lunarmermaid Posted December 12, 2021 Posted December 12, 2021 Jaaga tak zapytam - czy masz może wśród swoich psów na DT jakiegoś z sierścią bez podszerstka? Siostrzenica szuka młodego psa a ponieważ jeden z domowników ma alergię więc pies musi jak najmniej gubić sierść. Nie ma problemu z wizytą PA czy umową. Warunki super dla psa, ma się nim kto zająć w razie w, rodzina na prawdę sensowna. Wolą psa że schroniska choć mogliby bez problemu kupić rasowca "z włosem". Quote
Poker Posted December 12, 2021 Posted December 12, 2021 Czy dochód z bazarku mam wpłacić na konto ZEA? Quote
Tola Posted December 12, 2021 Author Posted December 12, 2021 Dnia 12.12.2021 o 11:10, Poker napisał: A czy data 22 grudnia to jest ostateczna i po świętach sunie nie będą mogły wrócić? Hoteliki teraz przyjmują psy komercyjne, ale może na parę dni znalazłoby się w którymś miejsce dla nich , i potem do czasu znalezienia DS wróciłyby do obecnego DT? Myślę, że to ostateczna data. Pani Ania przyjęła szczeniaki tylko dlatego, ze szukałam im miejsca na 2 tyg - 3 tyg, bo w rozmowie z Jagną zrozumiałam, że to jest ten bezpieczny czas i ze będą mogły wrócić. Potem okazało się, że Tola i Stefcia nie mogą wrócić ze względu na pozostałe szczeniaki u Jagny, które nie są jeszcze szczepione. Dnia 12.12.2021 o 19:22, Tyśka) napisał: Pospamowałam dzisiaj na fejsbuku Tolcią i Stefcia, dodała je na grupach psich, na których jestem. Oby przyniosło to domek. Bardzo dziękuję! Dnia 13.12.2021 o 00:11, Poker napisał: Czy dochód z bazarku mam wpłacić na konto ZEA? Jeśli to dla szczeniaków, to tak, będzie łatwiej elik zbiera na dorosłe suczki - Beę i Kofi. Quote
Tola Posted December 12, 2021 Author Posted December 12, 2021 Kolejny dzień nam uciekł i ani jednego telefonu o szczeniaki, a ponad 200 wejść Quote
Jaaga Posted December 13, 2021 Posted December 13, 2021 Dnia 12.12.2021 o 21:55, lunarmermaid napisał: Jaaga tak zapytam - czy masz może wśród swoich psów na DT jakiegoś z sierścią bez podszerstka? Siostrzenica szuka młodego psa a ponieważ jeden z domowników ma alergię więc pies musi jak najmniej gubić sierść. Nie ma problemu z wizytą PA czy umową. Warunki super dla psa, ma się nim kto zająć w razie w, rodzina na prawdę sensowna. Wolą psa że schroniska choć mogliby bez problemu kupić rasowca "z włosem". To tak nie działa. Nie zaryzykowałabym wzięcia psa ze schroniska, bo co jesli będzie uczulać, oddadzą go tam? Uczula nie tylko sierść, ale także naskórek, ślina czy inne wydzieliny. To musi być czystej rasy pies, nie mieszaniec,żeby zminimalizować ryzyko. Przez 25 lat miała dwa przypadki, że alergik był uczulony na yorka. Za pierwszym razem pomogło odczulanie, za drugim mimo dwukrotnej próby, ze względu na silne objawy astmatyczne przy pierwszym kontacie z psem, pani musiała odstąpić od zakupu. Z maltańczykami nigdy nie miałam problemu. Jednak też raczej odmawiam sprzedaży alergikom, bo nie nie chcę mieszać szczeniakowi w głowie i ryzykowac, że po tygodniu czy dwóch będzie musiał wrócic. Do tego u nas są koty i psy ze zwykłą sierścią, wiec nie mam ochoty wzywać pogotowia do klienta. Starszego, kilkuletniego psiaka na pewno udałoby się załatwić, bo czasem suczki czy psy nie nadaja się z jakiegoś powodu do rozrodu, więc zawsze mogę podpytać kolezanki, ale na szczeniaka nie ma co liczyć. Quote
Tola Posted December 13, 2021 Author Posted December 13, 2021 Dzisiaj skontaktowała się pani z Krakowa w sprawie Kofi, wypatrzyła ją na Fb, ale to dom raczej dla córci suni. Pani ma jeszcze jutro zadzwonić, zobaczymy czy i jak to się rozwinie. 1 Quote
