Jump to content
Dogomania

POMOCY. BRAKUJE 215,- DEKLARACJI .Kat czy ofiara ? Jednak ofiara nieodpowiedzialnych ludzi. Już na wolności - u Jaaga. Smutna zagubiona w schroniskowym świecie owczareczka .

Recommended Posts

Posted

W piątek też nie widziałam brata Andzeli, a stałam przy boksie dłuższy czas; inne psy wybiegały na odgłos szczekania, jego nie było.

Posted
Dnia 23.05.2022 o 19:51, Aska7 napisał:

Tiaa, pies morderca dostał bęcki od ledwo żywej trzęsącej się galarety. 

Wszyscy dostają. Kiedy wychodzimy z domu to musze zabierać wszelkie jedzenie, żeby nie było nieszczęścia. 

Posted

Wstawię to co napisałam na zamojskim:

O matko !!! Nie wierzę !!! 🙂

Ostatnio spędzał mi sen z powiek . Jutro miałam napisać błagalny post , aby ktoś  pomógł mi  go ratować. 

Tak bardzo się cieszę .  Pomogę finansowo tak jak obiecałam .

Będzie miał swój wątek ?

Posted
Dnia 27.05.2022 o 17:51, mdk8 napisał:

Wstawię to co napisałam na zamojskim:

O matko !!! Nie wierzę !!! 🙂

Ostatnio spędzał mi sen z powiek . Jutro miałam napisać błagalny post , aby ktoś  pomógł mi  go ratować. 

Tak bardzo się cieszę .  Pomogę finansowo tak jak obiecałam .

Będzie miał swój wątek ?

Ma

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dzis wyczesałam naszą dziewczynę,  bo przez upał strasznie linieją psy i kłaki są wszędzie. Mam je nawet w doniczkach. Andżela reagowała zębami na wyczesywanie pod pachami i przy brzuchu, wiec zaniechaliśmy myśli o kąpieli,  przynajmniej dopóki nie będzie kagańca.

O w poł do pierwszej w nocy miałam o nią SMS. Facet podal swój numer do kontaktu, ze ją chce, bo mial taką samą. Czy Ci ludzie nie zauważają, ze kontakt w sprawie ogłoszenia w środku nocy nie jest normalny? Wiekszosc osób ma powiadomienie dźwiękowe i nie musi zrywać się ze snu. Wystarczyło spisać numer i zadzwonić rano. 

Jakoś coraz bardziej przywykam do myśli, że adopcja Andżeli będzie trudna. Mam do niej słabość.  Jest dla mnie fascynującą zagadką. Z jednej strony bez chwili zastanowienia, gdyby tylko miała okazję, dorwałaby wybrane mniejsze psy ( nie trawi jasnych) a z drugiej akceptuje malutką białą wojtyszkową dziką Adę, ktora jest taką zołzą jak ona. Szczuje psa, jeśli wyczuje ze jest chory, ale bez problemu śpi razem z naszą  "zombie" zdemenciałą Nelą.  Nela zawiesza się  i reaguje zębami na jakikolwiek kontakt, ale Andżela jakby rozumiała, ze to nie jest zamierzone i całkowicie ignoruje Nelkę.

Andżela nie jest łatwa, ale ja lubię takie psy. Mam do niej od początku słabość i chyba przez to oburzam się tymi kiepskimi zainteresowanymi. Stawiam poprzeczkę wyżej. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś   kto doceni i pokocha ją jak my. 

• Like 3
Posted

Bliss po wzięciu ze schroniska, też na początku kłapała zębami przy czesaniu, bo pewnie nigdy nikt jej nie czesał. Dawałam jej do tej kłapiącej paszczy, miękką, sprężystą, dużą i niepiszczącą zabawkę do gryzienia, na której odreagowywała swój stres. Oczywiście, cały czas, mówiłam, chwaliłam jaka dzielna i mądra. 

Na zakończenie czesania, dawałam nagrody, głaskałam i rzucałam jej kilka razy zabawkę, którą w międzyczasie wypuściła z pyska. Resztę emocji, rozładowywała w zabawie. 

