Tyśka) Posted October 11, 2021 Author Posted October 11, 2021 9 godzin temu, ewu napisał: Kupiłam dla chłopaczka karmę BRIT CARE Puppy All Breed Lamb & Rice 3kg Waga: 3000 Dolina Noteci PREMIUM Junior MIX Smaków 18x300g Składowe zestawu: Dolina Noteci PREMIUM Junior bogata w serca wołowe 300g ( Smak : Serca wołowe ) Dolina Noteci PREMIUM Junior bogata w jagnięcinę 300g ( Smak : Jagnięcina ) Dolina Noteci PREMIUM Junior bogata w wątróbkę z królika 300g ( Smak : Wątróbka z królika ) Ewu kochana, wiesz może ile wyszedł transport u anecik? Nie chcę zalegać, przesłałabym. :) Quote
Tyśka) Posted October 11, 2021 Author Posted October 11, 2021 U Majlo wszystko dobrze. Bawi się, apetyt my dopisuje. Cieszę się, że dobrze zniósł przeprowadzkę na swoje. :) Teraz pora na jego braci, coraz chłodniej, a oni w kojcu :(. 1 Quote
Tyśka) Posted October 11, 2021 Author Posted October 11, 2021 Uli, nie dla każdego poniedziałkowe poranki są trudne 🙂 Quote
agat21 Posted October 11, 2021 Posted October 11, 2021 Cudnie, że Ulikowi tak się udało :) Cudowny dom tymczasowy. Oby dom stały trafił się nie gorszy :) 2 Quote
agat21 Posted October 11, 2021 Posted October 11, 2021 3 godziny temu, Tyśka) napisał: U Majlo wszystko dobrze. Bawi się, apetyt my dopisuje. Cieszę się, że dobrze zniósł przeprowadzkę na swoje. :) Teraz pora na jego braci, coraz chłodniej, a oni w kojcu :(. Mam je cały czas z tyłu głowy.. ale nie mam na razie pomysłu co z nimi zrobić :(( Mam nadzieję, że żarełko dla nich doszło w zeszłym tygodniu, że przynajmniej pojadły sobie. 1 Quote
Tyśka) Posted October 11, 2021 Author Posted October 11, 2021 3 minuty temu, agat21 napisał: Mam je cały czas z tyłu głowy.. ale nie mam na razie pomysłu co z nimi zrobić :(( Mam nadzieję, że żarełko dla nich doszło w zeszłym tygodniu, że przynajmniej pojadły sobie. Jeżeli to puszki i to niezły zapasik to doszło :) Marta zachodziła w głowę od kogo, dziękuję:) Jesteś Aniołem Stróżem biłgorajczaków :) Quote
agat21 Posted October 11, 2021 Posted October 11, 2021 2 minuty temu, Tyśka) napisał: Jeżeli to puszki i to niezły zapasik to doszło :) Marta zachodziła w głowę od kogo, dziękuję:) Jesteś Aniołem Stróżem biłgorajczaków :) Marta biedna jest mocno zalatana, pisałam jej, że wysyłam, ale w tym całym tyglu mogła zapomnieć. Quote
Tyśka) Posted October 11, 2021 Author Posted October 11, 2021 Rudy kocurek był dzisiaj na kontroli w Tomaszowie, do zapłaty jest 410zł, a nadal nie ma diagnozy... DT wiezie kocurka do Zamościa do Royal Wetu. Oby tam pomogli... Dzisiaj wyniki krwi gorsze od poprzednich. Quote
elik Posted October 11, 2021 Posted October 11, 2021 9 minut temu, Tyśka) napisał: Rudy kocurek był dzisiaj na kontroli w Tomaszowie, do zapłaty jest 410zł, a nadal nie ma diagnozy... DT wiezie kocurka do Zamościa do Royal Wetu. Oby tam pomogli... Dzisiaj wyniki krwi gorsze od poprzednich. To za co oni biorą kasę, jeśli nie potrafią postawić diagnozy????? Biedny kocurek tyle czasu bez właściwego leczenia Quote
agat21 Posted October 11, 2021 Posted October 11, 2021 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Rudy kocurek był dzisiaj na kontroli w Tomaszowie, do zapłaty jest 410zł, a nadal nie ma diagnozy... DT wiezie kocurka do Zamościa do Royal Wetu. Oby tam pomogli... Dzisiaj wyniki krwi gorsze od poprzednich. Wierzę, że w Royal Vecie diagnozę postawią. Cieszę się, że dziś tam kocurek pojedzie. Boję się, że do tej pory był leczony "na ślepo". Musi zostać gruntownie przebadany. Quote
Kamila Proc Posted October 11, 2021 Posted October 11, 2021 tak, nie wiadomo, co jest, ale zaplata sie nalezy... masakra Quote
