Tola Posted October 8, 2021 Posted October 8, 2021 Zakładam wątek Szorstkiej i bardzo proszę o pomoc dla suni. Ona w schronisku nie ma żadnych szans, bo od dawna właściwie nie wychodzi na zewnątrz, schowana głęboko wewnątrz boksu i w bólu swojej samotności. Takie psy żyją latami w schronie, mają swój smutny świat, ale nie maja już nadziei 😞 Na wybiegu widziałam ją w kwietniu i kolejnym razem dopiero teraz… Bardzo chciałabym, aby ktoś ją zobaczył, pokochał, dał dom. Ale bez zabrania jej z tego betonowego więzienia jest to niemożliwe. Parę miesięcy poszukiwałam dla suni miejsca gdzieś wśród znajomych, niestety bezskutecznie; znalazły się 2 domy, ale zaraz znalazły się też potrzebujące psy z ulicy. Teraz robi się coraz chłodniej, a mnie serce pęka, że kolejną zimę sunia spędzi na betonie. Pomyślałam więc o hoteliku, ale koszty są zbyt wysokie, nie damy rady utrzymać przez dłuższy czas kolejnego psa z fundacyjnych pieniędzy. Dlatego nadzieja w pomocy tutaj na forum, chociaż wiem, jak trudno o deklaracje stałe. Wiem, że tych niewidzialnych, starszych psów jest ogromna ilość we wszystkich schroniskach; w zamojskim też jest ich dużo, tutaj na dogo sporo z nich znalazło pomoc, czekają kolejne, które pokazuję na tym wątku WĄTEK i mam nadzieję, że i dla nich też przyjdzie czas wybawienia. Może pomoc dla Szorstkiej rozpocznie ten kolejny dobry czas... Quote
Tola Posted October 8, 2021 Author Posted October 8, 2021 20.10. Czetka pojechała do DT Mazowszanki 04.12. Czetka zamieszkała w Kobyłce pod Warszawą Quote
Tola Posted October 8, 2021 Author Posted October 8, 2021 FORMY POMOCY SZORSTKIEJ: Deklaracje stałe: wiolhelm170 - 20 zł Nesiowata - 10 zł konfirm31 - 20 zł limonka80 - 30 zł Karen116 - 50 zł Razem: 140 zł CZETKA - 100 zł - elik - bazarek Mazowszanka13 - bazarek Nadziejka - bazarek Bazarek Wpłaty na konto ZEA: 130 zł - bazarek elik 60 zł - bazarek Nadziejka Razem: 190 zł Wydatki Fundacja ZEA : 245,20 zł - karma 298 zł - badanie i wizyta u ortopedy Razem: 543,20 zł Ogłoszenia: mari23 Katowice https://www.olx.pl/d/oferta/sliczna-sunia-szorstkowlosa-do-adopcji-CID103-IDJS0jz.html Tyśka Warszawa https://www.olx.pl/d/oferta/lagodna-sympatyczna-czetka-ni-to-terrier-ni-owczarek-cudo-CID103-IDMe3lg.html Tola Poznań https://m.olx.pl/d/oferta/mam-na-imie-czetka-i-czekam-na-swojego-czlowieka-CID103-IDMhoth.html Toruń https://www.olx.pl/d/oferta/pelna-uroku-czetka-do-adopcji-CID103-IDMfPBK.html Ellig Warszawa https://www.olx.pl/d/oferta/wyjatkowa-sunia-prosi-o-dom-CID103-IDMjFq2.html POST ROZLICZENIOWY MAZOWSZANKA 13 str.15 Quote
mari23 Posted October 8, 2021 Posted October 8, 2021 Jestem u sunieczki. Ponieważ mój tymczas znalazł dom mam "do zagospodarowania" ogłoszenie promowane do 30 października - może podmienić zdjęcia i tekst? Choć nic o niej nie wiemy, może wzruszy czyjeś serce? Tysia ma talent do poruszających tekstów... 1 Quote
elik Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 10 godzin temu, Tola napisał: Teraz robi się coraz chłodniej, a mnie serce pęka, że kolejną zimę sunia spędzi na betonie. A ona ma taką "rzadką" sierść 😞 Na pewno mocno odczuje mrozy 😞 Nie mogę dać jej stałej wpłaty, ale będzie beneficjentem w najbliższym bazarku. 1 Quote
