Jump to content
Dogomania

Szorstka vel Czetka zaprasza wszystkich, których boli los niewidzialnych psów w schronisku. Zamieszkała w Kobyłce pod Warszawą :)

Recommended Posts

Posted

Zakładam  wątek Szorstkiej i bardzo proszę o pomoc dla suni.

Ona w schronisku nie ma żadnych szans,  bo od dawna właściwie nie wychodzi na zewnątrz, schowana głęboko wewnątrz boksu i w bólu swojej samotności. Takie psy żyją latami w schronie,  mają swój smutny świat, ale nie maja już nadziei 😞

Na wybiegu widziałam ją w kwietniu i kolejnym razem dopiero teraz…

Bardzo chciałabym, aby ktoś ją zobaczył, pokochał, dał dom.

Ale bez zabrania jej z tego betonowego więzienia jest to niemożliwe.

Parę miesięcy poszukiwałam dla suni  miejsca gdzieś wśród znajomych, niestety bezskutecznie;  znalazły się 2 domy, ale zaraz znalazły się też potrzebujące psy z ulicy.

Teraz robi się coraz chłodniej, a mnie serce pęka, że kolejną zimę  sunia spędzi na betonie. Pomyślałam więc o hoteliku, ale  koszty są zbyt wysokie, nie damy rady utrzymać przez dłuższy czas kolejnego psa z fundacyjnych pieniędzy.

Dlatego nadzieja w pomocy tutaj na forum, chociaż wiem, jak trudno o deklaracje stałe.

Wiem, że tych niewidzialnych, starszych psów jest ogromna ilość we wszystkich schroniskach; w zamojskim też jest ich dużo, tutaj na dogo sporo z nich znalazło pomoc, czekają kolejne, które  pokazuję na tym wątku WĄTEK i mam nadzieję, że i dla nich też przyjdzie czas wybawienia.

Może pomoc dla Szorstkiej rozpocznie ten kolejny dobry czas...

1632656172744.jpg

1632656181915.jpg

Posted

FORMY POMOCY SZORSTKIEJ:

Deklaracje stałe:

wiolhelm170 - 20 zł serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Nesiowata - 10 zł serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

konfirm31 - 20 zł serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

limonka80 - 30 zł serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Karen116 - 50 zł  serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Razem: 140 zł

CZETKA - 100 zł - serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

elik - bazarek serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Mazowszanka13 - bazarek serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Nadziejka  - bazarek Bazarek serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Wpłaty na konto ZEA:

130 zł - bazarek elik

60 zł - bazarek Nadziejka

Razem: 190 zł

Wydatki Fundacja ZEA :

245,20 zł - karma

298 zł - badanie i wizyta u ortopedy 

Razem: 543,20 zł

Ogłoszenia:

mari23  serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Katowice https://www.olx.pl/d/oferta/sliczna-sunia-szorstkowlosa-do-adopcji-CID103-IDJS0jz.html

Tyśka serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Warszawa https://www.olx.pl/d/oferta/lagodna-sympatyczna-czetka-ni-to-terrier-ni-owczarek-cudo-CID103-IDMe3lg.html

Tola serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Poznań https://m.olx.pl/d/oferta/mam-na-imie-czetka-i-czekam-na-swojego-czlowieka-CID103-IDMhoth.html

Toruń https://www.olx.pl/d/oferta/pelna-uroku-czetka-do-adopcji-CID103-IDMfPBK.html

Ellig serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Warszawa https://www.olx.pl/d/oferta/wyjatkowa-sunia-prosi-o-dom-CID103-IDMjFq2.html

POST ROZLICZENIOWY MAZOWSZANKA 13

str.15

• Tola changed the title to Szorstka zaprasza wszystkich, których boli los niewidzialnych psów w schronisku
Posted

Jestem u sunieczki. Ponieważ mój tymczas znalazł dom mam "do zagospodarowania" ogłoszenie promowane do 30 października - może podmienić zdjęcia i tekst? Choć nic o niej nie wiemy, może wzruszy czyjeś serce? Tysia ma talent do poruszających tekstów...

• Like 1
Posted
10 godzin temu, Tola napisał:

Teraz robi się coraz chłodniej, a mnie serce pęka, że kolejną zimę  sunia spędzi na betonie.

A ona ma taką "rzadką" sierść  😞  Na pewno mocno odczuje mrozy  😞        
Nie mogę dać jej stałej wpłaty, ale będzie beneficjentem w najbliższym bazarku.

• Like 1
Posted
12 godzin temu, mari23 napisał:

Jestem u sunieczki. Ponieważ mój tymczas znalazł dom mam "do zagospodarowania" ogłoszenie promowane do 30 października - może podmienić zdjęcia i tekst? Choć nic o niej nie wiemy, może wzruszy czyjeś serce? Tysia ma talent do poruszających tekstów...

Trzeba próbować wszystkiego, bardzo byłabym Ci mari wdzięczna, tylko nie podawaj, w jakim jest schronisku, podaj mój nr tel.

11 godzin temu, konfirm31 napisał:

Biedulka 😢. Wątek zapisuję. 

Biedna bardzo, jak wszystkie w takich miejscach. Te młode  mają szansę, a te starsze to czekają na cud.

