Tola Posted May 23, 2022 Posted May 23, 2022 W piątek też nie widziałam brata Andzeli, a stałam przy boksie dłuższy czas; inne psy wybiegały na odgłos szczekania, jego nie było. Quote
Jaaga Posted May 24, 2022 Posted May 24, 2022 Dnia 23.05.2022 o 19:51, Aska7 napisał: Tiaa, pies morderca dostał bęcki od ledwo żywej trzęsącej się galarety. Wszyscy dostają. Kiedy wychodzimy z domu to musze zabierać wszelkie jedzenie, żeby nie było nieszczęścia. Quote
Jaaga Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Piątunio szczęśliwy dla owczarka 😀 Ktos dorzuci dyszkę dla "zdyszka"? Quote
mdk8 Posted May 27, 2022 Author Posted May 27, 2022 Wstawię to co napisałam na zamojskim: O matko !!! Nie wierzę !!! 🙂 Ostatnio spędzał mi sen z powiek . Jutro miałam napisać błagalny post , aby ktoś pomógł mi go ratować. Tak bardzo się cieszę . Pomogę finansowo tak jak obiecałam . Będzie miał swój wątek ? Quote
Isiak Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Już pisałam na zamojskim - 20 zł stałej dla owczarka. Quote
Aska7 Posted May 29, 2022 Posted May 29, 2022 Dnia 27.05.2022 o 17:51, mdk8 napisał: Wstawię to co napisałam na zamojskim: O matko !!! Nie wierzę !!! 🙂 Ostatnio spędzał mi sen z powiek . Jutro miałam napisać błagalny post , aby ktoś pomógł mi go ratować. Tak bardzo się cieszę . Pomogę finansowo tak jak obiecałam . Będzie miał swój wątek ? Ma Quote
mdk8 Posted May 31, 2022 Author Posted May 31, 2022 27.05 Isiak 40,- VI 30.05 koleżanka Agat21 40,- V,VI Dziękuję 🙂 Quote
mdk8 Posted June 9, 2022 Author Posted June 9, 2022 02.06 limonka80 40,- 02.06 mgog 10,- 03.06 Nesiowata 10,- Dziękuję 🙂 Quote
Nadziejka Posted June 16, 2022 Posted June 16, 2022 Sciskam za wszystko wszystko Andżelinkowy kramik poczarowalalm choc malenki Zapraszam serduchem 1 Quote
mdk8 Posted June 28, 2022 Author Posted June 28, 2022 24.06 Iwona z Sosnowca 30,- 27.06 Lipsik 50,- Dziękuję 🙂 Quote
Jaaga Posted June 30, 2022 Posted June 30, 2022 Dzis wyczesałam naszą dziewczynę, bo przez upał strasznie linieją psy i kłaki są wszędzie. Mam je nawet w doniczkach. Andżela reagowała zębami na wyczesywanie pod pachami i przy brzuchu, wiec zaniechaliśmy myśli o kąpieli, przynajmniej dopóki nie będzie kagańca. O w poł do pierwszej w nocy miałam o nią SMS. Facet podal swój numer do kontaktu, ze ją chce, bo mial taką samą. Czy Ci ludzie nie zauważają, ze kontakt w sprawie ogłoszenia w środku nocy nie jest normalny? Wiekszosc osób ma powiadomienie dźwiękowe i nie musi zrywać się ze snu. Wystarczyło spisać numer i zadzwonić rano. Jakoś coraz bardziej przywykam do myśli, że adopcja Andżeli będzie trudna. Mam do niej słabość. Jest dla mnie fascynującą zagadką. Z jednej strony bez chwili zastanowienia, gdyby tylko miała okazję, dorwałaby wybrane mniejsze psy ( nie trawi jasnych) a z drugiej akceptuje malutką białą wojtyszkową dziką Adę, ktora jest taką zołzą jak ona. Szczuje psa, jeśli wyczuje ze jest chory, ale bez problemu śpi razem z naszą "zombie" zdemenciałą Nelą. Nela zawiesza się i reaguje zębami na jakikolwiek kontakt, ale Andżela jakby rozumiała, ze to nie jest zamierzone i całkowicie ignoruje Nelkę. Andżela nie jest łatwa, ale ja lubię takie psy. Mam do niej od początku słabość i chyba przez to oburzam się tymi kiepskimi zainteresowanymi. Stawiam poprzeczkę wyżej. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto doceni i pokocha ją jak my. 3 Quote
konfirm31 Posted June 30, 2022 Posted June 30, 2022 Bliss po wzięciu ze schroniska, też na początku kłapała zębami przy czesaniu, bo pewnie nigdy nikt jej nie czesał. Dawałam jej do tej kłapiącej paszczy, miękką, sprężystą, dużą i niepiszczącą zabawkę do gryzienia, na której odreagowywała swój stres. Oczywiście, cały czas, mówiłam, chwaliłam jaka dzielna i mądra. Na zakończenie czesania, dawałam nagrody, głaskałam i rzucałam jej kilka razy zabawkę, którą w międzyczasie wypuściła z pyska. Resztę emocji, rozładowywała w zabawie. Potem takie akcje nie były potrzebne, ale nagroda za czesanie, była zawsze 🙂 1 Quote