Nadziejka Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 Witaj dzielna witaj niechaj sie rozpocznie lepsze zycie 1 Quote
Tola Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 12 godzin temu, mari23 napisał: Jestem u sunieczki. Ponieważ mój tymczas znalazł dom mam "do zagospodarowania" ogłoszenie promowane do 30 października - może podmienić zdjęcia i tekst? Choć nic o niej nie wiemy, może wzruszy czyjeś serce? Tysia ma talent do poruszających tekstów... Trzeba próbować wszystkiego, bardzo byłabym Ci mari wdzięczna, tylko nie podawaj, w jakim jest schronisku, podaj mój nr tel. 11 godzin temu, konfirm31 napisał: Biedulka 😢. Wątek zapisuję. Biedna bardzo, jak wszystkie w takich miejscach. Te młode mają szansę, a te starsze to czekają na cud. 11 godzin temu, Tyśka) napisał: I ja jestem u cudnej! Dziękuję:) 10 godzin temu, wiolhelm170 napisał: Jestem. Bardzo Ci dziękuję za deklarację, wieczorem uzupełnię 1 stronę. 5 godzin temu, Nesiowata napisał: 10,00 zł stałej na początek. Pięknie dziękuję:) 2 godziny temu, elik napisał: A ona ma taką "rzadką" sierść 😞 Na pewno mocno odczuje mrozy 😞 Nie mogę dać jej stałej wpłaty, ale będzie beneficjentem w najbliższym bazarku. Dziękuję Eluś, wiem, że pomagasz wielu psom, tym bardziej jestem wdzięczna. 🙂 1 godzinę temu, Nadziejka napisał: Witaj dzielna witaj niechaj sie rozpocznie lepsze zycie Witaj Nadziejko, bardzo bym chciała, aby się udało. Quote
Tola Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 Bardzo Wam wszystkim dziękuję, ze jesteście. Wieczorem pouzupełniam 1 stronę. Trochę informacji o Szorstkiej mamy - ma ok. 9 lat, jest niezwykle delikatna, spokojna, uległa, stara się nie wadzić nikomu. Rozmawiałam o niej w schronisku i pracownicy to potwierdzili. 2 Quote
konfirm31 Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 Deklaruję stałą 20 zł. Od października, czyli już. 2 Quote
agat21 Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 A jakieś miejsce dla niej gdziekolwiek by było? Mam na myśli hotelik lub dt? 1 Quote
Mazowszanka13 Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 I mnie ona skradła serce. Mogę zrobić dla niej bazarek, ale najwcześniej w listopadzie jak skończę suszyć jabłka. 1 Quote
Mazowszanka13 Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 I jeszcze raz ja. Dowiedz się Tolu, proszę, jaka jest Szorstka. Czy daje sobie założyć obrożę, przypiąć smycz, coś przy sobie zrobić, dotknąć się i takie tam. I jaka jest duża. Sądząc ze zdjęcia sięga facetowi do kolan, ale może się mylę. Czy jest wysterylizowana ? 1 Quote
mari23 Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 10 godzin temu, Tola napisał: Bardzo Wam wszystkim dziękuję, ze jesteście. Wieczorem pouzupełniam 1 stronę. Trochę informacji o Szorstkiej mamy - ma ok. 9 lat, jest niezwykle delikatna, spokojna, uległa, stara się nie wadzić nikomu. Rozmawiałam o niej w schronisku i pracownicy to potwierdzili. Ogłoszenie już aktywne, zrobiłam "na szybko", będę edytować w miarę napływu informacji i Waszych podpowiedzi. Czy miasto zmienić? Jest na Katowice (po Opelku) https://www.olx.pl/d/oferta/sliczna-sunia-szorstkowlosa-do-adopcji-CID103-IDJS0jz.html 1 Quote
