Jump to content
Dogomania

TOLA I STEFCIA POKONAŁY PARWO i mają własne domy-w Krakowie i w Bytomiu:) Koffi i Bea już we własnych domach-w Bielsku B. i w Krakowie:) Cudne malizny w schronisku, nie dadzą rady w ogólnym boksie, pomóżcie zabrać je przed zimą do ciepłego miejsca.

Recommended Posts

Posted
Dnia 31.10.2021 o 23:31, Poker napisał:

Biała ma różowy brzuszek. Miała sterylizację?

Kojarzę, że Na wątku zamojskim Martusi pisała, że tak.

EDIT

No to źle kojarzyłam   strach.png.7a5ed850ef598d6aeb95b73278bf044c.png

Posted
Dnia 31.10.2021 o 23:31, Poker napisał:

Biała ma różowy brzuszek. Miała sterylizację?

Nie, jest traktowana jako szczeniak i będzie wydana bez zabiegu. Ruda jest przed sterylką. We wtorek Też będzie dzwonił do weta i postara się wszystkiego dowiedzieć. 

Posted
Dnia 31.10.2021 o 23:33, Tola napisał:

Nie, jest traktowana jako szczeniak i .będzie wydana bez zabiegu. Ruda jest przed sterylką. 

Boże dziewczyny,zabierajcie je stamtąd, bo one tam przepadną:(

Posted
Dnia 31.10.2021 o 23:35, kado napisał:

Boże dziewczyny,zabierajcie je stamtąd, bo one tam przepadną:(

Tego się właśnie boję, że grozi im zimno i łańcuch  😞 

Posted
Dnia 31.10.2021 o 23:33, Tola napisał:

Nie, jest traktowana jako szczeniak i będzie wydana bez zabiegu. Ruda jest przed sterylką. We wtorek Też będzie dzwonił do weta i postara się wszystkiego dowiedzieć. 

Czyli będzie musiała poczekać na sterylkę, a po, też nie od razu może jechać w tak długą drogę  😞

Posted
Dnia 31.10.2021 o 23:38, elik napisał:

Czyli będzie musiała poczekać na sterylkę, a po, też nie od razu może jechać w tak długą drogę  😞

Będzie wydana wlasnie bez sterylki jako szczeniak. O tym Tola pisała.  Gdyby miała mieć w schronisku zabieg to juz była zainteresowana nią rodzina. Tylko warunkiem była właśnie sterylizacjia i tolerowanie kotow. Zabieg będzie dopiero w hoteliku. 

• Like 1
Posted
Dnia 1.11.2021 o 07:49, Jaaga napisał:

Będzie wydana wlasnie bez sterylki jako szczeniak. O tym Tola pisała.  Gdyby miała mieć w schronisku zabieg to juz była zainteresowana nią rodzina. Tylko warunkiem była właśnie sterylizacjia i tolerowanie kotow. Zabieg będzie dopiero w hoteliku. 

To ta biała, ale tu pisałam o tej rudej, którą przywieźli do schrony z dzieciakami 😞  i która czeka na sterylkę.

Posted
Dnia 31.10.2021 o 23:40, kado napisał:

A Szafirka bierze za hotel z góry czy z dołu? 

Nie da się dogadać,żeby bez sterylki wydali?...

Za hotel płacimy z dołu.

Jutro TZ będzie rozmawiał z wetem o suczkach, ale o wydaniu bez sterylki nie ma co marzyć, chyba ze są jakieś przeciwwskazania.

Mam nadzieję, ze jutro będziemy wiedzieć więcej.

Posted

serce-ruchomy-obrazek-0212.gif

Dnia 31.10.2021 o 23:12, kado napisał:

Ode mnie jednorazowo 100 zł i po 10 zł stałej dla każdej.

Trzeba je wyciągać przed mrozami,a wierzę, że zimę już spędzą w swoich domkach,bo cudne są obydwie ❤️

Dnia 1.11.2021 o 10:49, Poker napisał:

Pytałam o białą. Ruda czeka na sterylkę, niestety w schronie.

Pięknie dziękujemyserce-ruchomy-obrazek-0212.gif

Posted
Dnia 1.11.2021 o 21:32, Tola napisał:

Jutro TZ będzie rozmawiał z wetem o suczkach, ale o wydaniu bez sterylki nie ma co marzyć, chyba ze są jakieś przeciwwskazania.

Pewnie wet ma płacone od sztuki  😞

Posted

TZ rozmawiał z wetem. Jutro zaplanowana jest sterylizacja owczarki, która ma jechać do Jaaga no i małej rudej suni, więc obie będą do wydania za ok. 10 dni. Jasna sunia będzie niestety musiała też tyle czekać, żeby jechać tym samym transportem. Tz poprosił o zaszczepienie jasnej na koszt fundacji, chivuwz tak ja zabezpieczymy.

• Like 1
Posted
Dnia 2.11.2021 o 09:42, kado napisał:

Ale jest szansa,że ja przetrzymają i nikomu nie wydadzą???

Tak, TZ zarezerwował obie. Rudej na pewno nie wydadzą, trochę nerwów będzie z jasną, ale wytrzymamy, nie mamy innego wyjścia. Przez też czas trzeba dobrze zaplanować transport, żeby zaraz po zdjęciu szwie mogły wyjechać. U nas dzisiaj zdecydowanie zimniej 😔

Posted
Dnia 2.11.2021 o 09:45, Tola napisał:

Tak, TZ zarezerwował obie. Rudej na pewno nie wydadzą, trochę nerwów będzie z jasną, ale wytrzymamy, nie mamy innego wyjścia. Przez też czas trzeba dobrze zaplanować transport, żeby zaraz po zdjęciu szwie mogły wyjechać. U nas dzisiaj zdecydowanie zimniej 😔

Super ❤️

Posted
Dnia 2.11.2021 o 11:44, Tyśka) napisał:

I ja trzymam...

Szkoda, że było za mało czasu aby zaplanować transport rudej z łańcucha, jasna pojechałaby tym transportem:( 

Tez o tym myślałam, ale były dni wolne i schronisko nie pracowało. Przetrzyłabym sunię do czasu transportu do Szafirki.

Posted

Sunie są zarezerwowane i za około 10 dni będą mogły wyruszyć do hotelu u Szafirki. Jest jednak pewien problem. Koszt doby w hotelu będzie kosztował po 10,00 zł od suni, czyli 20,00 zł x 30 dni = 600,00 zł + oczywiście koszt ewentualnej opieki weterynaryjnej. Na razie są deklaracje na 110,00 zł/m-c, czyli jeszcze dużo brakuje  😞 

Bardzo prosimy o dalsze deklaracje. Bez nich sunie nie będą mogły opuścić schroniska  😞