Jaaga Posted July 1, 2022 Posted July 1, 2022 Wyróznienie mojego ogłoszenia Andżeli na olx na miesiac opłaciłam z pieniędzy pozostałych z tego wątku: Quote
mdk8 Posted July 6, 2022 Author Posted July 6, 2022 02.07 mgog 10,- 04.07 limonka80 40,- Isiak 40,- koleżanka Agat21 40,- VII,VIII nesiowata 10,- Dziękuję pięknie 🙂 Quote
mari23 Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 Dnia 30.06.2022 o 12:33, Jaaga napisał: Dzis wyczesałam naszą dziewczynę, bo przez upał strasznie linieją psy i kłaki są wszędzie. Mam je nawet w doniczkach. Andżela reagowała zębami na wyczesywanie pod pachami i przy brzuchu, wiec zaniechaliśmy myśli o kąpieli, przynajmniej dopóki nie będzie kagańca. O w poł do pierwszej w nocy miałam o nią SMS. Facet podal swój numer do kontaktu, ze ją chce, bo mial taką samą. Czy Ci ludzie nie zauważają, ze kontakt w sprawie ogłoszenia w środku nocy nie jest normalny? Wiekszosc osób ma powiadomienie dźwiękowe i nie musi zrywać się ze snu. Wystarczyło spisać numer i zadzwonić rano. Jakoś coraz bardziej przywykam do myśli, że adopcja Andżeli będzie trudna. Mam do niej słabość. Jest dla mnie fascynującą zagadką. Z jednej strony bez chwili zastanowienia, gdyby tylko miała okazję, dorwałaby wybrane mniejsze psy ( nie trawi jasnych) a z drugiej akceptuje malutką białą wojtyszkową dziką Adę, ktora jest taką zołzą jak ona. Szczuje psa, jeśli wyczuje ze jest chory, ale bez problemu śpi razem z naszą "zombie" zdemenciałą Nelą. Nela zawiesza się i reaguje zębami na jakikolwiek kontakt, ale Andżela jakby rozumiała, ze to nie jest zamierzone i całkowicie ignoruje Nelkę. Andżela nie jest łatwa, ale ja lubię takie psy. Mam do niej od początku słabość i chyba przez to oburzam się tymi kiepskimi zainteresowanymi. Stawiam poprzeczkę wyżej. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto doceni i pokocha ją jak my. Ktoś, kto doceni i pokocha tak, jak Wy raczej się nie znajdzie..... mało jest TAKICH ludzi, coraz mniej... Mój dom jest pełen psów, które bardzo potrzebują człowieka i adopcji, ale starych, chorych przecież nikt nie chce, szukają młodych, pięknych, zdrowych, a najlepiej szczeniaczków, ale zachowujących się, jak dorosłe. 2 Quote
Nadziejka Posted July 7, 2022 Posted July 7, 2022 Dnia 16.06.2022 o 13:47, Nadziejka napisał: Andżelinkowy kramik Dnia 6.07.2022 o 10:30, mdk8 napisał: Malgosiu poslalam z zakonczonego kramiku 96 zl pozdrawiam pozdrawiam lapucki Quote
mdk8 Posted July 7, 2022 Author Posted July 7, 2022 Dnia 7.07.2022 o 10:34, Nadziejka napisał: Malgosiu poslalam z zakonczonego kramiku 96 zl pozdrawiam pozdrawiam lapucki Dziękuję pięknie. Już są . 07.07 Nadziejka bazarek 96,50 07.07 Figunia 60,- VII-IX Dziękuję 🙂 Quote
Jaaga Posted July 8, 2022 Posted July 8, 2022 Chciałam potwierdzić otrzymanie wpłaty za czerwiec, dziękuję. Quote
Jaaga Posted July 17, 2022 Posted July 17, 2022 Na wątku Zewa pisalam o tym, że znalazłam kupę z tasiemcem. Zakładam, że jego, ale dostęp do tego miejsca ma jeszcze tez Andżela, wiec na wszelki wypadek jej tez podałam odrobaczenie Cestal Plus oraz zastrzyk Anipracid, koszt 3 tabl.x10 zł i 30 zl zastrzyk, razem 60 zł. Wstaeiam paragon za zastrzyk. Quote
Jaaga Posted July 31, 2022 Posted July 31, 2022 Rozliczenie lipcowe -oplata będzie rozbita za hotelowanie i za karmę osobno. Niestety, ZUS mamy teraz naliczany od obrotu, a nie stały, więc gdybym doliczyła do paragonu karmę, ktora kupilam i zapłaciłam podatek, to zwiększyłby się obrót i ZUS oraz dodatkowo drugi raz musielibyśmy płacić podatek. Kwota 235 zł nie ulega zmianie, tylko paragon hotelowy wynosi 112 zł, a reszta to zwrot za zakupioną karmę i takprosiłabym zaznaczyć we tytule wpłaty. Quote
Recommended Posts