11 godzin temu, Tyśka) napisał:

I ja jestem u cudnej!

Dziękuję:)

10 godzin temu, wiolhelm170 napisał:

Jestem.

Bardzo Ci dziękuję za deklarację, wieczorem uzupełnię 1 stronę.

5 godzin temu, Nesiowata napisał:

10,00 zł stałej na początek.

Pięknie dziękuję:)

2 godziny temu, elik napisał:

A ona ma taką "rzadką" sierść  😞  Na pewno mocno odczuje mrozy  😞        
Nie mogę dać jej stałej wpłaty, ale będzie beneficjentem w najbliższym bazarku.

Dziękuję Eluś, wiem, że pomagasz wielu psom, tym bardziej jestem wdzięczna. 🙂

1 godzinę temu, Nadziejka napisał:
Witaj dzielna witaj  niechaj sie rozpocznie lepsze zycie

Witaj Nadziejko, bardzo bym chciała, aby się udało.

Posted

Bardzo Wam wszystkim dziękuję, ze jesteście. serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Wieczorem pouzupełniam 1 stronę.

Trochę informacji o Szorstkiej mamy - ma ok. 9 lat, jest niezwykle delikatna, spokojna, uległa, stara się nie wadzić nikomu.

Rozmawiałam o niej w schronisku i pracownicy to potwierdzili.

• Like 2
Posted

I jeszcze raz ja.

Dowiedz się Tolu, proszę, jaka jest Szorstka. Czy daje sobie założyć obrożę, przypiąć smycz, coś przy sobie zrobić, dotknąć się i takie tam. I jaka jest duża. Sądząc ze zdjęcia sięga facetowi do kolan, ale może się mylę. Czy jest wysterylizowana ?

• Like 1
Posted
10 godzin temu, Tola napisał:

Bardzo Wam wszystkim dziękuję, ze jesteście. serce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Wieczorem pouzupełniam 1 stronę.

Trochę informacji o Szorstkiej mamy - ma ok. 9 lat, jest niezwykle delikatna, spokojna, uległa, stara się nie wadzić nikomu.

Rozmawiałam o niej w schronisku i pracownicy to potwierdzili.

Ogłoszenie już aktywne, zrobiłam "na szybko", będę edytować w miarę napływu informacji i Waszych podpowiedzi. Czy miasto zmienić? Jest na Katowice (po Opelku)

https://www.olx.pl/d/oferta/sliczna-sunia-szorstkowlosa-do-adopcji-CID103-IDJS0jz.html

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Mazowszanka13 napisał:

I jeszcze raz ja.

Dowiedz się Tolu, proszę, jaka jest Szorstka. Czy daje sobie założyć obrożę, przypiąć smycz, coś przy sobie zrobić, dotknąć się i takie tam. I jaka jest duża. Sądząc ze zdjęcia sięga facetowi do kolan, ale może się mylę. Czy jest wysterylizowana ?

;)))))

Posted
11 godzin temu, konfirm31 napisał:

Deklaruję stałą 20 zł. Od października, czyli już.

5 godzin temu, Mazowszanka13 napisał:

I mnie ona skradła serce.

Mogę zrobić dla niej bazarek, ale najwcześniej w listopadzie jak skończę suszyć jabłka.

1 godzinę temu, mari23 napisał:

Ogłoszenie już aktywne, zrobiłam "na szybko", będę edytować w miarę napływu informacji i Waszych podpowiedzi. Czy miasto zmienić? Jest na Katowice (po Opelku)

https://www.olx.pl/d/oferta/sliczna-sunia-szorstkowlosa-do-adopcji-CID103-IDJS0jz.html

Pięknie dziękuję, to ogromna pomoc dla suniserce-ruchomy-obrazek-0594.gif

Wszystko to zaraz będzie na 1 stronie - dopiero teraz, bo pakowałam koty na wyjazd do Warszawy, własnie parę minut temu pojechały.

Posted
11 minut temu, Tola napisał:

pakowałam koty na wyjazd do Warszawy, własnie parę minut temu pojechały.

Szczęśliwej drogi i wspaniałych opiekunów kociaki  🙂 

• Like 1
Posted
11 godzin temu, Nesiowata napisał:

Tylko gdzie wpłacać?

Jeszcze moment się wstrzymajmy...

9 godzin temu, agat21 napisał:

A jakieś miejsce dla niej gdziekolwiek by było? Mam na myśli hotelik lub dt?

Rozmawiałam z p. Anetą z tego hoteliku pod Chełmem, ale to spory koszt no i jednak kojec, a ja tak bardzo chciałabym dla niej domowego zacisza...

2 godziny temu, Mazowszanka13 napisał:

I jeszcze raz ja.

Szorstka jest  średniej wielkości, taka do kolan. Jest  łagodna, p. Wiesławowi daje się dotykać, ale od razu przywiera do ziemi, widać to na zdjęciach;  podobnie zachowywała się, jak podszedł z czytnikiem. Wydaje mi się, że obrożę da sobie założyć, ale nie wiem, czy chodzi na smyczy.  

W poniedziałek jadę do schroniska, wszystkiego spróbuję się dowiedzieć.

Powinna być wysterylizowana, ale po historii z Shilą muszę to sprawdzić.

Mazowszanka13 - nie zasnę dzisiaj...

• Like 1