Jump to content
Dogomania

Szorstka vel Czetka zaprasza wszystkich, których boli los niewidzialnych psów w schronisku. Zamieszkała w Kobyłce pod Warszawą :)

Recommended Posts

Posted

Dzwonił dzisiaj wet schroniskowy - Czetka jest wysterylizowana, zabrakło  wpisu w książeczce.

Jak tylko wypisze  zaświadczenie - wyślę do Mazowszanki.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 25.10.2021 o 22:03, Tola napisał:

Dzwonił dzisiaj wet schroniskowy - Czetka jest wysterylizowana, zabrakło po prostu wpisu w książeczce.

Jak tylko wypisze  zaświadczenie - wyślę do Mazowszanki.

Uffff, jeden kłopot mniej 🙂

Posted

Bardzo się cieszę z karmy Tolu, bo karmienie kurczakiem jest bez sensu. Ona wyjada samo mięso, a resztę zostawia. Jest chuda, wyraźnie głodna, ale na ryż z warzywami czy "okraszone" suche nie da się namówić.

Posted
Dnia 26.10.2021 o 08:59, Mazowszanka13 napisał:

Bardzo się cieszę z karmy Tolu, bo karmienie kurczakiem jest bez sensu. Ona wyjada samo mięso, a resztę zostawia. Jest chuda, wyraźnie głodna, ale na ryż z warzywami czy "okraszone" suche nie da się namówić.

Nie mówiąc o tym, że Ty miałaś więcej pracy z przygotowywaniem jedzenia specjalnie dla Czetki.

• Upvote 1
Posted

Ta karma Rinti kurczak z pasternakiem , to czyste, chude mięso i trochę kostek z tego warzywa. Bliss ją bardzo chętnie jadła, a Lerka ( jak czasem dałam) przepadała za nią. No i nigdy im się nie przejadła. Mam bardzo dużą nadzieję, że Czetce zasmakuje. 

Chrupki można dawać na pocztątku z ręki, w charakterze smaków, racząc tak nimi i resztę psów w obecności Czetki. Chrupki ( Eukanuba intestinal) oba moje psy lubiły. Nie pachną chrupkami, mają bardziej neutralny zapach. 

Powodzenia 🙂

Posted

Czy Czetka wiekowo ( powyżej 8 lat)  kwalifikuje się do pomocy Staruszkowej Skarpety? Jako stała deklarowiczka mogę poprosić o pomoc dla niej bo na diagnostykę na pewno będzie sporo wydatków.

Posted
Dnia 26.10.2021 o 11:36, mari23 napisał:

Czy Czetka wiekowo ( powyżej 8 lat)  kwalifikuje się do pomocy Staruszkowej Skarpety? Jako stała deklarowiczka mogę poprosić o pomoc dla niej bo na diagnostykę na pewno będzie sporo wydatków.

Na oko ona jest znacznie młodsza i chyba data urodzenia wpisana w schronisku na to wskazuje. Inna sprawa, ze wiek biorą z sufitu. Na dniach zapytam weta na ile ją ocenia. Tak czy owak dziękujemy za deklarację zgłoszenia:)

• Upvote 1
Posted
Dnia 26.10.2021 o 10:21, konfirm31 napisał:

Ta karma Rinti kurczak z pasternakiem , to czyste, chude mięso i trochę kostek z tego warzywa. Bliss ją bardzo chętnie jadła, a Lerka ( jak czasem dałam) przepadała za nią. No i nigdy im się nie przejadła. Mam bardzo dużą nadzieję, że Czetce zasmakuje. 

Chrupki można dawać na pocztątku z ręki, w charakterze smaków, racząc tak nimi i resztę psów w obecności Czetki. Chrupki ( Eukanuba intestinal) oba moje psy lubiły. Nie pachną chrupkami, mają bardziej neutralny zapach. 

Powodzenia 🙂

Ona nie jest zainteresowana chrupkami. A gryzaki żuje przez dwa dni.

Dostałam od limonki 30 zł. Dziękuję bardzo:) Wpisuję do rozliczeń na str 15

Posted

Pozapisywalam sobie zdjęcia Czetki i będę działać z ogłoszeniem.

