Jump to content
Dogomania

JUŻ W DS W POZNANIU. BUNIA/Grubcia ( Chmurka) zatuczona sunia z M. u koleżanki w DT pod moją opieką.

Recommended Posts

Posted

Bunia była u weta. Dostała na niedoczynność tarczycy Euthyrox 2 x dziennie po 150 mg.

Badała serduszko i jest OK. Nie wiadomo co jej było.Może stres.

W tej chwili jest dobrze.  Lubi chodzić na spacery. PO karmie z kurczakiem miała luźne kupy, po jagnięcinie z ryżem jest dobrze i nawet chętnie je je. Woli małe brykieciki. Nie ma z nią żadnych problemów. Zachowuje czystość, jest pogodna. Żeby choć trochę schudła, to będę robić ogłoszenia. Dziś ważyła 22,700, a więc w granicy błędu.

• Like 1
Posted

Bunia zrobiła dziś niespodziankę i weszła na piętro w poszukiwaniu pańci. Z jednej strony się cieszę, bo oznacza to , że trochę schudła. Z drugiej się nie cieszę, bo mam obawy o jej kręgosłup. I dlatego poprosiłam koleżankę, żeby zastawiła czymś schody zanim na całego nauczyła się po nich chodzić.

Zamawiam dla suni Boscha light jagnięcinę z ryżem.

• Like 1
Posted
Dnia 7.11.2021 o 21:16, limonka80 napisał:

Dopiero dziś się przyjrzałam jakie ona ma ładne, brązowe oczy .....

Bunia w ogóle jest ładną sunia, a jak schudnie to będzie śliczną sunią  🙂    

• Like 2
Posted
Dnia 7.11.2021 o 21:16, limonka80 napisał:

Fajnie się czyta że u Buni coraz lepiej, że się zaaklimatyzowała, dobrze się czuje i robi postępy.

Dopiero dziś się przyjrzałam jakie ona ma ładne, brązowe oczy .....

Dnia 7.11.2021 o 21:18, elik napisał:

Bunia w ogóle jest ładną sunia, a jak schudnie to będzie śliczną sunią  🙂    

Dnia 8.11.2021 o 09:32, Tyśka) napisał:

Buni chyba nie da się nie lubić 🙂 

Historia Buni wzrusza, a ona sama wzbudza jak najcieplejsze uczucia.

Posted

Koleżanka mówi ,że Bunia jest bardzo fajna i śmieszna. Lubi chodzić na spacerki , ale tam gdzie ona chce. Jak nie chce iść w jakimś kierunku to stanie, zaprze się łapkami i ani kroku. Jest też bardzo rozmowna. Do napotkanych osób szczeka, ale nie jest to agresywne, ani donośne. Po prostu, jak koleżanka mówi, chce sobie pogadać.

Zaczęła jeść chrupki jagnięcinę z ryżem. Wypróbujemy Boscha, jak będzie jej wchodził, to zamówię worek.

Dziś się zważyły. Ubyło ok. 400 gr.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 8.11.2021 o 19:29, Poker napisał:

Koleżanka mówi ,że Bunia jest bardzo fajna i śmieszna. Lubi chodzić na spacerki , ale tam gdzie ona chce. Jak nie chce iść w jakimś kierunku to stanie, zaprze się łapkami i ani kroku. Jest też bardzo rozmowna. Do napotkanych osób szczeka, ale nie jest to agresywne, ani donośne. Po prostu, jak koleżanka mówi, chce sobie pogadać.

Zaczęła jeść chrupki jagnięcinę z ryżem. Wypróbujemy Boscha, jak będzie jej wchodził, to zamówię worek.

Brawo, powolutku do celu.

Posted
Dnia 8.11.2021 o 19:29, Poker napisał:

Super  🙂  Sukces.  A ja swojej Soni nie mogę odchudzić, a też przydałoby się jej odpuścić kilka kilogramów.

Posted
Dnia 9.11.2021 o 00:40, elik napisał:

Super  🙂  Sukces.  A ja swojej Soni nie mogę odchudzić, a też przydałoby się jej odpuścić kilka kilogramów.

Oj ciężko odchudzić sunię, wiem coś o tym, zwłszcza jak Florka wchodzi do kuchni, a jej  wzrok błaga o jedzenie;)

Posted
Dnia 9.11.2021 o 22:09, Tola napisał:

Oj ciężko odchudzić sunię, wiem coś o tym, zwłszcza jak Florka wchodzi do kuchni, a jej  wzrok błaga o jedzenie;)

A i zbilansowanie karmy nie jest takie proste, gdy gotuje się  dla psiaków.

Posted
Dnia 9.11.2021 o 22:21, elik napisał:

A i zbilansowanie karmy nie jest takie proste, gdy gotuje się  dla psiaków.

U mnie jest jeszcze ten problem, że Zulka dostaje 3 razy dziennie i jak to ukryć przed Florką;)

Posted
Dnia 9.11.2021 o 22:23, Tola napisał:

U mnie jest jeszcze ten problem, że Zulka dostaje 3 razy dziennie i jak to ukryć przed Florką;)

A może Florci także dawać 3 posiłki dziennie? Dzienną porcję podzielić na 3, zamiast na 2 części  🙂 

Ale jestem mundra  🙂  Tak właśnie poradziła mi limonka80  🙂