Jaaga Posted December 14, 2021 Posted December 14, 2021 Ogłoszenie suczek na Katowice, wyróżniłam z pieniędzy otrzymanych przez Helli. Rozliczenie na wątku Laimy. https://www.olx.pl/d/oferta/dwie-male-3-mies-cudne-suczki-adopcja-CID103-IDN01nY.html Quote
Tola Posted December 14, 2021 Author Posted December 14, 2021 Dnia 14.12.2021 o 11:00, Jaaga napisał: Ogłoszenie suczek na Katowice, wyróżniłam z pieniędzy otrzymanych przez Helli. Rozliczenie na wątku Laimy. https://www.olx.pl/d/oferta/dwie-male-3-mies-cudne-suczki-adopcja-CID103-IDN01nY.html Bardzo dziękuję Quote
Tola Posted December 14, 2021 Author Posted December 14, 2021 Tola ma dom, zostaje u p. Ani 9 1 Quote
Nadziejka Posted December 14, 2021 Posted December 14, 2021 Dnia 14.12.2021 o 23:08, Tola napisał: Tola ma dom, zostaje u p. Ani Quote
elik Posted December 14, 2021 Posted December 14, 2021 Dnia 14.12.2021 o 23:08, Tola napisał: Tola ma dom, zostaje u p. Ani Fantastyczna wiadomość Quote
Tola Posted December 14, 2021 Author Posted December 14, 2021 Dnia 14.12.2021 o 23:19, Poker napisał: Szczęściara. Szkoda, że nie obie. Szkoda, ale cieszmy się, ze szczęście nadal nie opuszcza dziewczynek, te przesyłane ciepłe myśli działają! Pani Ania najpierw rano zadzwoniła, że rozmawiała z mamą i może zostawić Tolę na czas wyjazdu świątecznego w domu rodzinnym, będzie miała czas na przemyślenia, co dalej. Niestety w domu rodzinnym jest suczka i mama nie da rady jeszcze z dwoma szczeniakami i z temperamentem Stefci, przykro im. Podesłała mi zdjęcia do ogłoszeń i poszła do kina, lecz cały czas myślała, jak odda Tolę;) No a wieczorem telefon i decyzja, że nie wyobraża sobie, jak ktoś zadzwoni i będzie trzeba oddać małą. 1 Quote
Tola Posted December 14, 2021 Author Posted December 14, 2021 Jestem bardzo szczęśliwa, bo wiem, ze Tola będzie miała takie życie jak Beza vel Moli u p. Magdy:) Quote
Tola Posted December 14, 2021 Author Posted December 14, 2021 Domu nadal szuka Stefcia, mniejsza z dziewczynek Quote
Poker Posted December 14, 2021 Posted December 14, 2021 Obie są cudowne chociaż Tola bardziej w moim typie. Straszne jeszcze z nich chudzinki. Quote
elik Posted December 14, 2021 Posted December 14, 2021 Przekochane sunie. Wcale się nie dziwię, że Pani Ania nie może rozstać się z Tolą. Oby i Stefcia szybko znalazła tak fantastyczny dom. Quote
Tola Posted December 14, 2021 Author Posted December 14, 2021 Dnia 14.12.2021 o 23:58, Poker napisał: Obie są cudowne chociaż Tola bardziej w moim typie. Straszne jeszcze z nich chudzinki. Chudzinki, ale jedzą już chętnie. Stefcia już załatwia się normalnie, Tola chyba gorzej przeszła chorobę, zdarzają się jeszcze rzadsze kupki. Quote
Ewa Marta Posted December 15, 2021 Posted December 15, 2021 Wspaniała wiadomość! Oby Stefci trafił się szybko równie dobry domek 🙂 Quote
Tyśka) Posted December 15, 2021 Posted December 15, 2021 Dnia 14.12.2021 o 23:58, Poker napisał: Obie są cudowne chociaż Tola bardziej w moim typie. Straszne jeszcze z nich chudzinki. Mnie z kolei bardzo ujęła Stefcia. Aż za bardzo 😉 A co to za temperament mała ma, że na świętach można sobie nie poradzić? Coś więcej, Tolu wiesz? Edytuję wtedy ogłoszenie. Z domu Toli cieszę się ogromnie 💖 Quote
Tyśka) Posted December 15, 2021 Posted December 15, 2021 Edytowałam już olx Stefci. Może ktoś je wyróżni, choćby na tydzień? https://www.olx.pl/d/oferta/3-miesieczna-stefcia-mala-cialem-wielka-duchem-mix-terrier-CID103-IDMVqRF.html Quote
Recommended Posts