Jump to content
Dogomania

TOLA I STEFCIA POKONAŁY PARWO i mają własne domy-w Krakowie i w Bytomiu:) Koffi i Bea już we własnych domach-w Bielsku B. i w Krakowie:) Cudne malizny w schronisku, nie dadzą rady w ogólnym boksie, pomóżcie zabrać je przed zimą do ciepłego miejsca.

Recommended Posts

Posted

Dawno nie było tutaj Toli, a Tola również jest po drugim szczepieniu i również niedługo wyvbiera się na pierwszy spacer.

Tymczasem jest tak

1641760024372.jpg

1641760031891.jpg

• Like 2
  • Tola changed the title to TOLA I STEFCIA POKONAŁY PARWO i mają własne domy-w Krakowie i w Bytomiu:) Koffi i Bea już we własnych domach-w Bielsku B. i w Krakowie:) Cudne malizny w schronisku, nie dadzą rady w ogólnym boksie, pomóżcie zabrać je przed zimą do ciepłego miejsca.
Posted

Tola i Stefcia pokonały parwo, wszystkie 4 suczki mają swoje własne rodziny, więc jest powód do radości.

Bardzo dziękuję Wam wszystkim za ogromną pomoc na tym wątku - przede wszystkim za pomoc w zebraniu funduszy na leczenie szczeniaków, bo to ogromna psia tragedia, ale i ogromny  koszt.

Dziękuję za  wszystkie ciepłe słowa, które tutaj zostaną na zawsze i za ogromną wiarę, że musi się udać -  to bardzo podnosi na duchu.

Dziękuję też za wsparcie finansowe Bei i Kofi, za bazarki, ogłoszenia;  bez Waszej pomocy ten sukces nie byłby możliwy.

Asi dziękuję za transport, Elik  za profesjonalne zadbanie o finanse,  Jagnie za opiekę nad suczkami  -  bez Jej doświadczenia i wiedzy być może dzisiaj nie byłoby Toli i Stefci.

serce-ruchomy-obrazek-0886.gif

• Like 2
Posted

Na konto Zea wpłynęło 300 zł (03.01.) od osoby, która chce zostać anonimowa - - bardzo dziękujemyserce-ruchomy-obrazek-0210.gif

Przeznaczam je na dług w lecznicy po leczeniu Toli i Stefci.

Posted

Rozliczenie końcowe  Lusia vel Bea - 293 zł

hotelowanie 31 dni x 8 zł - 248 zł
35 zl szczepienie Vanguard Plus 5
10 zł paliwo do weta na badania

Rozliczenie końcowe Kofi - 310 zł
Koffi 27 dni po 10 zł=270 zł
30 zl kapiel i pielęgnacja
10 zł odrobaczenie

FAKTURA ZEA styzcen.pdf

Posted
Dnia 13.01.2022 o 21:22, Tola napisał:

Rozliczenie końcowe  Lusia vel Bea - 293 zł

hotelowanie 31 dni x 8 zł - 248 zł
35 zl szczepienie Vanguard Plus 5
10 zł paliwo do weta na badania

Rozliczenie końcowe Kofi - 310 zł
Koffi 27 dni po 10 zł=270 zł
30 zl kapiel i pielęgnacja
10 zł odrobaczenie

FAKTURA ZEA styzcen.pdf 61.43 kB · 0 downloads

Faktura jest wystawiona w styczniu, ale odnosi się do hotelowania w grudniu. Jeszcze w rozliczeniu za Lusię/ Bee bedzie 60 zł za pobyt styczniowy.

Posted
Dnia 14.01.2022 o 09:12, Jaaga napisał:

Faktura jest wystawiona w styczniu, ale odnosi się do hotelowania w grudniu. Jeszcze w rozliczeniu za Lusię/ Bee bedzie 60 zł za pobyt styczniowy.

Bea i Kofi mają na koncie kwotę 1.754,55 zł. Co z tą kasą?

Posted
Dnia 14.01.2022 o 10:05, elik napisał:

Bea i Kofi mają na koncie kwotę 1.754,55 zł. Co z tą kasą?

Elu, to może wstawię tu dowód wpłaty na te 60 zł i zwrócisz z tych pieniędzy? Tak bedzie mi łatwiej, niż angażować księgową w wystawianie faktury na taką kwotę, bo faktury niestety robi nam biuro rachunkowe. 

Posted
Dnia 14.01.2022 o 10:34, Jaaga napisał:

Elu, to może wstawię tu dowód wpłaty na te 60 zł i zwrócisz z tych pieniędzy? Tak bedzie mi łatwiej, niż angażować księgową w wystawianie faktury na taką kwotę, bo faktury niestety robi nam biuro rachunkowe. 

Myślę, że na taką kwotę nie warto fatygować księgowej  🙂  Ale co z resztą kasy poczekajmy na decyzję Martusi.
Ps.
paragony, jak zwykle poproszę hurtem na mój adres. Przypomnieć, czy masz pod ręką?

Posted
Dnia 11.01.2022 o 20:43, Tola napisał:

Niespodzianka dla wszystkich, którzy kibicowali szczeniakom w ich walce

Pierwszy spacer Toliserce-ruchomy-obrazek-0824.gif

https://youtu.be/c18LCY3HWrA

Dobrze, że malutka poznaje świat.  🙂❤️ Zaproponowałabym tylko inną smycz, bo ta nie uczy współpracy z człowiekiem. Flexi jest fajna, ale dla ułożonych dorosłych psów. Teraz najlepsza byłaby długa (min. 2-2,5m) przepinana parciana. 

Posted
Dnia 14.01.2022 o 11:12, elik napisał:

Myślę, że na taką kwotę nie warto fatygować księgowej  🙂  Ale co z resztą kasy poczekajmy na decyzję Martusi.
Ps.
paragony, jak zwykle poproszę hurtem na mój adres. Przypomnieć, czy masz pod ręką?

Elu, tu wstawię z telefonu. Oczywiście, nie zamierzałam nawet decydować o reszcie pieniędzy 😉 Chodziło mi tylko o te 60 zł, bo taka opcja jest najsprawniejsza w rozliczeniu.

Posted
Dnia 14.01.2022 o 12:02, Jaaga napisał:

Elu, tu wstawię z telefonu. Oczywiście, nie zamierzałam nawet decydować o reszcie pieniędzy 😉 Chodziło mi tylko o te 60 zł, bo taka opcja jest najsprawniejsza w rozliczeniu.

Jaguś wstrzymaj się na razie.
Rozmawiałam z Martusią. Wieczorem zrobi rozliczenie i mam przelać na konto Fundacji taką kwotę, jaka będzie potrzebna  na pokryć do końca należności za suczki i szczeniorki. O reszcie kasy zadecydujemy wspólnie.

Posted
Dnia 14.01.2022 o 12:22, elik napisał:

Jaguś wstrzymaj się na razie.
Rozmawiałam z Martusią. Wieczorem zrobi rozliczenie i mam przelać na konto Fundacji taką kwotę, jaka będzie potrzebna  na pokryć do końca należności za suczki i szczeniorki. O reszcie kasy zadecydujemy wspólnie.

Teraz tez rozmawiałam. Wstawię rachunek na te 60 zł, bo Marcie chodziło opłatność za faktury juz wystawione i dotychczas opłacone przez ZEA. ZEA wyłozyła  i zapłaciła faktury listopadowe i grudniowe. Wieczorem Tola ma wstawić linki do faktur z rozliczeniem.