Mazowszanko, czy mogłabyś w jednym poście umieścić najważniejsze informacje o suni? I do kogo podać numer telefonu? 

Posted
Dnia 26.10.2021 o 19:52, Tyśka) napisał:

Pozapisywalam sobie zdjęcia Czetki i będę działać z ogłoszeniem.

Mazowszanko, czy mogłabyś w jednym poście umieścić najważniejsze informacje o suni? I do kogo podać numer telefonu? 

Informacje o suni (do uzupełnienia):

To nie jest pies gotowiec, trzeba nad nią trochę popracować . Jest bojaźliwa, na początku nieśmiała, ale i żywiołowa, lubi biegać i skakać. Lubi przestrzeń. Widać, że nadrabia zaległości z  pobytu w schroniskowym boksie. Przydałby się dom z ogrodem gdzie mogłaby biegać bez smyczy. Spacery na zewnątrz też bardzo lubi. W grę wchodzi również mieszkanie w pobliżu dużego parku czy na obrzeżu miasta.  Nie umie jeszcze ładnie chodzić na smyczy. Z innymi zwierzętami może być trudno na początku, ale szybko się przyzwyczaja. Nie boi się ludzi, przytula się. Zostawiona sama w domu nie protestuje. Czasami kuleje na przednią łapkę, jesteśmy w trakcie diagnozowania.

Co do numeru telefonu. Jeżeli ktoś podjął by się przesiewanie telefonów, to bardzo proszę. Ale ostateczna rozmowa to chyba ze mną, bo mam najwięcej do powiedzenia o suni. Zanim ją wydam do adopcji skonsultuję to z Tolą. Po drodze jeszcze PA i ewentualny transport. To omówimy na wątku.

Posted
Dnia 26.10.2021 o 20:14, Mazowszanka13 napisał:

To nie jest pies gotowiec, trzeba nad nią trochę popracować . Jest bojaźliwa, na początku nieśmiała, ale i żywiołowa, lubi biegać i skakać. Lubi przestrzeń. Widać, że nadrabia zaległości z  pobytu w schroniskowym boksie. Przydałby się dom z ogrodem gdzie mogłaby biegać bez smyczy. Spacery na zewnątrz też bardzo lubi. W grę wchodzi również mieszkanie w pobliżu dużego parku czy na obrzeżu miasta.  Nie umie jeszcze ładnie chodzić na smyczy. Z innymi zwierzętami może być trudno na początku, ale szybko się przyzwyczaja. Nie boi się ludzi, przytula się. Zostawiona sama w domu nie protestuje. Czasami kuleje na przednią łapkę, jesteśmy w trakcie diagnozowania.

Co do numeru telefonu. Jeżeli ktoś podjął by się przesiewanie telefonów, to bardzo proszę. Ale ostateczna rozmowa to chyba ze mną, bo mam najwięcej do powiedzenia o suni. Zanim ją wydam do adopcji skonsultuję to z Tolą. Po drodze jeszcze PA i ewentualny transport. To omówimy na wątku.

Bardzo Ci dziękuję 🙂 Błyskawicznie odpisałaś! To jutro się wezmę za ogłoszenia.

• Like 1
Posted

Czetka noc spędza sama w kuchni na swoim ukochanym posłanku. Nie próbuje dostać się do nas i naszego zwierzyńca do sypialni (kot śpi w osobnym pokoju, bo chodzi nam w nocy po głowach). Dzisiaj pojechaliśmy na targ. Bałam się trochę, że zacznie wyć (a potrafi), ale była cisza. Zarówno przy naszym wyjeździe jak i powrocie.

Na łapkę kuleje (czasem ją podnosi) jak wstaje z posłanka. Potem jest dobrze, nawet biega. Do wyjaśnienia spacery ma skrócone.

Posted
Dnia 26.10.2021 o 20:27, Mazowszanka13 napisał:

(kot śpi w osobnym pokoju, bo chodzi nam w nocy po głowach).

Taki fantastyczny kot!!!!!!!!

Dranie. Nienawidzę Was.

