Filip2010 Posted September 21, 2021 Posted September 21, 2021 Jestem Filip.Mam 11 lat niedługo dostanę nowego pieska wyżełka weimarskiego bo moja sunia umarła. Jakie są najlepsze zabawki dla szczeniaka? Quote
KuchniaPupila Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 Cześć Filip! Na sam początek jest dobrze, aby Pupil miał swojego pluszaka. Taki pluszak ma wiele zastosowań - może go przenosić z miejsca na miejsce, tarmosić, a nawet z nimi spać. Jednak najważniejszym aspektem jest to, że pluszaki przejmują psi zapach, co ma duży wpływ na poczucie bezpieczeństwa u psiaka. Dobrze też zakupić jakieś inne zabawki, aby piesek miał wybór i znalazł dla siebie swoją ulubioną zabawkę. Dbaj o pieska i niech zdrowo rośnie! Pozdrawiamy! Quote
swaniawski.mathilde Posted January 26, 2022 Posted January 26, 2022 Mój psiak uwielbia się bawić gumową kaczką 😉 Zawsze prosi, żeby mu ją rzucać, biega za nią i przynosi, aby znowu rzucić 🙂 1 Quote
hanys Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 Ja znalazłam fajne zabawki dla pieska na takiej stronie 🙂 Na początek warto zakupić różnego typu gryzaki. Szczeniakowi rosną zęby, więc gryzie wszystko co się da! Raczej odradzam maskotki przeznaczone dla dzieci, bo zwierzak wyrywa drobne elementy, a dodatkowo może zjeść wypełnienie. 😒 U nieco starszego czworonoga świetnie sprawdza się mata węchowa. Mój pupil uwielbiał tropić smaczki - dodatkowym plusem jest to, że chociaż na chwilę skupiał się nad wykonywaną czynnością. 🤪 Quote
hanys Posted April 24, 2022 Posted April 24, 2022 Dnia 24.04.2022 o 19:08, hanys napisał: Ja znalazłam fajne zabawki dla pieska na takiej stronie 🙂 Na początek warto zakupić różnego typu gryzaki. Szczeniakowi rosną zęby, więc gryzie wszystko co się da! Raczej odradzam maskotki przeznaczone dla dzieci, bo zwierzak wyrywa drobne elementy, a dodatkowo może zjeść wypełnienie. 😒 U nieco starszego czworonoga świetnie sprawdza się mata węchowa. Mój pupil uwielbiał tropić smaczki - dodatkowym plusem jest to, że chociaż na chwilę skupiał się nad wykonywaną czynnością. 🤪 Omawiane zabawki można podejrzeć tutaj: https://fajnyzwierzak.pl/porady/top-8-najfajniejszych-zabawek-dla-malych-psow-oto-najciekawsze-produkty/ Quote
olcia48 Posted January 25, 2023 Posted January 25, 2023 A czy takie szarpaki do przeciągania są odpowiednie dla szczeniąt? Z góry przepraszam za głupie pytania, ale przygotowujemy się do adopcji malucha, a nigdy wcześniej nie mieliśmy pupila 🙂 Quote
Sowa Posted January 25, 2023 Posted January 25, 2023 Zabawa szarpakiem ma na celu przede wszystkim nauczenie malca, że wszystko warto oddać. Nie może skutkować nadmierną ekscytacją. Unikałabym szarpaków na przyssawkach, które, przyczepione do ściany, szczeniak szarpie i szarpie - to najkrótsza droga do wypracowania nadpobudliwości psa - na własne życzenie. Mam inne zdanie na temat maty węchowej. Moim zdaniem jedzenie powinno być dostępne tylko podawane przez człowieka, zjadane w obecności człowieka, nie może zostawać w misce niedojedzone. Człowiek ma karmić psa, nie mata. Mata nie uczy pracy węchowej - pies ma wystarczająco dobry węch i nie trzeba go uczyć węszyć, trzeba uczyć, jakiego zapachu ma szukać na nasze polecenie. Mata węchowa jak i rzucanie smaczków na ziemię to najkrótsza droga do zauczania zjadania wszystkiego, co tylko pies znajdzie. A znaleziska są różne - niedaleko wybiegu dla psów ktoś rozrzucał kawałki kiełbasy naszpikowane żyletkami. Quote
FunkyFalcon Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 Każdy rodzaj gryzienia jest dobry. Najważniejsze, że nie jest mały. Quote
FunkyFalcon Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 Każdy rodzaj gryzienia jest dobry. Najważniejsze, że nie jest mały. Quote
klevert Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 Planujesz zakupy na Modivo? Dzięki kuponom rabatowym możesz zyskać wyjątkowe zniżki na modę od najlepszych marek. Wybierz swoje ulubione produkty — od stylowych ubrań po eleganckie dodatki — i skorzystaj z promocji, aby zapłacić mniej. Wystarczy wpisać kod rabatowy podczas realizacji zamówienia odwiedź witrynę internetową, aby obniżyć jego wartość. Sprawdź dostępne kupony i ciesz się zakupami w atrakcyjnych cenach. Z Modivo moda staje się bardziej dostępna! Quote
Linos Posted December 23, 2024 Posted December 23, 2024 Meet Local Ladies Ready to Have Some Fun in Your City Search Sexy Girls from your town for night https://datingnow.site Quote
Recommended Posts