Jo37 Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 To charakterystyczne zachowanie psiaków, które siedziały w schronisku. 1 Quote
malagos Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Wcisnę się z nieśmiałą, ale gorącą prośbą - szukam domu niewychodzącego dla małego kotka, który porzucony trafił pod moją opiekę. Ma 2 miesiące, chłopak, przemiły, mruczący, kuwetkowy. Jest po operacji nóżki, za 10 dni będzie kolejna, wyjęcie gwoździ. Na wieś dzieciaka na nie dam... Proszę, popytajcie znajomych, krewnych, sąsiadów!... 1 Quote
konfirm31 Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Kiciak przesłodki. Mruczy cały czas. Bardzo przyjazny i spragniony kontaktu z człowiekiem. Quote
Mazowszanka13 Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Kotek przepiękny. Na tle czerni widać głęboko zielone oczy. Quote
Mazowszanka13 Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Filmik mało oryginalny, ale zakończenie miłe:) https://youtu.be/S1yp_Xusmm0 A po spacerze śpimy. Kto to widział takie nogi. https://images92.fotosik.pl/552/f915d69d39b33c80gen.jpg https://images92.fotosik.pl/552/9cbd0e30562e8877gen.jpg A ja się Czetki już nie boję. https://images90.fotosik.pl/550/d11fa76af6b8c694gen.jpg 4 Quote
Tola Posted November 8, 2021 Author Posted November 8, 2021 Zmieniony, wyróżniony OLX na Toruń https://www.olx.pl/d/oferta/nieklopotliwa-delikatna-czetka-o-oryginalnej-urodzie-do-adopcji-CID103-IDMfPBK.html 1 Quote
Tola Posted November 8, 2021 Author Posted November 8, 2021 Dnia 8.11.2021 o 08:39, malagos napisał: Wcisnę się z nieśmiałą, ale gorącą prośbą - szukam domu niewychodzącego dla małego kotka, który porzucony trafił pod moją opiekę. Ma 2 miesiące, chłopak, przemiły, mruczący, kuwetkowy. Jest po operacji nóżki, za 10 dni będzie kolejna, wyjęcie gwoździ. Na wieś dzieciaka na nie dam... Proszę, popytajcie znajomych, krewnych, sąsiadów!... Kotek cudny. Ja bardzo chętnie bym pomogła, ale sama mam sporo kotó do adopcji:( Małgosiu, może mu zrobic OLX na Warszawę, na pewno ktoś go wypatrzy. Quote
Tola Posted November 8, 2021 Author Posted November 8, 2021 Dnia 8.11.2021 o 15:33, Mazowszanka13 napisał: Filmik mało oryginalny, ale zakończenie miłe:) https://youtu.be/S1yp_Xusmm0 A po spacerze śpimy. Kto to widział takie nogi. https://images92.fotosik.pl/552/f915d69d39b33c80gen.jpg https://images92.fotosik.pl/552/9cbd0e30562e8877gen.jpg A ja się Czetki już nie boję. https://images90.fotosik.pl/550/d11fa76af6b8c694gen.jpg Cudna jest:) I te obłędnie długie łapki, jedyne takie;) Quote
CZETKA Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 On 11/8/2021 at 5:46 PM, Tola said: I te obłędnie długie łapki, jedyne takie;) Hmmm, ... i tu sie niestety nie zgodze😉 1 Quote
Poker Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Dnia 8.11.2021 o 17:40, CZETKA napisał: Hmmm, ... i tu sie niestety nie zgodze😉 Ja też. Moja tymczasia, Kofi, miała takie długie łapiny. Niemniej jednak łapki Czetki są bardzo urocze i niepowtarzalne, bo są jej 🙂 3 Quote
Moli@ Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Śliczna panienka 🙂 Wet oglądał łapki? Na filmiku widać, że nadal kuleje Nie forsuj długimi spacerami... Quote
Tola Posted November 8, 2021 Author Posted November 8, 2021 Dnia 8.11.2021 o 17:43, Poker napisał: Ja też. Moja tymczasia, Kofi, miała takie długie łapiny. Niemniej jednak łapki Czetki są bardzo urocze i niepowtarzalne, bo są jej 🙂 Otóż to;) Quote
Mazowszanka13 Posted November 8, 2021 Posted November 8, 2021 Dnia 8.11.2021 o 17:47, Moli@ napisał: Śliczna panienka 🙂 Wet oglądał łapki? Na filmiku widać, że nadal kuleje Nie forsuj długimi spacerami... Lekko kuleje od początku, ale tak jak za pierwszym razem po spacerze do lasu to już nie. Wetka oglądała łapy, niczego nie "wymacała". Dała suplementy na stawy. Jak się nie poprawi to trzeba będzie zrobić RTG i skonsultować z ortopedą. Ale skakać i biegać jak charcica może. 2 Quote
Mazowszanka13 Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Czetka była dziś rano poddenerwowana, bo chciało jej się kupę czego nie potrafiła zakomunikować. Zwykle o tej godzinie wychodzą tylko małe (5.00). Czetka zamiast na posłanku stała w kuchni. Gdy psy weszły do kuchni rzuciła się na Małą. Przygniotła ją całym ciałem, tamta spod spodu piszczała wniebogłosy. Lilek natychmiast się wycofał, odechciało mu się wychodzenia. Teraz Mała znów panicznie boi się Czetki. A już chciałam napisać, że jest dobrze. Mała musi budzić niezdrowe emocje wśród dużych suk. Wyżełka, która była u nas na tymczasie, też ją podobnie zaatakowała. Musiałem potem je izolować. Na szczęście po tygodniu (!) wyżełka znalazła dom i to z najwyższej półki. Nie będę wiecej brała dużych suk. Quote