agat21 Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 2 godziny temu, Mazowszanka13 napisał: I jeszcze raz ja. Dowiedz się Tolu, proszę, jaka jest Szorstka. Czy daje sobie założyć obrożę, przypiąć smycz, coś przy sobie zrobić, dotknąć się i takie tam. I jaka jest duża. Sądząc ze zdjęcia sięga facetowi do kolan, ale może się mylę. Czy jest wysterylizowana ? ;))))) Quote
Tola Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 11 godzin temu, konfirm31 napisał: Deklaruję stałą 20 zł. Od października, czyli już. 5 godzin temu, Mazowszanka13 napisał: I mnie ona skradła serce. Mogę zrobić dla niej bazarek, ale najwcześniej w listopadzie jak skończę suszyć jabłka. 1 godzinę temu, mari23 napisał: Ogłoszenie już aktywne, zrobiłam "na szybko", będę edytować w miarę napływu informacji i Waszych podpowiedzi. Czy miasto zmienić? Jest na Katowice (po Opelku) https://www.olx.pl/d/oferta/sliczna-sunia-szorstkowlosa-do-adopcji-CID103-IDJS0jz.html Pięknie dziękuję, to ogromna pomoc dla suni Wszystko to zaraz będzie na 1 stronie - dopiero teraz, bo pakowałam koty na wyjazd do Warszawy, własnie parę minut temu pojechały. Quote
elik Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 11 minut temu, Tola napisał: pakowałam koty na wyjazd do Warszawy, własnie parę minut temu pojechały. Szczęśliwej drogi i wspaniałych opiekunów kociaki 🙂 1 Quote
Tola Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 11 godzin temu, Nesiowata napisał: Tylko gdzie wpłacać? Jeszcze moment się wstrzymajmy... 9 godzin temu, agat21 napisał: A jakieś miejsce dla niej gdziekolwiek by było? Mam na myśli hotelik lub dt? Rozmawiałam z p. Anetą z tego hoteliku pod Chełmem, ale to spory koszt no i jednak kojec, a ja tak bardzo chciałabym dla niej domowego zacisza... 2 godziny temu, Mazowszanka13 napisał: I jeszcze raz ja. Dowiedz się Tolu, proszę, jaka jest Szorstka. Czy daje sobie założyć obrożę, przypiąć smycz, coś przy sobie zrobić, dotknąć się i takie tam. I jaka jest duża. Sądząc ze zdjęcia sięga facetowi do kolan, ale może się mylę. Czy jest wysterylizowana ? Szorstka jest średniej wielkości, taka do kolan. Jest łagodna, p. Wiesławowi daje się dotykać, ale od razu przywiera do ziemi, widać to na zdjęciach; podobnie zachowywała się, jak podszedł z czytnikiem. Wydaje mi się, że obrożę da sobie założyć, ale nie wiem, czy chodzi na smyczy. W poniedziałek jadę do schroniska, wszystkiego spróbuję się dowiedzieć. Powinna być wysterylizowana, ale po historii z Shilą muszę to sprawdzić. Mazowszanka13 - nie zasnę dzisiaj... 1 Quote
Tola Posted October 9, 2021 Author Posted October 9, 2021 20 minut temu, elik napisał: Szczęśliwej drogi i wspaniałych opiekunów kociaki 🙂 Rodzina super, idę napisać na zamojski;) Quote
elik Posted October 9, 2021 Posted October 9, 2021 Przed chwilą, Tola napisał: Rodzina super, idę napisać na zamojski;) Fantastyczna wiadomość 🙂 Quote
Recommended Posts