Tyśka) Posted October 11, 2021 Author Posted October 11, 2021 Benek się przypomina. Obaj z Alexem są ogromnymi pieszczochami, ładują się na kolana. Ojj, zasiedzieli się w kojcu 😞 Quote
ewu Posted October 11, 2021 Posted October 11, 2021 8 godzin temu, Tyśka) napisał: Ewu kochana, wiesz może ile wyszedł transport u anecik? Nie chcę zalegać, przesłałabym. :) Jeszcze nie, jutro będę wiedziała. Quote
ewu Posted October 11, 2021 Posted October 11, 2021 5 godzin temu, agat21 napisał: Cudnie, że Ulikowi tak się udało :) Cudowny dom tymczasowy. Oby dom stały trafił się nie gorszy :) Tylko taki zaakceptujemy:) Quote
agat21 Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Rudy koteczek był wczoraj w Royal Vecie. Stwierdzili kaliciwirozę oraz na prześwietleniu rtg wyszło podejrzenie urazu kręgów th 11-12 😞 I potworne zapchlenie. Dostał lek, chyba na tę kaliciwirozę, ale na razie nie wiem nic więcej. Cieszę się, że go prześwietlili wreszcie. To dlatego pewnie biedak płakał przy wypróżnianiu się - przez te uszkodzone kręgi 😞 Quote
elik Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Czy to aby właściwa diagnoza? Wg wypowiedzi weterynarza kaliciwirozie. Jest to schorzenie, które wywołuje zmiany w górnych drogach oddechowych, atakuje też błony śluzowe (zwłaszcza jamy ustnej oraz nosa i gardła). Co ciekawe, nie tylko koty domowe mogą być dotknięte tą jednostką chorobową – wrażliwe są wszystkie kotowate. W miejscach największego obrzęku, dochodzi do wypadania sierści, na skórze chorego zwierzęcia pojawiają się rany i owrzodzenia. Dochodzi do całkowitego zahamowania apetytu. Zwierzę zaczyna cierpieć z powodu niewydolności wątroby i żółtaczki, a także krwistej, płynnej biegunki. Śmierć następuje w ciągu 7-10 dni od zauważenia pierwszych objawów. U tego kociaka objawy choroby zauważone zostały chyba wcześniej niż 7 dni. Quote
Tyśka) Posted October 12, 2021 Author Posted October 12, 2021 22 minuty temu, agat21 napisał: Rudy koteczek był wczoraj w Royal Vecie. Stwierdzili kaliciwirozę oraz na prześwietleniu rtg wyszło podejrzenie urazu kręgów th 11-12 😞 I potworne zapchlenie. Dostał lek, chyba na tę kaliciwirozę, ale na razie nie wiem nic więcej. Cieszę się, że go prześwietlili wreszcie. To dlatego pewnie biedak płakał przy wypróżnianiu się - przez te uszkodzone kręgi 😞 Karta informacyjna z wizyty: Quote
elik Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Czy tej inwazji pcheł nikt wcześniej nie zauważył? EDIT Nie czepiam się, ale bardzo żal mi tego kociaka. Choroba, chorobą, ale na pchły są sposoby. Quote
Tyśka) Posted October 12, 2021 Author Posted October 12, 2021 6 minut temu, elik napisał: Czy tej inwazji pcheł nikt wcześniej nie zauważył? A może nowy kotek z przytuliska Finki przyniósł? Albo nie było dorosłych pcheł? Ciężko tutaj odpowiedzieć na to pytanie. Ważne, że już wiemy więcej. Quote
elik Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Dnia 12.10.2021 o 11:29, Tyśka) napisał: A może nowy kotek z przytuliska Finki przyniósł? Albo nie było dorosłych pcheł? Ciężko tutaj odpowiedzieć na to pytanie. Ważne, że już wiemy więcej. To ten maluszek jest w przytulisku, a nie w DT? Sory dotarło do mnie, że chyba w DT. Quote
Tyśka) Posted October 12, 2021 Author Posted October 12, 2021 3 godziny temu, elik napisał: To ten maluszek jest w przytulisku, a nie w DT? Sory dotarło do mnie, że chyba w DT. Nie, jest w DT, ale w weekend do dt trafił kociak dymny z przytuliska. Rudasek wcześniej nie miał pcheł. To musiało się zadziała gdzieś teraz. Quote
Tyśka) Posted October 12, 2021 Author Posted October 12, 2021 Uli był u weta. Ma 9 tygodni, waży 3kg z kawałkiem, jest zdrowy 🙂 W czasie badania zasnął (na stole) 🙂 w tym będzie kapany Quote
Recommended Posts