Posted
Dnia 26.10.2021 o 15:02, Mazowszanka13 napisał:

Ona nie jest zainteresowana chrupkami. A gryzaki żuje przez dwa dni.

Dostałam od limonki 30 zł. Dziękuję bardzo:) Wpisuję do rozliczeń na str 15

To uaktualniane rozliczenie Mazowszanki będę wstawiać na 1 stronę;)

Dnia 26.10.2021 o 20:14, Mazowszanka13 napisał:

Może być mój nr telefonu, te godne uwagi  będę kierowała na rozmowę do Mazowszanki;).

Jutro lub pojutrze też zrobię Szorstkiej OLX.

Posted
Dnia 26.10.2021 o 15:00, Mazowszanka13 napisał:

Na oko ona jest znacznie młodsza i chyba data urodzenia wpisana w schronisku na to wskazuje. Inna sprawa, ze wiek biorą z sufitu. Na dniach zapytam weta na ile ją ocenia. Tak czy owak dziękujemy za deklarację zgłoszenia:)

Jestem ciekawa, na jaki wiek wet oceni Czetkę...

W kwietniu był odczytywany czip i w książeczce miała wpisane 8 lat.

Teraz książeczka była wymieniona i jest 2016 rok urodzenia.

Posted
Dnia 26.10.2021 o 20:41, rozi napisał:

Taki fantastyczny kot!!!!!!!!

Dranie. Nienawidzę Was.

Coś Ty. Kot paskudny. Zamiast łowić myszy w domu przynosi je z zewnątrz. Żadnego pożytku, po prostu darmozjad.

Posted
Dnia 27.10.2021 o 07:11, Mazowszanka13 napisał:

Kot paskudny. Zamiast łowić myszy w domu przynosi je z zewnątrz. Żadnego pożytku, po prostu darmozjad.

Mam takie dwie na stanie - przynoszą pod drzwi zadowolone z siebie i na tym kończy się ich rola.

• Like 1
Posted

Jutro jedziemy do weta na szczepienie, obcięcie pazurów, badanie krwi i ogólny przegląd. Z ortopedą nie będzie problemu. Do kliniki w której kastrowałam kota przyjeżdża ortopeda z Pułtuska. Przed rentgenem chcą obejrzeć wyniki krwi.

Gdy wróciłam do domu z Kotem Huncwotem Czetka przywitała mnie bardzo wylewnie (nowość !), zaśpiewała, pokazała brzuszek i przytulała się.

• Like 8
  • Upvote 1
Posted
Dnia 27.10.2021 o 07:11, Mazowszanka13 napisał:

Coś Ty. Kot paskudny. Zamiast łowić myszy w domu przynosi je z zewnątrz. Żadnego pożytku, po prostu darmozjad.

Dnia 27.10.2021 o 07:42, Nesiowata napisał:

Mam takie dwie na stanie - przynoszą pod drzwi zadowolone z siebie i na tym kończy się ich rola.

W zeszłym tygodniu ratowałam mysz osaczoną przez 3 koty (w tym 2 moje niestety) pod domem. Tak rozpaczliwie piszczała, że wyskoczyłam zobaczyć co się dzieje. Koty odpędziłam, ją do miseczki z przykrywką i wio do parku, gdzie ją wypuściłam w miejscu, gdzie wiem, że myszy bywają i mają swoje norki. Nie wiem czy jej w ten sposób prawdziwie pomogłam, ale nie miałam innego pomysłu, a pod domem zaraz koty znowu by ją znalazły..

• Like 1
Posted
Dnia 27.10.2021 o 11:16, Mazowszanka13 napisał:

Jutro jedziemy do weta na szczepienie, obcięcie pazurów, badanie krwi i ogólny przegląd. Z ortopedą nie będzie problemu. Do kliniki w której kastrowałam kota przyjeżdża ortopeda z Pułtuska. Przed rentgenem chcą obejrzeć wyniki krwi.

Gdy wróciłam do domu z Kotem Huncwotem Czetka przywitała mnie bardzo wylewnie (nowość !), zaśpiewała, pokazała brzuszek i przytulała się.

No to było wiadome od początku, że będzie wkrótce w siódmym niebie 😄