Jump to content
Dogomania

Szczeniorki mają DS :)) Ich mama Diana - też :)) Ogromne dzięki wszystkim za pomoc! :*

Recommended Posts

Posted

Dzisiejsze wieści:
"Mamy od 6 poranna toaletę. Maluchy rozrabiają. Dianka nie bardzo chce je karmić, musiałam je powyciagac z zagrody. Karmiła chwilkę na stojąco, nie kładzie się. Za chwilę uciekła na kanapę.Nie chce jeść. Ma świeża wodę i karmę ale w nocy nie zjadła tylko wypiła????"

Wystraszyłam się... dopytałam - Dianka mokrą je, tylko suchej nie chce. Jednak obawiam się, że chyba powinien zobaczyć ją wet :(
rodzinka111.jpg.c8b83a80a44a0dffda38861ff3505445.jpg

d..jpg.99871f33d7eea595f26aa4294ffd090d.jpg

Posted

Na prośbę p. Marzenki i Alaskan Malamutte zamówiłam podkłady (kończą się). Akurat się udało znaleźć jeszcze lepszą ofertę niż ostatnio + wykorzystałam mojego Smarta, zaoszczędziliśmy na kosztach przesyłki :) Jutro paczka powinna być u P. Marzenki.
1523366338_Beznazwy.jpg.4e6f5d386a71190b86c21a985fe8d31a.jpg

Paragon:

878157375_Beznazwy.jpg.e80ee6cbbb7f065e5bfd2d5cc07d599f.jpg

Posted
7 minut temu, Tyśka) napisał:

Na prośbę p. Marzenki i Alaskan Malamutte zamówiłam podkłady (kończą się). Akurat się udało znaleźć jeszcze lepszą ofertę niż ostatnio + wykorzystałam mojego Smarta, zaoszczędziliśmy na kosztach przesyłki :) Jutro paczka powinna być u P. Marzenki.
1523366338_Beznazwy.jpg.4e6f5d386a71190b86c21a985fe8d31a.jpg

Paragon:

878157375_Beznazwy.jpg.e80ee6cbbb7f065e5bfd2d5cc07d599f.jpg

Zaraz zwrócę pieniążki. Dziękuję!!kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0132

Posted
22 minuty temu, Tyśka) napisał:

Wystraszyłam się... dopytałam - Dianka mokrą je, tylko suchej nie chce. Jednak obawiam się, że chyba powinien zobaczyć ją wet :(

Koniecznie trzeba wezwać weta....Tysiu, niech przy okazji oceni wiek szczeniąt. Mniej więcej tak ok 6 tygodnia matka przestaje mieć ochotę karmić szczeniaki...

Trzeba podawać maluchom karmę namoczoną, można pomieszać troszkę z puszeczką, aby chętniej jadły...

Posted

"Dałam im teraz troszeczkę suchej z większą ilością musu i postawiłam przegotowana wodę. Jadły jak smoki. Kiedyś rozmoczyłam suchą ciepła woda, nie chciały jeść."

242999040_2024803997693427_585121079334902135_n.jpg.64fa25b4135e181da57f34efa9ae3b5e.jpg

• Like 1
Posted

P Marzenka dzisiaj obcięła pazurki maluchom i... Dianka zaczęła je karmić. :) Jutro ma przyjechać do niej weterynarz, sprawdzić jak się czuje. 

received_404218107771612.jpeg.98381aceb768469d93a6690bcf7fe85e.jpeg

Smoki zaczynają badać teren ząbkami, gryzą tekturę i wszystko, co im wpadnie pod łapki;)

Posted

Dobrze, że wet zobaczy Diankę. Uspokoimy się. A że przycięcie pazurków pomogła na karmienie, to chyba możemy sobie wyobrazić przyczynę wcześniejszej do niego niechęci. Sześć smoków - szponiastych! :D Powtarzam: ta sunia to anioł! 

A smoki na filmikach pięknie piszczą :) I szczekają. Już dawno takich odgłosów nie słyszałam. 

• Like 1
Posted

Lek. wet. jednak nie dojechał :( Na szczęście, Diance wrócił humor, jedzenie zjada bez marudzenia, a kooo wreszcie sie unormowała :) 

Maluchy czyszczą miseczki, nawet namoczoną suchą karmę, rozrabiają, niszczą swoją tekturową budkę i jakos to leci :) Ich koo też przyzwoite. 

Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie to w poniedziałek towarzystwo będzie umawiane na szczepienie p/chorobom wirusowym.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Lek. wet. jednak nie dojechał :( Na szczęście, Diance wrócił humor, jedzenie zjada bez marudzenia, a kooo wreszcie sie unormowała :) 

Maluchy czyszczą miseczki, nawet namoczoną suchą karmę, rozrabiają, niszczą swoją tekturową budkę i jakos to leci :) Ich koo też przyzwoite. 

Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie to w poniedziałek towarzystwo będzie umawiane na szczepienie p/chorobom wirusowym.

Ufff, wspaniałe wieści! I o Diance i o smokach :) Dzięki :)

Posted
22 minuty temu, Poker napisał:

Kiedy maluchy będą do adopcji ?

One teraz mają skończone 5 tygodni, może nawet ciut więcej (p Marzenka brała je 2 tyg temu jako 3 tygodniowe, ale wtedy wydawały się już nieco starsze). Za 2 tygodnie mogłyby się już opuszczać mamusię. W przyszłym tygodniu wet je obejrzy to pewnie powie, na ile je ocenia. 

Posted

Czekamy na weta, żeby określił wiek psiaczków. A tymczasem fajnie się ogląda jak rosną i rozrabiają. Tak powinno być :) Kocham panią Marzenkę, że je wzięła do siebie :)

Posted

Zbiórka trochę podskoczyła, wciąż prośba o udostępnianie i rozsyłanie do znajomych, nich coś jeszcze wpadnie.

Czyli powolutku można już zaczynać ogłaszać maluchy?

Posted
11 godzin temu, Tola napisał:

Zbiórka trochę podskoczyła, wciąż prośba o udostępnianie i rozsyłanie do znajomych, nich coś jeszcze wpadnie.

Czyli powolutku można już zaczynać ogłaszać maluchy?

Będę przypominać zbiórkę w tym tygodniu :) Mam też nowe filmiki, ale proszę o cierpliwość, dopiero dzisiaj mają mi zakładać Internet w domu.

Maluchy rozrabiają, chetnie buszują na ogrodzie, do domu radośnie przynoszą liście dumne, że coś upolowały:)

Ogłaszać już można,  dzisiaj będzie wiadomo kiedy przyjedzie weterynarz zaszczepić towarzystwo. Ja się za ogłaszania wezmę w środę. Ogłoszę na Warszawę.

• Like 1