Potem takie akcje nie były potrzebne, ale nagroda za czesanie, była zawsze 🙂

• Upvote 1
Posted

02.07  mgog  10,-

04.07  limonka80  40,-

Isiak   40,-

koleżanka Agat21  40,- VII,VIII

nesiowata  10,-

Dziękuję pięknie 🙂

Posted
Dnia 30.06.2022 o 12:33, Jaaga napisał:

Dzis wyczesałam naszą dziewczynę,  bo przez upał strasznie linieją psy i kłaki są wszędzie. Mam je nawet w doniczkach. Andżela reagowała zębami na wyczesywanie pod pachami i przy brzuchu, wiec zaniechaliśmy myśli o kąpieli,  przynajmniej dopóki nie będzie kagańca.

O w poł do pierwszej w nocy miałam o nią SMS. Facet podal swój numer do kontaktu, ze ją chce, bo mial taką samą. Czy Ci ludzie nie zauważają, ze kontakt w sprawie ogłoszenia w środku nocy nie jest normalny? Wiekszosc osób ma powiadomienie dźwiękowe i nie musi zrywać się ze snu. Wystarczyło spisać numer i zadzwonić rano. 

Jakoś coraz bardziej przywykam do myśli, że adopcja Andżeli będzie trudna. Mam do niej słabość.  Jest dla mnie fascynującą zagadką. Z jednej strony bez chwili zastanowienia, gdyby tylko miała okazję, dorwałaby wybrane mniejsze psy ( nie trawi jasnych) a z drugiej akceptuje malutką białą wojtyszkową dziką Adę, ktora jest taką zołzą jak ona. Szczuje psa, jeśli wyczuje ze jest chory, ale bez problemu śpi razem z naszą  "zombie" zdemenciałą Nelą.  Nela zawiesza się  i reaguje zębami na jakikolwiek kontakt, ale Andżela jakby rozumiała, ze to nie jest zamierzone i całkowicie ignoruje Nelkę.

Andżela nie jest łatwa, ale ja lubię takie psy. Mam do niej od początku słabość i chyba przez to oburzam się tymi kiepskimi zainteresowanymi. Stawiam poprzeczkę wyżej. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś   kto doceni i pokocha ją jak my. 

Ktoś, kto doceni i pokocha tak, jak Wy raczej się nie znajdzie..... mało jest TAKICH ludzi, coraz mniej...

Mój dom jest pełen psów, które bardzo potrzebują człowieka i adopcji, ale starych, chorych przecież nikt nie chce, szukają młodych, pięknych, zdrowych, a najlepiej szczeniaczków, ale zachowujących się, jak dorosłe.

• Like 2
Posted
Dnia 16.06.2022 o 13:47, Nadziejka napisał:

Andżelinkowy kramik 

Dnia 6.07.2022 o 10:30, mdk8 napisał:

Malgosiu poslalam z zakonczonego kramiku 96 zl 
 pozdrawiam pozdrawiam lapucki
Posted
Dnia 7.07.2022 o 10:34, Nadziejka napisał:

Malgosiu poslalam z zakonczonego kramiku 96 zl 
 pozdrawiam pozdrawiam lapucki

Dziękuję pięknie. Już są .

07.07  Nadziejka bazarek 96,50

07.07  Figunia  60,- VII-IX

Dziękuję 🙂

Posted

Na wątku Zewa pisalam o tym, że znalazłam kupę z tasiemcem. Zakładam, że jego, ale dostęp do tego miejsca ma jeszcze tez Andżela, wiec na wszelki wypadek jej tez podałam odrobaczenie Cestal Plus oraz zastrzyk Anipracid,  koszt 3 tabl.x10 zł i 30 zl zastrzyk, razem 60 zł. Wstaeiam paragon za zastrzyk. 

Resized_20220714_125711.jpeg

• 2 weeks later...
Posted

Rozliczenie lipcowe -oplata będzie rozbita za hotelowanie i za karmę osobno. Niestety, ZUS mamy teraz naliczany od obrotu, a nie stały, więc  gdybym doliczyła do paragonu karmę, ktora kupilam i zapłaciłam podatek, to zwiększyłby się obrót i ZUS  oraz dodatkowo drugi raz musielibyśmy płacić podatek. Kwota 235 zł nie ulega zmianie, tylko paragon hotelowy wynosi 112 zł, a reszta to zwrot za zakupioną karmę i takprosiłabym zaznaczyć we tytule wpłaty. Resized_20220731_120438(2).thumb.jpeg.60a545b6306e7a470e7dcd95f28bfa08.jpeg

Resized_20220731_124141.jpeg