Tyśka) Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 Dzisiejsze wieści: "Mamy od 6 poranna toaletę. Maluchy rozrabiają. Dianka nie bardzo chce je karmić, musiałam je powyciagac z zagrody. Karmiła chwilkę na stojąco, nie kładzie się. Za chwilę uciekła na kanapę.Nie chce jeść. Ma świeża wodę i karmę ale w nocy nie zjadła tylko wypiła????" Wystraszyłam się... dopytałam - Dianka mokrą je, tylko suchej nie chce. Jednak obawiam się, że chyba powinien zobaczyć ją wet :( Quote
Tyśka) Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 Na prośbę p. Marzenki i Alaskan Malamutte zamówiłam podkłady (kończą się). Akurat się udało znaleźć jeszcze lepszą ofertę niż ostatnio + wykorzystałam mojego Smarta, zaoszczędziliśmy na kosztach przesyłki :) Jutro paczka powinna być u P. Marzenki. Paragon: Quote
Alaskan malamutte Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 7 minut temu, Tyśka) napisał: Na prośbę p. Marzenki i Alaskan Malamutte zamówiłam podkłady (kończą się). Akurat się udało znaleźć jeszcze lepszą ofertę niż ostatnio + wykorzystałam mojego Smarta, zaoszczędziliśmy na kosztach przesyłki :) Jutro paczka powinna być u P. Marzenki. Paragon: Zaraz zwrócę pieniążki. Dziękuję!! Quote
Alaskan malamutte Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 22 minuty temu, Tyśka) napisał: Wystraszyłam się... dopytałam - Dianka mokrą je, tylko suchej nie chce. Jednak obawiam się, że chyba powinien zobaczyć ją wet :( Koniecznie trzeba wezwać weta....Tysiu, niech przy okazji oceni wiek szczeniąt. Mniej więcej tak ok 6 tygodnia matka przestaje mieć ochotę karmić szczeniaki... Trzeba podawać maluchom karmę namoczoną, można pomieszać troszkę z puszeczką, aby chętniej jadły... Quote
agat21 Posted September 30, 2021 Author Posted September 30, 2021 O rany, żeby ten lek na robale jej nie zaszkodził :( Quote
Ellig Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 Małe kluski są kochane i mama jest taka dzielna. Niech się trzyma zdrowo❤️ Quote
Tyśka) Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 Przyszła paka z musikiem od Darczyńcy:) Oraz dziewczyny z Biłgoraja przywiozły koce i poszwy od Poker oraz podkłady:) P. Marzenka jest wzruszona pomocą:) 1 Quote
Tyśka) Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Zaraz zwrócę pieniążki. Dziękuję!! Zwrot zaksięgował się na moim koncie. Dziękuję! Quote
Alaskan malamutte Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 Na konto rodzinki wpłynęło 117zł z bazarku imiennego agat21 Quote
Tyśka) Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 "Dałam im teraz troszeczkę suchej z większą ilością musu i postawiłam przegotowana wodę. Jadły jak smoki. Kiedyś rozmoczyłam suchą ciepła woda, nie chciały jeść." 1 Quote
Tyśka) Posted September 30, 2021 Posted September 30, 2021 P Marzenka dzisiaj obcięła pazurki maluchom i... Dianka zaczęła je karmić. :) Jutro ma przyjechać do niej weterynarz, sprawdzić jak się czuje. Smoki zaczynają badać teren ząbkami, gryzą tekturę i wszystko, co im wpadnie pod łapki;) Quote
agat21 Posted September 30, 2021 Author Posted September 30, 2021 3 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Na konto rodzinki wpłynęło 117zł z bazarku imiennego agat21 Dzięki za potwierdzenie :) Quote
agat21 Posted September 30, 2021 Author Posted September 30, 2021 Dobrze, że wet zobaczy Diankę. Uspokoimy się. A że przycięcie pazurków pomogła na karmienie, to chyba możemy sobie wyobrazić przyczynę wcześniejszej do niego niechęci. Sześć smoków - szponiastych! :D Powtarzam: ta sunia to anioł! A smoki na filmikach pięknie piszczą :) I szczekają. Już dawno takich odgłosów nie słyszałam. 1 Quote
Tyśka) Posted October 1, 2021 Posted October 1, 2021 Lek. wet. jednak nie dojechał :( Na szczęście, Diance wrócił humor, jedzenie zjada bez marudzenia, a kooo wreszcie sie unormowała :) Maluchy czyszczą miseczki, nawet namoczoną suchą karmę, rozrabiają, niszczą swoją tekturową budkę i jakos to leci :) Ich koo też przyzwoite. Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie to w poniedziałek towarzystwo będzie umawiane na szczepienie p/chorobom wirusowym. 1 Quote
agat21 Posted October 1, 2021 Author Posted October 1, 2021 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Lek. wet. jednak nie dojechał :( Na szczęście, Diance wrócił humor, jedzenie zjada bez marudzenia, a kooo wreszcie sie unormowała :) Maluchy czyszczą miseczki, nawet namoczoną suchą karmę, rozrabiają, niszczą swoją tekturową budkę i jakos to leci :) Ich koo też przyzwoite. Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie to w poniedziałek towarzystwo będzie umawiane na szczepienie p/chorobom wirusowym. Ufff, wspaniałe wieści! I o Diance i o smokach :) Dzięki :) Quote
Tyśka) Posted October 1, 2021 Posted October 1, 2021 22 minuty temu, Poker napisał: Kiedy maluchy będą do adopcji ? One teraz mają skończone 5 tygodni, może nawet ciut więcej (p Marzenka brała je 2 tyg temu jako 3 tygodniowe, ale wtedy wydawały się już nieco starsze). Za 2 tygodnie mogłyby się już opuszczać mamusię. W przyszłym tygodniu wet je obejrzy to pewnie powie, na ile je ocenia. Quote
agat21 Posted October 2, 2021 Author Posted October 2, 2021 Czekamy na weta, żeby określił wiek psiaczków. A tymczasem fajnie się ogląda jak rosną i rozrabiają. Tak powinno być :) Kocham panią Marzenkę, że je wzięła do siebie :) Quote
Tola Posted October 3, 2021 Posted October 3, 2021 Zbiórka trochę podskoczyła, wciąż prośba o udostępnianie i rozsyłanie do znajomych, nich coś jeszcze wpadnie. Czyli powolutku można już zaczynać ogłaszać maluchy? Quote
Tyśka) Posted October 4, 2021 Posted October 4, 2021 11 godzin temu, Tola napisał: Zbiórka trochę podskoczyła, wciąż prośba o udostępnianie i rozsyłanie do znajomych, nich coś jeszcze wpadnie. Czyli powolutku można już zaczynać ogłaszać maluchy? Będę przypominać zbiórkę w tym tygodniu :) Mam też nowe filmiki, ale proszę o cierpliwość, dopiero dzisiaj mają mi zakładać Internet w domu. Maluchy rozrabiają, chetnie buszują na ogrodzie, do domu radośnie przynoszą liście dumne, że coś upolowały:) Ogłaszać już można, dzisiaj będzie wiadomo kiedy przyjedzie weterynarz zaszczepić towarzystwo. Ja się za ogłaszania wezmę w środę. Ogłoszę na Warszawę. 1 Quote
Recommended Posts