Jump to content
Dogomania

Szorstka vel Czetka zaprasza wszystkich, których boli los niewidzialnych psów w schronisku. Zamieszkała w Kobyłce pod Warszawą :)

Recommended Posts

Posted
Dnia 13.11.2021 o 11:08, malagos napisał:

Kurze łapki są w Dino, 4,99 zł kg, ale cielęcych na wsi nie uświadczysz!... Taka galaretka to tez najlepsze lekarstwo na nasze, ludzie, stawy 🙂

Kochana, no niestety nie.. To mit szerzony przez lata na zasadzie, że jak się zje np.czyjeś serce, to się będzie miało zdrowe własne. Każdy produkt wymagający intesywnej przemiany w przewodzie pokarmowym i wydzielający masę kwasu moczowego i toksyn przy tej okazji, jest zabójczy dla naszych stawów. Mądry lekarz, który się kształci i nie osiadł na laurach po zakończeniu swej edukacji -dzieści lat temu, nigdy Ci nie zaleci galarety z innych nóg na problemy z Twoimi. Wprost przeciwnie. Polecam w tej kwestii dr Biernat - Kałużę, która jest specjalistką od wszelkich schorzeń stawów, sama doświadczyła takiego stadium choroby, że praktycznie nie wstawała z łóżka, a do toalety chodziła na czworaka. Są do niej wielomiesięczne kolejki, mimo, że przyjmuje prywatnie. Leczy ludzi od lat z bardzo dobrymi rezultatami. Powinny być dostępne w sieci nagrania z jej wykładów. 

Przepraszam za ten wtręt, ale bardzo Was lubię i zależy mi, żebyście były zdrowe i szczęśliwe 🙂

• Upvote 1
Posted
Dnia 13.11.2021 o 12:56, Mazowszanka13 napisał:

I bądź tu mądry.

Niech więc każdy zostanie przy swoim zdaniu, bo każdy ma swoje i "to jedynie słuszne".

Posted

Zgadzam się z Agat ws leczenia ludzkich nóg 😉. W sprawie psów, nadal  polecam surowe kurze łapki (1-2 dziennie) , jako naturalny dodatek do suplementów z apteki. 

I zdrowia dla Czetki - tak, czy inaczej 🙂

Posted

Pomyślałam sobie, że w związku z niepewną łapką może warto by skorygować treści ogłoszeń. Pierwotnie widziałam dla niej dom młodych, energicznych i usportowionych ludzi. Ponieważ nie wiadomo do końca co z tą kulawizną, dlatego może nie pisać o długich spacerach do lasu i charcich biegach. Za to zasugerować krótsze spacery za to częstsze. Tym samym poszerzymy krąg zainteresowanych, bo nie każdy lubi długie wycieczki z psem.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

🙂🙂

Pozdrowienia z serca calej druzynce lapeczek Mazowszankowych
        i kciuki stokrotnie za Czetunie 
Mazowszanko czy pieniazki z kramiku do Ciebie czy na konto ZEA?
  • Like 2
Posted

Dzisiaj miałam zapytanie o Czetkę z Otwocka; pani była bardzo tajemnicza, a jak wspomniałam o wizycie PA, to rozłączyła się bez pożegnania.

Czekamy dalej.

Posted
Dnia 15.11.2021 o 21:44, Tola napisał:

Dzisiaj miałam zapytanie o Czetkę z Otwocka; pani była bardzo tajemnicza, a jak wspomniałam o wizycie PA, to rozłączyła się bez pożegnania.

Czekamy dalej.

Wg mojej teorii - pierwszy telefon nie nie TEN dom 🙂 ale już drugi...kto wie?... czekamy zatem na drugi 🙂

Posted
On 11/16/2021 at 9:27 AM, malagos said:

Wg mojej teorii - pierwszy telefon nie nie TEN dom 🙂 ale już drugi...kto wie?... czekamy zatem na drugi 🙂

Ja bylam pierwsza po moja Czetusie, to byl moj pierwszy w zyciu telefon w sprawie adopcji, ... czyli mialysmy szczescie i po prostu bylysmy sobie przeznaczone🥰.

Trzymam kciuki za najlepszy na swiecie dom dla Czetulca!

• Upvote 1
Posted
Dnia 16.11.2021 o 08:55, CZETKA napisał:

Ja bylam pierwsza po moja Czetusie, to byl moj pierwszy w zyciu telefon w sprawie adopcji, ... czyli mialysmy szczescie i po prostu bylysmy sobie przeznaczone🥰.

To rzeczywiście przeznaczenie:)

Dnia 16.11.2021 o 09:15, Mazowszanka13 napisał:

Miałam takie psy, o które był tylko jeden telefon, ten właściwy. Najgorzej jak trzeba wybierać. Decydować, który dom lepszy dla tego właśnie psa.

O tak, zdecydowanie to najgorsza sytuacja, kiedy trzeba wybierać.

Życzę Czetuni  tego Jedynego, właściwego  telefonu:)

• Like 2
Posted
             Sciskam za wszystko Czetusiowe

Mazowszanko spokojnej nocy Wam 
 Poslalam na fundacje ZEA 60 zl z zakonczonego kramku
  • Like 1
Posted
Dnia 16.11.2021 o 23:32, agat21 napisał:

Spokojnie, będzie fajny telefon w sprawie Czetki na pewno. I to niedługo. 

Dnia 16.11.2021 o 23:35, Isiak napisał:

Oby to były prorocze słowa 🙂

I tego się trzymajmy.

Nadziejko, Czetka dziękuje:)

Posted

Dałam Czetce kurzą łapkę. Na razie jedną, bo muszę sprawdzić czy nie ma po niej rozwolnienia. Ona ma wrażliwy żołądek i czasami ma mniej zwarte stolce. Muszę uważać z nowościami. A nóżki od razu wyczuła po wyjęciu torebki z koszyka i nieodstępowała mnie na krok.

• Upvote 1
Posted
Dnia 16.11.2021 o 08:27, malagos napisał:

z mojego doświadczenia -  i drugi często to nie ten.... jedno jest pewne - TEN telefon w końcu zadzwoni ❤️ 

Dnia 16.11.2021 o 08:55, CZETKA napisał:

to był wspaniały wyjątek potwierdzający regułę 😉 przyłączam się do kciuków ! 

• Like 2
Posted
Dnia 16.11.2021 o 23:18, Nadziejka napisał:
             Sciskam za wszystko Czetusiowe

Mazowszanko spokojnej nocy Wam 
 Poslalam na fundacje ZEA 60 zl z zakonczonego kramku

Dam znać, jak będzie na koncie

Posted
Dnia 19.11.2021 o 16:34, Tola napisał:

Przerzuciłam swoje wyróżnione do 28.11. ogłoszenie Czetki z Torunia na Warszawę

Z Warszawy miałam zawsze najwięcej sensownych telefonów. Oby i tym razem tak było.

• Like 1
Posted
Dnia 19.11.2021 o 16:34, Tola napisał:

Przerzuciłam swoje wyróżnione do 28.11. ogłoszenie Czetki z Torunia na Warszawę

Moje jest na Grodzisk Mazowiecki, wyróżnienie właśnie się skończyło, czekam na promocję, żeby wyróżnić ponownie.

• Like 1