochani na dziś zobowiązanie to 839 zł. Jaaga dzisiaj musi wystawić fakturę dla Stowarzyszenia. Gdyby było wiadomo ile uzbieramy tu, faktura mogłaby być pomniejszona o tę kwotę i być może stowarzyszenie udźwignęłoby ciężar jej opłacenia. Czy możecie zadeklarować ile mogłybyście wpłacić Jadze dla maluszków? 

Ja deklaruję 100 zł, jakoś muszę dać radę. Mogę też zebrać wpłaty od Was i całość wpłacić Jadze albo każdy będzie jej wpłacał.

Dołoże 100 zł. - poproszę nr konta

Posted
Dnia 3.01.2022 o 17:27, elik napisał:

Zapytam w hoteliku czy tam jest Sabinka. Jeśli nie, to trzeba będzie się dowiedzieć gdzie jest ta sunia. Może p. Magda będzie wiedziała.

Pani Magda też nie wie w którym hoteliku jest Sabinka.   Może ktoś z Was wie?

Posted
Dnia 3.01.2022 o 23:04, elik napisał:

Pani Magda też nie wie w którym hoteliku jest Sabinka.   Może ktoś z Was wie?

Sabinka chwilę była u anecik, która po sunie wyjechała kawałek trasy, potem pojechała do hoteliku znajomej ewu. Nie wiem dokąd, może anecik wie. 

Posted
Dnia 3.01.2022 o 23:51, Tyśka) napisał:

Sabinka chwilę była u anecik, która po sunie wyjechała kawałek trasy, potem pojechała do hoteliku znajomej ewu. Nie wiem dokąd, może anecik wie. 

Dzięki Tysiu  🙂  Będę drążyć temat.

Posted
Dnia 4.01.2022 o 10:02, Tola napisał:

Poproszę nr konta, też dołożę 50zł

Bardzo Ci dziękujemy ! Zaraz wyślę PW

Mamy już 1.007 zł  !!!!!🙂 

Ewa Marta - 100 zł 
agat21 - 100 zł
Limonka80 - 100 zł
Tianku - 30 zł
Aldrumka - 70 zł
Nesiowata - 30 zł