Jump to content
Dogomania

TOLA I STEFCIA POKONAŁY PARWO i mają własne domy-w Krakowie i w Bytomiu:) Koffi i Bea już we własnych domach-w Bielsku B. i w Krakowie:) Cudne malizny w schronisku, nie dadzą rady w ogólnym boksie, pomóżcie zabrać je przed zimą do ciepłego miejsca.

Recommended Posts

Posted
Dnia 23.12.2021 o 19:44, Tola napisał:

Przed świętami mamy bardzo dobre wieści w sprawie Lusi vel Bei - - sunia miała robione badania i wyniki wątroby bardzo się poprawiły.

Jest dom z Krakowa zainteresowany małą, zgłosili się jeszcze z tych pierwszych ogłoszeń, cierpliwie czekali.

Po świętach będzie wizyta i zobaczymy, czy wszystkie sunie z tego  wątku  będą miały swoje domy.

Teraz prosimy o  kciuki za Beę:)

DSC06074.JPG

Rodzina wspaniale rokująca skoro czekają na sunię. Trzymam kciuki za malutką ♡

• Like 1
Posted
Dnia 24.12.2021 o 17:56, wiolhelm170 napisał:

Nie widze w tym nic złego ale skoro nie można , to nie.Sytuacja była pilna moim zdaniem i tyle.Juz i tak nieaktualne

Dlaczego nieaktualne? Jesli suczka wylądowała dziś w zagródce, to przecież może we wtorek jechać z Aska7. Tym bardziej jej żal. Tylko nie ma gdzie jechać. Niestety do hoteliku nie może, Tola juz pytała, bo pies z chorą łapą jest niezaszczepiony i czeka go operacja. Ja tez nie widze nic złego w zapytaniu, tym bardziej ze suczce przydałby się nawet DT, a transport to okazja. Juz pisałam na zamojskim, że mam w domu surowicę i mogłabym jej podać od razu, jak dojedzie owczarek. I mogę dać do domu na nastepne podania profilaktyczne.

Posted
Dnia 24.12.2021 o 19:26, rozi napisał:

Spojrzałam na różnicę (pod każdym względem) między Koffi, a tą maleńką.

To prawda, ale tonący brzytwy się chwyta, a dla małej DT (nie myślałam o DS) jest na wagę złota. Zostanie w schronisku to dla niej wyrok, więc może jednak udałoby się ją zabezpieczyć. Cudem. Na chwilę. Gdzieś. 

Ja bym ją wzięła na tymczas, gdyby... No wiecie. Teraz kompletnie nie mogę nawet o tym myśleć. 

Posted
Dnia 25.12.2021 o 01:33, Tyśka) napisał:

Ja bym ją wzięła na tymczas, gdyby... No wiecie. Teraz kompletnie nie mogę nawet o tym myśleć. 

I nawet nie myśl. W ciąży zgarnęłam dzikawą chorą kotkę, ktora mnie ugryzla i potem zmarła. Ja byłam w szpitalu, a Andrzej zawoził zwłoki do ZHW , gdzie badali mózg w kierunku wścieklizny. Przed porodem dowiedziałam się, że znajoma ktora była na kryciu, miala chlamydiozę w hodowli. Powiedzialam lekarzom, bo corka urodziła się z komplikacjami i slaba. Obie dostalysmy gentamycynę do czasu wyników. Noworodek dostawał dożylnie 4 razy na dobę ototoksyczną siekierę. Na szczęście testy nas i naszych psów wyszły ujemne. Nie popełniaj moich błędów. 

Posted
Dnia 19.12.2021 o 20:44, Tola napisał:

Obie rodziny umówiły się na stały kontakt i planują spotkania, a p. Ania chce nadal pomagać:).

Pomagać chce też rodzina z Krakowa, która zadzwoniła też w sprawie adopcji Stefci, chcą być DT:)

Tolu, a ta rodzina z Krakowa chętna na adopcje Stefci nie zgodziłaby się na DT małej zamojskiej kudłatki?

Posted

Nie nadążam z uzupełnianiem wiadomości. Koffi już jest u siebie.Mąż pojechał sprawdzić dom. Ma zostawione imię. ma też koleżankę Mię i kotkę. Od razu z kotką jadła z jednej miski. Pani cieszy się, że ładnie i radośnie chodzi na specery, ma apetyt. Zdjęcie spróbuję wstawić z telefonu. 

• Like 2
Posted
Dnia 26.12.2021 o 12:20, Tola napisał:

Pani Kamila wyraziła zgodę na prezentowanie  tutaj zdjęć nowej rodziny Stefci - wszyscy bardzo zakochani w malutkiej🥰 

FB_IMG_1640517378913.jpg

FB_IMG_1640517383905.jpg

IMG_20211226_121818.jpg

Dnia 28.12.2021 o 22:06, Jaaga napisał:

Nie nadążam z uzupełnianiem wiadomości. Koffi już jest u siebie.Mąż pojechał sprawdzić dom. Ma zostawione imię. ma też koleżankę Mię i kotkę. Od razu z kotką jadła z jednej miski. Pani cieszy się, że ładnie i radośnie chodzi na specery, ma apetyt. Zdjęcie spróbuję wstawić z telefonu. 

Szczescia sczescia wszelkiego ❤️ ❤️ ❤️ ❤️