Jump to content
Dogomania

POMOCY. BRAKUJE 215,- DEKLARACJI .Kat czy ofiara ? Jednak ofiara nieodpowiedzialnych ludzi. Już na wolności - u Jaaga. Smutna zagubiona w schroniskowym świecie owczareczka .

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Wpłaty dla  Andżeli na konto Zea, bardzo dziękujemykwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0132.gif:

40 zł - Isiak (25.02.)

10 zł - Nesiowata (04.03.)

40 zł - Limonka80 (06.03.)

20 zł - mgog (07.03.) 2 mies.

100 zł - hamam (10.03.) III - VII

Posted

Przeoczyłam, że już w tym miesiącu mamy tak dużą podwyżkę ZUS-u, więc od przyszłego miesiąca musimy doliczyć po 35 zł do miesiecznego kosztu hotelowania każdego psa.

Posted

W przyszłym tygodniu na cały weekend przyjeżdżają do nas wolontariusze, przyjaciele naszej córki. Andżela będzie zachwycona, bo ona uwielbia Minię i w ogóle odwiedziny gości. Minia wkrótce wraca na wieś, a Andżela przywykla przez te 5 lat, że odbierałysmy ją razem z busa.

Coraz częściej myślę, że ta ich obojga drastyczna przeszlosc mogła być tylko przykrywką, zwłaszcza że niczego nie dalo sie ustalić. Naprawdę mając ich oboje, trudno w to uwierzyć, bo mało psów tak kocha wszystkich ludzi, jak Andżela. 

• Like 3
Posted

Tyle co pisałam o Andżeli, a wieczorem wrócił jej zespół przedsionkowy. Akurat lekarz musiał przyjechać dla nas do przychodni, bo urodzil się szczeniak do eutanazji, wiec szczęście w nieszczęściu, że lekarz d razu dał steryd Andżeli i po 2 godz. objawy minęły. Nie wiem , ile policzy, bo odesłał Andrzeja bez płacenia, tak był zmęczony  po całym dniu pracy i powrocie do przychodni ledwo dotarł do domu. Pwnie to bedzie niewiele, bo tylko jedna dawka a nie cale leczenie, wezmę paragon w poniedziałek.

Posted
Dnia 21.03.2025 o 15:52, Jaaga napisał:

Coraz częściej myślę, że ta ich obojga drastyczna przeszlosc mogła być tylko przykrywką, zwłaszcza że niczego nie dalo sie ustalić. Naprawdę mając ich oboje, trudno w to uwierzyć, bo mało psów tak kocha wszystkich ludzi, jak Andżela. 

Czasami ludzie sami dopisują historię taką jaka im pasuje.  A zawsze przy tym cierpią zwierzęta 😞

Dnia 23.03.2025 o 10:31, Jaaga napisał:

Tyle co pisałam o Andżeli, a wieczorem wrócił jej zespół przedsionkowy.

Biedna malutka. Niestety starość jest okropna : ludzi i zwierząt .

Oby dała radę jak najdłużej .

Posted
Dnia 23.03.2025 o 13:40, mdk8 napisał:

Biedna malutka. Niestety starość jest okropna : ludzi i zwierząt .

Oby dała radę jak najdłużej .

Na szczęście jest stale z nami, więc te zmiany szybko da się wyłapać.

Wczoraj wróciła po 1,5 tyg w Katowicach młodsza  córka, ta z większym autyzmem, ktora jest prawie nierozłączna ze mną. Powiedziałam jej, że wreszcie, bo mi brakowało, że  nikt za mną stale nie chodził, a ona mi odpowiedziała - przecież masz jeszcze Andżelę😆

• Like 2
Posted

Rozliczenie Andżeli: 195 zł. Karma była do końca miesiąca.

Zakupiłam 2 worki po 15 kg FitActive  z wołowiną na  fakturę na ZEA -270 zł 

Posted
Dnia 18.03.2025 o 14:08, Jaaga napisał:

Przeoczyłam, że już w tym miesiącu mamy tak dużą podwyżkę ZUS-u, więc od przyszłego miesiąca musimy doliczyć po 35 zł do miesiecznego kosztu hotelowania każdego psa.

Dnia 31.03.2025 o 14:36, Jaaga napisał:

IMG_20250331_143603.jpg

Miało być więcej . Ile mam przelać ?

Posted

Wpłaty dla  Andżeli na konto Zea, bardzo dziękujemykwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0132.gif:

40 zł - Isiak (26.03.)

40 zł - Limonka80 (02.04.)

10 zł - Nesiowata (03.04. )

Posted
Dnia 18.03.2025 o 14:08, Jaaga napisał:

Dnia 6.04.2025 o 18:37, Tola napisał:

40 zł - Isiak (26.03.)

40 zł - Limonka80 (02.04.)

10 zł - Nesiowata (03.04. )

Bardzo bym prosiła o opłacenie rachunku za kwiecień z konta ZEA . 

Posted
Dnia 14.04.2025 o 19:48, mdk8 napisał:

Bardzo bym prosiła o opłacenie rachunku za kwiecień z konta ZEA . 

Wystawimy fakturę na zea.

Posted

Zwiększyłam swoją miesięczną wpłatę na Oneczkę o 20 zł czyli w sumie do 50 zł. Dziękuję, Jaago za opiekę nad nią i Tobie mdk8, za wspaniałe prowadzone rozliczenia. 

• Like 2
Posted
Dnia 15.04.2025 o 11:55, konfirm31 napisał:

Zwiększyłam swoją miesięczną wpłatę na Oneczkę o 20 zł czyli w sumie do 50 zł. Dziękuję, Jaago za opiekę nad nią i Tobie mdk8, za wspaniałe prowadzone rozliczenia. 

Dziękuję Ci bardzo za zwiekszenie deklaracji dla obojga.

Czas ich nie oszczędza niestety. Andżeli już szwankuje kręgosłup, ale jednak jeszcze na widok Zoji daje radę w miarę sprawnie wyjść z legowiska 😉 Myślałam najpierw, że to stawy, ale ewidentnie kręgosłup siada. No i pewnie dlatego w czasie snu bezwiednie robi kupę. Na razie jakoś się trzyma, jednak ogólnie już widać jak zmienia się ze starości. Na szczęście nadal nie ma żadnych zmian nowotworowych, których obawiałam się po usunięciu wczesniejszych guzów. Stale ją sprawdzam.

Całe szczęście, że udało się wtedy ich oboje wyciągnąć ze schroniska. Takie kochane psy.

• Like 2
Posted

ONki to nasze ukochane psy i bardzo żałujemy, że PESEL uniemożliwił nam adopcję kolejnej oneczki. Dlatego od lat wspieramy Skarpetę Owczarkową i w miarę możliwości, ONki z dogo. Cieszę się bardzo, że te dwie bidy znalazły u Was taki dobry dom na stare lata. Za nikim tak się nie oglądam na ulicy, jak za mijającym mnie ONkiem. 

• Like 1
Posted
Dnia 15.04.2025 o 11:55, konfirm31 napisał:

Bardzo dziękuję 🙂

Posted
Dnia 15.04.2025 o 09:40, Jaaga napisał:

Wystawimy fakturę na zea.

Dziękuję 🙂  Na Zea są pieniądze a u mnie nie ma na kolejny m-c.