Mazowszanka13 Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Mam zapytanie o Czetkę poprzez moją koleżankę. Mama jej koleżanki z pracy (70 lat) niedawno pożegnała swoją suczkę. Z wiadomych przyczyn nie szuka młodego psa.Mieszka sama, w Warszawie na Saskiej Kępie. W czwartek jadą zobaczyć jakąś suczkę. Powiedziałam, żeby mama zadzwoniła do mnie jak wrócą. Już się boję. 1 Quote
konfirm31 Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Nie wiem, ile właściwie Czetka ma lat, ale z tego, co o niej piszesz, to raczej energiczna i żywiołowa sunia, wymagająca dużo ruchu i aktywności z opiekunem. Quote
Mazowszanka13 Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Dnia 9.11.2021 o 15:41, konfirm31 napisał: Nie wiem, ile właściwie Czetka ma lat, ale z tego, co o niej piszesz, to raczej energiczna i żywiołowa sunia, wymagająca dużo ruchu i aktywności z opiekunem. Zobaczymy na ile aktywna jest ta pani. 1 1 Quote
malagos Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Oj, dobrze by było, gdyby znalazł domek.... Quote
agat21 Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Trzymam kciuki! Jeśli pani będzie kilka razy dziennie spacerować z sunią, to pewnie w zupełności suni to wystarczy. Ona chyba nie może zbytnio forsować łapki. Więc częściej a krócej to może być dla niej najlepsze. Quote
Tyśka) Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 I ja trzymam kciuki. Reakcja Czetki na Małą jest niepokojąca, a na pewno bardzo stresująca dla Was i dla Małej 😞 Quote
Mazowszanka13 Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Dnia 9.11.2021 o 19:01, agat21 napisał: Trzymam kciuki! Jeśli pani będzie kilka razy dziennie spacerować z sunią, to pewnie w zupełności suni to wystarczy. Ona chyba nie może zbytnio forsować łapki. Więc częściej a krócej to może być dla niej najlepsze. No właśnie nie wiem jak ją "reklamować". Z jednej strony lubi biegać jak charcica czyli potrzebuje dużo ruchu .Z drugiej strony ma łapkę, której nie należy forsować. Też myślę, że spacery nie powinny być za długie. Za to częstsze. U nas często trzeba ją namawiać do wyjścia, szczególnie wieczorem. Zobaczymy czy Pani zadzwoni, bo córka powiedziała uczciwie, że 11 listopada jadą do schroniska (?) czy gdzieś tam poznać jakąś suczkę. Co do wieku to nie mam wątpliwości, bo latem mój TZ skończy 70 lat. I zapewniam Was, że jest młody (ja zresztą też:). Wszystko zależy od osoby. Mam nadzieję, że w długi weekend będzie więcej telefonów, żeby było w czym przebierać. 2 Quote
Mazowszanka13 Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Dnia 9.11.2021 o 19:04, Tyśka) napisał: I ja trzymam kciuki. Reakcja Czetki na Małą jest niepokojąca, a na pewno bardzo stresująca dla Was i dla Małej 😞 Lilek jest z tych bojących się co widać na kilometr. Mała to pyskata zołza. I Czetka pewnie czuje, kto może jej zagrażać, a kto nie. Ale przy gabarytach Czetki to i Mała się boi. Lilkowi klepki wróciły na miejsce, bo wraca bez wiekszych problemów. Teraz to Mała jest bardziej ostrożna. Quote
agat21 Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Dnia 9.11.2021 o 19:57, Mazowszanka13 napisał: No właśnie nie wiem jak ją "reklamować". Z jednej strony lubi biegać jak charcica czyli potrzebuje dużo ruchu .Z drugiej strony ma łapkę, której nie należy forsować. Też myślę, że spacery nie powinny być za długie. Za to częstsze. U nas często trzeba ją namawiać do wyjścia, szczególnie wieczorem. Zobaczymy czy Pani zadzwoni, bo córka powiedziała uczciwie, że 11 listopada jadą do schroniska (?) czy gdzieś tam poznać jakąś suczkę. Co do wieku to nie mam wątpliwości, bo latem mój TZ skończy 70 lat. I zapewniam Was, że jest młody (ja zresztą też:). Wszystko zależy od osoby. Mam nadzieję, że w długi weekend będzie więcej telefonów, żeby było w czym przebierać. Potwierdzam w 200%! Oboje jesteście młodzi i kondycji i bystrości umysłu powinien Wam zazdrościć niejeden dwudziestolatek i stado zwierząt Wam nie straszne, więc czemu kobiecie ma być straszna jedna fajna sunia 😄 1 Quote
Poker Posted November 9, 2021 Posted November 9, 2021 Nie wiem czy przegapiłam informację co jest konkretnie z łapką czy jej nie było. Może dobrze by było jednak zrobić RTG. Miałam dwie tymczaski, które miały staw biodrowy rzekomy. Nie bolało to ich, umiały sobie świetnie radzić i tak poszły do DS. Quote
Recommended Posts